Резултат при болест на Даун 1?

• 235 176
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 150
Имате ли представа как мога да изпратя резултатите от бхс на Кременски.Опитвам се да ги копирам , но не се четат.

Здравейте,

От този резултат няма основание за обсъждане на амниоцентеза.
Изчислиният риск е около 6,8 пъти по-нисък от 0,1%.
Препоръчва се контролна разширена фетална анатомия в специализиран център Фемина и
вземане на окончателно решение.
Това ми е отговорил проф.Кременски.Какво мислите.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 17:15 от AnMary

# 151
Аз ти казах вече моето мнение /особено за Фемина и конкретно на лично ти писах за лекарката която ме докара до инфарктно състояние ,защото ме претупа и гледаше само паричките да си прибере,без да има капка съвест за последиците/ .
Дано се включат и други момичета .
Разширена фетална /контролна/ ,което ти е препоръчал ще ти направи Сигридов /по спомен прегледа ти е утре ,така че остана малко ../.Апаратурата не е по-хубава във Фемина ,нито пък смятам ,че докторите са по-добри от Сигридов .Ще препоръчва Фемина Кременски,защото има доста лекари работещи там на частно ,които са иначе в Майчин дом  Peace .
п.п. Незнам колко е сега ФМ във фемина ,но  когато аз бях ходила беше два пъти по-скъпа от колкото в к-ка "Надежда" .
Сама си прави изводи и вземи решение .

# 152
Колко струва ФМ при Сигридов?
Откъде знаеш, че апаратурата при Сигридов е по - добра? Не е важн толковаа тя, колкото задапаратното устройство.

Проф. Кременски е невероятен човек и НЕ препоръчва докторките от Фемина, защото работят в МД. Той е на светлинни години от тази идея. А, защото докторката може да е дръпната, но си е един от малцината специалисти в областта.

# 153
Здравейте!
Ако мога да помогна със съвет-аз ходих на фетална във Фемина и съм много доволна.Първоначално си бях записала час при доц.Димитрова и помня,че се чакаше много(около месец и нещо).Буквално в последните няколко дни преди моя час,обаче,една мацка от форума написа много лош отзив за доц.Димитрова-била се държала супер нагло и и записала час пак да ходи и аз малко се дръпнах,в смисъл след амниото хич не ми се щеше да ходя при някоя кисела докторка,пък била тя и много добър специалист.Затова звъннах и си отмених часа и си записах час при доктор Славкова.Самата докторка ми направи впечатление на много лъчезарен и усмихнат човек,постоянно подробно обясняваше всичко,даже понеже бебчето спеше ме накара да се разходя малко да се събуди и после ме черпи бонбони,за да стане момата по-активна и да видим всичко.През цялото време му говореше на бебчето "Айде,бе мишенце,завърти се малко да те видим..."Много ми хареса отношението и и ако ми се наложеше пак щях да отида при нея.Затова,ако ще ходиш във Фемина,запиши си час при нея,според мен и на теб не ти трябва сега негативно отношение...

# 154
  • В две мънички очи...
Погледнато реално малко са специалистите които наистина разпознават Даун и други генетични изменения само по ФМ, и те с в няколко центъра така че няма нищо чудно да препоръчва фемина. Аз също съм правила 3 прегледа там - 2 при доц. Карагьозова и 1 при д-р Евтимова. И от трите прегледа имам чудесни спомени - много мили, отзивчиви, обясняваха ми, дори времето на прегледите ми беше по-дълго от 1/2 час. А за мен лично е много важно как ще подходи лекаря, но след като вече си имаш записан час, а и доколкото гледам момичетата които са били при него казват че е специалист, отиди и дано всичко е наред. Щом лекаря е специалист значи си в добри ръце.

# 155
  • София
sama, искам да ти пожелая успех утре на прегледа. И все пак ако останат съмнения, подложи се и на амниоцентеза. Само така ще можеш да изкараш една спокойна бременност.

# 156
Колко струва ФМ при Сигридов?
Откъде знаеш, че апаратурата при Сигридов е по - добра? Не е важн толковаа тя, колкото задапаратното устройство.

