срамни устни - подути и брадавички - спешно

• 1 496
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте пиша защото съм стресирана а няма кой да ми помогне. В момента съм в Америка и преди да замина открих брадавички ,те се разпространиха бързо. Ходих на гинеколог каза че не са кондоломи  и каза да ги мажа с кондолин но на следващия ден заминах за Америка и нямаше как да купя мажа с йодасепт  но не минава. Това настрана но сега виждам че срамните ми устни са се подули и почвам да фрииквам виждам че са се появили брадавички и вътре и просто ми се реве... Съжалявам за неграмотния пост зная ще кажете лекар но нямам никакви пари а и тук специалист е над 600 долара един преглед. просто моля ви се помогнете ми както можете. А ако някой знае  някакво лекарство което може да помогне и името му в Америка просто ще съм толкова благодарна CryCryCry Лекарката беше казала че няма какво да се притеснявам за брадавичките било нещо с имунната система а майка ми като чу  вика това е невъзможно  ( тя е мед сестра) ох не знам простооо помощ

# 1
Няма дефинитивно лечение за HPV, но има методи за лечение на самите брадавици, което може да намали заразяването, въпреки че няма убедителни данни, че премахването на брадавиците намалява разпространението им. Брадавиците могат да изчезнат и без лечение, но могат и спонтанно да се появят отново, няма начин да се предвиди дали ще изчезнат или отново ще се появят. Брадавиците могат да се разпознаят като се намажат с оцетна киселина, тогава те побеляват, но това не трябва да се прилага на чувствителни зони. Чрез колпоскопия също могат да се разпознаят дребни брадавички.
"В зависимост от размера и други фактори, лекар-специалист би предприел няколко метода за лечение. Долуописаните методи се прилагат само по лекарско предписание и стриктен лекарски контрол. Всеки от посочените препарати има силен цитолитичен и/или цитостатичен ефект и самолечението би навредило сериозно на здравето. Почти всички препарати могат да причинят депигментация и белези.
Подофилотоксин от 0.5%-0.15% (още наречен Подофилокс) - разтвор, гел или крем. Прилага се на няколко цикъла, като се нанася 2 пъти дневно за 3 дни, след което се "почива" от 4-7 дни, като циклите се повтарят не повече от 4 пъти.
Имиквимод (Алдара) е локален имуномодулатор, под формата на крем, нанасящ се само върху засегнатите участъци. Не дразни кожата в такава степен, както подофилотоксина."

Това го пише в уикипедия ето тук:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт