Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 968
  • 810
  •   1
Отговори
# 270
  • София
ох, ако вие с вече развит бизнес  се оплаквате...какво да кажем ние дето сега прохождаме. И то започнали буквално от нулата, с кредити и ипотеки. Направо ме плашите момичета!

Ние сме още на ниво ремонт, чакаме архитектката да каже последната си дума за вентилацията. Сега ще слагаме многото мивки...Simple Smile Разбихме тоалетната и от две хубави сътворихме само една, за да е достатъчно широко за инвалидна количка. Много работа ни чака, а времето направо лети.

# 271
ох, ако вие с вече развит бизнес  се оплаквате...какво да кажем ние дето сега прохождаме. И то започнали буквално от нулата, с кредити и ипотеки. Направо ме плашите момичета!
Ami аз като казвам да не си влагате всички пари и , че според мен момента не е много подходящ за отварянето тепърва на стандартните видове бизнеси .. всички скачате .
Да отвориш сега бизнес е ок. само ако имаш някаква мега различна и гениална идея .
В противен случай , не.
Говоря за масов тип бизнеси като бакалийки и разни други видове търговийка , също втори употреби , барчета и т.н. изобщо бизнеси които се повтарят през помещение.
Няма смисъл, просто ще си прахосате едни пари .

# 272
Ами ако в града няма друга втора употреба,смятате ли че това е прокълнат бизнес.защото в големите градове е доста печеливш

# 273
Ами ако в града няма друга втора употреба,смятате ли че това е прокълнат бизнес.защото в големите градове е доста печеливш
Съмнявам се да има такива вече...но ако има, би било добра идея.

# 274
нещо не разбрах последния пост. а няма защото става въпрос за малък град с население 12 хиляди души

# 275
Съмнявам се да има такива вече...но ако има, би било добра идея.
Може да е печеливш за някой , а за друг никак.
Зависи от града , от хората , от много фактори зависи .От теб също много зависи - какво и как го предлагаш и т.н.

# 276
нещо не разбрах последния пост. а няма защото става въпрос за малък град с население 12 хиляди души
Иска да ти каже , че печеливши такива магазини няма ... аз бих допълнила може и да има , но са твърде малко.
С вторите употреби изобщо не съм наясно - нито съм им клиент нито продавам такава стока.

# 277
Здравейте! От няколко месеца чета темата и през главата ми минаха много различни идеи. В момента имам идея, но има неща, които не знам как да направя.
1 - реклама - ходих в близка печатница да питам каква е цената за флаери или листовки - нещо, с което да информирам хората за своя проект, но там нещо ме препращтат към шефа да ми види мостра и да каже тогава цена и т.н и малко се усъмних така ли се действа. Можете ли да ми препоръчате печатница или пък друг начин за реклама...Дали пък мога да направя нещо сама? Дали мога да направя и блог, и къде?
2 - трябва ли да регистрирам  и каква фирма - аз искам да провеждам курсове от типа аеробика, каланетика. Къде мога да намеря изисквания към такъв тип дейности? Към момента имам уговорка да използвам една зала, но как да си регистрирам дейността?
Всякакви съвети ще са ми от полза  Embarassed

# 278
Здравейте!Днес видях темата и много ми хареса.Аз искам да попитам,ако някой знае,моля да ми каже.Искам да продавам скара(кебапчета,кюфтета и т.н.)в павилион на спирка.Някой знае ли какви са изискванията и къде да ги намеря за да ги прочета.Предварително благодаря на всички.

# 279
Здравейте!Днес видях темата и много ми хареса.Аз искам да попитам,ако някой знае,моля да ми каже.Искам да продавам скара(кебапчета,кюфтета и т.н.)в павилион на спирка.Някой знае ли какви са изискванията и къде да ги намеря за да ги прочета.Предварително благодаря на всички.
В ХЕИ и в общината предполагам.

