Бебешка козметика 2012

• 27 631
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Момичета,
Има ли някоя опит с козметиката на bioG?
http://biogcosmetics.com/

# 46
  • на последния етаж
И на мен ми е любопитно да чуя за БиоГ ако има впечатления. Дадоха ми мостри на шампоана и крема против подсичане на изложението онзи ден, но още не съм ги изпробвала.

# 47
Използвам Mustela, Bubhen и Forever Friends. От био серията на Чико също съм доволна.  Някоя мама, може ли да сподели мнение за козметиката на Аvent?

# 48
Здравейте,
Аз си купих шампоана за коса и тяло на bio g и засега нямам забележки. За малката използвам козметика на Uriage още от новородена и олио на Topfer в началото. Но каката е с дерматит и при нея козметиката е друга- използвала съм и на биодерма, и други измивни продукти, някои са от сайтове за био козметика.Сега няколко дни ползвам този шампоан и не е имала проблем- не се е изсушила много кожата по тялото, няма нови лишеи. Ще видя как ще е.

# 49
  • Варна
Здравейте, до сега сме използвали А-дерма и Био дерма. Сега смятам да взема на Авен душ гел и млякото за тяло. Някъде бях чела, че трябвало да се сменя от време на време козметиката на децата. вярно ли е това и защо ако е така?

# 50
  • на последния етаж
Някъде бях чела, че трябвало да се сменя от време на време козметиката на децата. вярно ли е това и защо ако е така?
Според нашия лекар не трябва да се сменя козметиката ако на бебето му понася добре. Аз съм следвала тези съвети.

# 51
  • Варна
Лита и аз така си го обяснявам логично, защото като се замисля иам толкова бебоци с проблемна кожа и докато се налучка козметика, пък и после да се сменя...
Благодаря!

# 52
  • Варна
Днес купих Измивен гел и хидратиращо мляко з атяло на Авен. До сега бяхме с Биодерма, бяха ароматизирани леко и приятно. На Авен нямат никакъв аромат. Останах учудена от млякот за тяло, веднага попива, като се нанесе, оказа се, че има талк в него и ако се допре до дрешката остава бяло. Някой ползвал ли го е и наистина ли хидратира добре? Направо ми иде да го метна през прозореца.

# 53
  • Пловдив
да, ние ползваме авен и ги ползвахме само тях до 1-вата година.
за мен авен са отчасти по-добри от биодерма - крема за дупе на авен, пяната за къпане, млякото за тяло и лице, но не това, което ти си взела.
преди на пазара имаше 200 мл мляко на авен за лице и тяло, това твоето, което попива е само за тяло - ползвай го лятото.
биодерма нямат пяна за къпане, което е по-хубавия продукт. пробвала съм и тази на мустела, определно на авен е много по-добра, препоръчвам я. душ гела на авен не е нищо особено, но понася добре на децата и има термална вода, по-хубаво да няма аромат според мен.
на биодерма млякото пък си го ползвам зимата, леко по-мазно е от на авен обикновените серии (защото има и атопични), но пък както казваш има добър аромат и кожата на детето понася добре.
друг вариант ти е на уриаж премиер милк...много добро и е с помпичка за оптимално ползване.
сега честно казано си купувам продуктите с помпичка, установих, че са доста по икономични, а и детето ако случайно се добере не изстисква всичко на земята (както ми се случва с другите продукти).

аз съм "за" смяната на продукти за тяло, перилни препарати, парфюми и прочие, всеки си има логика и причини, смятам това за правилно за мен и детето ми.
всички гореизброени понасят добре на детето ми, все пак не съм й взела нещо от супермаркет и да я мажа, че да правя експерименти, а само от аптеката.

# 54
  • Варна
Josefin, благодаря, че сподели! И на мен ми се струва, че това мляко за тяло, ще е по-подходящо за лятото, на Биодерма доста мазно идваше и като се изпоти... Аз друго мляко за тяло не видях от детската серия. Но сякаш повече ме дразни тоа, че остава бели следи. Има талк в състава си. За талка на прах съм чела кофти работи.
На мен също по-ми допадат с помпичка продуктите, много с удобни. Най-веоятно ще взема да пробвам и Уриаж.
Между другото, преди бях прочела в сайта на Биодерма, за млякото за тяло, в "характерни съставки" - четири вида парабени. На опаковката пише без парабени, както и в съдържанието на опаковката не фигурираха. Но в сайта си бяха там, много странно ми стана.

# 55
  • Пловдив
на сайта на бг биодерма ли? сигурно е старата информация - биодерма изчистиха парабените преди 2 години, разбира се в България бяха останали продукти с парабени до скоро, което обърква потребителя! Аз си ги поръчвам всички продукти от Франция, има сайт в "На пазар" чужди сайтове, pharmashop, заповядай.
относно продуктите за деца
адерма, уриаж, авен и биодерма...това харесвам. на мустела не съм фен, но имат пяна, която ползвам, също доста изгодни от френските сайтове са им душ геловете и тях съм взела, но не ми харесват, ползвам ги за течни сапуни на мивката  Laughing
не се тревожи за авен и талка (впрочем на нас не ни оставяше бяло никога), според мен е хубаво млякото, особено за лятото, просто няма аналог или аналога му на Адерма кокуун милк е доста по-скъп. От него също съм супер доволна, страхотно е, но го взимам само за лице, защото е мисля 100 мл и 20 лв.
олио не ползвам, но когато имахме сухи петънца като малка, взимах на биодерма олио за тяло и вана и сипвах малко във ваната, да овлажни водата и да не засушава кожата...та така, минаха ни суховините.
ако имаш други въпроси, аз съм изпробвала всичката аптечна козметика за деца - и веледа, и клоран (които имат още парабени)...
  bouquet

# 56
Сега използвам това хидратиращо мляко за тяло. Ухае много леко и деликатно, попива бързо и прави кожата още по мека.

# 57
  • Варна
Благодаря за сайта   bouquet
Еххх Кокона на А-дерма е страхотен, но детето вече е голямо и тая опаковчица отива за седмица, не мога да смогна.
А за Биодерма, не е само в бг сайта http://www.bioderma.com/en/nc/the-products/what-s-new/product/ch … eristics/247.html

На Уриаж, обаче не виждам душ-гел  newsm78 би трябвало да има нали?

А Клоран ги бях забравила, не знаех, че имат парабени още.

# 58
  • Пловдив

Еххх Кокона на А-дерма е страхотен, но детето вече е голямо и тая опаковчица отива за седмица, не мога да смогна.

той е и за лице и за тяло, взимай го само за лице за лятото, аз така правя, не я мажа цялата. или ако ходите на почивка е удобен за взимане и тогава го помазвам цялото тяло  Laughing

# 59
Ползвам основно А-Дерма - за измиване и лосион за тяло. Първончално взех и един крем против подсичане, но и нашият Бочко върши отлична работа за тази цел.

На Мустела с първото дете ползвах много неща -козметика за къпане, кремчета. Сега си купувам лосионът за почистване без отмиване.

На ЧИКО не съм вземала почти нищо с изключение на най-обикновен сапун, но не за новородено бебе, а за по-голямо дете.

Общи условия

Активация на акаунт