Майчинството счетоводно-50

• 38 862
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Може ви би ви досадих с въпросите, но ме интересува още нещо. В списъка с документите за ясла пише:
 Заверени копия от годишни данъчни декларации по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, на един от родителите, който е самоосигуряващ се

Малко ми е трудно да разбера какво се иска в тази точка и това не е ли само за самоосигуряващи се лица, защото ние сме наети, не сме самоосигуряващи се.
Аз подлежа ли на деклариране на доходи като съм в майчинство и аджаба ако подлежа и не съм подала данъчна декларация какво трябва да направя и има ли някаква глоба за забавяне?

# 706
  • В полите на Пирин планина
Може ви би ви досадих с въпросите, но ме интересува още нещо. В списъка с документите за ясла пише:
 Заверени копия от годишни данъчни декларации по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, на един от родителите, който е самоосигуряващ се

Малко ми е трудно да разбера какво се иска в тази точка и това не е ли само за самоосигуряващи се лица, защото ние сме наети, не сме самоосигуряващи се.
Аз подлежа ли на деклариране на доходи като съм в майчинство и аджаба ако подлежа и не съм подала данъчна декларация какво трябва да направя и има ли някаква глоба за забавяне?

Ако си на трудов договор и нямаш други доходи / хонорари, наеми и пр. / не си длъжна да подаваш декларация и тази точка не се отнася до теб / визирам документите за ясла. /.

# 707
Здравейте,
Искам да продължа отпуската си за отглеждане на малката до 2 години. На безсрочен трудов договор съм. Интересувам се какви документи, освен молба трябва да попълня и подам при работодателя си.
Предварително ви благодаря!  bouquet

# 708
  • Пловдив
Здравейте,
Искам да продължа отпуската си за отглеждане на малката до 2 години. На безсрочен трудов договор съм. Интересувам се какви документи, освен молба трябва да попълня и подам при работодателя си.
Предварително ви благодаря!  bouquet

Трябва да четеш на първа страница.Има линк с документите

# 709

Ако си на трудов договор и нямаш други доходи / хонорари, наеми и пр. / не си длъжна да подаваш декларация и тази точка не се отнася до теб / визирам документите за ясла. /.

Много благодаря. Успокоих се Simple Smile

# 710
Привет! Имам въпрос отново- когато прекъсна болничен с отпуска и после пак болничен, той първичен ли се води т.е. първите три дни ще се платят от работодателя?
И при 45-дневният болничен пак ли първите три дни са от работодателя или всичко от НОИ?
Благодаря предварително  bouquet
Щом има календарно прекъсване между болничните се изплащат първите три раб. дни от работодателя по всеки болничен.

# 711
  • София, България
Здравейте, къде мога да прочета информация за помощите, които се отпускат на майки студентки? Благодаря!

# 712
  • Пловдив
Здравейте, къде мога да прочета информация за помощите, които се отпускат на майки студентки? Благодаря!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670929.0

# 713
Добър вечер момичета..имам едно питане..термина ми беше на 07.02.2012 а бебка се роди на 10.01.2012 от февруари ли ще започна да взимам минималното за 2рата год или от март.В смисъл такъв за януари ще ми изчис;ят дните до раждането на детето или ще ми се води като цял месец и ще вземат на предвид термина ми когато е бил? newsm78

# 714
  • Пловдив
Добър вечер момичета..имам едно питане..термина ми беше на 07.02.2012 а бебка се роди на 10.01.2012 от февруари ли ще започна да взимам минималното за 2рата год или от март.В смисъл такъв за януари ще ми изчис;ят дните до раждането на детето или ще ми се води като цял месец и ще вземат на предвид термина ми когато е бил? newsm78

240 лв ще започнеш да взимаш от 411 я ден нататък.Виж си кога ти свършват 410 те дни "високо обезщетение",както му казвате

# 715
Броиш 410 дни от началото на болничния за 45 дни. По мои сметки до 06.02.2013 г. е. След това започваш да получаваш по 240 лв. като за февруари ще са от 07.02.

# 716
А от кога да зпочна да ги броя от датата на раждане или от датата на термина...

# 717
Ако съм разбрала от март ще започна да взимам минималното

# 718
Ако съм разбрала от март ще започна да взимам минималното
Не, не си разбрала. Броиш 410 дни от началото на болничния за 45 дни.

# 719
С,етнах ги ако преавилно съм пресметнала за януари също ще взема ,,високото обезщетение,,март месец ще взема за първи път ще взема мин обезщетение от 240

Общи условия

Активация на акаунт