# 280
Иска да ти каже , че печеливши такива магазини няма ... аз бих допълнила може и да има , но са твърде малко.

Маркрит, не са малко печелившите. Скоро си бяхме в Плевен, единствените магазини, в които беше пълно с хора. Мама свека завела татко-свеки на пазар и той беше впечатлен, цитираше Епопеята на Шипка, така му се е сторило грабенето да дрехи  Joy Но също си много права, че всичко зависи от теб самия, дори идеята да не ти е гениална, когато си добър в това, което правиш, хората и съответно печалбата, идват...
По-"старите' в темата помним вълната на откриването на ВУ, помним и вълната по закриването им. Много писане изписах тогава и в темата, и на лични. Има хляб в този бинес, но малко хора могат да го правят. В някаква степен защото е алогичен.
Ако продаваш, например, маратонки на фирма "Андидас" и имаш добър оборот и правиш количества на производителя, той те "дундурка", ти си му важен, звъни ти с предложения, предлага отстъпки. Той гони!
При ВУ е обратно, ако щеш цялата стока му изкупи, говоря за прилична, продаваема такава, нито отстъпки ще видиш, нито ще ти звъни, нито ще ти сваля звезди, защото тази стока е малко, а за да ти е печеливш магазина, точно тя ти трябва т.е. ти гониш! Затова в този бизнес - само с доверен доставчик /роднина, близък/, иначе не става.

# 281

Лорита, звъниш на този телефон и питаш, така и така кебапчета, павилион.... какво е изискването?
http://rzi-pleven.com/?page_id=10

също и тук - община Плевен
Отдел ”Местно икон.развитие и стопански дейности”

Цезарина Митева

881-325

c.miteva@pleven.bg

# 282
1 - реклама - ходих в близка печатница да питам каква е цената за флаери или листовки - нещо, с което да информирам хората за своя проект, но там нещо ме препращтат към шефа да ми види мостра и да каже тогава цена и т.н и малко се усъмних така ли се действа. Можете ли да ми препоръчате печатница или пък друг начин за реклама...Дали пък мога да направя нещо сама? Дали мога да направя и блог, и къде?
2 - трябва ли да регистрирам  и каква фирма - аз искам да провеждам курсове от типа аеробика, каланетика. Къде мога да намеря изисквания към такъв тип дейности? Към момента имам уговорка да използвам една зала, но как да си регистрирам дейността?
Всякакви съвети ще са ми от полза  Embarassed

1 - Не знам в каква печатница си била, но не се искат така цени. Прави се запитване - тираж, формат, цветност. Какви са тия мостри, каква е тази печатница, която не може да даде оферта без шефа? Предполагам, че ти трябва малък тираж, щом е за курсове някакви. Имай предвид, че на печатницата се подава готов файл за печат - не просто наредени картинки с текстове. Трябва ти дизайн и задължително предпечат - и двете се плащат. http://bgoferta.info - вдясно има Помощник с обяснения как се пише запитване към печатница. Листовки не ти трябват, а само малък тираж флаери, за да ги раздадеш около залата, в близки места, на които се събират жени - детски градини, салони за красота и подобни. Направи си малък блог, който да посочва прости неща - график, галерия и карта на залата, инфо за теб и курсовете. Ползвай http://wordpress.org. Когато си направиш блога, регистрирай го във всички български директории. Ползвай това за отправна точка: http://addurl.start.bg

2 - Тук момичетата ще помогнат.

# 283
Относно започването на бизнес със плод-зеленчук- наскоро говорих със познат, който има плод-зеленчук, на малка софийска уличка и върви доста добре! Поговорихме си и силно се смутих от това, че ако нямам заведения,  които да изкупуват поостарялата ми стока, просто да не се захващам категорично! За нас това беше първата идея, тъй като не изисква много първоначални средства, но сега съм много объркана.....
С какво бихте стартирали сега? Дайте насоки на такива като нас, тепърва прохождащи в това начинание!

# 284
Много мразя флаери и никога не посещавам място, за което рекламите се въргалят по улиците, входовете и т.н. Бих проверила всички входове, ДГ, училища и т.н., за да поставя реклами на определените за целта на места. Рекламните материали и сайта е добре да имат сходна визия.

Ако нищо не разбираш от реклама и дизайн, по-добре потърси помощ. Отвратила съм се от пошли, неумело и набързо скалъпени "лица" на бизнес.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт