Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Добър вечер,мамчета!
Днес за трети път сядам да ви пиша,но резултата е налице... Grinning
Чета ви редовно,но за съжаление нямам почити време за писане,тая вечер си имаме баба(от както сме си вкъщи това ни е за сефте),та и аз малко да имам спокойствие Mr. Green
Чета ви с интерес проблемите с които вие се сблъсквате вълнуват и нас,така че освен интересно ми е и полезно Hug
Както повечето бебоци и ние си имаме едно пъшкане и напъване.При нас е предимно към 4 часа сутринта,и се получава така че нашият ден започва към 4 часа и свършва към 23-24 часа.Разбира се имаме и хранене към 1-2 посред нощ,та като цяло сънят при нас е МИРАЖ...
За съжаление сме на АМ,но важното е детето да е сито,поне в началото успя да си хапне и кърма.Ние пием Аптамил,поне не ни запича и за сега не мисля че имаме колики,пъшкането го отдавам на преяждане,много е лаком и ако не получи дозата си мляко или не се е наситил настава война,чува ни целият град.Но то си ни и личи... Mr. Green за един месец сме надали 1,700кг. и вече сме 5,100кг. и 54 см.Педито малко ни се скара ,и каза на диета което не виждам как ще стане поне на този етап ooooh!,но да е жив и здрав ще се мъчим пък каквото стане...Поставиха ни и ваксината за хепатит В,и до този час всичко показва че я понася добре,дадох тази вечер превантивно панадол,но си мисля че беше излишно Thinking
За сега това е от нас,отивам да лягам че поне тая вечер поспя малко, Praynig бабата ни да се справи и да не се налага включване от моя страна.Много ми е странно до сега никога никой не е гледал децата ми освен мен и мъжо,та малко ми е кофти но е факт че имам нужда от почивка.грижата за две деца и то с не много голяма разлика не се оказа много лесна задача... Mr. Green
Лека нощ от нас,и дано утре успея да се включа за едно сутрешно кафе бодра и отпочинала Simple Smile

# 526
Въпрос към ЛЛЛ
Илиан вече е на месец и 12 дни, кърмим се от самото раждане- по 8 до 10 кърмения максимум на денонощие имаме, не се дохранваме, вода не пием, не ползваме и залъгалка. Искам да попитам как мога да го откажа да ползва гърдите ми като залъгалка? Поне два пъти през деня се получава едно кърмене от около час, час и половина, в което първите 20 минути си хапва, после започва да смуче гърдата ми като залъгалка, вследствие на което зърната започват да ме болят и никакви кремове не могат. Когато се опитам да го отделя от гърдата и да го преместя в кошарката, той става неспокоен и започва да реве, оттам пак се слагаме на гърда и така цикъла се повтаря неколкократно. Опитвам се да му дам залъгалка, но не я иска! Бихте ли ми дали някакъв съвет и благодаря предварително!   bouquet
и аз имам същия проблем, ако може да споделите вашите съвети
pepina_79, поздравления за изключителното кърмене   bouquet

Oт написаното виждам, че се справяш чудесно с кърменето и отговаряш адекватно на нуждите на бебето ти. Подобно поведение на бебетата, каквото описваш при твоето дете, е съвсем нормално. За бебетата кърменето е не само хранене, то е топлина, уют, защита - всичко, което мама може да даде  Heart Eyes  Това, че бебето използва майката за биберон е леко некоректен израз. Биберонът - залъгалка е измислен за да замести гърдата, когато майката я няма. Да отдели бебето от майката, да го залъже. Бебетата имат физическа потребност от сукане и близост, от директен човешки контакт.  Бебетата могат също така да сучат и само за успокоение, за приспиване, като метод за справяне с болка или дискомфорт. Разбирам, че понякога такова кърмене накуп може да е изтощително за майката - дали е вариант за теб в този период, когато бебебто иска да суче по-често, да го сложиш  до теб и да го кърмиш легнала - така то ще суче, а ти ще си почиваш? За много от майките в един момент става най-лесно да спят заедно с бебето си или така да доближат кошарката със свалена решетка, че бебето да е на една ръка  разстояние. Така се избягва ставането и взимането, като и връщането на бебето.
От друга страна кърмата се усвоява за 30-40 до 60 минути и не е изключено, като мине този период, детето да е гладно. Това е индивидуално и субективно за всяко бебе.

Би могла да го погледнеш от хубавата страна - честата стимулация на гърдите води до повече произведена кърмa. Възможно е това да е период, който скоро да отмине. Някои майките споделят, че когато зачестят разходките и бебетата им се успокояват, имат по интересни занимания от сукане - да опознава света наоколо.

Ето една интересна статия - “Не може да е гладно. То току-що яде!”

Поздрави   bouquet

Атракция, тъй като следя отговора към Jelly, понеже и моя Краси се държи по същия начин искам и аз да те питам- Краси не се държи така при силна струя, по-скоро на края на храненето, но не изплюва гърдата, както когато е сит, а почва да нервничи. Възможно ли е да намалява притока на мляко в края на храненето и това да го кара да е по-нервен?
katia_o_m, възможно е Краси да се държи по този начин заради отслабена струя към края на кърменето, да.  Това изнервя бебето, когато е гладно и иска сега и веднага да му потече мляко. В такъв случай, могат да помогнат топъл душ или компрес преди кърмене, нежен масаж на гърдата в посока от основата към зърното, компресия на гърдата (когато бебето спре да суче така, че да гълта мляко, обхващаш гърдата с палец отгоре, а другите пръсти отдолу, на известно разстояние от ареолата и притискаш, но не така, че да боли; обичайно бебето, започва наново да гълта мляко, а когато спре, отпускаш ръката и ти), eто и клипче как се прилага.

Други неща, които също биха могли да помогнат, при тази „нервност” на бебетата, са: кърмене в затъмнена стая; да се опита нова поза; да се кърми „кожа-до-кожа” (бебето и майката са голи до кръста, за да има възможно най-много контакт между тях)

Поздрави   bouquet

# 527
Мами аз да попитам мамите които дават Еспумизан само него ли дават или го редуват с други капки  Simple Smile ох ние сме на Инфакол ам нещо не ни помагат  Simple Smile Днес само пъшкаме нещо и сега от зор го сложих в кревата и съм завързала един колан и го полушвам  Laughing
Лека вечер Hug

Аз редувам еспумизан и саб симплекс за да не привикне малката само към едното лекарство и спре ефекта.

# 528
Добро утро мами!:) Искам да ви попитам къде спят бебчетата ви..моето спи навсякъде другаде, но не и в кошарата. Има ли някоя мама с такъв проблем и как се справя?

# 529
Добро утро ! Днес съм кукнала рано рано -малкото не заспа ,голямото стана изобщо пълна програма .
Катя благодаря за отговорите -не се откача плата от тези плоскости .
Много съм притеснена от вчера не се храни както преди непрекъснато плюе гърдата -суче само от едната направо незнам какво става -после цедя не е като да няма нищо съвсем .Като количество незнам колко е .Някой имал ли е такива периоди ?
Новамама спи си в кошарата нямам за сега такива проблеми -понякога го вземам и на нашето легло -после го местя .

Лек ден !

# 530
Здравейте, милички!

Не съм влизала последните дни и нямам време да ви изчета  Blush за това не знам дали сте коментирали вече. Ако сте говорили по въпроса просто не ми отговаряйте.  Hug
От както мина раждането и след като преминаха и острите болки чак до преди два три дни се чувствах много добре. Нищо не ме болеше. Сега изведнъж започна да ме боли корема като при цикъл и то доста силно. Боли ме и операцията и ме боли на моменти доста остро. Другите мами със секцио изпитвате ли такова нещо? Дали е някакъв процес на възстановяване на нервите (там където са били прекъснати) или  неща друго? На моменти имам усещането, че сякаш всички органи започват да се връщат по местата си Laughing Абе изпитвам страшен дискомфорт в цялата коремна област и се чудя нормално ли е?

Иначе, Бела си е ОК! Много ми е сладка и с всеки ден все повече заприличва на осъзнато човече. Гледа играчки, усмихва ми се Heart Eyes Много, ама много ми е сладка. Hug

И понеже, пак казвам, че не ми остава време да ви изчета и да разбера как са при вас нещата, надявам се, че всички сте добре и всичко е наред с бебчетата Hug  Hug

Хубав ден на всички!

# 531
  • Някъде по Дунава
Добро утро!
И аз като R@li по често ви чета и рядко пиша, чудя се как от тези ревливи бебчета изобщо имате време за това. Накак си немога да го държа с едната ръка и да пиша с другата. Сега например малчо е в кошницата за колата и ту спи, ту се буди, та реших да съчетая закуската, приспиването и ровенето в интернет, че след малко ще го храня и ще излизаме. Направо се възхищавам на тези от вас, които кърмят навън. Аз много се притеснявам, но добре че парка е на 5 мин. от нас и ако огладнее бързо се прибираме. Градът ни е малък , всички се познаваме и особено мен, тъй като съм преподавала в две от трите училища и някак си немога да се отпусна щом парка е пълен с ученици и майки с деца.
Доста зор виждаме с малкото юначе, но като чета и при вас нещата са подобни. На таткото му идва малко в повече постоянното мрънкане на малчо, защото с каката такива проблеми сме нямали и беше кротко бебе с леки колики, бързо се захрани, бързо се отказа от биберона залъгалка, от памперса, а и сега е много послушна (да ми е жива и здрава  Simple Smile ) Коликите на Константин напоследък са по цял ден и само пъшка и мрънка, но като цяло се засилват през нощта. Единствения му хубав сън е от 21.30 до 00.30ч, от там нататък та докато излезем към 09.30 е едно постоянно гушкане, успокояване и кърмене. По принцип го дохранвам, но през нощта не му давам АМ, той така и не спи, както и аз и му давам да суче горе долу на всеки час. В количката спи преди обед около час-два и понякога и на обед към 14ч пак за час-два. Тогава се опитвам нещо да сготвя и да поизчистя и съответно за почивка и дума неможе да става. Дано скоро отминат коликите, но малко се съмнявам, че заради тях е постоянно на ръце и дано не свикне така.

# 532
 А този преглед при АГ само вагинален ли е или има и ехограф и вземане на кръв? А и плаща ли се нещо или и той си е по здравната каса? И друго ми се върти из главата- да взема ли една кутия с бонбони за лекаря? Не ме е израждал той, но ми следи цялата бременност и се чудя... вие черпихте ли нещо?

novamama1
Ние вече не спим в креватчето. Преди винаги го местех и държах да си спи там, ама сега вече ми е все едно и където е заспал, там го оставям. А и не ми се рискува да се събуди повреме на местенето  Laughing Даже през нощта като се кърмим аз заспивам (преди не смеех, но явно се поотпуснах малко  Simple Smile) и си остава в нашето легло до следващото кърмене и после пак така... и общо взето си спи при нас май почти цяла нощ.

За шезлонга- нашият  се откача, но има нещо като сенник и не може да се пусне в перялнята, та аз го прах на ръка (Тамън 2 пъти- 1 път като нов и 2 път като го наакахме).

# 533
Въпрос към ЛЛЛ
Илиан вече е на месец и 12 дни, кърмим се от самото раждане- по 8 до 10 кърмения максимум на денонощие имаме, не се дохранваме, вода не пием, не ползваме и залъгалка. Искам да попитам как мога да го откажа да ползва гърдите ми като залъгалка? Поне два пъти през деня се получава едно кърмене от около час, час и половина, в което първите 20 минути си хапва, после започва да смуче гърдата ми като залъгалка, вследствие на което зърната започват да ме болят и никакви кремове не могат. Когато се опитам да го отделя от гърдата и да го преместя в кошарката, той става неспокоен и започва да реве, оттам пак се слагаме на гърда и така цикъла се повтаря неколкократно. Опитвам се да му дам залъгалка, но не я иска! Бихте ли ми дали някакъв съвет и благодаря предварително!   bouquet
и аз имам същия проблем, ако може да споделите вашите съвети
pepina_79, поздравления за изключителното кърмене   bouquet

Oт написаното виждам, че се справяш чудесно с кърменето и отговаряш адекватно на нуждите на бебето ти. Подобно поведение на бебетата, каквото описваш при твоето дете, е съвсем нормално. За бебетата кърменето е не само хранене, то е топлина, уют, защита - всичко, което мама може да даде  Heart Eyes  Това, че бебето използва майката за биберон е леко некоректен израз. Биберонът - залъгалка е измислен за да замести гърдата, когато майката я няма. Да отдели бебето от майката, да го залъже. Бебетата имат физическа потребност от сукане и близост, от директен човешки контакт.  Бебетата могат също така да сучат и само за успокоение, за приспиване, като метод за справяне с болка или дискомфорт. Разбирам, че понякога такова кърмене накуп може да е изтощително за майката - дали е вариант за теб в този период, когато бебебто иска да суче по-често, да го сложиш  до теб и да го кърмиш легнала - така то ще суче, а ти ще си почиваш? За много от майките в един момент става най-лесно да спят заедно с бебето си или така да доближат кошарката със свалена решетка, че бебето да е на една ръка  разстояние. Така се избягва ставането и взимането, като и връщането на бебето.
От друга страна кърмата се усвоява за 30-40 до 60 минути и не е изключено, като мине този период, детето да е гладно. Това е индивидуално и субективно за всяко бебе.

Би могла да го погледнеш от хубавата страна - честата стимулация на гърдите води до повече произведена кърмa. Възможно е това да е период, който скоро да отмине. Някои майките споделят, че когато зачестят разходките и бебетата им се успокояват, имат по интересни занимания от сукане - да опознава света наоколо.

Ето една интересна статия - “Не може да е гладно. То току-що яде!”

Поздрави   bouquet

При нас положението е същото и продължава цял ден. Сучем и дремем на гърдата час - час и половина, после 5-15 минути сън (много рядко 30мин), и после пак на гърдата. Добре е, че поне през нощта спим от 12 до 6 с едно хранене в 3-4. В началото се притеснявах, а сега свикнах. Само че вкъщи почти нищо не мога да направя, не мога да хапна спокойно, зърната ме болят. А и помощничката ми замина ввчера и не знам как ще се справя, плюс с памперс сме само през нощта и на разходка, а през деня с пелени и ританки, които постоянно трябва да пера и да гладя. Против залъгалката съм, не исках да му давам, но понякога се налага. Rolling Eyes  Купих си слинг, но засега не успях да сложа бебчето в него. Виках вкъщи и консултант от ЛЛЛ -  с побутвания (събуждания) и компресия скъсихме храненето и бебето заспа за 3 часа Shocked Обаче сама нещо не мога да се справя...

П.С. направих снимчица на първото слагане на слинга Simple Smile
https://www.dropbox.com/s/pqjrvvqar1iugv4/sling.jpg  Дано съм го сложила правилно и бебка да се чувства добре вътре...ама като я гледам как вече един час спинка спокойно  Party Party Party Party

Не съм специалист, дори своя слинг още не успях да сложа.... Но май главичката на бебето трябва да е по-високо - на нивото на гърдите. Ето няколко клипчета http://www.estestveni-idei.com/prod/video/video-sling.html
Успех!

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 12:13 от Alya-lya

# 534
  • Варна
Мами, може ли да споделите как почиствате нослето на бебчетата си. От няколко дни нослето на Ники свири, опитах да почистя с обикновен аспиратор, но нищо не се получи, само го разревах. Малко по-напред в темата някой беше писал, че го почиства с физиологичен разтвор, моля да обясните как точно го правите.
Благодаря   bouquet

# 535
Hope♥ вземи си от аптеката физиологиче р-р на дозички, кажи че е за бебе те си знаят. Взимаш едната ампулка и капваш в нослето като капки за нос. Те са много удобни като капкомер.

# 536
Уважаема Атракция,
Благодаря ти за изчерпателния отговор!  Hug  bouquet Напълно разбирам и осъзнавам важността и необходимостта от това да кърмя бебето си на поискване, това и правя, нямаме регламентирани хранения, когато поиска тогава давам, защото знам, че когато има търсене, има и производство. Проблема ми е в това, че някога храненията продължават прекалено дълго и се сливат две кажи-речи, и нямам време за нищо останало. Нямам помощници вкъщи, всичко сама си върша, затова и търся варианти. Кърмя си Илиан и в леглото, така и аз почивам! А за местенето в кошарата - правя го, защото се притеснявам, че после няма да иска да си спи в легълцето  Simple Smile. Иначе самото кърмене е удоволствие за мен, с голямото си дете не знаех много неща, и правих доста грешки, сега благодарение на Вас и информацията която имаме, нещата са много по-лесни.
Надявам се нещата с времето се поуталожат и аз да мога да се справям с всичко - и с домакинството и с гледането на дечицата си.
Още веднъж благодаря и се радвам че сте тук да ни подкрепяте и да ни давате ценни съвети относно кърменето!!!  newsm51

# 537
А този преглед при АГ само вагинален ли е или има и ехограф и вземане на кръв? А и плаща ли се нещо или и той си е по здравната каса? И друго ми се върти из главата- да взема ли една кутия с бонбони за лекаря? Не ме е израждал той, но ми следи цялата бременност и се чудя... вие черпихте ли нещо?

Ние занесохме това онова при докторката, която ме следеше по ЗК, но пък аз все още не съм почерпила дактора, който ми прави секциото и който също ме следеше. Имам желание, но не сме се виждали, а не искам да ходя специално затова. Някак ми е неудобно. Много съм доволна от него.

nikolaeva, пробва ли да се дохранвате всеки път? В началото и ние не се дохранвахме всеки път, но така ни отнемаше много време. После си изградихме режим. Ядем на всеки 3,5 часа доскоро, а сега вече на 3 и се дохранваме всеки път. Така се чувстваме най-добре. Веднъж след като вече бяхме си изградили този режим, реших да не я дохраня, защото беше време за баня, но след това беше доста сърдида и не можа да заспи и след следващото хранене, та се наложи втори път да и давам още малко АМ.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 13:20 от celika

# 538
Здравейте сега скъпи мами!
Влизам по обед, изчаквайки Илиан-кокоран да заспи за да мога да ви изчета на спокойствие.
Малко е късничко, но пък споделям с вас обедното си кафе  Mr. Green:

Hope физиологичния разтвор в аптеките е на дозички, отгоре отрязваш крайчето и капеш три пъти по 2 капчици, но първо трябва да почистиш носленцето ако има "фитилчета". Аз лично си позволявам да го правя с клечки за уши.  Hug
Alya-lya напълно те разбирам мила, а и повечето мами тук също предполагам. Пробвала ли да слагаш бебчето по корем да спи? Така съня поне ще е по-дълъг!  Hug Аз поне не мога да се оплача от спането, защото като заспи спи добре, не се стряска вече не разперва така ръцете, тъй като е по коремче и общо взето спи спокойничък  Heart Eyes
Арх.мае благодаря за ценното инфо за рефлекса на Моро, както и другите, не бях запозната и ми беше много полезно  Hug
Николаева всичките бебета както чета и от другите постове на момичетата са на ръце! Не вярвам някоя мама да си позволи да си остави бебето да си пореве повече от 10-15 мин, то дори и да искаш да го научиш да си заспива само, някак си сърце не ти дава да го оставиш. Сигурна съм, че и при вас е така. Бебчетата ни в момента търсят утеха и закрила единствено в нас, аз също почти нищо не мога да направя без него. Случва ми се да простирам с него, да ям с него, да пиша на компа докато го кърмя, дори и да си мия зъбите  Mr. Green Сигурна съм, че след 3-4 месец нещата ще се нормализират и бебочетата ни ще почнат постепенно да се занимават и заглеждат повече и да има повече време и за нас мамите. А за почивка,въобще няма да говоря. Моята е вечер, когато заспи, защото пропуска кърмене, а в повечето случаи и две, и мама се изцежда и заспива пак! И така до 6 часа, когато се кърмим и пак заспиваме до към 8-8,30-9. Та така с моята организация и с моето ревливо бебче  Hug
Елл7 не мисли за количеството на кърмата, успокой се, храни го по-често ако трябва дори и да не капе нищо, знаеш, колкото по-често даваш, толкова повече сигнали изпращаш до мозъка и така провокираш отделянето на по-голямо количество кърма, необходима за твоето бебе!  Hug
novamama1 ние пък в количката не искаме да спим, та като излизам, сядам на някоя пейка, кърмя го за да се успокои и заспи и тогава го слагам  в количката иначе пропищяваме квартала  Mr. Green
r@li чак ти завидях мъничко за бабата и помощта  Party. Дано успееш да си починеш! Браво за наддаването, това си е направооо рекорд. А вие иначе откога сте на АМ? И правите ли през нощта почивка с храненето?

# 539
  • София, св. Троица
Атракция, благодаря ти за изчерпателните насоки. Явно аз съм по-притеснена отколкото е нужно, но си има обяснения. Факт е явно, че думите на една от акушерките в следродилно ми са се закостенили някъде дълбоко и ме карат да се съмнявам във всяко едно действие свързано с храненето. Просто жената ме навика, че бебето ми гладувало и е недохранено и не само, че няма да ни изпишат скоро, ами ще ни надупчат и със системи и ми натикаха АМ. Давах го като добавка и то само половината от приготвеното, два дена, само и само да ни изпишат по-бързо. Откакто сме се прибрали вкъщи и двамата с таткото сме на мнение, че не искаме нищо изкуствено, но тези обвинителни думи от болницата явно действат на подсъзнателно ниво. Що литература изчетох за кърменето. В крайна сметка то беше причината да избера и естественото раждане. Както и да е. С ваша подкрепа и разбиране вкъщи ще се справим. Днес бяхме на лекар за пръв път. Педиатърката я измери наддала с около 500 грама от изписването. Колкото и да си казвам, че има разлика между нейния кантар и този в болницата и даже да махна 100 гр. за 15 дена мисля, че си е добре. Жената каза, че Белослава е здрава. Отказа ми да ми каже за каквото и да било изкуствено мляко. Просто каза, че Бел имала ужасни колики и препоръча да я държим 5 мин. преди всяко ядене по коремче. Обясни ми, че това заради което мисля, че тя е недохранена е просто силен сукателен рефлекс, който е удачно да успокоявам със залъгалка.   
Сега когато и аз изчистя всичко в главата си нещата ще потръгнат още по-добре.
Още веднъж Благодаря за бързия отговор.

На всички мамчета гушки!

Здравей The Flower,
Прекрасно е, че вече се чувстваш по-уверена в себе си и инстинктите си.  Hug Наистина е много хубаво, че намираш подкрепа и от таткото. Наддаване от 500гр. за 15 дни е много добре, а и щом и педиатъра намира бебето за здраво и че няма нужда от добавка, какво по-хубаво от това. По всичко изглежда, че се справяш много добре. Peace Hug За това от тук насетне ти пожелавам много спокойствие, много приятни мигове с бебето и безметежно кърмене.

smile3525

Общи условия

Активация на акаунт