Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 777
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
  • София
sun&clouds, с 3.5, ама хич не съм за пример. В началото бях на доза 50, максимум стигнах до 125, сега съм на 100, през цялата бременност ТСХ ту ми падаше, ту се качваше, чак последния триместър се закрепи що годе.

Днес ми казаха след раждането да си остана на същата доза, но да пусна контрола максимум до месец след това. Каза ми още около самото раждане, ако мога, да спра л-тироксина за 2-3 дни, например 1-2 дни преди термин да започна да намалявам дозите, ако не съм родила и от деня на термина да спра да го пия докато не родя и после да си продължа със същата доза, не знам с каква цел  newsm78, но и да не успея да го спра не било проблем. А за кърмето каза да си пия хапчето след сутрешното кърмене към 6-7 сутринта.

# 706
Много благодаря на всички за отговорите   bouquet

lilly_aldrin а ти как се справи с липсата на ову? Защото и при мен я е хванала липсата ...

magnet_for_happiness това с каква доза? Че аз за няколко години на 0,25 и 0,5 успях само до 3,5 да го сваля  Sad

catty m; svetla81 пиенето на еутирокс влияе ли на плода? Защото на мен ми забраниха да правя опити с тея резултати категорично  #Crazy

# 707
  • София
С 75,после като забременях я вдигнаха.
Пиенето на еутирокс или лтироксин не влияе на плода, в негова полза е Wink

# 708
sun&clouds, аз за съжаление още си нямам бебче Cry така че не съм се точно справила, но ходя в Щерев при др. Андреева, която много ми я препоръчаха две познати, на които много е помогнала и едната вече има бебче, благодарение на нея. Та тя ми казва какво да правя и изпълнявам, като при мен положението е явно мн зле, защото имам много фоликули, но дори след две инжекции за стимулиране стоят много малки и пак няма.. Sad и не знам сега пробваме тука разни схеми тоя месец и ако продължава да не става докторката иска да правим инсеминация следващия месец. Та това засега, а ти ако наистина мислиш, че нямаш без стимулация няма да стане, затова е хубаво да отидеш да те види репродуктивен гинеколог, който разбира от тези неща.. Защото аз си свали ТСХ и си мислех, че ей така ще стане и си чакам вече година и половина, вместо да взема мерки, можеше и вече да е станало чудото, ама като чакам, на, сега си бия главата.. Sad Cry

Извинявам се, че това май не е много по темата, ако нещо мога да ти помогна с координати на лекарката или нещо друго,  пиши на лични Simple Smile  Hug

# 709
  • София
lilly_aldrin, каква стимулация сте правили? И правили ли сте преди това спермограма и ЦС?

# 710
sun&clouds, аз за около година го смъкнах от 33 до около 3-3,5. При последното изследване преди да забременея беше 3,5. След като разбрах, че съм бременна се изследвах и ТСХ беше 4,8. Това при доза 75 мг. Постепенно я увеличихме и до края на бременността бях на 125 мг., като почти през цялата бременност съм подържала стойности около и под 1-ца.
По принцип при мен д-р Начев при първия преглед още ми каза, че няма смисъл да правим асистирани опити /защото ние се бяхме насочили вече към това/, докато хормонът ми не падне под 2,5. Така, че може би има смисъл това, което са ти казали. Но ние не се пазехме и си продължихме редовно с "неасистираните" опити  Mr. Green. Та явно, като е повлезнал в норма хо,мона и нещата са станали  Simple Smile.
Тези неща обаче са си индивидуални за всеки човек.

svetla81, много ми е странно това за спирането на хормона преди раждане  Thinking. Обясниха ли ти защо е необходимо това? Питам, защото не съм го чувала до сега и ми е любопитно, каква е причината  Peace.

# 711
Titanka защо си мислиш че е от Л-тироксина? Друг път пила ли си го? Аз нямам никакви странични действия от приема му.

Аз да ви се похваля че след 6 дневно закъснение ми дойде baby_neutral А си бях записала час за днес да се видя с док ....
Уф така ми олекна  Grinning

Я кажете зимата принципно намаляват или ви увеличават дозата  newsm78

Имам въпрос и към всички настоящи и бъдещи мами с Хашимото: вие при какви стойности на TSH забременяхте? Колко време ви коства да достигнете тези стойности?
Мислех си ,че е от ел тироксина, понеже зъболекар ми каза ,че е от някакво лекарство ,което съм пила ,а другите лекарства съм ги пила и друг път и не ми беше ставало така .  Днес се обадих на доктора и го попитах  отговорими ,че е невъзможно да е от ел тироксина ,но така или иначе причина не открих .На някой случвало ли се е, на небцето нещо, като мехур и да се пукне и да стане на рана, която много боли ?

