Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 803
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Лаленце, благодаря за изчерпателната информация . Аз самата от един месец съм с  диагноза Хашимото. Но като четеш че, и други хора имат същия проблем, някак се оспокояваш. Ще следя темата с интерес.  newsm10

# 31

Здравейте. искам да попитам нещо, имам хашимото.Преди  45 дена TSH  ми беше 9.02 , в момента е 2,62 .Обадих се но Д-Начев в момента е в отпуска,затова искам да попитам как се процедира обикновено. Трябва ли да си увелича дозата ,за да стане нормална за забременяване или тя ще продължава да пада ? Благодаря за отговорите предварително.

# 32
  • София

Здравейте. искам да попитам нещо, имам хашимото.Преди  45 дена TSH  ми беше 9.02 , в момента е 2,62 .Обадих се но Д-Начев в момента е в отпуска,затова искам да попитам как се процедира обикновено. Трябва ли да си увелича дозата ,за да стане нормална за забременяване или тя ще продължава да пада ? Благодаря за отговорите предварително.

Не знам как решавате сами да си вдигате дозата или очаквате тук някой да ви каже. Начев ще е отпуска 1-2 седмици, изчакай и го посети. Той нямаше ли да приема и по време на отуската в частия център?

# 33
Говорих със мед. сестрата с която работи д-р Начев . Тя ми каза че по всяка вероятност той щял да  ми вдигне дозата. Но в случая ми е по-любопитно как влияе тироксина по-продължително време,без да се променя дозата, т.е.дали ще ми пада TSH-то?

# 34
  • София
Дори да трябва да се увеличи малко дозата най-добре ендокринолога ти да определи точно с колко. Не е добра идея да се самолекуваш, още повече че Начев е доста уважаван във форума, по-добре да му се довериш.

# 35
  • София
Говорих със мед. сестрата с която работи д-р Начев . Тя ми каза че по всяка вероятност той щял да  ми вдигне дозата. Но в случая ми е по-любопитно как влияе тироксина по-продължително време,без да се променя дозата, т.е.дали ще ми пада TSH-то?

Нито мед. сестра, нито ние тук имаме докторска титла. А на въпросът ти, смятам, че дори на лекарите ще им е трудно да ти отговорят, не случайно ни карат да си правим периодични изследвания. Нека лекарят ти прецени как да се постъпи. Не се притеснявай, все пак имаш положителна промяна на показателя, не е фатално да си изчакаш прегледа.

# 36
  • София
ТСХ ти е съвсем нормално, амън от паранои и разпространени легенди за стойности на ТСХ, да дойдат докторите да стоят на това ТСХ, дето искат от нас. Спокойно, пий каквато доза имаш и никаква сестра не слушай, остави докторът да си почине и като се върне ще го посетиш. Жегата, която е навън и ТСХ, което имаш не мисля, че трябва да сменяш и увеличаваш каквото и да е.
От вече бременните и родилите, колко от вас имаха повишено кръвно налягане по време на бременността?

# 37
 Wink здравейте аз съм новичка в този сайт и ми стана много интересно с коментарите  ви за хормоналните проблеми а това е моето споделяне по темата  с вас -  Rolling Eyes имам син на 11 г. през 2008 г. съм забременяла с непланирано но желано  дете (случайно) понеже имам лека бременност не се усетих и отидох при прехвален  гинеколог д-р А. Радева  тя ми каза че имам "киста" и ми изписа ДУФАСТОН за да изчисти кистата но направих в края на трети месец спонтанен аборт  Cry (изчистиха ми кистата) -та след този случай започнах да пълнея и се обърнах към ендокринолог д-р Оля Сарджева също препоръчан лекар- която ми каза че детето може би се е увредило и е  загинало поради високото ниво на ТСХ и мъжки хормони и  каза че ми е доста забавена функцията на щитовидната жлеза затова дневното ми меню трябва да се състои само от 2 плода и нищо друго  Grinning смешно защото хамстерите ядяха повече от мен- е издържах три седмици и се отказах - 2 години пих предписаните таблетки ЕОТИРОКС 25 мл но нямах промяна даже повече напълнях и реших да ги спра вече една година мина откакто не пия еотирокс  странното беше че само в началото  ме изпрати на изследвания и не ме преглежда с ехограф  newsm78 дали да не пробвам при друг ендокринолог  ходила съм при д-р Щерева но и от нея полза няма  

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 07:28 от tiara_78

# 38
  • София
Привет и от мен, благодаря на Лаленце за новата тема.   bouquet
Нели, вероятно Начев ще увеличи дозата, но с колко зависи от показателите ти от предходния месец. Той смята по някаква формула и така определя. По-добре не пипай дозата, а го изчакай.
Тиара, не става ясно за кой град говориш, ако искаш препоръки за добър ендокринолог. Два плода е ясно, че е крайна и непълноценна диета, по-скоро трябва да се изследва функцията на щитовидната жлеза (хормони, антитела, ехограф), евентуално да се направи и изследване за инсулинова резистентност. В началото, докато се установи каква доза е подходяща, се пускат изследвания на всеки 45 дни (за бременните на 30), а после се правят периодични изследвания по преценка на лекаря. Не може с 1 преглед да ти назначат 25 мг, да го пиеш 2 години и да очакваш резултат. Единични са случаите, в които са им нацелили дозата от първия път. Да не говорим, че дозата се променя сезонно - през зимата се увеличава, а лятото - намалява.
Шмати, в 7ми месец съм, но засега съм с ниско кръвно (пу-пу). В началото на бременността, когато започнах с ударните дози Л-тироксин, имах сърцебиене, но не знам дали е от бременността, от лекарството или от високата доза.

# 39
  • София
От вече бременните и родилите, колко от вас имаха повишено кръвно налягане по време на бременността?

Аз съм в края на 3 месец, но кръвното си ми е все още ниско (90/60), дано не го качвам. Не съм имала дискомфорт с увеличаването на дозата Еутирокс.

# 40
  • София
Питах ви за кръвното, защото от началото на бременността съм с  повишен пулс, което го отдавах на елтироксина и увеличената доза, после намалих дозата, но пък качих кръвното. То е ясно, че се среща и при бременни без нашия проблем с щитовидната, но имам чувството, че елтироксинът помага за това. в крайна сметка е терапия,която няма как да се спре. Помня, че магнет беше споменавала, че е била с високо кръвно накрая.
tiara_78 , нека докторката яде два плода на ден да я видим до къде ще се докара. Аз съм на 0,25 мг хапче, но всеки месец се следях преди да забременея, и това си ми беше дозата, доказана с хиляда изследвания, държах ТСХ 1-2 вече зависи от сезона и какви хапчета съм успяла да изпия между другото.

# 41
да не ви изпусна...

# 42
  • София
Шмати, моето кръвно си остана ниско през цялата бременност, но пък пулса прогресивно се увеличаваше. По средата беше средно около 80, после 90, а последния месец около 100. За мен странното беше, че при пулс 90 се чувствах много добре последния месец, а преди това ми беше много кофти.

# 43
здравейте отново и от мен  Wink - Милинка миличка за всичко това което пишеш изследвания увеличаване на дози  през сезоните и т. н . за мен са непознати просто си ходих на контролен преглед на определената  от д-р Оля Сарджева - дата Прегледа се състоеше само от запитване как се чувствам  и опипване в областа на гушата (щитовидната жлеза)и само веднъж ми беше пуснато вид изследване на хипофизата чрез ЯМР на което резултатът ми беше отрицателен просто трябваше да го направя защото необяснимо от какво  за една седмица рязко качих 5-6 кг като се има впредвид че се храня веднъж на ден или в редки случаи два пъти но не повече от една нормална закуска просто всичко ми се лепи даже  и вода като пия  Sad - о да не забравя  аз съм от Варна извинете ме че не споменах по рано  Simple Smile   

# 44
  • София
Шмати,при мен по-скоро кръвното стана по-ниско, не че ми е било високо и преди това, но сега ми пада и до 85/55 примерно, особено вечер. Ако ти е под 150/100, просто ще те следят и най-вероятно ще спазваш диета, ако тръгне да се качва и над, може и да извадят бебо, но имайки предвид в коя седмица си, изобщо няма от какво да се притесняваш  Peace То даже и на мен днес ми казаха, че след още 2-3 седмици вече са сигурни нещата и няма какво да се притеснявам толкова за шийка, контранкции и т.н., но все пак силно се надявам да си изкараме 2 в 1 до октомври  Simple Smile

tiara_78, задължително потърси второ мнение, на докторката работата и е да ти следи най-вече хормоните, , а не килограмите, изследват се на около 45 дни, а при бременност и доста по-често и ако наистина ТСХ ти е било доста вискоко, тази доза 25мг, при това все толкова за 2 години, ми се струва доста неадекватна.

Общи условия

Активация на акаунт