Бебешка козметика 2012

• 27 634
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мустела не съм купувала никога. Заради мненията на няколко мами, че е мнооооого мазна и тежка и съвсем не толкова хубава, колкото я рекламират. Пък и честно казано, може би просто съм такъв човек, когато нещо е прекалено прехвалено и всички го купуват масово, ме усъмнява качеството на въпросното нещо (каквото и да е, не само за бебешка козметика). Имам чувството, че го купуват не толкова заради качеството му, а заради това, че всички го купуват и хвалят и да не останат по-назад.

# 16
Мустела не съм купувала никога. Заради мненията на няколко мами, че е мнооооого мазна и тежка и съвсем не толкова хубава, колкото я рекламират. Пък и честно казано, може би просто съм такъв човек, когато нещо е прекалено прехвалено и всички го купуват масово, ме усъмнява качеството на въпросното нещо (каквото и да е, не само за бебешка козметика). Имам чувството, че го купуват не толкова заради качеството му, а заради това, че всички го купуват и хвалят и да не останат по-назад.

Абсолютно съм съгласна! Затова и не купувам Хип, Авент и пр. масови продукти. На Мустела купих кремчето против крусти, просто защото на момента не намерих друго. Ефект нямаше никакъв! Наскоро прочетох, че някои от продуктите на марката съдържат парабени, без това да е упоменато. Naughty Слава Богу, това което аз имам е без.

# 17
  • Варна
Ние първо бяхме с А-Дерма, доволна съм. От няколко месеца използвам Биодерма - страхотна козметика Simple Smile А на Мустела Колд крема е супер. Кремчето за крусти Стелакер на нас помогна още с третото намазване  Peace

# 18
  • на последния етаж
И за двамата ползвам Себамед.

# 19
Здравейте,

И в крайна сметка описаната козметика до тук е:

Бочко
А-Дерма
ДМ/Babylove/
Бюбхен
Чико
Клоран
Биодерма
Мустела

Чудя се какво да купя при толкова препоръки  newsm78   Laughing

# 20
Аз ползвам Avene и съм много доволна, Мустела ми мирише много силно, и съм чувала от приятелка,която е маниячка на тема био, и непрекъснато се рови насам натам,че Мустела е най вредната бебешка козметика като казвайки това не искам да натрапвам нищо лишо.Бюнхен гела за измиване много трудно се отмива.На Avene ползвам и слънцезащитният продукт и съм много доволна.Тяхното мазило за круисти много ни помогна,а ние имахме много.

# 21
  • Варна
Тази Био козметика, също е много добра http://www.sladurite.com/category/100/topfer.html

# 22
Веледа, серията с невен е за бебета - измиващо мляко, мляко подхранващо, олио, сапун, паста за зъби. Много добре се отразява. Мустела за крусти - не помогна особено, но не го ползвах редовно. Крем Здраве за подсичане също ползвам.

# 23
Ние ползваме козметика на Хип, откакто се родил и сме много доволни. Много хубаво миришат! Иначе аз съм ползвала Себа мед и съм доволна.

# 24
  • София
в последно време харесвам на ДМ бейбилов ултра сензитив http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/babylove/produk … /ultra-sensitive/ , както и от синята серия една туба за къпане http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/babylove/produk … _und_shampoo.html , жълтата им серия не ми хареса, също ми хареса много на алверде на дм с елфите серията http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … te/produkte_baby/ ...детето ми е с АД,  добре му се отразяват, отделно вече  за тежките периоди си ползваме  линола, но  за бебе без проблеми горните са ок...

а какво ще пасне на кожата на твоето дете никой не може да каже, зависи то как ще понесе, зависи изобщо ще има ли нужда, зависи ще има ли дерматити и т.н. и т.н. така че просто си избираш нещо и купуваш и пробваш, ако не става ще сменяш, докато намериш точното.... гледай да няма поне парабени каквото и да купуваш...
ако намериш по-малки разфасовки или тестери е по-добре за начало, докато се ориентираш.

А-дерма са хубави, но за дете без проблеми мисля има не по-лоши на 5 пъти по-ниски цени, същото и за биодерма... мустела не ми харесва, бюбхен моят се обриваше, хип... не ме очароваха като цяло, тук скоро четох и за някаква нова  био бг козметика със сребърна вода, не звучаха зле също... тайс също не е лоша, но пак ми идва пък една идея по-мазно, т.е. за деца със суха кожа ок, но с нормална..тц...

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 20:37 от Angel_Dust

# 25
  • Пловдив
Здравейте,

И в крайна сметка описаната козметика до тук е:

Бочко
А-Дерма
ДМ/Babylove/
Бюбхен
Чико
Клоран
Биодерма
Мустела

Чудя се какво да купя при толкова препоръки  newsm78   Laughing

Ха-ха, няма как толкова потребителки да ползват едно и също, нали!
А и ценовата разлика между А-дерма и Бочко например е десеторна по нашите пазари. Опира и до колко пари ти се дава/можеш да си позволиш за кремчето на детето, доколко е важна за теб козметиката ( имам позната детето и мургаво и тя не го мажела, нея също, добре си било детето.... ooooh!), слънцезащитата, има ли детето кожни проблеми и т.н и т.н

Съветът, който аз мога да дам:
Определи си няколко неща, които искаш козметиката ти да представлява и търси такава!

Лично за мен имам следните правила на козметиката за детето ми:
1. Медицинска
2. Без парабени
3. Да не се намира в хипер/супер маркети, а в Аптеката!

