Майчинството счетоводно-50

• 37 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • София, България
Благодаря ви, Ала Бала и Пантера  Hug

# 166
  • София
Здравейте момичета,

Имам въпрос, но незнам дали е точно за тук: От месец май съм без работа и до момента все още не мога да си намеря. Не ползва обезщетение от борсата тъй като от миналата година до януари си го използвах цялото. Въпроса ми е: По какъв начин мога да направя така, че сама да се осигурявам за да може през април 2013 г. живот и здраве да получавам по високо майчинство? Мога ли да си регистрирам фирма и да си внеса осигуровки от май при положение, че фирмата примерно е регистрирана през септември....или мога и като земеделски производител ?

Дали някоя от вас се е сблъсквала с подобен на моя проблем.

# 167
Здравейте момичета,

Имам въпрос, но незнам дали е точно за тук: От месец май съм без работа и до момента все още не мога да си намеря. Не ползва обезщетение от борсата тъй като от миналата година до януари си го използвах цялото. Въпроса ми е: По какъв начин мога да направя така, че сама да се осигурявам за да може през април 2013 г. живот и здраве да получавам по високо майчинство? Мога ли да си регистрирам фирма и да си внеса осигуровки от май при положение, че фирмата примерно е регистрирана през септември....или мога и като земеделски производител ?

Дали някоя от вас се е сблъсквала с подобен на моя проблем.
Със задна дата не може.

# 168
Очаквам превод на болнични от юни насам. Утре ще ми преведат за юни и юли, кога да очаквам за август- като изтече този  месец или може би в края?

# 169
  • София-Младост
Очаквам превод на болнични от юни насам. Утре ще ми преведат за юни и юли, кога да очаквам за август- като изтече този  месец или може би в края?
За август най-рано през м.09.

# 170
Благодаря  bouquet

# 171
  • София
Здравейте момичета...

Искам да попитам... бременна съм в 15 г.с ,в болничен съм от самото начало на бременността. Та въпроса ми е :
      имам право на 180 дни болничен за цялата година?
      тези 45 дена преди раждане влизат ли в тях?

Благодаря много....

# 172
  • Пловдив
Здравейте момичета...

Искам да попитам... бременна съм в 15 г.с ,в болничен съм от самото начало на бременността. Та въпроса ми е :
      имам право на 180 дни болничен за цялата година?
      тези 45 дена преди раждане влизат ли в тях?

Благодаря много....

Имаш 180 календарни дни по време на бремеността,издадени с ЛКК.
След това,ако не ти стигат ще отидеш на ТЕЛК.Или ще пуснеш пл отпуск
45 те дни преди термин не са включени в тези 180 дни

# 173
Здравейте!
Имам един дребен въпрос. По време на болничният по майчинство работодателят продължава ли да плаща социални осигуровки на служителката си майка.

Благодаря Ви предварително!

# 174
  • Пловдив
Здравейте!
Имам един дребен въпрос. По време на болничният по майчинство работодателят продължава ли да плаща социални осигуровки на служителката си майка.

Благодаря Ви предварително!

По време на болничен за общо заболяване,на болничен за бременност и раждане и отпуска за гл на дете до 2 г работодателят плаща само здравна вноска 20.16 лв

# 175
Здравейте!
Имам следния въпрос: първия болничен за 45 дни преди термин (11.08) трябваше да е от 27.06, но вместо това е издаден от 06.07 и е за 36 дни, втория болничен от 42 дни болницата го е издала от 07.08 до 17.09,
третия болничен трябва да е от 18.09 - докога? Губят ли се 9 дни разлика от първия болничен или трябва да се включат в изравняването с третия болничен?

# 176
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Имам следния въпрос: първия болничен за 45 дни преди термин (11.08) трябваше да е от 27.06, но вместо това е издаден от 06.07 и е за 36 дни, втория болничен от 42 дни болницата го е издала от 07.08 до 17.09,
третия болничен трябва да е от 18.09 - докога? Губят ли се 9 дни разлика от първия болничен или трябва да се включат в изравняването с третия болничен?

Губят се, шом първият болничен лист не е за 45 дни, а за по-малко. Изравнява се без тази разлика, т.е. в случая за 48 дни.

# 177

Губят се, шом първият болничен лист не е за 45 дни, а за по-малко. Изравнява се без тази разлика, т.е. в случая за 48 дни.

Благодаря!

# 178
На коя дата превеждат детските /35 лв./?

# 179
  • Пловдив
На коя дата превеждат детските /35 лв./?

края на месеца
ако си по банков път няма точна дата

Общи условия

Активация на акаунт