Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 814
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Dega и аз пия селен т.е Цефасел /нз дали има разлика/ 2 х 100мг уж за по-добър ефект Praynig.Е за жалост стомаха ми не го понесе добре отначало,но се надявам при следващите резултати да не ми се завие свят пак /МАТ -355,ТАТ- 995, е поне ТСХ що годе е ок 2.30/. Аз го вземам отскоро и освен по лошо да ми става от него,никакви др. промени няма.Смятам,че позитивното мислене ще помогне повече от Селена Peace

# 646
٠•● Dega ●•٠ , аз пия Селен на Валмарк по 100 мг. Взимам го всеки ден по една таблетка след хранене. И така вече 8 месеца. В началото на Декември ще пусна ТРАК и мисля с него да видя как се движат антителата, та ще ви докладвам дали добре се влияят от толкова дълго лечение със Селен. Много ми се иска и аз да съм ги разкарала пустите му антитела, ама да видим Praynig
На ТРАК май само метазол/тирозол/пропицил му влияе, но не и Селен. Някой беше писал в някоя от темите назад.
Аз първия път ТРАК го вкарах в норма само с тирозол, но не и Анти ТРО (то спадна от 600 на 265). Това в рамките на 11 месеца, от които 8 месеца само на 1 таблетка тирозол.
С рецидива естествено пак се покачиха и двете. Simple Smile

# 647
  • София
Да, точно така Трак-а ще го оправим с Метизол. Иначе Селен пия заради виския МАТ. Идеята ми беше, че като пускам ТРАК, ще пусна и изследване за МАТ , за да видя как се е повлиял от Селена. Съжалявам, може би аз не се изказах правилно в предния си пост.  Hug

# 648
Здравейте,

Little Evil, честито   bouquet! Да ви е жив и здрав сина и да ви носи много радост!

Сега, и аз да дам отчет. Най-накрая се добрах до Начев в Панацея  Mr. Green. Преди това аз на своя глава си вдигнах дозата от 50/75 на 75 мг. /знам, че не е редно, ама.... Embarassed/, защото той нямаше часове , аз трябваше да пътувам и реших да не бездействам, докато си чакам срещата с него  Laughing..
Той каза, че най-вероятно ТСХ не е мръднало заради кърменето /беше 8,44, след 45 дни и по-висока доза стана 8,33/. Не ми се скара за своеволието, но каза, че той е щял да вдигне повече. Сега ще продължа със 75 мг. и след 45 дни контрола.
За след това обаче ми направи един дълъг списък с варианти в зависимост от това, колко е паднало ТСХ, какво да предприема. И понеже, тези които ходят при него знаят как бързо говори, направо ей така гледах  #Crazy, докато му следях мисълта.

Та така, сега в края на месеца ще се бодна пак и ще видя до къде съм се докарала с моето самолечение  Wink.

Хайде, хубава вечер на всички!

# 649
Да, точно така Трак-а ще го оправим с Метизол. Иначе Селен пия заради виския МАТ. Идеята ми беше, че като пускам ТРАК, ще пусна и изследване за МАТ , за да видя как се е повлиял от Селена. Съжалявам, може би аз не се изказах правилно в предния си пост.  Hug
Дано е спаднал много и по възможност да е в граници! Hug

m_mladenova , важното е, че си имаш схема. Пожелавам ти по-бързо да влезеш в желаните норми с възможно по-малка доза.  Hug

# 650
Честито на мамата за малкия сладур  Simple Smile Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

mioopen аз също съм от Русе, но не бих те съветвала (като човек който достатъчно се е напатил от тях) да си останеш на надеждите на нашите градски лекари ... иди до София
На мен Цефазел ми беше изписан заради съмнения за диабет тип 2, на теб за какво ти го изписаха?

# 651
Защо винаги изписват Цефазел- има разлика във вида селен ли?
Аз пих преди време Цефазел, сега съм си взела на GNC от 100 мг, също е на изгодна цена
Пия по едно на ден, не намирам разлика дали го пия или не, но очаквам да има такава в дългосрочен план...

# 652
sun & clouds , Цефасел/то селен ми изписа,ама от аптеката ми дадоха Ц.,абе ужас/ ми го изписаха заради Хашимотото да се види дали ще даде отражение, нз има ли разлика между него и Селена,аз мисля че няма.Но само ме притеснява че от Ц. щях да умра като го почнах.А за лекарите и спец. за ендото който не съм питала,той не ми е казал че не става нищо от тях. ooooh!

# 653
Момичета,имам нужда от малко помощ.Бих искала да си повторя изследванията за МАТ и ТАТ,тъй като от клиниката,която ми взеха кръв,ми пуснаха за изследване чак на другия ден.Възможно ли е да не са я съхранили както трябва, или просто още не мога да свикна с диагнозата и се чудя за какво да се хвана. Crazy Май  smile3538

# 654
Чудиш се за какво да се хванеш, според мен. В клиниките са наясно как се съхранява кръв.
Но ако имаш излишни 30-тина лева, си пусни пак изследване.

# 655
Момичета,имам нужда от малко помощ.Бих искала да си повторя изследванията за МАТ и ТАТ,тъй като от клиниката,която ми взеха кръв,ми пуснаха за изследване чак на другия ден.Възможно ли е да не са я съхранили както трябва, или просто още не мога да свикна с диагнозата и се чудя за какво да се хвана. Crazy Май  smile3538
Ше ти кажа и на мен какво ми се случи.
При една от контролите на ТСХ (докато бях в ремисия), когато дадох кръв, изследването ми излезе същия ден. Като видях, че пак съм с хиперфункция на следващия ден реших да си направя пак изследване на ТСХ, за да я потвърдя хиперфункцията. Обадих се в лабораторията и попитах, може ли отново с тази кръв от предния ден да повторим изследването и докторката ми каза, че трябва да дам нова, защото тази е престояла/стара (от предния ден).
Не знам колко има значение престоя, споделям какво ми каза на мен.
Та, хиперфункцията се потвърди, но дадох нова кръв и резултата излезе за час и нещо. (Докторката беше там и каза, че ще ми го направи бързо, че ми предстоеше преглед).
 Hug

Не казвам, че резултатът ти е грешен, просто споделям, какво ми казаха за престоялата един ден кръв в тази лаборатория. Да не забравяме обаче, че преди време резултатите не излизаха в деня на изследването.

# 656
В едната лаборатория, в която си пусках ТСХ преди време (раб. им време е много шантаво от 15 до 17 ч.) събираха кръвта и правеха изследването на другия ден сутринта. Досега грешен резултат не съм имала.
В клиниката в Плевен си имат определени дни за изследване (освен ако не трябва задължително да се направи на същия ден), следователно кръвта се съхранява, докато дойде време за изследването. И тук не съм имала грешен резултат.

При първото ми изследване на ТСХ набедих 100 мл. кока кола, изпити сутринта за високото ниво на хормона Crazy Пуснах си пак изследване с надеждата да е объркано, но не беше. Laughing

# 657
В едната лаборатория, в която си пусках ТСХ преди време (раб. им време е много шантаво от 15 до 17 ч.) събираха кръвта и правеха изследването на другия ден сутринта. Досега грешен резултат не съм имала.
В клиниката в Плевен си имат определени дни за изследване (освен ако не трябва задължително да се направи на същия ден), следователно кръвта се съхранява, докато дойде време за изследването. И тук не съм имала грешен резултат.

При първото ми изследване на ТСХ набедих 100 мл. кока кола, изпити сутринта за високото ниво на хормона Crazy Пуснах си пак изследване с надеждата да е объркано, но не беше. Laughing

О, аз съм пила, яла и резултатите са едни и същи. Спор за мен няма. Laughing
Просто споделих какво ми казаха. И преди време изследванията не излизаха същия ден.
Иначе в тази лаборатория преди време с една и съща кръв съм правила 2 последователни дена различни изследвания, като са ми казали за тях, че не е проблем. (Зависи явно и какво ще се изследва). И на тази база помолих със същата кръв да ми повторят изследването, защото бях в ремисия и трябва да се потвърди. Все пак това си е рецидив и трябва да започне лечение ако резултата е верен, ама отказаха ми и ходих да давам кръв отново. Естествено вторият резултат потвърди първия. Grinning

# 658
Merelenda  Hug май много си патила мила   bouquetПитам не заради хормоните,защото лично аз си ги пусках и за 3-4 часа бяха готови.А за МАТ и ТАТ се получи това закъснение от ден-два.Просто не можах да повярвам че при нормален ТСХ,антителата могат да бъдат толкова завишени  #Crazy и се ошашках като се има в предвид че аз до ден днешен дори грип не ме е хващал.Но като се върнах назад в темите,ми стана ясно защо. Как няма някое лекарство да та го  #2gunfire това Хаши.

# 659
Merelenda  Hug май много си патила мила   bouquetПитам не заради хормоните,защото лично аз си ги пусках и за 3-4 часа бяха готови.А за МАТ и ТАТ се получи това закъснение от ден-два.Просто не можах да повярвам че при нормален ТСХ,антителата могат да бъдат толкова завишени  #Crazy и се ошашках като се има в предвид че аз до ден днешен дори грип не ме е хващал.Но като се върнах назад в темите,ми стана ясно защо. Как няма някое лекарство да та го  #2gunfire това Хаши.
При мен и антителата излизат в същия ден, заедно с хормоните.
Относно нормален ТСХ и високи антитела - и аз така бях, преди да се отключи заболяването. Доктор ми каза, че е започнал автоимунен процес ( ТСХ в норми, а високи антитела), но разместването на ТСХ, ФТ4 и ФТ3 показват дали се е отключил вече и налага лечение. С нормален ТСХ и високи антитела не се започва лечение, а се проследява състоянието на 6 месеца. ОСВЕН АКО НЕ ПЛАНИРАШ БРЕМЕННОСТ. Там нещата стоят по друг начин. Hug

Общи условия

Активация на акаунт