Отговори
# 630
  • на земята
Не е задължително да качиш още,има някои качват в началото и после съвсем малко и обратно,на аптеката има масло от неве с мас,ефтино и ефикасно,а най добре е ако е направено в домашни условия на водна баня..)))

# 631
ето моето дете ще пристигне за Стефанов ден  момичето на мама чакаме с нетърпение baby_neutral

# 632
*лаленце*, доколкото знам, липсата на коластра не е индикация за липсваща кърма в последствие. Аз пък се притеснявам от обратното - да не свърши, докато стане време за кърмене.  newsm78

Аз съм + 5кг., но си имам излишни от преди да забременея. Зарекла съм се да направя всичко възможно да кача не повече от 10-12кг. общо за бременността, пък да видим.  ooooh!

Да се оплача отново - от два дни на моменти малкият ме сритва толкова ниско, че имам чувството, че отдолу ще се покаже я краче, я ръчичка. Точно такова усещане, все едно всеки момент нещо ще излезе. В никакъв случай не е болезнено, но се тревожа.. дали е нормално?

# 633
На мен вече може да сложите едно синьо щъркелче.  newsm44 Много сме щастливи и двамата с таткото - вчера се потвърди пола вече на 100%  smile3541

Честити принцески на adito i Aleksandra i daniela Hug

# 634
здрасти мами и от прохладен Ямбол. Нашия татко отиде да покара мотора обаче мен ме домързя и реших да си полежа малко и да видя как сте. Тук от вчера времето е чудесно даже снощи преди да излезем си изкарах горнището и ми стана много хубаво. Аз съм +1,5 кг от началото. Корема вече личи и ходя с бременски дънки и панталони че другите че другите взеха да ми стягат малко на корема и беба постоянно шава. Ходя в Мания (магазина за дрехи втора употреба) и постоянно си намирам страхотни модели дънки и панталони. За сега съм си взела 1 ленен панталон бял и 3 чифта дънки, но утре мислим пак да отидем че видях едни по плътни за по-студено време но нямах повече пари в мен да ги взема. Иначе по сайтове и магазини за бременни нищо не мога да си харесам...

# 635
  • на земята
Liubina Stoqnova ,кви са тези 1.5 кг.ти не ядеш ли с какаво се храниш  Laughing казвай и ние това да ядем..))Аз съм +4 ,казала съм си повече от 12-14 кг.да не качвам,ноооо не се знае ,да сме здрави бебчетата и ние ..)))

# 636
ето моето дете ще пристигне за Стефанов ден  момичето на мама чакаме с нетърпение baby_neutral
Искаш да ни се представиш ли???????????
Мисля,че липсата на коластра преди раждане не влияе на количеството кърма след раждане.Особенно при жени които ще раждат за първи път.
След като отбих сина ми 1г след това като стиснех зърното капваха по няколко капки мляко.
Аз съм +8.5кг,миналя път бях качила 16кг дано не ги минавам този път.Преди бременноста бях отслабнала 5кг,бях много натоварена на работа и 1сед.преди да разбера,че съм бременна напуснах,успокоих се и резултата е налице.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 14:10 от kat-bati

# 637
  • София
Ох, мамчета, и аз съм + 7 кг вече от началото и ми тежат... За по-натам не ми се мисли, дано не стана кит-убиец, ама....каквото-такова, само с бебка всичко да е наред, ние ще търпим и после ще сваляме....ще се мотивираме взаимно и така Simple Smile

# 638
Виждам че говорим за качените до момента килограми аз сам + 7 а и от преди си имам излишни . да се чувствам като буренце. Надявам се да не кача повече 16 общо. 

# 639
Хахаха лалнеце ям. Ям обаче аз съм тренитала 10 год. волейбол и бях 70 при старта на бременността. След това свалих 2 първите 2 месеца и докато ги кача те минаха още 2 хаха и сега съм 71,5. Доктарът при който раждам каза повече от 10 кг не може да качвам и аз слушам и изпълнявам хахаха и така за това съм +1,5

# 640
Да се оплача отново - от два дни на моменти малкият ме сритва толкова ниско, че имам чувството, че отдолу ще се покаже я краче, я ръчичка. Точно такова усещане, все едно всеки момент нещо ще излезе. В никакъв случай не е болезнено, но се тревожа.. дали е нормално?

С две ръце се присъединявам към тези усещания. Hug Същите ги имах и с каката преди 6 години, имам ги и сега. Heart Eyes Питала съм многократно, няма страшно, вси4ки казват че така се усеща бебчо когато се е смъкнал маааалко по-надолу и е с краката надолу. Много е странно, но няма нищо притеснително:))))

# 641
Момичета,някоя от вас използвала ли е с първата си бременност "оформители за зърна"?Аз имах проблеми с кърменето заради плоски зърна и ми се иска да съм по-подготвена този път!Спряла съм се на тези:
http://kasida.bg/medela-oformiteli-za-zyrnakolektori-za-kyrma-ni … ers-109-5330.html
Пише ,че се използват между 4 и 7 месец от бременността,но се питам дали няма да ми предизвикат контракцийки,от това че ще извършват някаква"манипулация"над гърдите?

# 642
  • София
loras честито ви юначе  Simple Smile
_Cinderella нямам опит и не знам, само чета, че на някой коластрата идва в средата на бременността, на други - закъснява след като са родили...
Marley не знам защо на тези оформители /срещат се и като щит за зърна/ пише употреба м/у 4-7 месец  newsm78 Ето още един много полезен блог http://missby.wordpress.com/2007/11/29/prepare-for-bf/ Тук пише няколко седмици преди и след раждането при плоски и вдлъбнати зърна.
Контракции предизвиквали старите методи за подготовка на зърната - обтриване с хавлиена кърпа или груб плат с цел загрубяване, както и издърпване и усукване по време на бременността.
Много сериозно се замислям и аз за това чудо, че както и да се гледам, плоски са ми зърната...

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 17:02 от sofyia

# 643
  • Варна
Здравейте момичета,

много време не четох и не писах, защото се оказа, че имаме бременност ... да кажем с особености Simple Smile
Пишете ме с момченце ... лекарите са толкова категорични още от преди 2 месеца, че наистина ще е голяма изненада, ако се окаже момиче Simple Smile

# 644
Здравейте момичета  welcome аз най-накрая си харесах дънки за бременни и си купих днес в "Zara" имат намаление на панталоните и дънките за бременни от 69лв на 29лв  Peace Купих и на малката ми принцеса розови дънки  newsm32 също така и едни буйки от adidas лилави с розови ленти Heart Eyes на мама коконата тя.. не издържам вече и започвам с покупките!
За килограмите съм +10  Embarassed
Gertrudi Добре дошла отново  Hug

Общи условия

Активация на акаунт