Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 783
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Ще се влиза в боя то е ясно,но поне добре че ви има,толкова ми е приятно при вас  Hug. Ако знаете колко ми бяхте полезни. Благодаря Ви  newsm51

# 661
Здравейте и от мен отдавна не съм писала и сега ще наваксвам.
На 11 септември се роди моята дъщеричка.  Heart Eyes
Искам да попитам как се борите с кг.
 Имам доста за сваляне Tired, но ми се иска някакъв здравословен режим.
Ако някой има нещо изпитано нека сподели Hug

# 662
Evvaa, честита ти мома! Много хубаво име сте й избрали Heart Eyes

# 663
Честито на поредната щастлива мама и от мен   bouquet

mioopen  аз преди да почна да пия Еутирокс повече от година антителата ми бяха много високи, но понеже TSH  ми беше в норма не взимах нищо .... и понеже бях на противозачатъчни .... т.е. не целях забременяване  ooooh!
Просто на 6 месеца се боцках да видя как е хормона.

В момента съм с желание да забременея, само че хормона ми е висок  и ендото не дава  Cry и като за капак този месец не ми дойде  #Cussing out закъснява ми вече няколко дена, а аз съм с Дуфастон за регулиране на цикъла ...  Sick  дали е от смяната на сезоните  newsm78 направо незнам какво да правя

# 664
Честито на поредната щастлива мама и от мен   bouquet

mioopen  аз преди да почна да пия Еутирокс повече от година антителата ми бяха много високи, но понеже TSH  ми беше в норма не взимах нищо .... и понеже бях на противозачатъчни .... т.е. не целях забременяване  ooooh!
Просто на 6 месеца се боцках да видя как е хормона.

В момента съм с желание да забременея, само че хормона ми е висок  и ендото не дава  Cry и като за капак този месец не ми дойде  #Cussing out закъснява ми вече няколко дена, а аз съм с Дуфастон за регулиране на цикъла ...  Sick  дали е от смяната на сезоните  newsm78 направо незнам какво да правя
Колко дни ти закъснява Simple Smile

# 665
  • София
Дано не е станало като при мен. Притовозачатъчните тотално ми объркаха цикъла - идваше ми на 40-46 днипреди да започна да ги пия, пих ги две години и последно дойде на 82, предизвикан с дуфастон. Тази година това ми беше четвъртият цикъл.

# 666
Titanka, ами вече трети ден  Cry Аз принципно от година съм на Дуфастон и винаги съм била по часовник - на 27 ден съм на червено ... За първи път с хапчета не ми идва на дата  newsm78  и докато бях на противозачатъчни пак не съм имала закъснения ... в продължение на 10-ина години

Госпожица Лаленце - на мен за година ми беше идвало 3 пъти  Embarassed и то с биене на конски дози прогестерон в задника ... При мен просто нямаше цикъл

# 667
Titanka, ами вече трети ден  Cry Аз принципно от година съм на Дуфастон и винаги съм била по часовник - на 27 ден съм на червено ... За първи път с хапчета не ми идва на дата  newsm78  и докато бях на противозачатъчни пак не съм имала закъснения ... в продължение на 10-ина години

Госпожица Лаленце - на мен за година ми беше идвало 3 пъти  Embarassed и то с биене на конски дози прогестерон в задника ... При мен просто нямаше цикъл
При  мен при пиене на дуфастон и след 3 дни закъснение, доктора ми казваше да му се обадя и да му кажа ,но си ми идваше МЦ винаги на 3 ден ,ако желаеш утре може да се обадиш на доктора си .Поне няма да се притесняваш!

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 21:51 от Titanka

# 668

Здравей,  Evvaa,

Честита ти дъщеричка   bouquet! Да ви е жива и здрава!

Мога да ти споделя моята схема с килограмите. Понеже аз съм с хипофункция и като кача, после много трудно свалям. Докато бях бременна качих доста и сега и аз ги боря  Mr. Green. Понеже все още кърмя, не правя някакви драстични диети, а и не мисля, че те са ефективни.
Моят начин е, като намалих тестото и сладкото до минимум /но не напълно/. Сутрин и на обяд си хапвам добре, но вечер гледам да се храня преди 8 часа и в по-малки количества. Обикновено първо ям една голяма салата /колкото и да не ми се яде/ и после вече се храня много по-малко. Разбира се, позволявам си да прегреша с по някоя и друга тортичка от време на време, но с мярка  Laughing.
Та по тази схема свалям по около 1 кг. на месец. От раждането до сега за 8м. и половина съм свалила 9 кг. /без тези в болницата/ и ми остават още поне толкова. Бавничко става, ама и на това съм доволна, като се има предвид, че от нищо не се лишавам напълно  Wink. Надявам се, като вкарам ТСХ в норма, да почне да става малко по-бързо, ама .......
Другото, което съм сигурна, че ми помага е движението. Знам, че е много банално, но за мен поне е факт. Не правя някакви специални упражнения, но ходя много. Всеки ден поне 2 часа, независимо от времето съм на разходка с количката. Само, ако почнат камъни да падат могат да ме спрат  Mr. Green.

Ами, това е в общи линии. Надявам се да съм ти била полезна  Simple Smile.

