Отговори
# 120
nitz , на мен лекарката ми ме мереше изключително внимателно, за да ми определи термина, защото цикълът ми е на 3-4 месеца веднъж и то я дойде, я не. Хубавото беше, че знаех кога ми е била О по стечение на обстоятелствата. Та тя все ми повтаряше, че е важно да се мерим, за да определим точно термина в началото, докато все още няма такива отклонения в размерите, защото после всяко бебе си е индивидуално и всичко между 2,500кг и 4,500кг си е все в нормата.  Peace
Bad_Cat, за университета няма да имаш проблем. Две мои колежки си родиха и си завършиха без проблем. На тях им се изискваха по-малко присъствия. Да не говорим, че вече на доста места има и дистанционно обучение, което пък съвсем улеснява нещата. Все пак за тези, които мислят тепърва да кандидатстват - имайте в предвид, че има еднократна помощ за майки студентки редовно обучение за дете до 1г в размер на 2880лв  Naughty Аз сега имам последен семестър магистратура и точно сесията ми идва януари месец. Сещате се, че няма как да уча и да се явявам по изпити, а не ми се иска да оставям за догодина, така че съм решила да ходя да им се обяснявам на преподавателите да ме изпитат отделно, а после на сесията само да ме впишат в протокола. Кумата така направи за няколко изпита, защото й бяха около термина и никой не й отказа  Peace

# 121
Brayda , наистина странно. При нас стана на въпрос това, тъй като доки е против изкуствените витамини в сезон, когато има изобилие от плодове и зеленчуци. Втората му специалност е фармация и спомена, че му е супер смешно как правят огромни хапчета уж с по 30 витамина вътре и всички лекари се убиват да ги предписват, а реално като има и желязо и магнезий в тях едновременно, то те нямат никаква полза, защото едното пречи на усвояването на другото.  Peace

# 122
  • София
Трябва да изписват така: След хранене витамин Ц, а след няколко часа калций или магнезий, защото и двете пречат на желязото!

# 123
Bad_Cat - Аз незнам университет, в който ако си кандидатствал, имаш хубави оценки и участваш в класирания, някъде да трябва да казваш че си бременна или някой да пита за състоянието на всеки студент! А нищо не ти пречи да кандидатстваш другата година ако има кой да ти помага с бебето, а пък задочно ще ти е най-лесно! Никой унивеситет не му пука особено дали си бременна или не, щом си плащаш семестрите! Аз учих в Минно-Геоложкия Унивеситет и имахме много бременни колежки още от 1-ви курс и то редовно. Приятеля ми завърши Техническия и при тях, макар да няма много жени имаше бая, които забременяха дори в средата на убочението! Да не говоря за много ми познати, които като забременяха се записаха задочно и си завършиха заедно с бебето и си го отгледаха до към 3-4 годинки!

Съгласна съм. Аз родих каката в края на 4-ти курс (редовно), а ми оставаше още една цяла година. Освен това работех. Голям напън беше, за да не прекъсвам но стана. Мисълта ми е, че наистина никой не в У-та не го интересува бременна ли си или не. Та поне по време на майчнството Bad_Cat това можеш да го свършиш - учиш, кандидатстваш, приемат те и започваш, пък докъдето стигнеш..

# 124
Bad-Cat, наистина няма проблем университета с бременността, но аз доколкото разбрах теб те притеснява работодателя - че заради него не можеш да ги съчетаеш двете.
Аз иначе като се сетя, че като бяхме студенти двамата с приятеля ми и аз още тогава исках дете. Но при мен щеше да е доста сложно тогава, понеже живеех на общежитие, а там сред хлебарките не ми се искаше да отглеждам бебе, а и щеше чисто финансово да ми е доста трудно така отколкото сега и нямаше да ми е спокойно. Но иначе си мисля, че човек като си има бебенце - и именно тогава може да постигне много неща, а и наистина особено със задочна и дистанционна форма на обучение ще ти е доста по-лесно (хубавото е че се предлагат и такива възможности). Така, че мисли за бебчо и не се напрягай сега с излишни неща. Hug Hug Hug

# 125
Brayda, права си! като се сетя що магнезий съм изпила, а сега защо ми е паднал хемоглобина. То дори да съм се напънала да ям месо и после като си изпия магнезия и то никакво желязо не се е усвоило! Tired

# 126
  • София
Здравейте,
Чета ви, да знаете, ама време не остава да пиша. Моренце, ремонти, работа, пътуваме всеки петък и неделя, защото детенце е при баба си и така.
Нашето бебече е 476гр., продължава да е момченце Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 127
Здравейте, момичета! Ето ме и мен в новата тема. Чудесна е! За съжаление се включвам в нея силно притеснена. На последния преглед лекарката се вгледа в главичката на единия бебок и ме изпрати за второ мнение при Марков. Няма да навлизам в подробности, само ще кажа, че нещата могат да се разминат все едно нищо не е било, но могат и да се влошат. Много съм притеснена, но се надявам и се моля всичко да се оправи.
Лек и спокоен ден на всички!   bouquet

# 128
Tony.la, дано всичко е наред  Peace
Само недей да се разстройваш преди да ви е видял доктора и без черни мисли! Simple Smile

# 129
  • на земята
Здравейте   bouquet    maia_a ,и ли споделила какви са тези ампули които си пила?  Днес е хладночко тук,супер за разходка ..)))     tony.la ,силно вярвам,че всичко ще е нааред,стискам палци  Praynig Praynig Praynig

# 130
tony.la, надявам се и вярвам, че всичко ще е наред и няма да има никакви проблеми. Само се опитай да не се настроиваш отрицателно и да вярваш в добрия изход от нещата  Hug

# 131
  • София
tony.la - знам какво е чувството! Дано всичкото притеснение да се окаже напразно! Може проблема да е често срещан и да няма проблеми. Чакаме да кажеш какво е казал д-р Марков!  Praynig

Aз за себе си, никога не съм си и представяла какви може да са притесненията към тези бебета, още от преди да се родят... просто не искам и да знам след това какво става!!!

Ох дано всички бебета от мамите тука просто да се родят живи и здрави, ако на някое му е нужна операция след това, то тя да е успешна и другото лято на срещата на декемврийчетата, всяка от нас да бута по една прекрасна пълна с бебе количка!!!
Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 11:55 от Brayda

# 132
Благодаря ви за подкрепата, момичета! До сега на прегледите, по думите на лекарката, всичко беше като по учебник и сега изведнъж... Не ми остава нищо друго, освен да се надявам както дойде притеснението, така да си отиде. Опитвам се да съм колкото може спокойна, но ми е трудно. На 7-ми пак съм на преглед.  Praynig

# 133

Ох дано всички бебета от мамите тука просто да се родят живи и здрави, ако на някое му е нужна операция след това, то тя да е успешна и другото лято на срещата на декемврийчетата, всяка от нас да бута по една прекрасна пълна с бебе количка!!!
Praynig Praynig Praynig

Praynig Praynig Praynig

# 134
  • Пловдив
Момичета кажете какво мислите за това легло
http://bebolino.mymall.bg/products/%D0%9C%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B … roo-NEW-PINK.html
една приятелка е с такова и е много доволна, но аз все още обмислям дали да е от този тип или да е дървено

Общи условия

Активация на акаунт