Проф. Кременски е невероятен човек и НЕ препоръчва докторките от Фемина, защото работят в МД. Той е на светлинни години от тази идея. А, защото докторката може да е дръпната, но си е един от малцината специалисти в областта.
Изказах мнение на база личен опит ! И твърдо стоя зад него . За сведение съм колежка и имам по-различен поглед над лекари и медицински персонал в много болници .
Не съм доволна от въпросната докторка по ред причини .Не само защото е дръпната /посещавала съм я на прегледи и преди въпросната ФМ и не се е държала така../
Скрит текст:
Не е редно да гледат само един белег /не си чела всичките ми постове явно/ и по него да дават оценка - все още си пазя документа .Във Фемина беше втория ми преглед за три дни в 13 г.с. тогава и изкараха да мисля за прекъсване на бременността..имаше и неоснователни критики към клиниката която ми беше правила инвитро процедурта
А ти откъде знаеш ,че Д-р Сигридов не е от тези специалисти ,за които казваш - "малцина" ?
Скрит текст:
С разликата ,че той си върши работата качествено и не през пръсти /да не говорим ,че има много пациенти на които дори пари не взимат за преглед ..не са печалбари ,а гледат да помогнат най-вече с каквото могат /
Е в крайна сметка в моя случай се оказа прав Сигридов - бебето е здраво слава Богу .Първата лекарка при която ходих /в 14-та п-ка / също не смяташе ,че е необходима амнио при мен ,че риска не  е толкова голям и един белег не е показателен ,но препоръчвам Сигридов  /той бе третия който посетох за въпросната седмица/ ,а  не нея ,защото той освен правотата си има и отношение, а втората във Фемина ми е без коментар!!!.
 Всички хора ,които сме пратили при него за консултация ,след като са ходили на друго място на ФМ  са били изключително доволни /дори тези на които са се потвърдиха съмненията по-лесно понесоха информацията по-техни думи../ ,казват , че разликата е светлинна във всяко отношение.
Така че аз имам база на сравнение ,а ти била ли си при д-р Сигридов - съмнявам се  Simple Smile ,иначе не би говорила така.
Относно апаратурата - така е ,ФМ  се гледа на 2D ,за апаратурата споменах ,защото Кременски казва - "специализиран център" - нищо по-специално и различно няма във Фемина /или поне нямаше тогава/
За Проф. Кременски нищо лошо не казвам /ако прелистите ще видите ,че съм чувала само хубави неща за него и от пациенти и от лекари/ ,но за Фемина и по-конкретно за въпросната лекарка не е така . И  в бг.мама и в други форуми има доста негативи за нея .
Всеки сам си избира при кой да отиде и има право на мнение .Уважавам го  Peace ,както казах вероятно има и добри лекари във Фемина ,не ги познавам всички ,затова се радвам че са се включили и други момичета..
Но това ,че Кременски препоръчва конкретно Фемина /два поредни пъти на момичето/ ,не го разбирам .. не само там има добри специалисти .
Скрит текст:
В 14 п-ка работи д-р Янкова /при интерес може да видите ,къде е учила и какви сертификати има ../ ,в един кабинет преглеждат с д-р Велковски /предполагам него го знаят голяма част ,специалист по сърдечни дефекти в детска възраст и преглежда за ранното им устанявяване още по-време на бременност-изключителен лекар и човек /.Пиша това ,за да покажа,че не само във Фемина има специалисти по ФМ  Peace

sama, искам да ти пожелая успех утре на прегледа. И все пак ако останат съмнения, подложи се и на амниоцентеза. Само така ще можеш да изкараш една спокойна бременност.
Подкрепям това мнение !
Запазят ли се съмненията ,задължително амнио /Сигридов вече и го е споменал,че ако няма промяна след втория преглед ,препоръчва амнио ../.Ако реши обаче след втория преглед  /в случай че го направи при Сигридов / и ако не са добри новините ,може да иде във Фемина ,гаранция че няма да и кажат нещо по-различно .
Не искам да натрапвам мнението си.Виждам ,че има доволни момичета от доктори там /така и предполагах ,все пак не очаквам всички да са като тази която мен ме гледа/.Просто познавайки отблизо работещите в МЦ "Надежда" не се съмнявам в достоверността на инфото и исках да спестя излишно губене на време и пари в обикаляне  на доктори /така стана с мен преди три години/ ..това е .
А момичето е в правото си да повтори и потрети прегледа дори и за собствено спокойствие  да чуе мнението на друг лекар.. само че пише че разполага с ограничени средства и надали ще има възможност да хвърля по 100 лв през ден ,докато обиколи няколко центъра и специалисти .В този ред на мисли се постарах да и дам обективна информация за оптималния вариант .
Съвета ми е да не премълчава информация ,за да не подвежда док при прегледа .Когато я пита нещо ,значи има нещо предвид ,нали?!
Успех и пожелавам при който и да иде и каквото и да покаже прегледа. Дано се наредят нещата.
p.p. malko po-kysno 6te redaktiram i dvata posta na BG ,sega nqmam vyzmojnost .Molq da me izvinite za latinicata.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 22:54 от katia13

# 157
katia13, на кого си колежка? И аз съм колежка.  Simple Smile Моля, кажи колко е прегледа ФМ при Сигридов, защото твърдиш че във Фемина е 2!!! пъти по - скъп? Щом си колежка знаеш, че специалистите ФМ се броят на пръстите на едната ръка. Сигридов е от специалистите, но за пациенти на клиниката в която работи. Не приема "чужди" пациенти. Ти си успяла да "вредиш" жени, които не са негови пациентки?
И си личи, че не познаваш Кременски.  Wink

Моля, пиши на кирилица!

# 158
katia13, на кого си колежка? И аз съм колежка.  Simple Smile Моля, кажи колко е прегледа ФМ при Сигридов, защото твърдиш че във Фемина е 2!!! пъти по - скъп? Щом си колежка знаеш, че специалистите ФМ се броят на пръстите на едната ръка. Сигридов е от специалистите, но за пациенти на клиниката в която работи. Не приема "чужди" пациенти. Ти си успяла да "вредиш" жени, които не са негови пациентки?
И си личи, че не познаваш Кременски.  Wink

Моля, пиши на кирилица!
Simple Smile Не работя в Майчин дом ,но съм работила в УМБАЛ - Александровска /в този смисъл съм колежка , с медицинско образование съм макар и не проф  Laughing ,но не желая да давам повече подробности във публичен форум,никой не ангажирам да ми вярва.. Peace/ , в момента си гледам децата ,кажи ти къде работиш ,да не се окаже ,че се познаваме Wink .
Когато аз ходих на тези прегледи /не е тайна/ 30 лв беше при Сигридов и във Фемина беше 60 лв /за две бебета 100 ,така беше и при Янкова/ ,Сигридов обаче не е взимал двойна сума ,защото бебетата са две.
Пациентки са се записвали при д-р Сигридов и без моя помощ  Laughing ,които не са на клиниката ,а са само за ФМ /sama  е от тях .. не е техен пациент ,но си е записала час за ФМ и я е извикал за втори преглед ,вероятно има причини немислиш ли... "вредила" се е  Peace/
Да лично не познавам Кременски /за пореден път чувала съм само хубави отзиви за него,моля те чети ми всички постове..не нападам проф. по-никакъв начин Naughty/ ,но като човек който е видял в много болници отвътре как стоят нещата ,знам ,че и лекарите са хора и са пристрастни ,освен това всеки има специалисти които познава и препоръчва /това не означава ,че те са единствени/ ,нито тези които Кременски препоръчва ..
За латиницата вече се обясних,както виждаш ,редактирам..  bouquet

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 16:48 от katia13

# 159
По времето, когато аз бях бременна Сигридов не приемаше жени извън клиниката, сега явно приема. Сигридов взима 30 лева на преглед, а за ФМ? Или всичките прегледи при него са 30 лева?  Ако е толкова, направо си е супер евтино. Във Фемина по мое време ФМ беше 80 лева без запис на диск.
Извинявам се за забележката относно маймуницата, не прочетох втория ти пост до края, защото беше трудно.
Не се познаваме от професионална гледна точка, защото съм работила в Плевен.

# 160
По времето, когато аз бях бременна Сигридов не приемаше жени извън клиниката, сега явно приема. Сигридов взима 30 лева на преглед, а за ФМ? Или всичките прегледи при него са 30 лева?  Ако е толкова, направо си е супер евтино. Във Фемина по мое време ФМ беше 80 лева без запис на диск.
Извинявам се за забележката относно маймуницата, не прочетох втория ти пост до края, защото беше трудно.
Не се познаваме от професионална гледна точка, защото съм работила в Плевен.
Simple Smile Ами аз съм ходила 2009 г ,тогава това бяха цените /не съм сигурна обаче за "външните" пациенти /.Външни пациенти рядко приемаше /но се е случвало/ . Следващата година ,помня говорих с доста момичета ,с близнаци и тризнаци и ако не ме лъже паметта бяха същите /за Сигридов говоря,за Фемина и Янкова нямам инфо как са се променяли/ ,сега вече малко съм се откъснала и най-вероятно са по-високи /логично е все пак три години../ ,но съм убедена ,че пак е по-евтино в "Надежда" ,просто защото те не целят печалба!Разбира се  не е водещото цената ,което да гледат пациентите - в никакъв случай  Naughty .
Разбирам те..не стига че на латиница ,но и дълго .. че и два  Laughing .Понякога пиша от друго място ,където просто няма вариант за кирилица,но винаги редактирам . Старая се да спазвам правила и норми,макар и невинаги да успявам  Embarassed .
Спирам със спама в темата . Искрено се надявам да ме извините   bouquet .
Темата е доста сериозна и когато има нещо недоизяснено би могло да остави грешни представи у доста потребители , а  като лично засегната  /преди години/ нямаше как да не си кажа мнението .
Дано поне сме били полза..

# 161
  • В две мънички очи...
Уау 30лв. си е направо  #Crazy.

# 162
Незнам сега толкова ли е! Да не подведа някой   bouquet информацията ми е от 2009г. /тогава съм ходила аз/ .

# 163
  • София
Незнам сега толкова ли е! Да не подведа някой   bouquet информацията ми е от 2009г. /тогава съм ходила аз/ .
толкова е и в момента, независимо близнаци, тризнаци или един брой бебе.
и всеки преглед е толкова, като всеки си е като ФМ.

# 164
толкова е и в момента, независимо близнаци, тризнаци или един брой бебе.
и всеки преглед е толкова, като всеки си е като ФМ.
Благодаря   bouquet ,че последните един -два дни се чуствам малко като паднала от Марс .  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт