Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 766
  • 876
  •   1
Отговори
# 825
Щом това ти е успокоението.  Laughing

# 826
  • Пловдив
ariimeri, и на двете ти дъщери в един момент ще им се наложи да чистят домовете си изцяло. На този етап е наистина добре да се грижи за своята стая, както и да оправя след себе си в кухнята

# 827
Хм, знае ли човек , ако намерят богаташи и си имат прислужница? на някои хора така им е писано - нищо не им се налага...

# 828
  • Пловдив
Да, има го и този момент, че не се знае на какъв мъж ще попаднат. Дори и така обаче - смятам, че на този етап да се грижи за своето собствено пространство и за собствената си особа е достатъчно. Но пък смятам, че примерно едно зареждане на пералня, простиране или прибиране на пране не е голяма философия и за тези на 15 години. Спомням си, че аз на тази възраст и сама изявявах желание да изгладя дребни неща като кърпи, калъфките от спалното бельо, дори и чаршафите - за ризите на баща ми майка ми ни нямаше доверие със сестра ми.

# 829
Синковецът се изнесе на квартира за 5-6 месеца въпреки нашето несъгласие в най-голямата криза без да му пука за нас. След като фалира финансово и видя, че не може да си плаща сметките се прибра.  Аз не бях много съгласен, но жената го измисли да дава пари в къщи /хем е обидена на неговото неразбиране на нашите финасови затруднения, хем сумата е 1/4 от заплатата му, т.е. остава му достатъчно за лични нужди/
По-скоро това което исках да кажа, че трябваше повече да изискваме от него точно като беше тинейджър - не го ангажирахме нищо в домакинството,  давахме пари за уроци и курсове и от него се искаше само да учи. Е, завърши и не знаеше какво иска да учи и там се замота.  Единствено работата учи на отговорност.
Затова моя съвет е към другите родители да не повтарят нашите грешки - имаше един лаф бий дупе, за да не биеш дупище. Децата трябва да се учат на труд от малки и семейните задължения са част от това - щом сме в едно домакинство трябва всеки да има отговорности.
Така си е ,но понякога от старание грешим и ни излиза през носа.

# 830
Малко да разведря обстановката в тая тема...  Grinning Дъщеря ми е на 3 и половина. Помага ми да простираме и прибираме прането. Играта с щипките е голяма радост!  Изявява желание да прибира масата, както и чиниите от миялната. Готвим заедно, но с нейните играчки. Днес сервирахме цял обяд със салата, ядене и десерт.  Grinning Сгъва си сама дрехите и ги прибира в гардероба. Когато пусна прахосмукачката и тя иска да чисти. Много обича да мете и доста добре се справя. Спокойно можете да кажете, че експлоатирам детски труд.  Laughing

Така е, децата трябва да се учат да помагат от малки вкъщи, но всичко трябва да е в граници, според свободното време и възможностите, през лятото - повече.
Едно време на мен ми бяха делегирали задължението да мия чиниите. Леле, как мразех пълната мивка с чиниите!!! Миялната му е майката! Много ми се иска, когато се заженят и двамата като сватбен подарък да имам възможността да им подаря миялна и пералня (де да имаше на времето и на мен някой да ми подари! Rolling Eyes). Миенето на чинии и прането за мен са двете най-времеотнемащи и безсмислени дейности. На големия не преставам да говоря, че вкъщи няма женски и мъжки задължения и че трябва да помага във всичко на бъдещата си жена.  bowuu

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 18:21 от yagodka

# 831
Малко да разведря обстановката в тая тема...  Grinning Дъщеря ми е на 3 и половина. Помага ми да простираме и прибираме прането. Играта с щипките е голяма радост!  Изявява желание да прибира масата, както и чиниите от миялната. Готвим заедно, но с нейните играчки. Днес сервирахме цял обяд със салата, ядене и десерт.  Grinning Сгъва си сама дрехите и ги прибира в гардероба. Когато пусна прахосмукачката и тя иска да чисти. Много обича да мете и доста добре се справя. Спокойно можете да кажете, че експлоатирам детски труд.  Laughing