# 669
Sun&clouds аз пия само Цефасел нищо друго,но още чакам да ми доиде,заради аборта.Док. ми каза че ако не се повлияе от Ц. ще има вливания - интралипид мисля че каза.Но иначе нищо друго не ми изписа нито Еутирокс,нито Л-тир.И аз съм така - ТСХ добре а антителата 10 пъти над нормата  Hug

# 670
Evvaa, честито!  bouquet

Момичета, кажете нещо ефикасно за хрема и кашлица, че полудявам. Twisted Evil
Не ми стига, че потискам имунната с тиреостатици, ами а се е разболял някой, аз първа лепвам вирусите.
Мъча се да се справя без АБ, понеже нямам Т и се надявам да се размина само с илачи, ама пусто, не ще и не ще.
Четох за някаква рецепта с червен лук и мед и си хапнах - много ми помогна за кашлицата и гърлото, но екстрата от вчера - хрема, направо ме убива.
Карам я на простички витамини Мултитапс, клеева, сребърна вода, сироп с живовляк за кашлица и тук там ако ме подразни нощем - хапче стептофорт.
Приемам всякакви съвети. Hug

# 671
Merelenda аз да се включа за настинката ти. Тъй като винаги съм имала страшни хреми, с които съм се влачила повече от седмица мога да ти кажа, че откакто открих Терафлуто се родих. Има някаква съставка, която отпушва носа и се чувствам много по-добре. При вирус съм пила и по 3 прахчета на ден, но са доста силни. Ако искаш с хомеопатия, на детето давам само спрей Еуфорбиум и съм доволна, изкарва всичко от него. Но не минава толкова бързо хремата. Иначе от сребърната вода можеш да капеш в носа. Както и 5 капки клеева тинктура, разтворена в 10 мл. физиологичен разтвор и по 1-2 капки. Помага.
За кашлицата миналата зима пробвах мед с джинджифил. Много добре действа на кашлицата, отлепва секретите. Но всичко е много индивидуално и човек трябва да си намери подходящото. Успех и бързо оздравяване. Hug

# 672
Много ти благодаря!
Досега грипоподобни все с АБ ги лекува моята докторка и никога не ми изписва прахчета и капки за нос. Четейки повечето от тях, почти на всички прахчета пише, че при проблем с щитовидната изискват консулт, а на капките за нос - досега не съм видяла такива, на които да не пише консулт при хиперфункция на жлезата или проблем с щитовидната.
Умишлено ги избягвам и аз, защото никога не са ми били предписвани. Направо с АБ ме атакува моята докторка.
Та затова към хомеопатията клоня, а ако не стане - на доктор.
Слагала съм преди капки от клеева и сребърна вода - помагаха ми много ( да не кажа оправяха хремата) , ама сега не се сетих. Благодаря за напомнянето. Hug

# 673

Здравей,  Evvaa,

Честита ти дъщеричка   bouquet! Да ви е жива и здрава!

Мога да ти споделя моята схема с килограмите. Понеже аз съм с хипофункция и като кача, после много трудно свалям. Докато бях бременна качих доста и сега и аз ги боря  Mr. Green. Понеже все още кърмя, не правя някакви драстични диети, а и не мисля, че те са ефективни.
Моят начин е, като намалих тестото и сладкото до минимум /но не напълно/. Сутрин и на обяд си хапвам добре, но вечер гледам да се храня преди 8 часа и в по-малки количества. Обикновено първо ям една голяма салата /колкото и да не ми се яде/ и после вече се храня много по-малко. Разбира се, позволявам си да прегреша с по някоя и друга тортичка от време на време, но с мярка  Laughing.
Та по тази схема свалям по около 1 кг. на месец. От раждането до сега за 8м. и половина съм свалила 9 кг. /без тези в болницата/ и ми остават още поне толкова. Бавничко става, ама и на това съм доволна, като се има предвид, че от нищо не се лишавам напълно  Wink. Надявам се, като вкарам ТСХ в норма, да почне да става малко по-бързо, ама .......
Другото, което съм сигурна, че ми помага е движението. Знам, че е много банално, но за мен поне е факт. Не правя някакви специални упражнения, но ходя много. Всеки ден поне 2 часа, независимо от времето съм на разходка с количката. Само, ако почнат камъни да падат могат да ме спрат  Mr. Green.

Ами, това е в общи линии. Надявам се да съм ти била полезна  Simple Smile.

Благодаря ви момичета.  Hug m_mladenova може би и аз ще прибегна до нещо такова. Heart Eyes

# 674
  • София
Evvaa, честита ви радост! Да ви е жива и здрава!   bouquet
За килограмите аз силно препоръчвам 90 дневната диета, има и вариант за кърмачки. НО те съветвам да не се втурваш към режими веднага след раждането, защото и без тях и тялото и психиката ти още са стресирани след тази голяма промяна. Опитай се за сега да се ограничаваш, пък след месец два вече можеш да подхванеш нещо след като сте се напаснали с новия член на семейството.

Merelenda, по 3-4 капки чай от лайка във всяка ноздра много помага при хрема. Друго, което се сещам е да направиш промивка преди това. Купуваш си от аптеката физиологичен р-р и една спринцовка от най-малките (без игла) от аптеката, издухваш си хубаво носа, след това изпразваш по една спринцовка от разтвора във всяка ноздра, после издухваш пак хубаво и си готова за капките.

Аз пък да се оплача, че съм с изваден мъдрец. В понеделник ме оперираха, но все още много ме боли, а всяка сутрин се събуждам по-подута въпреки леда. Надявах се поне да сваля някой друг килограм, защото карам само на айрян и някоя друга пасирана супа, но не би  Close

Общи условия

Активация на акаунт