# 712
Резултата ми е ТСХ 1,2 .

# 713
# 714
  • София
sun&clouds, както вече са ти казали, по-опасно е да не го пиеш. По време на бременност е много важно хормоните да се поддържат в прилични граници. Според мен най-добре отиди и при друг ендокринолог, явно просто си за по-висока доза, щом с години го поддържаш толкова с тази.

m_mladenova, и на мен ми беше много странно, но не разпитах защо, изпуснах си часа  Embarassed и консултацията беше по телефона, добре че жената е много мила и отзивчива, та ми беше малко неудобно да я разпитвам в подробности. Каза, че това е съвсем приложимо само за планирано раждане и аз и да не успея да го направя, не е никакъв проблем. Имам бегли предположения, че може нещо да си влияят с окситоцина или с някой друг хормон, който се отделя в по-големи количества при раждане, ама знам ли...  newsm78

# 715
  • София
sun&clouds, kakто и другите преди мен са казали, еутирокса не е опасен за плода. Начев ми каза, че е опасно ТСХ да е високо, а не дозата на лекарството.

# 716
Благодаря за отговорите на всички отново   bouquet
При мен има други обстоятелства, поради които се избягва увеличението на еутирокса ...
Сега ще чакам да се застуди и да видя как е ...
Може пък да не се размърда толкова много  newsm78

# 717
Titanka защо си мислиш че е от Л-тироксина? Друг път пила ли си го? Аз нямам никакви странични действия от приема му.

Аз да ви се похваля че след 6 дневно закъснение ми дойде baby_neutral А си бях записала час за днес да се видя с док ....
Уф така ми олекна  Grinning

Я кажете зимата принципно намаляват или ви увеличават дозата  newsm78

Имам въпрос и към всички настоящи и бъдещи мами с Хашимото: вие при какви стойности на TSH забременяхте? Колко време ви коства да достигнете тези стойности?
Мислех си ,че е от ел тироксина, понеже зъболекар ми каза ,че е от някакво лекарство ,което съм пила ,а другите лекарства съм ги пила и друг път и не ми беше ставало така .  Днес се обадих на доктора и го попитах  отговорими ,че е невъзможно да е от ел тироксина ,но така или иначе причина не открих .На някой случвало ли се е, на небцето нещо, като мехур и да се пукне и да стане на рана, която много боли ?
Не, на небцето не, но днес ми се появи някаква пъпка или подутина, незнам как точно да я определя. С две думи голяма болезнена пъпка точно зад дясното ухо. Като я напипах се опитах да я изстискам , но почти нищо не стана, т.к. болката е голяма. И... newsm78може би не трябваше, защото сега я усещам постоянно и ухото ми е едно червено.....Някой с нещо подобно? Дали не е от еутирокса. Аз сама си го бях спряла и сега започнах пак постепенно. А го спрях защото от него имах чуството че ще умра.И, ох дано по-скоро да дойде 18ти. Та в тази връзка съм абсолютно сигурно, че всякакви такива кожни дефекти, са вследствие на еутирокса #Cussing out За кг. изобщо няма да споменавам. Спокойствие на всички  bouquet

# 718
  • София
ААА стига дивотии хора Laughing Това е цирей,обикновена вътрешна пъпка и не е от еутирокса! ooooh!
Кожен дефект може да има от самото Хашимото/ все едно кожата се бели и то предимно се появява на долните крайници/,но не и от хормона ooooh!
А онова в устата- да каже зъболекар или УНГ какво е.
И преди и след като започнах прием на хормон са ми излизали вътрешни пъпки ooooh!

# 719
Лаленце, аме с някакви инжекции ми биха, ама сега ще те излъжа за името, че съм на работа, нещо с "М" беше.. и сега правим опити в определени дни, които лекарката ми казва и се надяваме.. Каза, че следващата стъпка е да ми направят за проводимост на тръбите изследване и после инсеминация..
Иначе спермограма, всичко си имаме, даже мъжа ми преди мен си изследва всичко възможно, аз след това чак разбрах за Хашито, че после докато го вкараме, че после докато разбера, че нямам ову, и сега ме е страх да не излезе и още нещо.. Sad Абе каквото ми казват лекарите - всичко изпълнявам, в името на това да си имам детенце не щадя нищо - нито пари и средства, нито време, нито нерви.. Не се отчайвам, защото знам, че има и много по-тежки случаи, а моя не е нито рядко срещан, нито особено тежък, всчка трета жена в днешно време има някакви хормонални проблеми и истории.. Така че съм оптимист все още.. Simple Smile
Пожелавам оптимизъм и на всички останали, които се борят, за да си имат дете, и ви прегръщам Simple Smile  Hug Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт