Отговори
# 435
Incheto,
добре дошла, честито за  stork-boy ...и пробата е успешна Wink

# 436
Добро утро!
in4eto_a добре дошла при нас и лека бременност!
Днес май пак ще е жега и мисля по-рано по хладното да изляза с детето, че милата откача да стои по цял ден в къщи.
Хубав ден на всички и лека работа на работещите (айде вече и вие да почивате Grinning).

# 437
Добро утро!Снощи ходих на ФМ,според док. всичко е наред 480гр е момченцето ни,потвърди пола.Брои пръсчета,140- сърдечна дейност,направи ми запис на флашка,пуска 4Д гледахме лицето.Даде ми всичко описано,но немога всичко да разчета ако някой знае какво значет съкращенията ще съм му благодарна да сподели: ВПД-51,7мм 20-21г.с мисля,че е диаметъра на главата
HC-181мм 21-22г.с,AC-175mm 23г.с,FL-35mm 21г.с-мисля,че е дължина на бедрото.Притесни ме,че има разминаване на стойностите и седмиците,док.каза,че няма нищо притеснително.
За болките ми изписа магнерод 3х1т. и нош-па,също имам болки под лявото ребро и то от преди бременноста,само като лежа на тази страна,но реших да го питам и затова,прегледа ме и каза,че имам увеличен далак,и ме праща на преглед при свой колега ехографист коремни органи,т.ч днес ще ходя на такъв преглед,да видим какво ми има.

# 438
  • София
Добро утро! Днес незнам какво захлаждане - но си е жега от сутринта!
Incheto - добре дошла, трябва да ни кажеш и термина си и една мама Клерет ще те запише на 1-ва страничка при първа възможност!

Днес не съм спала, приятеля ми трябваше да излиза в 1ч, защото е дежурен, след като излезе кучетата не заспаха повече докато той не се върна... а след това аз също докато се унеса стана 5 часа... Незнам как ще издържа днес на работа... поне ще се пробвам!

kat-bati - браво за здравото момченце! Нормално е това разминаване. Незнам кое точно какво е, но знам че това са мерки на - обиколка на главата, корема, дължина на бедро и мисля ръка... Бебетата не растат равномерно в коремите ни Simple Smile Щом всичко му е наред - свиркай си! Твоя проблем дано оправите, а бебето ще си расте  Hug

# 439
Добро утро! Coffee

От днес уж го дават разхлаждане, но като гледам 27 градуса е сега във Варна едва ли ще е по хладно! Дойде и моя ден за ФМ дано всичко е наред днес!  Flowers Four Leaf Clover
kat-bati Радвам се за хубавите новини голям юнак си имате вече. Hug
in4eto_a Добре си ни дошла и честити ти сини гащи  Hug

# 440
kat-bati честито за страхотните новини. И при мен има разминаване в седмиците, но най-важното е че отдолу на листчето пише Видими аномалии - не. И аз не знам НС и АС какво означават, ако някой може да каже да помага.
*iN eterNo neL Cuore* успех днес, чакаме добри новини за малката принцеса  bouquet

# 441
  • София
Айде чакаме новини и днес от ФМ  Hug
Всички малко по малко се изредихме! Жалко че до следващата ФМ при мен има повече от месец.

В моята болница, вчера разбрах, че тонове започват да се записват през 8-ми месец. 2 записа за 8-мия месец и мисля 3-4 записа за 9-ти месец.
Също така сериозно се заинтересовах за болницата и отношението им към кърменето. Оказа се, че дори и да родя секцио ако си поискам бебето веднага след като ме сложат в стаята ми - ще ми го дадат да си стои при мен и ако не искам да го взимат, то ще го взимат само за да го преоблекат и за хранене, докато не мога да се движа иначе си е при мен. Също така ако има човек при мен постояноо може да ми го подава и помага да го гушкам, докато не съм се раздвижила, а след раздвижването като стане възможно да сядам на леглото почвам да го слагам да кърмя Simple Smile

А ако раждам нормално - още 2 часа след раждането могат бебето да ми го връчат да си стои при мен, а ако имам от нещо нужда винаги помагат!

Това много ме устройва, защото има болници, дето искаш не искаш ти го дават еди си кога и това са правилата, а тук просто всичко зависи от моето желание.

# 442
  • София
Добро утро Grinning

Добре дошла на новата мама!

*iN eterNo neL Cuore*,успех днес на прегледа и чакаме само хубави новини.
И аз нямам вече търпение да дойде утре и да си видя бебочето.Май само аз останах в неведение за цвета на гащите.Дано утре да разберем най-накрая.

# 443
И аз не знам НС и АС какво означават, ако някой може да каже да помага.
Размери, свързани с плода и неговото приблизително развитие:

Размери на плода

GS (gestational sac)- големина на плодния сак

CRL (crown-rump length) - това е дължината на бебето от върха на главата до опашката.

BPD (biparietal diameter) - диаметър на главичката на бебето

TAD (transverse abdominal diameter) - диаметър на нивото на коремчето

FL ( femur length) - дължина на бедрото

AC (abdominal circumference) - обиколка на корема

Дължина и тегло - приблизителни стойности за съответната гестационна възраст на бебето.

# 444
Сега се обадих на лекарката, каза че резултатът от изследванията са добри (в понеделник ми ги пуснаха)- хемоглобинът ми е малко паднал, но все още бил в границите Simple Smile Но все пак ще мина да си взема и копие от резултатите Simple Smile
Brayda-а ти в коя болница ще раждаш?

# 445
  • София
Във болница Вита  Embarassed  Blush

# 446
  • Sofia
Привет и от мен   bouquet

Излязоха ми резултатите и от цитологичния анализ от амниото и са ОК Laughing Laughing Laughing

Някъде има ли списък на големите детски магазини в София, много ми се ще да пообиколим малко newsm78

# 447
Честито на DDeli и kat-bati за страхотните новини. На тези, на които им предстоят прегледи успех и чакаме новини Simple Smile
Днес и аз не можах да се наспя, защото с целия си патешки мозък станах в 8 без нещо да ходя на женска консултация, гладна, че трябва и изследвания да ми се пускат. Отидох там, повъртях се 5 мин, позачудих се защо няма никой... и се сетих, че консултацията ми е на 9-и, а не на 8-и  ooooh! И така, утре пак Simple Smile))

# 448
DDeli страхотни новини ! Кати , браво на бебчето !

Момичета , като Ви правиха ФМ , знаете ли колко е горната граница за показателите NF и NB ?

При мен NF 2,63 mm , но срещу него пише max , а не мога да открия в интернет колко е нормалната стойност за 19-20г.с.
NB ми е 5,89 mm .

# 449
Нареждам се и аз сред тези с изследвания - днес пуснах отново посявка, та да го видим... Rolling Eyes Дано до утре излезе нещо, че вечерта съм на преглед при уролога, в петък при доки по ЗК и после заминаваме. Дано всичко е ок!  Praynig
DDeli , хайде вече да дишаш спокойно!  Hug Браво на вас!
Niq_23 м какво е NF и NB?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт