Богородичен пост 2012

• 12 212
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Eх, че хубава идея за зехтина. Аз ще му сложа и подправки  Heart Eyes
Може,разбира се...
Аз лично съм пробвала със ситно нарязан копър и 1 скилидка пресован чесън.....После съм мазала на препечени филийки или съм правила чеснови франзели във фолио на фурна.

Другият вариант е пресен босилек и пак чесън.....Нещо като песто,ама без пармезан и ядки..... Laughing

# 76
И за мен е много полезна идеята за зехтина,Мастерче(как да не си полезна,ти си един от много добритекулинари в този форум).Да си призная ползвам и купувам маргарин Embarassed Rolling Eyes само Белла ,не само че става за пости но за всичко.Зехтин съм ползвала в ястия,не ми допада особено.Променя ми вкуса на салатата и на ястията,но ще започна по-често да го ползвам

# 77
  • София
Зехтин ползвам често, но не и за готвене и пържене, но за салатка, филийка - задължително. Да се отчета днес, аз съм "връх" на кулинарното изкуство- Имамбаялдъ. Ама стана една вкуснааааа....по всички правила съм я направила. Утре пак същото, защото може да се яде и студена. А дали е много полезна с този патладжан - това е друга тема. Хапнах и малко сурови ядки + плодове - абе аз съм си прасе. Продължавам.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 23:10 от ma14

# 78
  • София
 И аз ще пробвам идеята за зехтина. Благодаря на TheNMaster  bouquet
 Иначе, по едно време ползвахме ето този маргарин (но в зеления му вариант), за който пише, че е без хидрогенирани мазнини и консерванти. Става и за пости.
 Вчера готвих една манджа с патладжан, тиквичка, лук и доматен сос. Придружена с мноого маслини. Ама направо прекалих с маслините Embarassed Днес сме на бобец.

# 79
Утре каква рибка ще приготвяте?
На мен ми се иска едно пържено шаранче,но може и на скара да метна друга рибка.
Това със зехтина и аз ще го пробвам Peace

# 80
Добро утро! Днес е Преображение!

Днес менюто за обяд ще ми е( който се улива с количествата) тиквички с ориз, а за вечеря риба. Имам сьомга останала от преди поста, но май ми се хапва скумрия. Тя ще е за вечеря, така че има време да помисля  Peace

# 81
Дес благодаря ти за милите думи!  Hug

Днес съм на печени чушки с доматен сос.....За вечеря пържен сафрид с картофена салатка с лук и магданоз.Има и мешана салата с печени чушки и някоя маслинка вътре....
Има и едни чеснови хлебчета топлички...... Crazy

Май шА кача килограми с тоя пост.... ooooh! hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Утре съм замислила и аз едно имамбаялдъ.......Изхитрила съм се за да не е много тежко яденето......Патладжана го обелвам(щото в кората са вредните неща),нарязвам на кръгчета посолявам,отцеждам и после го мятам на оребрения тиган......После си задушавам в олио лук,моркови,чесън...Добавям настърганите домати и магданоза.....Като стане гъстичък соса......Редя в тава патладжани - сос - патладжани - сос......Запичам и толкоз....

Даже майка ми почна и тя да прави така,че иначе все много мазно ставаше.....

# 82
  • Popovo
Здравейте и от мен! Бразилче, много ти благодаря за прекрасната тема .  bouquet Аз не мога да се включвам интензивно в темата и да пиша,но ще ви чета, и макар да кърмя малкото си дете ще си спазвам поста както си е по канон.
Поздрави на всички.

# 83
Мастерче,дори още по лесна е рецептат на Пепи.Почти същото както казваш,само че патладжана не се прави на тиган,а направо потопен в брашно и запечен в тава във фурната.Като порозовее - сос връз него,10тина минутки чакаш да поеме във фурната и готово.Много ми допадна и вкуса и всичко Peace

# 84
Мастерче,дори още по лесна е рецептат на Пепи.Почти същото както казваш,само че патладжана не се прави на тиган,а направо потопен в брашно и запечен в тава във фурната.Като порозовее - сос връз него,10тина минутки чакаш да поеме във фурната и готово.Много ми допадна и вкуса и всичко Peace

Aууууу....Супер! Ще пробвам! Много навреме ми идва информацийката.... Hug Много ти благодаря!  newsm51

# 85
На предната страница съм пуснала линк към рецептата на пеп_4о Peace

# 86
  • София
Отчет: днес гъби с ориз и зеленчучки  и салата. За другите - мръвки.

# 87
Здравейте!
 У нас менюто е тиквички с ориз, печени чушки и салата зеле, домати и червено цвекло. За десерт по настояване на дъщеричката ни съм направила тригуни Grinning

# 88
  • София
 И аз съм с вас, отново:) Неусетно минават постите за мен..плодове, салати, благодат!

# 89
  • София
Да попитам сега аз пиете ли течности по време на поста и колко - нормално като останалите дни, намалено или увеличено количество.
Аз принципно пия много вода. Сигурно над 3л на ден успявам да изпия. Но не се наливам насила, а просто организма ми си го иска.От време на време си правя вкъщи и фрешчета. И това са ми течностите:)

Общи условия

Активация на акаунт