Сменям козметиката на детето си, за да не привиква кожата към едни мазила, досега сме ползвали Авен, Биодерма, Адерма, Веледа (крем за дупе), Уриаж. На всяка една от тези марки им знам асортимента, поръчвам ги от Франция директно до Пловдив, разглеждам ги внимателно, пробвам ги (из тукашни аптеки) и ако ми харесат мажа на детето! Бих казала, че почти няма детско кремче на тези марки, което да не сме пробвали и така съм си създала набор от кремове, които ми харесват за различни неща ( на адерма за лице и тяло (cocoon), на веледа за дупе, на авен пяна за къпане, на уриаж за тяло и лице, на биодерма душ-гел) и така!

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 00:24 от Josefin

# 26
  • Някъде по Дунава
За каката ползвах Бочко и Чико, сега съм взела на Бюбхен и съм доволна.

# 27
Започнахме със Бюбхен,обрина се.Педиатърката ни каза че Бочко не е никак лоша козметика на достъпна цена,пробвахме и нея,мляко за тяло,шампоан,крем за дупе-хареса ми.После минахме на Мустела-няма как всички я хвалят и купуват айде и аз-прехвалена работа е там.И накрая се спрях на ДМ-ската козметика-Бейбилов и серията с елфчето на Алверде-хубави са,препоръчвам,но моето дете няма дерматити или алергии. smile3503

# 28
някой по-горе спомена и ето това открих за въпросната Мустела

http://boyanalambert.blogspot.com/2012/06/blog-post.html

# 29
  • Пловдив
ето и за ползващите бочко:

(сайта не мога да поставя, пише, че е рекламен спам, затова статията (тя има и снимки) източник: безлекарства.бг
БОЧКО! Естествен като майчина милувка!

Дали?!

БОЧКО! Българската бебешката козметика!

100% натурални съставки! Дали?!

Да проверим!

Гел за никнещи зъбки – вземаме точно този продукт, защото е:

1. За бебета — „Гел за никнещи зъбки“ – успокоява венците според рекламата

2. На практика бебетата го ядат – „Приложение: Изстискайте малко количество от гела върху добре почистени ръце. Нанесете върху венците на бебето, като втривайки внимателно“

Това са съставките публикувани в сайта на производителя /виж линка/:

„Aqua, Glyc­erin, Chamomilla Recu­tita Extract, Salvia Offic­i­nalis Extract, Rosa Can­ina Fruit Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acry­late Crosspoly­mer, Sodium Hydrox­ide, Aroma, Sodium Sac­cha­rine, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3– Diol”

Производител са небезизвестните „Лавена“, които съвсем наскоро станаха печално още по-известни с едно разследване на журналистката Валя Ахчиева за отровните съставки в продукта Цитросепт /Цитрогард/.

И забележете в сайта им! Гордо е грейнал знакът БЕЗ ПАРАБЕНИ.

И наистина – чете, информира се загрижената бг мама, за да избере най-доброто за детето си, пише по форумите, че най-после е открила нещо 100% натурално и после — право в аптеката! Доволна, че най-после е намерила нещо добро, че и българско – да подкрепим родната икономика!

А в аптеката …изненада!

Я да прочетем внимателно — на самата опаковка има още една съставка– Sodium Methyl­paraben.

Честито!

Родните производители си играят на „тука има, тука няма“! И защо не?

Че кой чете веднъж съставките в сайта, веднъж в аптеката – и то за един и същи продукт?!

За парабените има изписано достатъчно – ако все пак не сте достатъчно информирани – думи като „натрупват се в организма“, „канцерогенни“, „увреждат ДНК“ би трябвало да ви задействат вътрешната аларма. И да не ви се чете за парабени — самият факт, че в сайта е написано гордо, че продуктът е БЕЗ ПАРАБЕНИ би трябвало да ви задейства цял симфоничен оркестър в главите…

Би трябвало! Обаче има хора, които казват, че повечето неща около нас са вредни и по-добре да не му мислим много-много. И до голяма степен имат право – и въздухът, който дишаме, е замърсен, и водата, която пием, и мислите, които ни спохождат…

Но дали това е начинът да си решим проблема с поредната грешка или откровена нагла лъжа? Като попадаме в една категория, възпята дори от Графа в последния му хит ”Дим да ме няма”- щрауси непукисти — заравяме глава в земята и няма проблем, и здравето ни го няма…

Въпрос към производителя: Това техническа грешка ли е или просто ни правите на луди?

Въпрос към контролните органи: Това техническа грешка ли е или е подсъдимо и какво точно контролирате, драги контролни органи?

Въпрос към теб, който четеш тази статия: Мислиш ли, че това е техническа грешка? А имаш ли дете? Не? А да познаваш някого, който има дете?

Сега как ви звучи това мило представяне на продуктите на бебешка марка Бочко: „Създадохме продукти с натурални хипоалергенни съставки с естествен произход, които притежават приятен и нежен аромат. Изчистените от алергени и парабени формули и иновативните продукти, отговарят на високите изисквания, които всяка майка има. Постоянната грижа за Вашите бебета и деца, съчетани с максималната ефективност, на която разчитате, ни карат да влагаме цялата си енергия в търсенето на нови идеи. Нашата мисия е да продължим да създаваме най-доброто за Вашите деца.“

На нас ни звучи достойно да стане достояние на всички – колкото по-бързо, толкова по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт