Бебеправене- тема 9 - за още повече положителни тестчета

• 22 996
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Ох, това се колебая. Сърбят ме двете ръце... Ама май е по-добре като се прибера вкъщи, навиво? Как мислите?
Че да му видя реакцията, лицето... Господи, работим само от месец. След като толквоа време чета, колко е трудно, не се и надявах на толкова скоростна завръзка!

Но гърдите ми са като на чалга звезда в момента, сигурно са двойни, това дали е ок толкова отрано?  Mr. Green
И аз така си мислех- но ей ги на - и при мен ! Аз мисля, че по-добре е като се прибереш Simple SmileМакар, че аз не можах да се сдържа и сега моя тича насам  Grinning Весе, ние сме с теб и те подкрепяме  Hug

# 601
  • София
Я бързо да събера малко прашец  newsm75 newsm79 newsm28  Браво на вас, момичета! Само така  Hug
Веси, не виждам причина за разочарованието ти! Та вие едва за първи месец опитвате! Аз какво да кажа, като работим от март, друг е въпроса колко сме били редовни! Няма да се притесняваш, не си сама, тук сме и ще си помагаме  Hug пък когато му дойде времето - тогава! Горе главата   bouquet

# 602
Аууу колко много сте изписали, докато ме нямашеее  Hug
Върнахме се от почивка, заредихме се с много сили  Heart Eyes
Сега ще попорочета малко назад.

love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001

# 603
Ехее, какво става тук бе .. браво на вас! Тази тема наистина донесе късмет на много мами Simple Smile
beginner_mamma - честито! Една лека и безпроблемна бременност. А остави изненадата за мъжа ти като се видите - на живо Simple Smile

# 604
  • до най-прекрасния мъж
Сега вече ви изчетох - честито на мама Гали и на Бегинър мама - да имате здрави и пухкави бебоци, които много да ви радват. Стискам палци на нечакащите тези дни.

# 605
  • София
Бравооо и Честитоооо на всички момичета видели  EFP на НЕ чакащите тези дни стискам палци.

Ние този месец май пак пропуснахме момента, правихме  luvbed 2 дни преди положителния тест за овулация и в деня на теста, а следващите 2 дни пропуснахме, а реално тогава трябваше да бебепаравим, ама това е, пак ще се чака следващия месец, сега поне имам тестове за 6месеца напред.

Хубав ден на всички и успешна седмица

# 606
Здравейте момичета, не пиша често, но за сметка на това чета нашата темичка редовно. Честито на всички нови майчета! А на останалите бъдещи майчета успех и не губете вяра. Всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Искам да ви споделя нещо, за да ме посъветвате, ако на някоя от вас се е случвало. През месец юли ми дойде с 3 дни по-рано, т.е. вместо на 15-ти, започна на 12-ти късно вечерта. На 13-ти имах вече пълна картинка - обилно кървене и страшни коремни болки.. Simple Smile  Ние бебеправим от месец април и откакто си следя детайлно МЦ, винаги е бил 29 дни. А сега с тази аномалия не знам кога ще ми дойде. Убедена съм, че при някои момичета може и да се е случвало при редовен МЦ да имат такава аномалия, и в този случай след това искам да питам МЦ идва ли си по графика, както преди, т.е. редовния, който при мен на 29-ия ден (което ще рече 9-10 август)? Нямам никакви ПМС симптоми, но обикновено корема започва да ме боли точно в деня, в който трябва да ми дойде, нито ден по-рано..  newsm78

Ако и този месец не е станало, искам да отида на лекар, който да ми се следи О. От София съм, бих помолила ако може да ми препоръчате добър лекар за това. Благодаря на всички предварително!

# 607
Ехееееее момичета какво правите честито на всички видели  EFP за толкова кратко време толкова  preggo това е страхотно Simple Smile аз се нареждам към чакащите за 10 петък  Mr. Green

# 608
  • В сърцето на любимия човек
Фоша - обикновено следващият цикъл идва по график. И аз този месец бях с по-къс цикъл (дойде ми 2-3 дни по-рано) и според мен е от топлото време, а не от бебеправенето. И друг път съм забелязвала, че лятото имам 1 или 2 по-къси цикъла и си го обяснявам с горещините, пътуване по време на отпуска и т.н. Не се притеснявай чак толкова. Ако до сега не си пускала никакви изследвания е хубаво първо да започнеш с тях.
Може да помолиш личния си лекар да ти пусне ПКК и ТСХ, Т3, Т4 за щитовидната (ТСХ трябва да е под 2, иначе референтните са до 4 някъде) и да ти даде направление за гинеколог, който да ти направи цитонамазка и да пусне хормони, защото иначе са доста скъпи (аз миналата седмица за тези изследвания платих 135лв, защото никой не ми каза, че касата ги покрива  #Cussing out ). След това, ако се налага се прави консултация с ендокринолог.
Успех и не се притеснявай  Wink

# 609
Благодаря. През месец април аз и моя човек отидохме при специалист (оказа се, по стерилитет). Той е частник, работи много скъпо, за месец оставихме общо над 700 лв. за изследвания. На мен и мъжа ми ни пусна пълна микробиология. Отделно ме накара да си следя БТ за две седмици и по резултатите, които му казах, каза че не изглежда да имам хормонални проблеми. Прави ми цитонамазка и колкопоскопия, изледваха ме и за микоплазми, уреаплазми и хламидия. И едно скъпо изследвание за HPV. Всичко беше ок, пап беше в норма.
ПКК и ТСХ, Т3, Т4 не знам какво са. Ако си от София, може ли да ми препораш добър лекар, който да не е прекалено скъп. Имам предвид прегледите, за изследванията е ясно че се плащат. При предишния ми лекар, на преглед оставях само за консултация по 60 лв. на човек. Тъй като ходихме с мъжа ми двамата и той също си прави изследвания с мен, значи по 120 лв. сме оставяли...

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Фоша, тези изследвания се поемат от касата, само трябва да вземеш направление от личния/специалист. Но специално щитовидните хормони, които са ти посочили по-горе, не са скъпи. Към 10-12 лв. беше единия.

# 611
Ясно, разбрах. След като бъдат готови изследванията, предполагам някой трябва да ми ги разчете и да ми каже кое ми е в норма и кое не. Аз предполагам трябва да отида при личния ми лекар или по -скоро при гинеколог, за да ми каже дали изследваните показатели са в норма. Нали така?  newsm78

# 612

Принципно и личният може да ти ги разчете, но най-добре ходи при ендокринолог

# 613
  • В сърцето на любимия човек
ПКК - пълна кръвна картина
ТХС, Т3, Т4 - това са изследванията на щитовидната, може да ти ги пусне личният лекар. След това, ако е необходимо ще те прати на ендокринолог. Задължително му кажи, че опитвате за бебе, защото референтните стойности за ТСХ са от 0,2 - 4.2 ( на моите така пише), но за бебе трябва резултата да е под 2.
На мен последните месеци също ми правиха цитонамазка, колпоскопия и искаха и HPV  да пускам (също ходих на частен прием в частна болница). Последната лекарка при която ходих (гинеколог-онколог и лична приятелка на свекърва ми) като ми погледна изследванията ми каза, че:
1-во : на мен на цитонамазката ми пишеше 2А и 2В група => колпоскопия - разделянето на А и Б група нищо не значело (все е втора група) и резултата е добър. Това разделяне го правели, за да имат основания да пускат други изследвания, които в случая могат да се спестят, но ги правят за пари.
2-ро: HPV се пускало при 3-та група.  Колпоскопията - ами хубаво, че са ми я направили, но не била наложителна.
Комплекта полови хормони на мен в частна лаборатория (с отстъпката) ми струваха 85лв, а на щитовидната (отново с отстъпка)- 50лв., но се оказа, че съм отишла в скъпа лаборатория.
Лекар не мога да препоръчам, защото аз до скоро ходех в частна болница при една известна лекарка от която много хора са доволни. На мен лично не ми обърна (според мен) достатъчно внимание, защото и казах, че опитваме от скоро (колкото и вие) и понеже съм на 27 години и съм била млада, трябвало да започна да се тревожа чак след около 1,5 - 2 години опити  Shocked Помолих я за хормонални изследвания (засякох си къса ЛФ с мерене на БТ), според нея съм била напълно здрава. Сега като си пуснах изследвания се оказа, че да - здрава съм, ама хормоните ми не са съвсем наред и затова не става.
Хормоните ще ти ги пусне гинеколог по схема, която той прецени. Пускат се на 2 пъти (в началото на цикъла) и след овулацията. Той ще прецени и ще ти каже кога.
Резултата от щитовидната може личния да ти го разчете и да прецени дали си за ендокринолог.
Извинявам се за дългия пост, но го допълвах на няколко пъти.

# 614
Ужасно много ти благодаря! И аз съм на 27 г. (още месец Simple Smile ) Определено се навих и ще си направя тези изследвания.

Съгласна съм за колпоскопията, и за други изследвания, които понякога не са необходими, аз попаднах на лекар абсолютен перфекционист според мен и мъжа ми и затова всичко направихме, каквото той ни каза, а и тогава не бяхме наясно нищо, само искахме да сме сигурни, че сме здрави преди да започнем с опитите за бебче.

Общи условия

Активация на акаунт