Идеи, стартиране и развитие на бизнес 18

• 78 986
  • 810
  •   1
Отговори
# 240
Аз да допълня, че в твоя случай името на фирмата спокойно може да е квото си искаш. Вече обектът т.е самият детски център да е със запомнящо се име.  Peace

Знам, ама ми се иска и самата фирма да има някакво запомнящо се име, а не да е "Пепи96",примерно   Laughing

# 241
  • София
да, и аз точно това се канех да напиша - не е нужно името на фирмата и на съответния обект да са еднакви. При нас половинката си измисли сам името на фирмата.

А за името на сладкарницата се справи чудесно сина ми, който е на 13. Ако имате деца около вас, ползвайте ги за генератор на идеи. Може да си направите една Мозъчна атака - съвсем проста техника е.

Децата могат да ви изненадат. Много са креативни!

# 242
Все си мисля, че когато започнеш с реализацията на една идея и мечта, името те намира само. Вълнуваш се, щастлив си, леко уплашен и като мислиш за всички тези емоции естествено ти идва името. Ако започваш бизнес с идеята, че още името ти носи напрежение, как ще издържиш след това?! Последните попадения обаче са на сина ми. Харесвам ги и двете, звучат много детски и реших да ги използвам.

Новаците, моля да се включват с малко по-добронамерен тон, за да не се чудят след пет страници защо никой не им отговаря.

# 243
Здравейте !
 Дали има някой тук , който да има фирма за почистване на жилищни входове ? Интересно ми е как стоят там нещата ?  Какви са изискванията от към документи  за такава дейност?

# 244
Момичета, гледам, че преди няколко страници сте засегнали тема за МЛМ. Това пък съвпадна с една моя среща наскоро, на която хората ме уговаряха кооолко успешна е една нова идея за бизнес  наричана още Сейф карти. Много зарибяващо звучи и ми е интересно някой чувал ли е за тези карти и този тип бизнес  и какво мислите за тях(компанията била българска и нова - току що пробивала на пазара)? Аз се рових в нета, но няма много инфо за тази компания - Safe Company International ili SCI.

Освен това исках да ви попитам дали някой от вас има книжарница - имам около 200 книжки за оцветяване + моливче в тях, и ги продавам на много тънка цена. Ако някои се интересува да ми пише на лични. Или да ме посъветвате къде бих могла да ги предложа.
Благодаря предварително.

# 245
Надявам се да получа и аз съвет, който да ми помогне да взема решение  Hug Обмисляхме да направим магазинче на Рефан или пък плод-зеленчук  (може и нещо друго)...
По време на криза, наложени бизнеси едвам оцеляват, а имат ли шанс такива като нас? Какво бихте направили вие с не -голям начален капитал? Търся съвети, имам нужда от това!
Ще съм благодарна на всеки за споделено мнение   bouquet

# 246
За SCI има цяла тема в Клюкарника.

# 247
Здравейте момичета! Приемате ли нови попълнения?

От няколко дни мъжът ми е съкратен от работа и решихме, че е крайно време да се заемем с наш си бизнес. Ориентирали сме се към продажба на плодове и зеленчуци. То идеята ни се върти от година време насам, но до сега нямахме време да се заемем с нея.
Много ви се радвам на вас за ентусиазма и енергията!

# 248
За SCI има цяла тема в Клюкарника.
Ами аз търсих и не открих. Би ли пратила линк?

# 249
Andito няма проблем да ти напишем предложения за име. Но защо не обявиш някаква награда или подарък за кръщелниците?  Simple Smile  Аз мислех една от дейностите, с които да се занимава бъдещата ми фирма да е даване на предложения за име. Но за сега ще се занимая с другата си идея. Тъй като тук за сега няма навик да се плаща за такива по-нематериални услуги. Едва наскоро започнаха да се дават пари за хора с идеи и примерно за разработка на софтуерни приложения. За това трудно се намират, а още по-малко с дълъг опит, просто защото това нямаше пазар у нас.
Та име на детски център -  нещо свързано с движение - Олимп, "Олимпия" newsm81 
 bigdance2  или с купон "Парти", ако е по-скоро за малките "Черешка", "Гъдулка", "Зайо"  Grinning и тем подобни
Между другото тъкмо като бях сега на Сл. бряг си мислех колко са неинтересни и нелогични мн от имената на хотели и заведения там. Примерно "Пацифик"  newsm78 няколко пъти "Тракия" или пък нещо грандомантско Гранд Палас, Резиденс, Парадайс и др.
Бенджи кажи и ти в каква насока си търсиш име.   

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 21:42 от Палмичка

# 250
Pitan4ica,не мога да дам линк,защото тези дни имам достъп до интернет само от телефона.Но като се замисля,щом не намираш темата,като нищо да е изтрита.

# 251
Последните дни само ви четях, че не оставаше време за писане - живот и здраве края на септември стартирам с моите идеи Simple Smile
По темата с креативността въпроса го зададох така да се кажа за креативността на дребно. Имаш малко пари, решил си да правиш нещо, ами измисли си нещо по-различно от комшията. Това имах предвид. Иначе за култивирането на таланти е друга работа, то е като за отглеждане на спортисти и всички останали категории.

Някой питаше за плод-зеленчук. Нямам наблюдения от вътре, но наблюдавам нашия квартален такъв. Хем се намира съвсем близо до пазара на Кр. село - бая работа имат. Но пък докато си търсех помещение под наем много често попадах на бивши плод-зеленчуци.

За имената на фирмите - това с децата е готина идея.

За почистване на входовете - приятел имаше подобна фирма и предлагаше комплексна услуга - домоуправител, сметки, чистене и т.н., но преди 2 години се отказа.

И сега един въпрос и от мен - някъде мога ли да намеря адекватна статистика за темповете на онлайн търговията в БГ?

# 252
Момичетаааа , каква е ситуацията при васссс ?
Положението май е доста зле , изклювам ресторантите, баровете и хотелите .Там е ясно , че се пука по шевовете .
Но в другите сфери , как е ? Mr. Green Twisted Evil Tired

# 253
Не мога да дам съвети на новодошлите понеже не мисля, че вариантът "Имам някакви пари, не ми се работи за друг" е добро начало. Първо имаш опит, после идея, намираш парите и така...

Положението на морето е комично безобразно. Вчера ми искаха 1лв, за да се снимаме пред сергия с ръчно изработени китайски сувенири. Пред антикварен магазин пък искаха 2лв, за да удари детето една камбана с размер на кокос. Обслужването по улиците на Стария Град в Несебър е страховито. От детските магазини изскачат тлъсти чичковци, които директно ми налитат на бой, че детето е пипнало един или друг светещ китайски боклук изложен на тротоара.

Ако някой иска да спечели само от един сезон може да се насочи към бизнеса с влакчетата. Билети и касови бележки няма, безопасност и ограничения също. Назобен мургав младеж псува всички наред и прибира по 3лв от възрастен, ще ви трябва и още един кроманьонец за шофьор. Влакчетата тук са много оборотни и предполагам, че достъпа до този бизнес е силно корумпиран.

# 254
Окти били сме май по-едно и също време в една и съща area!  Hug
Аз пък се изумих от файтоните с миризливи кранти. Първо бях възмутена от циганите с този бизнес на всяка крачка, но след няколко дни забелязах, че те са от най-благодарния деросващ персонал на Сл. бряг. Един се хвалеше, че обрулил туристи със 60 лв и че колкото им кажел толкова му дават, но човекът сияеше и не обиждаше клиентите си.  Mr. Green А туристите се избиваха да се возят на файтон - обяснявамм си го с това, че го имат за мн еко и етно.  Laughing 
Идеята за агенция за почистване на входове е добра. Мисля, че всеки вход може да задели по 50 лв месечно за почистване веднъж седмично. Може и да стане задължително. Пък току виж станало по-чисто у нас. При този бизнес е мн важно популяризирането, номер, на който да отговаряш и отговорни хора разбира се.
А да знаете има ли банка, която да дава минимален кредит на стартиращ бизнес. С бизнес план да се кандидатства за 2500 - 3000 лв, които да се изплащат след 3 месеца? 

Общи условия

Активация на акаунт