Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
здравей Ivy! не съм се записвала до сега само тайно четях от времр на време....
Имам нужда от помощ... струпаха се много неща наведнъж и ако някой може да ми помогне с опита си ще е добре..
бебо има млечница а в резултат и мама има гъби по гърдите - много ме болят и не му давам да суче, а се изцеждам, което е съвсем малко по-безболезнено...самите зърна болят много. мажа ги с дактарин, който давам и на него, но вече 3-ти ден а не забелязвам никакво подобрение...какво да правя????
.. не стигат гъбите и изцеждането ами от снощи има и зашушване на каналчетата на лявото око- не спира да тече едно жъкто зелено чак му бетонира окото за 2 часа....неспокоен е и трудно заспива...стува ми се че като се доближа до него ми мирише не на бебе а на гной....  по някой път истрично проплаква и трябва да е само с биба и на ръце.....
моля помагайте кой с каквото може.....
Привет черната перла,
Чудесно е, че сте приложили лечение и за бебето и за теб самата. Удобно ли е да попитам, какво спомена лекаря, когато ви предписа лечението? Дали спомена след колко дни се очаква да има облекчение на симптомите? Когато гъбичките се появят първоначално няма симптоми. Когато се размножат много, започват да се проявяват различни признаци, че са се увеличили твърде много. Обикновено е нужно известно време, докато се получи облекчение на симптомите, а се маже известно време, след като всички симптоми са изчезнали, тъй като популацията на гъбичките е намаляла, но те може да не са напълно изчезнали все още. Ако е минало времето, за което лекаря е предупредил, че е нужно да се изчака, може да е удачно да се свържеш отново с него, да ви прегледат пак и да преценят дали е необходимо да ви бъде сменено лечението и с какво. За съжаление гъбичките действително могат много лошо да разранят зърната, но след като е почнало лечение, би следвало и възстановяването им да се случи съвсем скоро. Бих искала да те попитам също къде са наранени зърната - отгоре на повърхността, откъдето са изходите на млечните каналчета или може би отстрани на границата между ареолата и зърното? По какъв начин се изцеждаш - на ръка или може би с помпа? Хубаво е добре и старателно да се почистват дрехите, които са в допир с гърдите ти, както и да се спазва добра хигиена. Гъбичките обичат тъмно и влажно, може да опиташ да държиш гърдите на светлина и да ги оставиш да изсъхнат на въздух. Добре е също да се почиства внимателно това, което е в допир с устата на бебето, за да не се връщат обратно гъбичките.
За очичките е подходящо да се консултираш с лекаря на бебето. Дано бързо се оправяте!
bouquet

# 631
  • на брега на морето
Нели Ди, Hug да са ти живи и здрави момчетата!
Пепи, благодаря ти за линка. Hug И все пак ми е любопитно някой съхранявал ли си е вече във фризера и в какво точно(ако не съм прекалено любопитна Blush). Иначе за каналите, този път нали ги угадих в зародиш дет се вика, е малко по-добре положението от предния път и се надявам да се размине по-бързо бучката. Но въпреки това си е неприятно. Sad

# 632
AN4ELOTI,Пепинка..милички сложиха ни ваксината,може да се къпеме..това не важи за ваксината от хепатит Б,ама за др не знам...Педито каза,че тази нямала странични ефекти и може съвсем спокойно да я къпя  Hug Иначе сме 4.550кг и 54см високи!Казаха ми да и давам по 110мл кърма,ама аз нали и давам от гърдата..как да разбера колко яде.... newsm78 Ще спираме нощтното хранене...ама не знам как ще стане номера с моята хищничка  Laughing друго освен кърма не признава  Rolling Eyes

# 633
Нелка, мерси за инфото за слинговете! На вас стискам палчета да мине без много болка и сълзи!

Мелина, право си разпоредила - да чистят, да готвят, да гладят и ако може по-тихо, че да може да поспивате с Кирил! Аз си купих пликчета на Лансинох и като цедя, изсипвам количеството вътре и стои в хладилника и така добавям примерно от ден-ден и половина. После надписвам дата и прибл. количество и шибвам във фризера. Максималното количество, което събира едно пликче е 300 г.

НелиДи, да са ти честити двамата юнаци! Да са здрави, щастливи и умни! Бързо да ви минава времето, в което сте разделени!   bouquet

Ками, започнах и аз да мажа зърната. Благодаря ти!

Пепи, мерси, че ми напомни! Ние с теб доста информация обменяме в разговорите ни и явно точно това съм пропуснала!  Hug

Диденце, браво за резултатите!

# 634
Черната перла, по мои наблюдения, Дактаринът не е подходящ за гъбички по гърдите, за разлика от него чудесна работа върши да си направиш силен разтвор на вода със сода и обтриваш гърдите с памучен тампон, колкото пъти на ден се сетиш. Хубаво е и дрехите до които се допират гърдите да се изпират с много гореща вода!

# 635
Ние спинкаме, та седнах да ви изчета!
Май сте прави, че ако съм сама много по добре ще се организирам, но скоро няма да ми се случи, мъжа ми, като ме прибере у нас другата седмица, свекървата ще е там, та хич не ми се мисли! Много ме изнервя тая жена, ама да не ви занимавам!
Черна Перла за проблема с гъбичките, на моя мъник му беше побеляла леко устничката и ни изписаха Фунгостатит та се оправи много бързо, аз не съм се мазала, но аз нямам никакви болки и проблеми и се надявам да не се върне проблема!
Това е от нас за сега спокоен и усмихнат ден на всички Simple Smile

# 636
ЗДравейте, момичета!
И аз изобщо не успявам да стигна до компа... На мен ми помага мъжа ми, защото работата му е такава, че често е у дома и въпреки това не ми стига времето. Беше доста различно с дъщеря ми. С две дечица е по-трудно, но да са живи и здрави.
Сузи 1, не успях да прочета от колко време не акали, но и ние имаме дни в които не акаме. Да же веднъж се изака в края на втория ден. Забелязала съм, че единия ден не ака, на следващия ака  четири - пет пъти и така се редуват.
За пъпките и спирта- нашето педи също препоръча да се третират с клечка за уши, по-специално тези, които са с връхче и то със спирт 95 градуса. Има страхотен ефект.   
Анчелоти, и аз имам дни с намалена кърма - когато предния ден бебо е бил поспалив и е ял по-малко. Но кърмата се регулира когато по-често кърмиш. Ефекта идва на следващия ден. Много вярно и хубаво нещо ти е казала pepina_79 - че е нужно един два дни да се посветиш на кърменето/да четеш, да опитваш разни начини на кърмене или ти си знаеш как, но мисълта ти да е в тази посока/. Желая ти успех! Hug И не се отказвай лесно, но пък ако не стане не е толкова страшно! Бебо пак ще си папка и ще расте! Hug
The Flower, учудих се на съвета на педиатърката ви да почистваш с беб олио между големите и малките срамни устнички?! Rolling Eyes Аз почиствах /и сега продължавам/ дъщеря ми с клечка за уши напоена във физиологичен разтвор.
Мелина_3, аз съхранявам малко кърма във фризера, но все още не съм давала. Купих специални контейнерчета, които са стерилни /5 бр. струваха 15 лв., вместимост 150 мл./. Срока на съхранение е от 3 до 6 месеца. можеш да погледнеш в брошурите за кърмене /има на Чико, Авент и много др. фирми/.
Черна перла, и аз смятам, че трябва да потърсиш мнението на лекар. 
Райче, и за съм забелязала, че най-добре се организирам когато съм сама или ми помагат с нещо конкретно от домакинската работа. Иначе и при нас настъпва суматоха по същия начин, по който описваш ти с вашата баба! Hug
НелиДи, да са живи и здрави момчетата! И все такива сладури! bdbaloni
И аз да се оплача...Моя бебчо заспива само на гърдата ми и много сладко спи в мен, но когато го оставя /в леглото, в столчето за кола, в количката или където и да е/ се събужда след две мин и отново иска гърда, за да заспи....  Tired Доста е уморително, но ще се справя. yes

# 637
  • Варна
Мелина, аз съм съхранявала кърма и в контейнери на авент 220 мл., и в пликчета лансинох 180 мл. и в стъклени бурканчета. Мие се лесно и е идеално. Зависи за какво ти е кърмата. Аз ползвах за кашите - взимах каша без АМ и смесвах с кърма или пасирах плод и смесвах с кърма и овесени трици. Но за тази цел не ти трябват големи количества замразени на едно място, защото като размразиш после трябва да хвърлиш неизползваното. 

# 638
  • на брега на морето
Благодаря ви за отговорите относно съхранението на кърмата, момичета. Hug Все пак друго си е да прочета някои идейки, иначе някак ми е като мътна Индия.

# 639
Здравейте отново скъпи мами!
Мелина аз съхранявам в контейнерите на Авент които са по 180 мл -10 бр са 25 лв , надписвам както Рая  ти е казала и прибирам във фризера като за целта използвам два койнтейнера, един в който съхранявам и друг в който оставям да стане еднаква температурата с този на първия. След като събера достатъчно количество храна /но не повече от 5 дни съхраняване в хладилник/ тогава прибирам във фризера като надписвам кога е изцедена кърмата.
Диденце браво на Силвето, расте принцесата. А за нощното кърмене защо пък са ти казали да го спираш, тя не е на изкуствено хранене, че да трябва да и почива стомахчето, ако слушаш педиатрите, голяма грешка ще направиш за кърменето. Неслучайно момичетата от ЛЛЛ няколко пъти повтарят че кърмата не е като изкуствените храни и се усвоява от 30 до 40 минути, т.е 5 пъти по-бързо от тях и стомаха няма нужда да прави паузи. Освен това нивото на пролактина вечер е най-голямо и ако спреш да кърмиш през ноща изпращаш сигнали до мозъка че нямаш нужда от кърма по това време! Ти си решаваш пак, но моя съвет е да се консултираш и с ЛЛЛ  Hug

# 640
Пепи,да ти кажа и аз така мисля и сега с мама говорих и тя е на това мнение...за някой неща не може да ме убеди педито...както миналия път,че не е наддала....аз все още съм с едно наум към тази педиатърка...малко е със страи разбираня и методи... newsm78 то детето и без и това хапва по-малко и рядко през нощта... ако е гладна разбира се,че ще и давам..с вода едва ли ще мога да я залъжа...доколкото я познавам..много се съмнявам!Мерси мила за съвета...за сега така ще оставя нещата..ще се храним когато поиска...пък ще видим напред във времето Simple Smile Hug

# 641
Пепи,да ти кажа и аз така мисля и сега с мама говорих и тя е на това мнение...за някой неща не може да ме убеди педито...както миналия път,че не е наддала....аз все още съм с едно наум към тази педиатърка...малко е със страи разбираня и методи... newsm78 то детето и без и това хапва по-малко и рядко през нощта... ако е гладна разбира се,че ще и давам..с вода едва ли ще мога да я залъжа...доколкото я познавам..много се съмнявам!Мерси мила за съвета...за сега така ще оставя нещата..ще се храним когато поиска...пък ще видим напред във времето Simple Smile Hug

Hug Hug Hug

# 642
Ейййййййй, МОМИЧЕТА, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ за хубавите пожелания към моите младежи!

didence, и аз като Пепи ще ти кажа рано й е да се отказва от нощното, още повече пък и на кърма. На мен ми бяха казали, че трябва да удвои килограмите от раждането си, за да се започне с отказването от нощното, но с близнаците не съм го спазвала и не съжалявам  Peace Просто бяха по-спокойни от батко си, който за съжаление го гледах както ми каже педи и много грешки сътворих - горкото ми първо детенце  ooooh! Whistling Mr. Green Не случи на майка  Mr. Green

Нелка, как мина консултацията на младежите?

# 643
здравей Ivy! не съм се записвала до сега само тайно четях от времр на време....
Имам нужда от помощ... струпаха се много неща наведнъж и ако някой може да ми помогне с опита си ще е добре..
бебо има млечница а в резултат и мама има гъби по гърдите - много ме болят и не му давам да суче, а се изцеждам, което е съвсем малко по-безболезнено...самите зърна болят много. мажа ги с дактарин, който давам и на него, но вече 3-ти ден а не забелязвам никакво подобрение...какво да правя????
.. не стигат гъбите и изцеждането ами от снощи има и зашушване на каналчетата на лявото око- не спира да тече едно жъкто зелено чак му бетонира окото за 2 часа....неспокоен е и трудно заспива...стува ми се че като се доближа до него ми мирише не на бебе а на гной....  по някой път истрично проплаква и трябва да е само с биба и на ръце.....
моля помагайте кой с каквото може.....
Привет черната перла,
Чудесно е, че сте приложили лечение и за бебето и за теб самата. Удобно ли е да попитам, какво спомена лекаря, когато ви предписа лечението? Дали спомена след колко дни се очаква да има облекчение на симптомите? Когато гъбичките се появят първоначално няма симптоми. Когато се размножат много, започват да се проявяват различни признаци, че са се увеличили твърде много. Обикновено е нужно известно време, докато се получи облекчение на симптомите, а се маже известно време, след като всички симптоми са изчезнали, тъй като популацията на гъбичките е намаляла, но те може да не са напълно изчезнали все още. Ако е минало времето, за което лекаря е предупредил, че е нужно да се изчака, може да е удачно да се свържеш отново с него, да ви прегледат пак и да преценят дали е необходимо да ви бъде сменено лечението и с какво. За съжаление гъбичките действително могат много лошо да разранят зърната, но след като е почнало лечение, би следвало и възстановяването им да се случи съвсем скоро. Бих искала да те попитам също къде са наранени зърната - отгоре на повърхността, откъдето са изходите на млечните каналчета или може би отстрани на границата между ареолата и зърното? По какъв начин се изцеждаш - на ръка или може би с помпа? Хубаво е добре и старателно да се почистват дрехите, които са в допир с гърдите ти, както и да се спазва добра хигиена. Гъбичките обичат тъмно и влажно, може да опиташ да държиш гърдите на светлина и да ги оставиш да изсъхнат на въздух. Добре е също да се почиства внимателно това, което е в допир с устата на бебето, за да не се връщат обратно гъбичките.
За очичките е подходящо да се консултираш с лекаря на бебето. Дано бързо се оправяте!
bouquet

мерси иви. педито не спомена дни за лечение на гъбите нито кога ще има подобрение - предполагам сама ще забалежа. за сега от този дактарин не виждам подобрение нито при мен нито при него, но май се оказва че доста късно съм забелязала - аз си мислех, че гърдите ми са просто разранени от неправилно сукане а в неговата уста бялото е от млякото, но уви се оказа друго:(
разранени са самите зърна - те са розови и болезнени и чвсто чувствам иглички/боцкане по тях при различни ситуации. също така самите ареоли са с променен цвят - кафяви на розови или някакви такива по-светли петна...... пробвах за 2-3 часа с мазането със содена вода и като че ли има малко побрение в гърдите....детето ще го оставя още няколко дни с дактарина и ще звъня на доки след това...... някой да знае други илачи за гъбите на гърдите - вече съм готова да пробвам всичко само и само по-бързо да минат, че цеденето е доста болезнено, а докато и устата на маллкия не се оправи няма да се кърмим, за да не си ги предавме взаимно..... иначе  се цедя с помпа и стерилизирам всеки път всичко ама кърмата все пак излиза от заразените ми гърди  и я давам после на детето..... в този смисък да питам:
1.като яде от изцедената кърма ако той се е оправил пак ли ще се зарази ако аз още не съм се оправила?
2. хигиена ок, ама до каква степен - всеки път нова блуза ли да обличам и нова хавлия да ползвам?

за очите - ходихме на лекар - запушено каналче. изписа лек и ще видим до понеделник как ще сме...

# 644
Черната перла, по мои наблюдения, Дактаринът не е подходящ за гъбички по гърдите, за разлика от него чудесна работа върши да си направиш силен разтвор на вода със сода и обтриваш гърдите с памучен тампон, колкото пъти на ден се сетиш. Хубаво е и дрехите до които се допират гърдите да се изпират с много гореща вода!

благодаря ти за споделения опит. пробвах веднъж дваж и като че ли се чувствам малко по добре. дрехите пера повечето на 90 градуса и сменям след всяко цедене.....

Общи условия

Активация на акаунт