Бебешката количка - цяла наука за второ висше №18

• 50 429
  • 779
  •   1
Отговори
# 705
Отдавна не съм следила темата, а имаше момент в който постоянно ви рефрешвах Simple Smile Благодарение на темата в която споделих своите изисквания си взехме Куини Сенз с кош за новородено Simple Smile Возим се отскоро и съм доволна. Но адски се дразня на коментарите колко непрактична била с тези малки гуми, какво съм щяла да правя зимата, дори колко уродлива била... А аз така да не харесвам тези танкове, които бутат по тротоарите масово. Аз обаче си я обожавам и нямам търпение Малчо да порасне и да сложим лятната седалка. Пък и силно се надявам с избора си на тази количка да не ми се налага да купуваме и втора, трета...

# 706
Тефита, хората от желание да те съжалят не се усещат Joy Отдавна не обръщам внимание на такива коментари:))

# 707
  • на североизток
Teffita, всеки има право на вкус  Wink И на мен много хора са ми казвали колко ми е странна количката, "някак космическа" им изглеждала, а пък други се възхищават и ахкайки питат "сигурно е много скъпа, а?" ....та, хора всякакви, но съдейки по тези коментари, определено отдалеч си личи качеството Wink
Важното е, че ти си доволна и че бебето ти се чувства добре, пък кой какво казва си е негова работа Simple Smile
Иска ми се да те помоля да споделиш впечатленията си за коша за новородено, тъй като аз не съм ползвала с моя Сенз, а си мисля, че ще е от полза за тези, които ги интересува. Иначе съм писала многократно плюсове и минуси на лятната седалка, а за коша имам впечатления само от виждането му в магазина.
За зимата съм сигурна, че няма да имаш проблеми, освен ако не е някакъв дълбок сняг или киша, но тогава всички колички имат затруднения Mr. Green И единствената причина да я смениш, може да бъде това, че ти е омръзнала Simple Smile Със здраве да си я ползвате, колкото време искате Hug

Мирама, според мен Солата е твоята количка Hug Все пак имаш доста време и дано се появи промоция, но и да не се появи, мисля че си заслужава Peace Просто си има всичко необходимо.
Всъщност сега като огледах пак количките от сайта, който даде, много ми хареса и модела Urbo, само 9кг, пълно легнало, огромен сенник, голям багажник, цяла регулираща се дръжка....само не знам цената как е и това, че аксесоарите са отделно, но и обърни внимание Peace
Ако трябва да ги сравним двете, няма големи разлики  - Солата е по-висока количка, с малко по-големи гуми, съответно тежи един кг повече, с чупеща се дръжка, по-голям избор на цветове(по-шаренки и уникални Mr. Green). Горе-долу това са разликите Thinking
Пликото лично за мен е доста по-назад в класацията за качество, но разбира се също не е лош вариант.

# 708
iv4i_79, в какъв смисъл назад по качество?
Все са на една марка, би трябвало и качеството им да е сходно.
Аз сега се чудя, на Пликото може ли да му се слага кош за новородено от който и да е друг модел?
Тази, която ми е на изгодна оферта няма такъв и все още се чудя трябва ли ми, или не и дали да си купувам.

# 709
  • на североизток
Ами Пликото за мен си е Пег Перего, независимо под какъв бранд е. Освен това съм виждала доста окаяни след едногодишно ползване Пликота на Пег Перего. Просто материалите са една идея по-нездрави, така да го кажа Rolling Eyes Освен ако за "Мамас & Папас" не ги произвеждат от други материали, но това по-запознатите от мен да кажат. Аз разчитам на окото си, за да преценя Mr. Green
Дори и Гракото ги слагам преди Пликото Wink

За коша за новородено, според мен е напълно излишен при тези колички, които обсъждаме, особено за Пликото(ползвала съм идентичен модел на Чиполино още когато нямаше кошове за новородени, преди сто години Mr. Green). Но и другите две са достатъчно легнали, по-добре си вземи чувалчетата, които предлагат+още някой друг аксесоар, отколкото да даваш грешни пари за кош, който ще се чудиш къде и как да съхраняваш.

# 710
  • София
Xприматето си е пег перего, нищо че е правено за мамас и папас... те много техни неща се правят под тази марка за англ. пазар.
Всъщност на мамас и папас много неща са им  на други фирми, преди 2 години калистото на сайбекс го продаваха също като мамас и папас.
Мисля обаче, че на прематето не може да му сложиш изобщо кош за новородено(неговият се води уж трансформиращ се основния), само кошче за кола и то се слага  в/ху основния.

А как ще изглежда количка след 1-2 години употреба и от ползвателя зависи, виждала съм перфектни пликота и окаяни куинита, но не правя генерални  заключения само от това. Пег Перего са им хубави нещата(аз ги слагам пък доста пред грако),  но все пак се водят среден клас... Но наистина само заради офертата, щом искаш с цяла дръжка, не прави компромиси.

# 711
iv4i_79, като им гледам цените, нямат особена разлика с останалите  модели на Mamas&Papas, като Зола например.
А на Гракото пък какво му има, комбинираната ми количка беше такава, не е мръднала от никъде. Лятната ми също е Грако, ползвана е 2г. и също е в отлично състояние. За мен лично са много здрави колички.

# 712
  • на североизток
Точно това казах и аз за Гракото, че ги слагам по-горе от Пликото Wink Angel_Dust казва обратното Wink
А коша за новородено мисля, че от една или две години го направиха да се щраква с механизъм, преди това се слагаше в/у летния вариант.

Вадя си "генерални заключения" не от една или две видяни колички. Щом при няколко различни собственици, количките все издават багажа, значи проблема не е в ползвателя само Wink Да не говорим, че и града има значение, т.е. разбитите улици по които се движим в нашия смотан град Close

# 713
  • София
Ив4и, аз разбито плико не съм виждала, а съм виждала много Wink както и да е...то всеки си има субективното мнение, нормално.
Гракото имат и по-здрави и по-кекави модели и по-скърцащи и не толкова... като цяло повече към качество тип чико бих ги сложила...
Кош за новородено плико П4 и суич имат, Pramette изобщо не мисля, че може да се сложи, всички клипове, снимки и т.н. са само с кошче за кола, поставено отгоре върху основният. Всъщност този модел мн отдавна не се прави от пег перего и не се продава  по наши ширини, май е останал само под шапката на мамас и папас за юк пазара.

# 714
На мен не ми трябва "вечна" количка. Тази количка ще я ползвам не повече от 10-11м. и то лято-есен и малко от зимата. След това имам лятна количка.

Angel_Dust, за Грако, нито комбинираната ми, нито лятната са се разскърцали, или нещо им има. )
Яд ме е сега, че комбинираната я продадох, но нямах планове за второ дете в близките 10г. )

# 715
iv4i_79 за коша на новородено на Куини Сенз Simple Smile - ами всъщност това е първата ми количка, но сравнявайки с тези, които виждам около мен и на приятелки мога да кажа, че е в никакъв случай не е тежък, напротив.  Peace  Аз съм доста хилава и имам слаби ръце, пък беб върви едричък и успявам да го понося без усилия на кратки разстояния. Слага се лесно на адапторите. Има си матраче, което може да се маха и пере. Не ме бива в обясненията, но според мен е чудесен Simple Smile Единствено ме притеснява дали няма да му окъсее до 6 месец, но дотогава имаме много време и мога да споделя чак след време. Иначе доколкото знам сега от Куини са разработили нови кошове, които се много по-функционални и олекотени.
Ама наистина живи и здрави нямам търпение да сложим лятната седалка  Heart Eyes Толкова да ми харесва тази количка така. Още веднъж благодаря, че ме насочихте към този избор и дано наистина нямаме проблеми зимата заради малките гуми   bouquet

# 716
На Pramette може да се слага кош за новородено с щракване, една позната си купи точно на Мамас енд Папас такава миналата година.

# 717
На Pramette може да се слага кош за новородено с щракване, една позната си купи точно на Мамас енд Папас такава миналата година.

А дали можеш да я питаш за мнение. ) ако е купила наистина същата. )

# 718
Мирама ако става въпрос за СОлата, само хубави отзиви съм чела за нея, на мен ми бе фаворит. Ако не бяха ми подарили тази с която съм , щях да си купя Сола. Скате също е на мамас и папас и съм много доволна Wink
един от плюсовете е че коша се обръща в двете посоки, голям багажник, цяла дръжка, седалката е равна/Скате при мен е с чупка и ми пречи когато трябва да сменям памперс, но малката се чуства много добре в нея/ големи гуми единични, материята и цветовете са уникални, сенника при седнало положение с дълбок и мрежичка за проветрение в горещите дни, високичка спрямо някои други колички което е голямо удобство при хранене и не само  Simple Smile В ебей има добри оферти както ти писах , но не са на чисто нови, има и такива на няколко месеца, ако имаш време до раждането,гледай докато попаднеш на твоята оферта. Hug Peace

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 15:46 от МимитоСавова

# 719
Време до раждането имам доста. )
За сега ще взема тази (Пликото), тъй като вече съм я "купила", но не съм платила. Ако толкова не ми хареса, или преценя, че няма да ми е удобна ще я продам и ще взема друга. )

Общи условия

Активация на акаунт