Отговори
# 615
  • California
Според мен е по-добре да се обърне по-рано, когато все още има достатъчно място, отколкото да се чака да останат едва няколко седмици до раждането и тогава да се предприемат необходимите мерки.
При всички случаи ако докторът го препоръчва, не виждам защо да не се опита. Ако не помогне няма и да навреди нали... ама някои хора все знаеме повече от докторите, и си решаваме сами кое са глупости, и си правиме каквото си знаеме  Tired

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 23:33 от Vasilia

# 616
  • Sofia
Здравейте, момичета  bouquet

Не съм писала, защото Внезапно решихме да правим ремонт на детската с подмяна на всички мебели, а каката се съгласи да сложим леглото и скринчето на бебка при нея (ей, мноооого подкупно човече е Rolling Eyes). Та два дена изкарвахме "съкровища", вчера изнесохме мебелите, латексирахме и утре ще монтират новите. Мноооого се уморихме, но мъжът ми свърши огромна работа Laughing Има още, но като подреждаш наново е по-приятно. А бебка така рита, че чак спирам отвреме навреме докато се успокои.

qq, извинявай че по-рано не съм писала, но аз съм вече от онези, които препоръчват амнио вместо статистическите глупости на Бхс-и. Няма нищо страшно, нито боли, много бързо минава, а след изнервящите 5-7 дни получаваш резултат-диагноза, а не проценти, съотношения и тем подобни. Така че, моят съвет е да потърсиш възможно най-скоро доц Димитрова в МД (разбрах че щяла да е в отпуск до края на август, дано още да не е излязла, Марков и той отсъствал), но също съм чула, че и Мазнейкова е много добра в тази процедура (но задължително питай изследването да се направи в Генетичната лаборатория на МД!!!!!). Проучи как стои въпросът, защото при Мазнейкова май не може да минеш по ЗК, а се плаща. Не се безпокой, действай рационално, и само след седмица ще си наясно с положението. Сигурна съм, че всичко ще е наред!!!!!! Ако има нещо - пиши ми и на лични да не обременяваме тук другите момичета Hug

# 617
Добро утро!
И аз имам коластра от към 2 седмици,но само като стисна,разбрах по това,че явно като спя се притискат гърдите и изтича някоя капчица и сутрин има корички на зърната ми.
Сина ми го кърмих до 1.3г,до 6м беше само на кърма без нищо друго дори вода,или чайчета не искаше.И аз имах проблеми с гърдите на 2 пъти ми се запушваха канали и вдигах тем.Първия път се наложи и антибиотик да пия,но не се отказах.Имах много кърма налагаше се и вечер да се изцеждам,въпреки,че и вечер сучеше.Ползвах механичната помпа на AVENT и съм много доволна,сега пак ще си купя.

# 618
Добро утро момичета  Simple Smile!
Клерет, извинявам се, забравих най-важното, термина ми е 21, правилно си запомнила  Simple Smile.
И ние сме на вълна ремонт, днес с малчо се изнасяме на село, че мъжът ми ще боядисва вкъщи с блажна боя, довечера ще се върнем, дано да се отмирише.
DDeli, според мен не трябва да се притеснявате, не обременявате никого, нали за това сме тук да споделяме.
Честито на Ади и Александра за розовите гащи, и аз много искам момиченце  Simple Smile.
Гледам, че обсъждате обръщането на бебчовците с главата надолу, още са мънички и могат да се въртят на където си искат, има време ще се обърнат. Синът ми застана окончателно с главата надолу чак към края на 7-ми месец сигурно, до тогава всеки път беше в различна позиция  Simple Smile.
Клерет, шапка ти свалям, че не си се отказала от кърменето, повечето майки биха се отказали. Като чета през какви трудности преминават някои майки само и само за да кърмят, разбирам че моят проблем е бил нищожен и с повече упорство, може би щях да успея да кърмя синът си.
Хубав ден ви желая момичета!

# 619
  • Sofia
kat-bati, благодарение на поста ти и аз установих, че като стисна гърдите, изпускат жълтеникава течност. Не е в никакъв случай много и не ме притеснява, но усещането е за напрежение в каналите около ареолата и зърното. Явно е дошло времето за подготовка - загряваме печката Laughing

# 620
  • София
Добро утро и от мен!
И ние сме на вълна ремонт,  ходим и на работа, та нещата са малко натоварени  Wink
kat-bati , DDeli може да е малко непиятно, обаче е по-добре, че още от сега си имате коластра  Peace
Ето един безкрайно полезен сайт: http://www.podkrepazakarmene.com/
Започнах да го чета из основи след лекцията, на която ходихме миналата седмица, организирана от това сдружение. Има много истории, от които се вижда, че за много мами началото на кърменето е било трудно и мъчително! Но са проявили огромна воля, решителности търпение и са успели!  
Дано когато дойде и нашето време, с повече подготовка и усърдие да се справим така добре  Peace
Хубав ден и дано в цяла Бг се е разхладило   umbrella

# 621
  • София
Добро утро! В софия си е направо хладно. Снощи около 21ч беше 19 градуса, което бе перфектно за сладък сън, само да не ме болеше гърба Simple Smile

Наистина и спроед мен тези мами, които имат от сега коластра е по-добре. Така веднага като се роди бебето ще имате нещо под ръка Simple Smile
На мен нищо не ми тече....

