Майчинството счетоводно-50

• 37 784
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
тъй като съм безработна вече 8 месеца и като гледам работа няма и да започна а преди това си имам трудов стаж който вече го изискват минимум 2г. а също така попълвах и една таблица в която си въвеждах стажа където съм го имала за периода който ми излезе и ми даде че въпреки че не съм на работа в момента и до самото раждане ще получавам 2г. майчинство и не социалното ами по принцип както ми се пада по осигурителният ми стаж.Дали това е възможно някой има ли представа как стоят нещата там? newsm78

# 181
  • София
тъй като съм безработна вече 8 месеца и като гледам работа няма и да започна а преди това си имам трудов стаж който вече го изискват минимум 2г. а също така попълвах и една таблица в която си въвеждах стажа където съм го имала за периода който ми излезе и ми даде че въпреки че не съм на работа в момента и до самото раждане ще получавам 2г. майчинство и не социалното ами по принцип както ми се пада по осигурителният ми стаж.Дали това е възможно някой има ли представа как стоят нещата там? newsm78

Има един сайт в които си въвеждаш заплатата и там се изчислява ...... какви пари ще получаваш. Там може да видиш дали ще е така или не.
Аз съм без работа от май месец....преди това работех...2011 - имах на борсата до началото на 2012 г. до преди борсата 2011 г. имам 3 г. 6 м. пълни осигуровки. И по този калкулатор ми дава, че ако не се осигурявам до термина след това ще получавам 290 лв. ( минималната работна заплата ).

P.S. Това е калкулатора - http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 182
  • на земята
Здравейте,имам един въпрос ..  bouquet  Взех си болничен от ЛКК комисията за 30 дни.на него си пише длъжноста ми във фирмата касиер-счетоводство,добре ама,преди това имам 14 дневен от докторката на ЖК с длъжност експедитор (незнам как е станало) та въпроса ми е това проблем ли е,че двата болнични са с ралзична длъжност,някой гледа ли това, счетоводителката каза че нямало проблем ,ама аз да ви питам..)))Имам възможност доки от ЖК да го поправи понеше още не е пуснат,да го поравям ли  newsm78 Ако някой ми отговори ще съм ви много благодарна,за пръв път взимам болнични и съм супер боса по въпроса..)))  bouquet Лека вечер!

# 183
  • София-Младост

Има един сайт в които си въвеждаш заплатата и там се изчислява ...... какви пари ще получаваш. Там може да видиш дали ще е така или не.
Аз съм без работа от май месец....преди това работех...2011 - имах на борсата до началото на 2012 г. до преди борсата 2011 г. имам 3 г. 6 м. пълни осигуровки. И по този калкулатор ми дава, че ако не се осигурявам до термина след това ще получавам 290 лв. ( минималната работна заплата ).

P.S. Това е калкулатора - http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
То хубаво няма да се осигуряваш, на как ще ползваш болничен за бременост и раждане?
А принципно в КСО е записано, че обезщетението за бременост и ражадане е "защитено" и въпреки дохода не може да  е под МРЗ.

Здравейте,имам един въпрос ..  bouquet  Взех си болничен от ЛКК комисията за 30 дни.на него си пише длъжноста ми във фирмата касиер-счетоводство,добре ама,преди това имам 14 дневен от докторката на ЖК с длъжност експедитор (незнам как е станало) та въпроса ми е това проблем ли е,че двата болнични са с ралзична длъжност,някой гледа ли това, счетоводителката каза че нямало проблем ,ама аз да ви питам..)))Имам възможност доки от ЖК да го поправи понеше още не е пуснат,да го поравям ли  newsm78 Ако някой ми отговори ще съм ви много благодарна,за пръв път взимам болнични и съм супер боса по въпроса..)))  bouquet Лека вечер!
И според мен не е проблем. Но пък щом не е пуснат, звънни на доки да впише касиер.

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 00:50 от AnMary

# 184
Имам бърз въпрос и аз - стария ми работодател не ми е внесъл осигуровките, за 10 месеца, които са част от периода за изчисляване на майчинството. Ще взимам ли майчинство и ще се отрази ли в сумата, заради невнесените от него осигуровки? А ще се забавят ли изплащанията или ще си идват навреме? В момента го съдя за 6 заплати, които ми дължи, но адвоката ми каза, че осигуровките ги дължи на държавата и няма как да го съдя и за тях.
Благодаря ви!

# 185
  • на земята
 Ала-Бала,както винаги отзивчива,много ти благодаря  smile3525

# 186
Кога  се изплаща майчинството?Има ли определена дата за изплащане?Ако са пропуснали 1 месец да изплатят,изплащат ли ти ги накуп за 2 месеца?

# 187
Здравейте момичета! Аз имам един полусчетоводен въпрос, на който ако някой може да ми отговори ще съм му много благодарна.
Та случаят е следния: Бременна съм в средата на втория месец. Работя в частна фирма на смени, като понякога се налага  и събота и неделя да ходя на работа. Тъй като бременността ми е съпроводена с неприятните гадене, болки в кръста и сънливост, поисках от АГ-то ми да ми даде някакъв документ, че съм бременна, за да мога да го представя на работодателя си  и да се ползвам от правото си да не работя през почивните дни, след установеното работно време и т.н. АГ-то обаче ми каза, че все още е много рано за това, не може да ми даде никакъв документ, тъй като в 7 г.с. има само ембрион, не и бебе. Преди седмица съобщих на шефа си новината, че съм бременна, но той каза, че докато не му представя документ, нищо няма да предприеме.
 В същото време имам познати, които още от 5 г.с. излязоха в болничен заради проблемнна бременност. Та при това положение се чудя дали моя АГ е наясно кога се констатира бременност и ако не е дали мога да го сменя след като веднъж вече съм си взела направление от личния лекар, което доколкото рабрах не е като всички останали, а с някакъв код за постоянно наблюдение, т.е. че мога да посещавам АГ и след 1 месец от издаването му.
Затова момичета моля тези от вас, които са представяли такъв документ на работодателя си да пишат в коя г.с. са им го издали.  

# 188
  • Пловдив
Кога  се изплаща майчинството?Има ли определена дата за изплащане?Ако са пропуснали 1 месец да изплатят,изплащат ли ти ги накуп за 2 месеца?

месец за месец се изплаща
пропуска за месец е заради работодателят ти и ако той внесе осигуровките за няколко месеца накуп-да,ще ти изплатят накуп обезщетенията ти
имаш забава за болничните,нали?

Здравейте момичета! Аз имам един полусчетоводен въпрос, на който ако някой може да ми отговори ще съм му много благодарна.
Та случаят е следния: Бременна съм в средата на втория месец. Работя в частна фирма на смени, като понякога се налага  и събота и неделя да ходя на работа. Тъй като бременността ми е съпроводена с неприятните гадене, болки в кръста и сънливост, поисках от АГ-то ми да ми даде някакъв документ, че съм бременна, за да мога да го представя на работодателя си  и да се ползвам от правото си да не работя през почивните дни, след установеното работно време и т.н. АГ-то обаче ми каза, че все още е много рано за това, не може да ми даде никакъв документ, тъй като в 7 г.с. има само ембрион, не и бебе. Преди седмица съобщих на шефа си новината, че съм бременна, но той каза, че докато не му представя документ, нищо няма да предприеме.
 В същото време имам познати, които още от 5 г.с. излязоха в болничен заради проблемнна бременност. Та при това положение се чудя дали моя АГ е наясно кога се констатира бременност и ако не е дали мога да го сменя след като веднъж вече съм си взела направление от личния лекар, което доколкото рабрах не е като всички останали, а с някакъв код за постоянно наблюдение, т.е. че мога да посещавам АГ и след 1 месец от издаването му.
Затова момичета моля тези от вас, които са представяли такъв документ на работодателя си да пишат в коя г.с. са им го издали. 

момичетата с инвитро получават болничен още от трансфера
зависи си от лекарят
имаш право на още едно направление за ЖК
т.е да,може да го смениш

защо не вземеш такава бележка от друг АГ.отиваш си на преглед на частно и ще ти издаде

# 189
По калкулатора който има в интернет ми дава че ще получавам 2г. майчинство първата 290 втората 240 а сега като не се осигурявам а съм на борсата какви документи ще трябва да подавам после че да си получавам това майчинство нищо не разбирам  Sad newsm78

# 190
  • Пловдив
По калкулатора който има в интернет ми дава че ще получавам 2г. майчинство първата 290 втората 240 а сега като не се осигурявам а съм на борсата какви документи ще трябва да подавам после че да си получавам това майчинство нищо не разбирам  Sad newsm78

Прочети първа страница на темата.Тогава задавай конкретни въпроси,на които с радост ще отговорим
Безработните нямат право на майчинство две години!

# 191

# 192
  • София-Младост
2 години ще получаваш обезщетение само и единствено, ако имаш ТД преди издаване на 45 дневния болничен. Или си самоосигуряваща се с право на обезщетение.

# 193
Значи като термина ми е февруари кога най късно мога да се самоусигурявам че да си получавам 2г. майчинство?

# 194
  • В полите на Пирин планина
Значи като термина ми е февруари кога най късно мога да се самоусигурявам че да си получавам 2г. майчинство?

А имаш ли изискуемия 12-месечен осигурителен стаж?

Общи условия

Активация на акаунт