Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 89 812
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
 Merelenda, eто темата за точковата диета Цък
И аз съм на нея, ама изобщо не съм стриктна. Факт е обаче, че отслабвам - може и да е с по 1-2кг на месец, ама колкото-толкова.
Чакам си лекарката да се върне от отпуск и на 13.09 съм на преглед.

# 301
Бързо споделяй, каква е тази диета и къде да гледам, за какво става на въпрос?  Simple Smile
Аз докато пиша и тя Роси е постнала линка. Да, точно това е диетата, отначало ми се струваше много трудоемко, но се оказа, че въобще не е толкова трудно, просто още от предната вечер си написвам примерно меню за следващия ден и си разпределям точките така, че да не оставам гладна и дори следобедна закуска имам всеки ден и всяка вечер по 200 мл бяло вино си пийвам:) ако някой иска мога да му споделя примерните си менюта на лични;)
Не знам Роси колко има да сваля, то и от това зависи моят резултат, понеже аз имам да свалям много..Simple Smile Но съм много доволна засега, ще ви държа в течение по-нататък как вървят нещата, защото засега 4 кг. са нищо на фона на 30 и все още съм си същата поничка:(... Но пък поне се чувствам много добре:)

# 302
Леко съм оф, за което се извинявам. Embarassed
Лили, моите не са точно 30кг, ама около тях се въртят. Впрочем 10 от тях свалих за около 8м откакто почнах лечението и още 2 с точковата. Остават ми едни 15 килца да преборя, като знам че няма да е никак лесно. От 2 месеца ходя и на зала, правя минимум 20мин кардио, после спининг за 30 мин и 30 мин пилатес. Това поне 3 пъти седмично. В момента се стягат и мускулите, а те си тежат, така че меренето на кантара не е меродавно. Но пък имам свалени % мазнини, които се измерват в сантиметри.

И за да съм по темата: Черпя се с Л-тироксин 100мг, дозата ми понася доста добре, не се задъхвам и мога да си върша нормално работата. Иска ми се ми се я намаля, но това ще стане ясно като направя ново изследване на ТСХ.

# 303
Момичета, има ли някоя от вас забременяла и износила и родила здраво дете с високи стойности на ТАТ и МАТ ? Доколкото виждам много от ендокринолозите не следят антителата , защото не можело да им се повлияе...
Моите са в пъти над нормата и сега се чудя дали ако забременея ще трябва да се моля всичко да е наред или да не правя опити докато антителата случайно не решат да спаднат от несигурната терапия с цефасел по 200 мг дневно..... Какво мислите според вашия личен опит ....какво казва и д-р Начев ? Виждам , че той също не се интересува от антителата ....

# 304
  • в пералнята
Как са ти ТХС и ФТ4? Аз доколкото знам антителата само показват наличие на болестта, нищо друго. Тоест всички, които са забременяли и износили с Хашимото, са имали високи стойности на антителета. Моите лично са над 2300 за ТАТ и над 600 за МАТ.

# 305
ТСХ преди месец ми беше 3,16 ,а фт4 12,3.... с ендокриноложката решихме да изчакаме да видим какво ще стане......но през този месец преживях голям стрес , толкова голям че след тридесет дни ТСХ ми беше 12  , а ФТ4 - 16  Cry  Започнах лечение , пия еутироксин по схема 10 дни 0,25, после 10 дни редувам 0,25-0,50 и после 0,50 мг и контролен.....но аз съм обнадеждена  за ТСХ , притесняват ме антителата и само исках да ме успокоите момичета , че дори и с тях пак ще мога един ден да родя здраво бебенце Simple Smile А вие правите ли нщо по-специално , което е повлияло на тези ТАТ и МАТ, за сега пия само цефасел, но ако ми кажете нещо друго изпитано ? Благодаря отново , нова съм в болестта и ми е малко притеснено, въпреки че вече толкова изчетох, че вкъщи ми викат д-р Иванова  Grinning

# 306
  • в пералнята
Ами д-р Начев на мен лично за антителата не ми предписа нищо. Повече каза и да не ги пускам. ТСХ ми беше 11 почти, преди 2 седмици и аз съответно веднага си запазих час. След това с ужас установих, че съм забременяла. Пуснах още 1 път ТСХ и стойностите вече бяха 8, без да съм приемала лекарства. Когато отидох при д-р Начев, той каза, че имам Хашимото и ми предписа Еутирокс 75 мг.
Не знам дали ТСХ се влияе от стрес, но мисля, че по-скоро не.
Нека някой друг по-компетентен да се изкаже за антителата...