Но искам да ви кажа една мн гадна за мен новина: цялата съм се нацепила от пъпа надолу.... еди червени линийки... направо ужас! Всяка вечер се мажа дори си купих и душ гел който овлажнява кожата, но уви корема ме сърби и червените линийки са вече на лице. Ще приличам на крокодил след време!
Сега съседката ми ще ми даде натурално кокосово масло, казва че е страхотно, поръчвала го от англия, а баба ми прати и домашен крем с невен и мас (ако се сещате)... таа незнам дали ще успея да махна някоя докато не е станало прекалено късно. За сега са малки и червени.... Но най-вероятно просто кожата ми е супер зле в тази насока с разстягането!

Хубаво всички се огледайте - при мен заподозрях след като усетих как просто си чеша корема... под пъпа не мога да си видя, но с огледалото се вижда всичко! Ако ви сърби някъде и нямате обрив, то най-вероятно кожата се цепи! Мажете стабилно!

# 622
  • Sofia
Брайда, и твоят случай за мен е доказателство, че ако кожата е предразположена към стрии, с каквото и да се мажеш, пак не може да се избегнат на 100%. Съвсем не искам да те засегна или обезкуража да се грижиш за себе си Hug Hug Hug

# 623
  • София
Ами аз незнаех моята кожа каква е!
За жалост вече са на лице сърбеж и червени линии!  Cry Тъпото е, че са под пъпа... ако бяха над, нямаше да ме е яд толкова, но под пъпа знаете, че много често особено лятото тази част леко се вижда понякога..... и на краката имам тук там, и на гърдите също забелязвам 4-5, но не ме сърбят!
Сигурно има време и над пъпа да се образуват... Нооо каквото е такова, няма да умра.. не е приятно но това е положението!  ooooh!

# 624
Момичета, здравейте от мен!Отдавна не съм писала но съм се отдала на активна почивка  Laughing
Да се отчета: с ФМ абсолютно всичко е наред, нямаме никакви проблеми, но има малка промяна-ще си имаме девойка  Hug.Ще помоля да ми смените щъркелчето на първа страничка  Grinning
Сега си мисля-цял живот съм била сигурна, че ще имам две деца и те ще са момче и момиче, а какво се оказа-живеела съм в заблуда Laughing-ще си имам две принцеси!

# 625
Моите гърди още миналия месец се нацепиха. Мажа ги и не са ми пораснали много /по принцип съм с малки гърди/, нооо.... това е положението. Другаде за сега нямам /имам ама са стари от пубертета/, но то не е късно да се появят. Ама каквото такова ....

# 626
Добро утро.  Laughing Бях забравила какво е човек да спи непробудно - друго си е хладинката.  Heart Eyes

Vasilia, а защо да не се обърне пак седалищно, докато има още място?  Sunglasses

kat-bati, и при мен има едно засъхване на зърната около каналчетата, уж корички, де.  Mr. Green
DDeli,  моята коластра по принцип е прозрачна, понякога само излиза жълтото. Пък и имам предимно в дясната гърда, лявата хич я няма чак толкова, сигурно нещо не й е наред?  newsm78

Доколкото знам, появата на коластрата по време на бременността няма общо с кърменето после.
sofyia, ти имаш ли представа за функцията на тази 'предварителна' коластра?

Brayda, за съжаление, с каквото и да се мажеш, ако кожата ти е предразположена, ще се нацепи. При мен стрии се появиха мнооого отдавна по външната част на бедрата, като следствие от много спорт, прекъсване, напълняване, после отслабване и т.н. Но сега по корема и гърдите нищо ми няма. Поне до този момент, де.  Mr. Green

# 627
  • Разград
Brayda, аз, мила този път не се мажа с нищо и засега нямам нито една нова стрия, но от отслабване преди бременностите ми изобщо и от първите две си имам малко на гърдите и по ханша и съвсем бледи в долната част на корема, но ако отслабна достатъчно, за да се покажа по половинки няма да се виждат почти никъде, освен по бедрата, но те са ми от доста години. Та исках само да споделя, защото си е до кожа. Понацепих се с близнаците и то въпреки че се мажех. С Пресито не се мажех и сега така. Нито ме сърби, нито виждам нови стрии де, но то не се знае. Купи си Контрактубекс, май така се пишеше, той помага при нови белези много. Знам го от приятелка.
Аз коластра никога нямам предварително и после много трудно, изобщо, теква, но да сме живи и здрави, ще се мъча и този път, заради бебето. Аз, тази седмица ще отида на едно 4Д, така решихме с половинката, за да видим накъде е бебето и евентуално какво е, а пък след две седмици на преглед във Варна.
Пожелавам ви приятен и прохладен ден! Peace

# 628
  • на земята
Добро утро(то обед де)   bouquet  БРАЙДА един съвет,мажи невен и мас (домашно направен) още отсега почни,ако си упорита ще се заличат,приятелката ми и изчезнаха почна да маже веднага в началото на появата.Аз засега нямам,дано не се появят..)))Колко килограма сте качилаи досега  newsm78     КОЛАСТРА и аз нямам,това значи ли ,че нямам да имам кърма  newsm78 Не съм наясно,сестра ми нямаше изобщо..)))   Тук в СТАРА ЗАГОРА е супер,хладничко ,мрачно и превалява от време на време,направо се живеее,благодат..)))Приятна почивка момичета..))))

# 629
  • София
Ще мажа и с невен и с кокос дано поне някои се махнат. Иначе твърдо 7кг съм нагоре за сега от 1-ви месец до сега Simple Smile Определено си ми тежат и дигурно от тук нататък все по-зле ще става

Общи условия

Активация на акаунт