Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 047
  • 876
  •   1
Отговори
# 255
те все се оливат в един момент , пресоляват ...

# 256
В такъв случай, да изпратим авторката да си гледа сериалите и да не и списваме в темата Simple Smile

# 257
  • BG
Всъщност тя темата си е доста интересна и благодатна за дебати между мен и други клети майки като мен с мързеливи момчета (и момичета). Изпомеждудругото всички млади дами, които познавам, са точно толкова мързеливи нехранимайковки като моя убавец. Леле, какви плувци дават на телевизора, как са ги дисциплинирали майките им ?  ooooh! Та, ако ми доведе такава снаха - хубаво, ще си грухтят дружно в кочинката, ама ако е като на авторката момичето, не знам как ще и се обяснявам и извинявам, че не намерих подходящия начин да го науча да се грижи за друго, освен за собствената си муцунка.

# 258
Няма страшно, Бенисима, като заживее сам, ще се усети, че в новия му дом не мирише като при мама, после ще се сети защо и накрая ще се задейства.  Laughing Въпросът е да не го заобгрижва някоя девойка преди да настъпи този етап.
Или да го заобгрижва, в зависимост от гледната точка.  Mr. Green

# 259
Аз мисля, че отговорността и работливостта не се възпитават. Или ги имаш или не. Важно е на какво учиш децата си, но ако не им идва от вътре...не си е работа. Мен нашите не са ме карали вкъщи дори да хвърлям боклука, което не ми пречи в момента да обожавам домакинската работа. Обратно - хора, които са били задължавани да вършат работа вкъщи, сега мразят това  Simple Smile

# 260
  • Там, където ме обичат
Аз мисля, че отговорността и работливостта не се възпитават. Или ги имаш или не. Важно е на какво учиш децата си, но ако не им идва от вътре...не си е работа. Мен нашите не са ме карали вкъщи дори да хвърлям боклука, което не ми пречи в момента да обожавам домакинската работа. Обратно - хора, които са били задължавани да вършат работа вкъщи, сега мразят това  Simple Smile
Да бе, да. И отговорност и работливост се възпитават. Peace

# 261
Нищо не може да ме накара да заобичам домакинската работа. Обичам обаче да ми е уютно, та се налага да я върша.  Mr. Green  

А отговорност определено се възпитава.
Навиците - като се почне от крайността да скачаш с парцала на всяка троха още докато ядеш и се стигне до крайността трохите да ти стигат до глезените, както си вървиш - също се възпитават.

За работливост не мога да кажа ген ли е, възпитание ли е. Има хора с различно КПД и с различни приоритети.

# 262
Това е мое лично мнение. Важен е и примерът в семейството, разбира се. Но не и някакви задължения, които въобще не би трябвало да се възлагат на едно дете.

# 263
  • Варна
Това за худ.гимнастика и волейбола и мен много ме озадачи - имам дъщеря, бивша вече гимнастичка, а нейната приятелка е волейболистка - предполагам имате представа за разликата във фигурата при двата спорта, а физическите данни за успехите, които авторката посочи са доста важни.

# 264
Горката дъщеря  Shocked

# 265
А казват че вече робство нямало,било отживелица.

Отсега ли да мисли за домакинство като не й остава време за гаджета,че да си намери кандидат?
Аз ако съм на мястото на дъщеря ти бих станала лезбийка за не ме тормозиш.
Детето дори и тинейджър трябва да има детство,весело,безгрижно и щастливо,а вие й го опропастявате с непрекъснатото си мрънкане и кусурите.Трябва вие да се прегледате,тя си е нормално момиче.

# 266
Сега, значи градът не е чак толкова малък ,областен е все пак. Клубът се казва Алегро - ако не сте чували, де. Градът е Търговище. Оттук са тръгнали доста известни гимнастички, дори едно от златните момичета. Имаме си английски клуб, в който се взимат изпитите. Гадже няма и на дискотека не излиза.

# 267
И понеже се чудехте за худ. гимнастика и волейбола - понеже темпото в Алегро е доста забързано реши да откаже гиманстиката, с мисълта че ще набляга над учебниците. Като отказа гимнастиката реши, че все пак трябва да тренира нещо, макар и не толкова трудоемко и реши волейбол, защото в града не е на много добро ниво тоя спорт и без това. Пък и тя не е много висока и смята, че това ще й помогне да стане по-висока.

# 268
На мен ми се струва, че авторката има претенции да са модерни хора и би трябвало наистина да се замисли малко повече над това какво иска да направи от децата си

След като обобщихме положението може ли да получа и съвети? Макар че вече получих доста/повечето саркастични/, бих искала да прочета още.

# 269
Съвета е да оставиш детето си да следва собствения си път. Едно мързеливо дете няма да учи, няма да изкарва отлични оценки, да иска да спортува и т.н. Остави го да изживее детството си, без да мисли за домакински задължения.

Общи условия

Активация на акаунт