# 307
  • София
Моите антитела са в пъти над нормата (сега не мога да цитирам стойности, изследванията ми не са при мен), изследвала съм ги общо 2 пъти, преди около 2 години. Начев не ми е казвал нищо за тях, преди да забременея направих един курс селен на своя глава, но честно казано не мисля, че ще ги понижа кой знае колко.

# 308
milenita_iv, да не ти пука за антителата. И на мен Начев не ми ги следи. Бременна съм в 20-та седмица. Засега всичко ми е наред!Те се пускат само, за да се установи заболяването.

Някой знае ли кога тази седмица до четвъртък когато започват почивните дни Д-р Начев е в Майчин дом? Благодаря много на всички, които ще ми отговорят. Hug

# 309
Благодаря Ви момичета, много се успокоявам като Ви чета Hug сега остава да се преборя с гадната депресия , която ме е  нападнала и спирам да ги мисля тези антитела!

# 310
Бързо споделяй, каква е тази диета и къде да гледам, за какво става на въпрос?  Simple Smile
ако някой иска мога да му споделя примерните си менюта на лични;)

Аз искам  Simple Smile

# 311
Мога ли само да ви попитам колко горе-долу струва изследването за инсулиновата резистентност и за колко време излизат резултатите (пак ли е за 24ч като за останалите?).

Благодаря за отговорите предварително! Трябва да си предвидя отиване преди празниците, защото подозирам по време на празниците лабораториите ще са затворени. Confused

# 312
  • София
Мога ли само да ви попитам колко горе-долу струва изследването за инсулиновата резистентност и за колко време излизат резултатите (пак ли е за 24ч като за останалите?).

Благодаря за отговорите предварително! Трябва да си предвидя отиване преди празниците, защото подозирам по време на празниците лабораториите ще са затворени. Confused

В Бодимед:
Кръвна захар - 3 лв. по 3 пъти = 9 лв.
Инсулин - 18 по 3 пъти = 54 лв.
За вземане на кръв - 3 лв. (не съм сигурна дали не го таксуват него по 3 пъти).

Резутатите излизат още следобеда.

В еднодкринологията на 4 етаж има ОГТТ по някаква програма на ЗК, но е само за бременни и е безплатно. Но трябва да се говори предварително с д-р Бояджиева (стая 9 на 4 етаж), която прави изследването.

# 313
Здравейте Simple Smile

Аз пак смених ендокринолога, не защото не съм доволна или нещо такова - първо ходих в родния ми град, но не живея там, ходя само да видя семейството, та никак не е удобно. Ходила съм и в Токуда на частно, но не мога да си позволя всеки път да ходя на платен преглед, а с направление се чака доста, но определено мога да кажа, че бях доволна от лекаря.

Последно за контролни изследвания ходих при д-р Бочева (София, ДКЦ Гургулят), не мога да кажа, че имам конкретни впечатления - само за направление за изследвания ходих, след които видяхме, че се е вдигнало малко TSH (аз и доста кг качих ... но да не се оправдавам, не е TSH причината  Mr. Green, сега ги боря и половината съм ги преборила вече). Увеличихиме дозата, след 2-3 седмици ще ходя пак за изследване.

Имате ли впечатления от д-р Бочева?

Също така, има ли някой, повлиял се добре от пиене на селен - т.е. спадане на антителата?

Целувам ви, успех!  Hug

# 314
Здравейте , новия ми резултат от ТСХ е 0,466 , продължава да пада , някой може ли да ми припомни долната граница през втория триместър колко беше ?

Общи условия

Активация на акаунт