МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 517
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Нарочно не съм споменала имена. Просто там повече няма да стъпя. Много ми е обидно. Трябва да правя цитонамазка след секциото, мислех да отида но определено ще отида другаде. И съответно и приятелката си ще закарам другаде, на другите си познати ще споделя за случката и ето ви няколко "клиенти" ПО МАЛКО...  НИКОЙ НЕ Е НЕЗАМЕНИМ - винаги има алтернатива.
P.S нарочно не пиша имена, че като го правя ме изкарват, че съм лекар от болницата под прикритие, който плюе колегите си.

По случай коментарите и аз съм чувала много меко казано неприятни неща, но в други бургаски болници и в други отделения. Навсякъде лекарите са еднакви като поведение и е разбираемо всички са хора. Това, че пред фамилията си носят едно д-р в повече не ги прави по-различни от мен, теб и всички останали - просто нищо човешко не им е чуждо... За мен не е от изключителна важност какво, къде и пред кого го говорят, важното е да си вършат работата добре, а в това отношение аз съм доволна от целия екип на болницата, които се грижеше за престоя ми там. Затова и ще препоръчвам Девата на всичките си приятелки и познати, а когато се наложи и аз ще ходя там, защото те оправдаха доверието ми.

# 406
  • Бургас
Аз родих преди месец и половина и проблем със сметката не съм имала. Раждах нормално, без избор на лекар, с присъствие на таткото по време на раждането Heart Eyes и платих толкова, колкото смята калкулатора+допълнително за поръчаната от мен храна.
А това за обсъждането на пациенти от страна на персонала- тъпаци ooooh!. На вас пък да не ви пука.

# 407
Нарочно не съм споменала имена. Просто там повече няма да стъпя. Много ми е обидно. Трябва да правя цитонамазка след секциото, мислех да отида но определено ще отида другаде. И съответно и приятелката си ще закарам другаде, на другите си познати ще споделя за случката и ето ви няколко "клиенти" ПО МАЛКО...  НИКОЙ НЕ Е НЕЗАМЕНИМ - винаги има алтернатива.
P.S нарочно не пиша имена, че като го правя ме изкарват, че съм лекар от болницата под прикритие, който плюе колегите си.

По случай коментарите и аз съм чувала много меко казано неприятни неща, но в други бургаски болници и в други отделения. Навсякъде лекарите са еднакви като поведение и е разбираемо всички са
хора. Това, че пред фамилията си носят едно д-р в повече не ги прави по-различни от мен, теб и всички останали - просто нищо човешко не им е чуждо... За мен не е от изключителна важност какво, къде и пред кого го говорят, важното е да си вършат работата добре, а в това отношение аз съм доволна от целия екип на болницата, които се грижеше за престоя ми там. Затова и ще препоръчвам Девата на всичките си приятелки и познати, а когато се наложи и аз ще ходя там, защото те оправдаха
доверието ми.
Нормално е да се коментира, даже е препоръчително когато си предават смените например има си време и място за това. Но да се изтапанчиш пред публика и на всеслушание да коментираш пациент - това е в разрив с човешката етика, а какво остава с лекарската... Не ти пожелавам да чуеш същите тези хора които са управдали доверието ти да те обсъждат цинично. Аз също съм от доволните клиенти. За всичко посещавам само тази болница. Но това ми дойде в повече!

# 408
Аз също платих това което съм ползвала, няма никакво надуване на сметката. Бебето също си има сметка, в моя случай беше 0 лв. Но ако си в състояние да се гружиш за него, а искаш да не е при теб постоянно-това се доплаща, незнам кое още. Това, че е обявена цевна от 200 лв, а плащаш 800..не мисля, че е възможно, е ако родилката иска някакви допълнителни екстри те и се включват в цената /епидурална примерно/.

# 409
  • Бургас
И след всички тези публикации, някой от служителите няма ли да отговори. По-точно ме интересува ще се вземат ли мерки за посещенията в стаите и настаняването на ромки в стаите.

И на мен ми стана любопитно защо след всичко изписано отговорът е само мълчание  Whistling Mr. Green

# 410
  • Burgas, Bulgaria
Момичета , какво очаквате да отговорят от болницата ? Нима ще кажат - Не тези думи са лъжа !Проблема е ,че преди всички работеха по еднакъв начин , а сега има такива които се скатават. Примерно -една санитарка минава по 2 пъти на ден , а друга 2 дни не не вижда засъхналата кръв по леглото .... Едната акушерка търчи , но не всява смут , а другата се вайка как е сама на етажа , а трябва да отиде на 5-тия и на 1-вия и оставя отделението на санитарката ......

за мен най-доброто там е бебешкото отделение , което се погрижи за моята дъщеря  Heart Eyes още веднъж ще кажа ,че дъщеря ми е жива и здрава благодарение на д-р Колева , а човека който ме направи спокойна и щастлива е Светлето Николова  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 411
След всичко което прочетох не разбирам напъните да се ражда в тази болница, че и да се плаща отгоре на това #Crazy

В потрес съм от това, че лекар коментира пациентка пред персонала на болницата Shocked Това е нечувано Rolling Eyes И смятам че името на доктора трябва да бъде изпляскано в темата за да се знае Peace

# 412
  • в кукувиче гнездо
След всичко което прочетох не разбирам напъните да се ражда в тази болница, че и да се плаща отгоре на това #Crazy

В потрес съм от това, че лекар коментира пациентка пред персонала на болницата Shocked Това е нечувано Rolling Eyes И смятам че името на доктора трябва да бъде изпляскано в темата за да се знае Peace
И аз така смятам, че името на доктора трябва да се знае. Аз имам предположения кой е, но не мога да изтипосам ей така някое име.

# 413
  • Бургас
Момичета , какво очаквате да отговорят от болницата ? Нима ще кажат - Не тези думи са лъжа !

Не знам какво очаквам, честно казано ... да се защитят по някакъв начин, ако са лъжа; ако не са - да се опитат да променят нещо ...
Мълчанието обаче, в случая, говори повече от достатъчно. Whistling

# 414
Здравейте, момичета! Сега влизам във форума и виждам какво се е коментирало последните 3 страници. Няма да заемаме защитна позиция, тъй като не смятам, че има за какво. Знаете ли, напоследък тук във форума чета доста негативни коментари и се разказват истории за някакви тежки случаи, за които в болницата странно, но никой не е чувал. Искрено се надявам това да няма връзка с отварянето на друга родилно отделение в града. Нямам предвид дори само тази тема, но и в други, където споделят мнения бременни и вече родили жени. Г-н Абумелих минава всяка седмица през родилките в отделението. Вчера бях с него. Всяка една жена, която той посети беше доволна. Питаше ги за лекарите, за сестрите и санитарките, за условията, за храната… Далеч съм от мисълта, че ако някой има проблем ще го крие докато е тук, тъй като ако наистина е така, то въпроса ще се реши още докато е в болницата.
Та ще започна с „циганския” въпрос. Това се е коментирало доста пъти в предните теми и проблем в това отношение няма. Има си механизми по които се работи и те вършат работа. Да, миналия месец ако има родилки които са били в отделението, може да са забелязали едно мъничко, слабичко (но симпатично) мургаво момиченце на 4 етаж. Няма да споменавам име, разбира се, но нека я кръстим Ани.  Flutter Та Ани дойде с отлепена плацента, кървене и болки. Няма да навлизам в подробности за състоянието и всички проблеми, които имаше тя. Само знайте, че това поставя под опасност не само живота на бебето, но и на майката. След като и бе направено спешно секцио и животоспасяващи процедури и за Ани и за нейното бебе, и двамата оцеляха (а рискът беше доста голям). За това мургаво момиче беше направено и невъзможното за да бъде спасено. Съжалявам, ако на някой присъствието на Ани и нейните близки около нея е било неприятно. Но преди всичко това е болница и нейната главна цел да спасява животи. Впрочем, свижданията са 2 пъти на ден и се допускат само по 2 посетители. Обикновено родилките сами избират къде да посрещнат близките си. Ако това се случва в стаята, по време на посещенията може децата да се отвеждат в Неонатология и след това се връщат обратно. Това не е нещо което се заплаща допълнително.
Искрено съжалявам ако наистина някой лекар си е позволил да коментира на всеослушание състоянието на пациентите. В четвъртък има медицински съвет, който се провежда с всички началници на отделения и този въпрос вече е заложен в дневния ред.
Призовавам още веднъж, ако някой има проблем, нещо не ви харесва, искате да се оплачете от някой или нещо, до всяко легло има стационарен телефон с указател и има номер за опалвания.

# 415
  • Бургас
Какво да променят, той лекаря като си е простак, ще бъде простак където и да иде да работи. Какво да направи момичето от болницата, което пише в темата - тя и да иска да го защити, няма как да стане, а единствено тя поема ударите тук, макар че не е виновна и не всичко зависи от нея. Да не мислите, че докторите четат? През оттатък им е.  Но не съм чувала на друго място така на всеослушание да се обсъждат пациентите. Айде, в кабинета със сестрата някоя клюка да обменят разбирам, ама на рецепция, при условие, че е пълно с хора... Наистина е грубо.

А, тя писала преди мен.

# 416
Бай дъ уей... много моля, ако наистина на някой в болницата му се плаща за да ни хвали във форума...нека си свърши работата.  newsm78
Използвам трибуната и да се обърна към финансовия директор на болницата, че ако има пари за това, нека да се преразгледа отпуснатия ми бюджет за реклама. И въобще да не ми се измъква с това, че здравната каса ни дължи над 800 000 лв. неизплатени суми за изработени клинични пътеки!  Crossing Arms

# 417
  • Бургас
Добре, за "Ани", разбрахме. Не е нужно естествено, когато дойдат роми да ги гоните. Разбира се, че това е преди всичко болница.
Затова и въпросът е, съобразявате ли се при настаняването? Циганите да са в отделни стаи от българите, а не смесено. Понеже от разкази на момичета става ясно точно обратното. А не е толкова трудно едно такова планиране на стаите.
И второ - посещенията явно не са само по двама, пак от разказите на момичетата става ясно. Хубаво е да се контролират тези неща малко по-стриктно.
Отделно, картата за постоянни посещения - ами не ми се струва редно по всяко време на денонощието някой да влиза при родилката с бебето (все пак те спат, хранят се, почиват си), само защото си бил платил 100 лв. отгоре. Както и в началото казах, това е преди всичко болница, не хотел.
И накрая да си кажа и аз за обсъждането - и на мен ми се случи, но не от лекар ами от една кокошка на рецепция, която най-демонстративно започна да говори на ухото на неин колега (единственото момче на рецеппция), да ме гледат и да се хихикат - при това в мое присъствие. Още тогава смятах да "яхна метлата", ама мъжа ми беше с мен и ме дръпна. Пък и дойде едно друго момиче от рецепция, което успя да тушира ситуацията. Хубаво е, че ще се повдигне на дневен ред тази точка.

# 418

И аз така смятам, че името на доктора трябва да се знае. Аз имам предположения кой е, но не мога да изтипосам ей така някое име.

И аз съм ЗА zlati да каже името на въпросният лекар. Мисля, че така е правилно за всички момичета, които обмисляме да раждаме там. Аз съм се насочила към лекар и искам да съм сигурна, че няма да е въпросният, който си обсъжда пациентите на всеослушание.

# 419
Аз наистина съм много много разочарована от коменара на администрацията. Значи, когато ви хвалят тук, мамите са реални, ваши доволни пациенти. Но когато се каже нещо лошо - обвинявате в измислици  и лъжа . Това е толкова толкова жалко, че нямам думи .

Хубаво бях спряла да пиша в темата Ви, май се отказвам отново. Написала съм от какво съм недоволна и тук, и писмено, и говорила съм и с админ.директор. Повече няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт