Отговори
# 660
# 661
Аз от около месец спрях фолиева киселина.
От списъка доста от нещата не са от първа необходимост,могат ако ти потрябват после да се купят.Например душ-гел,сапун и шам. може да е един продукт например аз ползвах на Мустела за цялото тяло 500мл и стига за около 6м.
Другото много удобно е анатомична вана със стойка,не съм използвала повивалник,риванол,и прах за пъпчето.Течен прах за пране предпочитам.Легенче мога да добавя да е само за бебето,ако се наложи нещо да се изпере на ръка.Някой може да си позволи много екстри,но могат и да се спестят доста.

# 662
  • Разград
С Пресито си взех доста от нещата, но използвах козметиката на Себамед, тоест шампоан за тяло и глава.
GrayButterfly, лично аз не бих взела нищо от нещата, които си посочила и то на тези цени, защото изобщо не са ми нужни на мен, но за всяка майка необходимото е различно.  Peace
Аз не пия Фолиева киселина от доста отдавна, просто моята лекарка каза до 4-ия и стига толкова.
Монитор, наблюдаващ бебето не е необходим за малки жилища и макар аз да живея в къща също не бих си взела, както и Бебефон, какъвто не съм ползвала и с каката. Смятам че доста от покупките трябва да се изчакат за след раждането, защото много зависи какво е бебето. То може да е кротко и това пък да плаши някоя мама, която се притеснява че не плаче постоянно и не знае как е. Пресито беше такова бебе и си повърна два пъти докато се къпех, а баща и спи и ако не се бях качила навреме не знам, но това бяха два случая и не съм си вземала нищо, което постоянно да я следи и да ме информира, но пак пиша зависи от бебчето и майката и жилището.  Hug

# 663
и аз бих изключила голяма част от изброените в списъка /е, не чак 95%, но.../. Например за мен термометър за вода и термометър за стая  Rolling Eyes пък бил той и Чико с измерване на влажността никак не са нужни, на и на цена от 44 лв. У дома имаме във всички стаи часовници Hama, евтини са, а са: часовник, будилник, датник, мери температура, влажност, някой имат външно тяло и на дисплея у дома можеш да видиш колко е температурата на вън  Peace а са значително евтини. Ето тук има някой модели http://shopix.bg/%D0%A7%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8 … page=1&s=1-12 нашият модел точно го няма, но ние сме ги купували преди 5-6 години  Thinking

тъй като не видях горните да мерят и влажност се постарах да открия нашия модел http://www.orderbg.com/index.php?main_page=product_info&manu … products_id=12904
ако сте се насочили да си купувате такава вещ, ето ви една евтина, изпитана и с приятен дизайн

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 22:46 от 2 в 1

# 664
  • California
Разбира се, че някои неща, които си ги имаме не е нужно да ги купуваме пак, само защото са за бебе.
Списъците са само насочващи, колкото да се придобие представа. A и винаги може да се купят неща в последствие, когато потрябват.
Ние креватче купихме чак като сина ми стана на 7-8 месеца. Преди това спеше в ето това легло - невероятно удобно е за често кърмене нощем.
http://www.askdrsears.com/sites/default/files/topics/ARC-Co-sleeping1.JPG

А най-често спеше в нашето легло  Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 01:18 от Vasilia

# 665
  • София
Добро утро на всички. Днес съм на работа вече.

За списъка - хубаво е човек да има списък, още повече ако е първа бременност. Аз не съм се замисляла за списък, просто набелязвам неща, които смятам за нужни или ненужни. Ненужен е за мен овлажнител за въздух в стаята. Това са 100лв излишни.... - поне така мисля аз.
Много неща се купуват и след като се роди бебето Simple Smile Но като цяло този списък горе долу отговаря на нещата, които бих купила аз.
Козметика може би ще ползвам една английска много хубава, но първо съседката ми ще пробва като роди на нейното дете как ще се отрази, то всяко дете е различно, но пък тук каквото продават е в пъти по-скъпо от Англия. Ако ползвам козметика и я купувам от тук, може би ще е себамед.

Почнах да си мажа корема с натурално кокосово масло, сурово пресовано и е изключително добро. Много бързо попива в кожата, дано има ефект... не е като олио за мазане, много по-леко е и не утежнява толкова кожата. Дори се използва и за готвене  hahaha

# 666
Брайда, кокосовото масло е страхотен овлажнител ( за кожа и коса), но няма да те спаси от стрии. Намери си какаово масло, то има по-голям шанс да ти помогне  Peace .

Овлажнителят за въздух намирам за доста важен, особено за зимно бебе  Peace , по-важен от козметиката, при всички положения  Wink . Ако имаш радиатори, тоест ако си на парно, предполагам би могла да го заместиш с купички вода в/у радиаторите, но все пак внимавай да не е много сух въздуха, че е мъка за бебоците   Peace .

Сега виждам, че темата е на 45-та страница, но съм се запътила към леглото, сутринта като стана ще пусна новата тема при първа възможност. Надявам се да ви стигнат оставащите странички  Peace .

# 667
  • София
Ами аз стрии вече имам, знам че няма да изчезнат, ама поне нови да не се появят. А с какаовото масло ще изчезнат ли?

А за овлажнителя - да, ако има нужда ще правя по-бабешките неща, но мисля че влагата е в рамките на нормалното тук при нас, защото вънка имаме река. Просто самия уред не смятам да купувам!

А за страничките - мисля 5 ще стигнат... ако не стигнат ще спрем да пишем и така!

# 668
Здравейте момичета, гледам, че обсъждате вече списъци, а аз още не съм купила почти нищо. В събота и неделя се разхождах и разглеждах малко колички, но пак нищо конкретно не съм си набелязала все още. Ще трябва да започна вече да мисля по-сериозно. За овлажнителя за въздух искам да кажа, че за мен далеч не е излишен уред. Ние си купихме миналата зима, защото аз почти всяка сутрин се будех със сухо и болящо гърло и се родихме направо Simple Smile Не знам дали купичката с вода може да го замести, може би да ако са достатъчно топли радиаторите, но за климатик е супер. Само да добавя и за измерването на влажността - ако сте с климатици и искате такъв уред трябва да си потърсите аналогов влагомер. Цифровите, които са включени в часовниците, които 2 в 1 описва не могат да измерят правилно при отопление с климатик  Peace
Иначе да ви кажа, че за мен започва една много кратка и наситена седмица, само 2 работни дни, утре ФЕКГ, а в сряда импровизираната сватба или с други думи подписване. Не очаквах да се вълнувам толкова, но явно си е неизбежно  Laughing А след това отпуска чааак до 27 август с както се оказа сватбено пътешествие на моренце Simple Smile Какво му трябва на човек Simple Smile
Извинявам се за дългия пост и пожелавам много усмихнат ден на всички  Hug

# 669
Добро утро,
Manhamanha успех на прегледите и хубав семеен живот ви желая Simple Smile
Аз все още нищо не съм взимала за бебето, но и да си кажа ми се струва доста раничко за това-все пак има повече от 3 месеца до появата и Simple Smile
Мисля към октомври да почна да приготвям списък с необходимите неща и съответно да го запълвам Simple Smile
А за фолиевата киселина-от около месец не я пия Simple Smile
А довечера сме на преглед при докторката от Шейново, ще взема и майчето, че много и се насъбра напоследък, та поне няква радост да и доставя Simple Smile
Хубав ден ви желая Simple Smile

# 670
  • София
Manhamanha - късмет на ФЕКГ и честито за младоженците Simple Smile

И аз смятам края на септ. да купя кошарата, а през октомври всичко останало и да стартирам 9-тия месец с почти всичко купено Simple Smile

# 671
Лелеееееееееее докато се усетя, и темата свършила. Е хайде, ще се включвам в следващата явно.

Брайде, на Джъмбо има овлажнители за въздух по 20 лв

# 672
  • София
dream78m - за 20лв ще се замисля, но за 100лв, категорично няма да взема Simple Smile
Колкото до бейбифона смятам, че е доста нужно нещо, а в английските сайтове на цената на един бейбифон в българия за 70-80лв, продават направо с екран.
Аз съм много щастлива, че намерих този сайт за доставки http://gabco.org защото просто цените там са съвсем различни. Примерно в mothercare 7 бодита за 10 паунда, което излиза по 3лв на боди горе долу, а качеството е съвсем друго.
Т.е цените са каквито и са българските стоки, а качеството е по-голямо!

# 673
dream78m - за 20лв ще се замисля, но за 100лв, категорично няма да взема Simple Smile
Колкото до бейбифона смятам, че е доста нужно нещо, а в английските сайтове на цената на един бейбифон в българия за 70-80лв, продават направо с екран.
Аз съм много щастлива, че намерих този сайт за доставки http://gabco.org защото просто цените там са съвсем различни. Примерно в mothercare 7 бодита за 10 паунда, което излиза по 3лв на боди горе долу, а качеството е съвсем друго.
Т.е цените са каквито и са българските стоки, а качеството е по-голямо!

В Джъмбо има доста неща и то не лоши. Дрехите не ми харесват особено, но има всякакви джаджи други, пелени, за баня, термометри, ванички .....

# 674
И аз съм на мнение, че Джъмбо е добър вариант за по-обикновените неща, към които нямам кой знае какви претенции. За дрешките май и аз ще се ориентирам към поръчки от англия, но като порасне малко бебчо. За началото ще си купя някои неща от тук предполагам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт