Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 960
  • 810
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря, malko_mishlence!
Много мразя флаери и никога не посещавам място, за което рекламите се въргалят по улиците, входовете и т.н. Бих проверила всички входове, ДГ, училища и т.н., за да поставя реклами на определените за целта на места. Рекламните материали и сайта е добре да имат сходна визия.

Ако нищо не разбираш от реклама и дизайн, по-добре потърси помощ. Отвратила съм се от пошли, неумело и набързо скалъпени "лица" на бизнес.  Peace
Благодаря и ще се опитам да спазя съвета!

# 286
  • София
да попитам - за работно облекло за сладкарница - БЕЗ производство - дали може само рекламна тениска? Мислим да сложим името някъде в дясно например. защото масово по заведенията виждам или тениски, или ризи. Но тениската може и над по-плътна блуза да се сложи и сякаш е по-добрия вариант.

# 287
Купи си хубави куртки, за 3-5лв ще ти избродират и лого - http://www.gastrogroup.bg/category/111/kurtka.htmlWink Зарежи тези просташки памучни тениски. Няма да се уморя да повтарям, че имиджът е половината бизнес.

# 288
  • София
това ще е сладкарница с детски кът, мисля си дали ще отива нещо толкова строго и прибрано. Аз също харесвам много строгия и изчистен стил. Но това, което правим някак си не ми се сика да има такава визия. По-скоро - цветно, достъпно, приветливо, но и стилно разбира се. Цветовете ще са сиво, синьозелено и акцент лилаво при детския кът. Табелата ще е в тези цветове.

# 289
Мисля, че за тези които ще работят зад щанд е задължително да носят шапки. Купи 2м шарена басма с цветовете на интериора и уший триъгълни кърпи за глава. Другата част от персонала могат да носят същите кърпи на врата като пионерски връзки. Тениските изглеждат нечистоплътно, поне ризи да бъдат.

# 290
Задължително изискване е тези които правят сандвичи или друга продукция да са с прибрани коси или шапки,за бармани и сервитьори не е необходимо.тази идея за кърпи на врата е много хубава и оригинална.а за тениските зависи от какъв материал ще са и ако са широки не стоят добре,но ако са прибрани ми изглеждат добре.примерно сладкарницата в нашия град момичетата са с розови тениски,но имат  и ризи и ги сменят.и двата варианта ми харесват.

# 291
Здравейте отново!! Според вас преди откриването на детски дневен център (не детска градина) къде трябва да се отиде първо? В общината за изисквания към помещението и ХЕИ или има и още нещо, което трябва да се провери?

# 292
  • София
Благодаря ви! Споделяте много полезни неща!

Като казвам тениски нямам предвид тези чисто мъжките, развлечени модели. Нещо вталено, може с якичка, с нежен ръкав, нещо между тениска и блузка или ризка. Но да е памучно. За цветните кърпи - идеята е хубава и весела, но се чудя ако аз трябва да я нося всеки ден по цял ден дали няма да започне да ме дразни..... newsm78

# 293
Това с шаловете ти го казвам от опит. Няма по-евтин начин за работно облекло от страна на работодателя. Носила съм много униформи, била съм и на позиция да избирам и изисквам другите да носят. Когато човек не се чувства комфортно в дрехите (за жените и привлекателно), тогава това се отразява на настроението през целия ден. Можеш да дадеш един бюджет от 20лв. за бяла блуза, риза или друго, а оттам всеки да се оправя сам. На един му е топло, ще бъде с къс ръкав, друг с дълъг и т.н. Шаловете ще ги унифицират, а ти няма да оставаш с куп ненужни дрехи и размери при напускане.

# 294
това ще е сладкарница с детски кът, мисля си дали ще отива нещо толкова строго и прибрано. Аз също харесвам много строгия и изчистен стил. Но това, което правим някак си не ми се сика да има такава визия. По-скоро - цветно, достъпно, приветливо, но и стилно разбира се. Цветовете ще са сиво, синьозелено и акцент лилаво при детския кът. Табелата ще е в тези цветове.
Включвам се и аз тъй като подкрепям сладкарниците с двете ръце (и уста). Мислила ли си дали сладкарницата ще е от по-изискан тип или от по-достъпен тип?
Цветовете, които изброи са хубави, но сякаш аз бих предпочела нещо по-близко до сладките, тортите - виж Неделя е в черно, кафяво и оранжево. Също така много важен е вкусът на сладките неща. Дори и да не ги произвеждате там, гледай да избереш само вкусни.  Simple Smile Един не вкусен крем или торта се запомнят за дълго. Аз вече горе долу знам, кои неща са вкусни в Пчела и кои само изглеждат вкусни.
Права си има и хубави тениски като тази

# 295
  • София
Палмичка - страхотна тениска!

за цветовете - ограничена бях в избора, защото помещението е под наем и цялото е с черен мрамор на височна 1.30, който обаче е напръскан със синьозелен цвят. Затова и реших цветовете да са тези. Нямаме никаква възможност да го махаме, така че се примирих. Детският кът ще е в дъното на помещението и ще е с два нюанса на лилавото, нещо между  патладжан и виолетово. Фолиото на стъклото с името ще е пак в тези два цвята на черен фон. Много сме ограничени и от външния вид, дограмата е черна. Затова избрахме сиво графит за интериора. Мисля и тениските да са сиви, а на половинката сива риза с къс ръкав. По логото няма торти или чаши с кафе. много е семпло, едно име и една елипса. Ще го покажа като сме готови.

Искам да е достъпно, не искам прекалено изискано. Но не и с бакалийски вид. Мисля да има цвевтни кошове за списания и за играчки. Масите са от сив и черен ратан. Затова и ще заложа на цветни картини, рисувани дискове и кошове, за да освежа.

за избора - мъжът ми обикаля цеховете и е решил наистина от две места да взима, но най-хубавото. Доколко ще успее...ще се опита? Но и в началото ще се пробва кое хората харесват. Мисля да направя кратички анкети и да молим хората да споделят.

# 296
Цитат
Луди пеперуди, ти беше обещала да ни разказваш за твоя бизнес с плетените неща, но май ни забрави

Привет отново! Не съм забравила, както вече писах, просто ми се случиха разни неща, и не работих по това изобщо. Сега обаче идват хладни сезони, а и аз се успокоих, та с нови сили и амбиции се подготвям за работа отново.А и по едно време тук за бизнес и работа се считаше само това, което носи приход в крупни четири цифрени суми и нагоре, та си помислих, че моят опит едва ли ще е полезен на някого. Моите доходи от плетене не надвишават
 То и няма кой знае колко за разказване. Най-важното е да се разбере , че това е работа като всяка друга-трябват си знания и умения, контакти, реклама, непрекъснато развиване, търсене на информация-това също отнема време...не е само плетенето, което , оказва се, е най-лесно.Като потърси човек в нет-а, излизат десетки страници във Фейса на такива като мен, в началото това стигаше, но после станахме много.И се започна едно търсене на места за продан-сигурно си спомняте за одисеята ми с Кауфланд. Още съжалявям защо отказах, защо се уплаших, че няма да ми е по силите...Пусках мейли на всевъзможни места, от едно ми отговираха положително, и аз се уплаших. През това време намерих подходящ магазин, където да продавам нещата си-избрани дрехи втора употреба, нови дрехи и аксесоари. Там , дето се казва, трябваше да преклоня глава, и да оставя всичко на консигнация /сега отново търся/-вярно, бях инвестирала в материали , но пък беше по-добрият вариант, отколкото да си стоят нещата у дома в кашони. Оборотът вървеше, но можеше и по-добре, собственичката не се съобрази с моите цени, смяташе , че всичко мое е върха на сладоледа, и сложи едни цени... Confused, грешката беше моя, това трябваше да го уточня предварително. Вече беше лято , и започнах да ходя по панаири, изложения, сборове...Не съм вярвала, но от тези места също се изкарваха добри пари на ден, а и постоянно раздавах визитки на клиентите, използвах хартиени пликове с моите лого и данни за контакт, та намерих много верни клиенти. Дойде есента и наближиха новогодишните празници. С помощта на познанство точно от този форум се включих с оферта в сайт за колективно пазаруване. Плюсове-започваш да изпълняваш поръчки едва когато знаеш, че клиентът е платил, имаш директен контакт с клиента, освен това в офертата имаше връзка към страницата ми във Фейса, та за седмица имаше възможност да бъде посетена от страшно много хора-каква по-добра реклама от това. Минуси-продаваш на дребно по цени на едро, като трябва да си максимално бърз, за да си спазиш срока на изпълнение, имаш ангажимент с пощенските услуги-опаковаш, надписваш, в най-студения зимен ден ходих до Еконт с една торба шапки-няма да го забравя никога този ден Wink. И така продължих до март-постепенно, вследствие на рекламата и контактите, бях стигнала до около 1000лв на месец, но с много, много работа-това беше общо от Фейса, Продавалника, сайтовете за колективно пазаруване, консигнацията в магазина, от който започнах да получавам поръчки от клиенти . Март месец спрях по здравословни причини.
 Сега ,за всички, които биха се присмяли на този доход, и за които плетенето може да докара само болки в китките, искам само да напомня, че хлебарите стават отварят фурните си по нощите, и сигурно бъркат деня с нощта, учителите си пилят нервите с деца...изобщо всяка професия си има негативи, всяка работа в началото изисква известни компромиси, или пари, които да се вложат...Много колежки например бягат от консигнация-защо? Това е начин да те видят повече хора, да разберат за теб...Оплетат нещо, метнат го на дивана в хола, снимат го, и смятат ,че с тази снимка ще го продадат. Стоят у дома и чакат ...и нищо...Моят фотоапарат не прави хубави снимки на бялото-нося го във фотостудио, давам 1лв за снимка, но поне знам, че шансът да се продаде , ако е хубава снимката, е много по-голям.
 И това е-имах планове, които през март не реализирах, но сега, живот и здраве, ще опитам пак.

# 297
Луди Пеперуди, харесва ми написаното. Желая ти успех! Peace

# 298
# 299
  • Балчик
и от мен - Успех  Луди Пеперуди  Peace

Началото на собствен бизнес  за никой не е лесно , в момента тази сладост я изпитвам на гърба си.Но
си заслужава определено !

Общи условия

Активация на акаунт