Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 972
  • 810
  •   1
Отговори
# 255
  • Благоевград
Здравейте,
моля някой ако има информация за документите нужни за Пункт за вторични суровини, че нещо немога да се ориентирам в сайта на МОСВ. Имам предвид, че за човек като мен, който не борави с правната терминология нещата публикувани там не са много полезни.Само да  уточня, говоря за пункт за хартия, пластмаси и стъкло, без метали:)

Ще се радвам ако някой знае нещо, няма да  имам търпение до понеделник да попитам адвокат.

# 256
  • В голямото море...Живот
Момичетаааа , каква е ситуацията при васссс ?
Положението май е доста зле , изклювам ресторантите, баровете и хотелите .Там е ясно , че се пука по шевовете .
Но в другите сфери , как е ? Mr. Green Twisted Evil Tired

При нас е.....абе не е зле.
Започват да ни опознават хората.
Идват му на половина нови идеи...
Опитваме се да сме по-независими....

# 257
Октопод с рокля
  bouquet
събуди ме с усмивка на действителноста по милото ни моренце

# 258
Здравейте предприемчиви дами Simple Smile
Чета ви редовно, но не пиша Embarassed
Сега се престраших вече, имам няколко въпросчета, дано да има кой да ми отговори в този отпускарски  сезон.

1. Как стои въпроса с поставянето на уличните автомати за кафе напитки/ разрешителни, изисквания/, ако може да ми препоръчате и фирма занимаваща се с това?
Предполагам, че тогава ще е по-лесно да се организира всичко те ще си свършат.

Вторият ми въпрос не е още много избистрен Confused
2. Разполагам с офис, който така и не разработих, намира се на главен път в автосервиз, един от входовете на града ни, идеята ми беше застраховки другото още не съм го измислила.

3.Също така ще продавам нови детски дрешки на известна марка / няма да пиша коя е за да не стане, че си правя реклама/ за сега само в продавалника, може ли да ми помогнете със съвети за разработването на собствена страничка, сайт или както ще е най-добре да работя.
Прочетох, че Октоподчето разработва нещо подобно, но за близнаци  удобно ли ще е да ти пиша на лични за повече въпроси?

Е, престраших се!

Успех на всички в начинанията им!  Hug

# 259
  • Балчик
emily_m за кой гpад тъpсиш фиpма - помощник за pегистpация на кафе - автомати ?

# 260
За плод и зеленчук - ще има доста брак, имайте го впредвид.

# 261
Здравейте!
 От тази година дъщеря ми започва да посещава предучилищна група в училище, а аз-по стечение на обстятелствата, оставам само с доходите, които изкарвам от продажбата на ръчно изработените си аксесоари-т.е.-ще стоя му дома.Малката ще е на училище до обяд. На шега споменах на госпожата И, че съм склонна да се грижа за още едно-две дечица у дома,защото разбрах, че голям проблем на родителите е какво да правят с децата след училище.Обади ми се тези дни да пита какви са ми условията Crazy.
 Имаме голям апартамент-дневната част е над 40кв.м.-място има и за хранене, и за игри, и за спане.Аз съм спокоен човек, и мисля че няма да ми е проблем грижата за 2-3 дечца, които са 5-6 годишни.Живеем в центъра, училището е буквално срещу нас, а читалището, където децата обикновено посещават балет, танци...-до нас.
 Дали може да споделите впечатления от личен опит-заплащането  за такъв труд почасово ли е, как стои въпросът с храната...Нямам кого да питам, а идеята все повече ми допада...

# 262
Луди пеперуди, една приятелка си оставя детето, което е в предучилищна възраст при някаква жена, която гледа още едно детенце, Мисля, че и плаща 200лв. на месец и е много доволна. Жената (гледачката) била много читава, добре се разбира с децата, храни ги добре, пее им, рисува с тях, учи ги на разни неща. Дано съм ти била полезна.

Естел, наясно съм с брака. Ние решихме мъжа ми да се регистрира като производител (майка му и баба му гледат много картофи, домати и чушки) и да започне с продажба на готовата продукция от село. Все още не сме наясно с документалното оформление на нещата, но утре ще се ходи до общината да се пита. Ако някой има някаква информация по въпроса, ще съм благодарна да сподели.

# 263
 Galski , благодаря!

# 264
Спондж Боб, благодаря за инфото!  bouquet

# 265
Относно креативността - не всички успели българи са известни- главно защото са професионалисти в своята област и широката публика не се вълнува от тях. Ето например има един дизайнер (не на дрехи) - Илиян Милинов. В своята си среда е много известен, има няколко международни награди за дизайн. Познатите му от неговата професия го смятат за гениален. И не е емигрирал- живее и работи в България. Ето ви една стара статия за него за първата му международна награда - http://www.znam.bg/com/action/showArticle/full;jsessionid=500462 … 6&sectionID=1
Между другото точно този стол е супер разпространен в България - в много конферентни зали го има, но никой не знае, че е на български дизайнер и е спечелил престижно отличие за него.

Относно идеята на Луди пеперуди може и да се модифицира малко при нужда. Една позната, на която работното време и отдалечеността на местоработата и от детската градина не и позволява да прибере детето до 6 часа от детската градина плаща на учителката на детето да го води в къщи. Като вземат всички други деца учителката с нейното дете директно се прибира у тях (дали са и ключ). Като ми разказа как са решили проблема си помислих, че това е супер начин за допълнителни доходи - прибиране на деца от градината. Но трябва да се обмисли добре в зависимост от конкретните обстоятелства.

Луди пеперуди, ти беше обещала да ни разказваш за твоя бизнес с плетените неща, но май ни забрави

# 266
Не съм, но мислех, че питането не е актуално! Утре сутрин ще драсна, обещавам  bouquet!

# 267
  • София
Момичетаааа , каква е ситуацията при васссс ?
Положението май е доста зле , изклювам ресторантите, баровете и хотелите .Там е ясно , че се пука по шевовете .
Но в другите сфери , как е ? Mr. Green Twisted Evil Tired
Аз да си кажа, положението е отчайващо. Оборотите за август са наполовина на тези от миналата година. Колегите около мен също са се отчаяли.

# 268
 Praynig
Ужас и при мен работата е много зле. Sad

# 269
Markit, rozibozi бихте ли казали с какво се занимавате?

Общи условия

Активация на акаунт