Така е, децата трябва да се учат да помагат от малки вкъщи, но всичко трябва да е в граници, според свободното време и възможностите, през лятото - повече.
Едно време на мен ми бяха делегирали задължението да мия чиниите. Леле, как мразех пълната мивка с чиниите!!! Миялната му е майката! Много ми се иска, когато се заженят и двамата като сватбен подарък да имам възможността да им подаря миялна и пералня (де да имаше на времето и на мен някой да ми подари! Rolling Eyes). Миенето на чинии и прането за мен са двете най-времеотнемащи и безсмислени дейности. На големия не преставам да говоря, че вкъщи няма женски и мъжки задължения и че трябва да помага във всичко на бъдещата си жена.  bowuu

Е,много си права.За мен бих прибавила и готвенето.

# 832
Миялната му е майката! Много ми се иска, когато се заженят и двамата като сватбен подарък да имам възможността да им подаря миялна и пералня (де да имаше на времето и на мен някой да ми подари! Rolling Eyes). Миенето на чинии и прането за мен са двете най-времеотнемащи и безсмислени дейности.  bowuu
Тя една работа след поне 20 години, до тогава може да има и по лесен вариант.
И аз мразя мръсните чинии Peace

# 833
 Laughing, LUCKY14, баща им беше на 21, когато се оженихме. Ако и моят синковец се зажени толкова млад, няма да е толкоз далеч времето...
Sause baus!, ти и мултиварка може да им купиш за сватбата, дето слагаш всичко вътре и се готви само яденето.  Laughing

# 834
yagodka,
  bouquet
много младичък татко! Wink
Това за мултиварката звучи  интересно, ама пак някой трябва да прави салата, скара и десерт.

# 835
  • Там, където ме обичат
Да, има го и този момент, че не се знае на какъв мъж ще попаднат. Дори и така обаче - смятам, че на този етап да се грижи за своето собствено пространство и за собствената си особа е достатъчно. Но пък смятам, че примерно едно зареждане на пералня, простиране или прибиране на пране не е голяма философия и за тези на 15 години. Спомням си, че аз на тази възраст и сама изявявах желание да изгладя дребни неща като кърпи, калъфките от спалното бельо, дори и чаршафите - за ризите на баща ми майка ми ни нямаше доверие със сестра ми.
+1. Не сън изявявала желание, но съм гладила на 15.

# 836
  • Пловдив
На мен гладенето ми беше приятно, особено кърпите, защото наистина ставаше бързо. Чаршафите ги сгъвах на две и някак си ставаше и там доста бързо, та никак не ми е тежало. А и ми запълваше половин час през уикенда

# 837
Никаква гаранция няма ! Grinning
Аз не знаех що е то ютия , майка ми гладеше само празнични дрехи . Blush
Влюбих се в гладенето от една приятелка , почти на годините на майка ми , тя гладеше цялото пране още като го свали от простора .
От тогава ( била съм на около 20 години ) гладя всичко !  bowuu
Няма такова удоволствие ! Heart Eyes

С готвенето и до сега съм на Вие и няма земна сила , която да ме убеди , че е смислено ! Crazy
Чистенето и подреждането са ми жизнено необходими от дете , никой не ме е карал или задължавал !

# 838
  • Пловдив
Майка ми пък гладеше абсолютно всичко, но пък така или иначе баща ми винаги ходи с костюм и риза, та неговите неща и сега ги глади. Но пък спряхме да гладим спалното бельо и хавлиените кърпи, според нея било загуба на време

# 839
Но пък спряхме да гладим спалното бельо и хавлиените кърпи, според нея било загуба на време
И според мен Peace
Спално бельо -добре, но хавлии никога не гладя.

Общи условия

Активация на акаунт