Бебешката количка - цяла наука за второ висше №18

• 50 430
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
  • София
първо всяка година е различна, второ пак казвам, над -10, не над 10 градуса може да се извежда, трето има години в които до декември си е топло, а после и март е студен... и т.н.  За мен лично 3-4 месечен престой затворени в къщи не е никак нормално.

# 91
няма да продължавам дискусията, само ще кажа че за мен не е ненормално пък да си пазиш детето , и да не се опитваш да го каляваш от самото раждане, тъй като детето постепенно се привиква към атмосферата различна от утробата на майката и външните влияния. Моето дете съм го гледала така и според мен не съм сгрешила, нито е изнежена , нито се е разболяла да не дава господ. Всяка майка си решава как да го гледа , дали да го и кога да го изкарва на вън. За това казах  тя сама да си реши, а аз от 2 години на сам не съм видяла топла зима с изключение на 2010г. , но за тази се съмнявам че ще е топла.  Naughty

# 92
И за да не излезе, че само детето на Ейнджъл е излизало зимата навън, малкият е зимно бебе и от 10-я ден всеки ден правехме поне 2 часова разходка. Не е задължително Т да са над 10 градуса. За новородено е препоръчително да не са по-ниски от -5. Ние излизахме когато и на мен не ми е толкова студено. И за мен е абсурдно, няколко месеца, че дори и цял, бебето да си стои само вкъщи.

# 93
  • на североизток
Съгласна съм с Angel_Dust  и Грозното пате Peace
Моите и двамата съм ги извеждала до -5 градуса. Бих допълнила, че с тези зимни чувалчета, отделно и навлечени със сумати дрехи, на бебетата съвсем не им е студено. Виждат им се само носовете и то пак не ги духа пряко студения въздух. Проблема е по-скоро, че на майките им е студено и не им се мърда от къщи Wink А после се чудят защо са им толкова болнави децата, как лесно настиват и т.н.

Сигурно и сега в жегите не излизат много, щото само до 25градуса може Laughing Ми то какво остана, на година има няма 10-15 дни са подходящи за разходки Mr. Green

# 94
  • София
МимитоСавова - ми той и моят не се е разболявал зимата като го извеждах, нито мога да кажа, че не съм го пазила, нито че е  кален кой знае колко, просто това е естествена аклиматизация, лека по лека, не да чакаш 4 месеца да стане топло, че да не изстине...това си е чисто изневане...

а солата ми е отворена именно защото няма да пази от вятър според мен, плитък е коша, плитък е и  сенника, което с  покривало не би се решило, може би с дъждобран, но аз не съм голям фен, постоянно детето да е с дъждобрана...

# 95
  • София
Съгласна съм с Angel_Dust  и Грозното пате Peace
Моите и двамата съм ги извеждала до -5 градуса. Бих допълнила, че с тези зимни чувалчета, отделно и навлечени със сумати дрехи, на бебетата съвсем не им е студено. Виждат им се само носовете и то пак не ги духа пряко студения въздух. Проблема е по-скоро, че на майките им е студено и не им се мърда от къщи Wink А после се чудят защо са им толкова болнави децата, как лесно настиват и т.н.
И аз съм на същото мнение  Peace
А сега по темата. Трябва ми лятна количка тип чадър. Нещо не много скъпо, което да има легнало положение с около 30 градуса наклон. Бебето ми е на 4 месеца и количката ще ми трябва основно за едно пътуване в чужбина след около месец. Тъй като нашата количка е доста голяма и обемна, ще запълни целия багажник на колата, затова търся друга. Лятната количка мисля да я ползвам предимно за пътувания. Няма да ми бъде основна. Моля препоръчайте ми нещо  Hug

# 96
  • Отвъд алеята зад шкафа
От зима до зима си има голяма разлика. С голямата ми дъщеря бяхме всеки ден навън от 10-тия ден, всеки ден от ноември до май месец, чудесна зима, топло, слънчево..с малката ми дъщеря, която се роди декември 2011 излизахме доста по-малко заради ужасната зима и Т от -20 навън. Но при всички положения не приветствам 40-дневното заточение вкъщи, било то лято или зима. Във всеки сезон има подходящи моменти за извеждане на бебето, извън Т като -20 и + 40 С. Бебетата се чувстват чудесно зимно време на разходка навън, спят си като къпани, увити в топлите чувалчета.

# 97
момичета и майки, ставаше въпрос за кош или без кош за новородено. А кой както иска да си гледа децата, при каквито "Т" иска да си ги изкарва, аз не се налагам. 

# 98
  • София
да де, но да кажеш няма да ти трябва кош, защото 3-4 месеца така и така няма да излизате...малко... прекалена крайност...
Аз за това писах, че за зимна без кош ми е прекалено открита, при все, че не съм привърженик на кошовете за новородено, точно тази не би била изборът ми за зимно новородено без кош Wink

# 99
да де, но да кажеш няма да ти трябва кош, защото 3-4 месеца така и така няма да излизате...малко... прекалена крайност...
Аз за това писах, че за зимна без кош ми е прекалено открита, при все, че не съм привърженик на кошовете за новородено, точно тази не би била изборът ми за зимно новородено без кош Wink
  Angel_Dust  прочети отново какво съм написала
Солата , гласувам за нея с ръце и крака.  newsm10 . Трябва ти само един кош за новородено и проблема е решен щом за някои е твърде отоворена за зимно бебе. Зимата дали ще излезете повече от 10 пъти на вън? Rolling Eyes
С едно чувалче мисля че е предостатъчно, коша ще го ползваш до 5 месец, ние се приспивахме в него повече отколкото да излизаме на вън , а сме родени декември. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/27307
не съм написала "няма да ти трябва", "защото 3-4 месеца така и така няма да излизате"   Naughty
Само вмъквам някои подробности, а относно зимата съм и предложила кош,ако ли не чувал зимен  Wink
Но има и много други колички, които ако прояви интерес за мнение, можем да и предложим Peace

# 100
  • София
ама тя жената пише, че няма да ползва кошове за новородени Wink

# 101
това съм го пропуснала, а уж го прочетох  Joy
Не ми се дискутира повече..... на мен ми харесва и това http://kasida.bg/xlander-xq-carbon-bebeshka-kombinirana-kolichka-76-10270.html  и на Mothercare SPIN Black Jaquard  Peace

# 102
  • София
е да,  не ти се дискутира, но моите коментари изобщо от там тръгнаха Wink

# 103
  • на земята
Здравейте ,искам да попитам за мнение за две колички от които се интересувам STOKKE, QUINY MOOD,много малко има писано за тях ,незнам защо,моля някой ако има мнение или има такава количка нека сподели..)))

# 104
за Стоке-то ...ми се струват много къси и неудобни, особено летния кош и ако трябва да се изкачват стълби ще е голям зор. Това е мое мнение, нямам такава но имам приятелки със Стоке. Относно QUINY MOOD , много тежка  #Crazy само 15кг. #Shocked

Общи условия

Активация на акаунт