Юни 2011

• 39 843
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Мерси, милички!

БЮТИ, ШУНЧЕ, ВАЧЕ- пия Вит.Ц, лайка, коприва, жълт кантарион...

ШУНЧЕ, безкрайно благодаря за отзивичивостта Hug Heart Eyes

ЧИН- да, регулират цикъла и то чудесно, поне при мен...

Ако някой има предложения, насреща съм...

ПЕПЕРУДКЕ, къде си?

# 541
  • София
кити, наистина, и при мен първите пъти след раждането цикълът ми беше много болезнен и много обилен.  Сега вече е много добре, почти не ме боли и е съвсем нормално като сила и продължителност.  Ако искаш изчакай още месец-два преди да предприемеш друго...

Противозачатъчните и при мен действаха много положително Peace  Но като ги спрях какво стана ooooh!  Пълно объркване.

Извинявайте, че днес така набързо и не по всички теми, но само минавам покрай компютъра.

# 542
Кити, Ваче- не подценявам ничий опит.  Peace Противозачатъчните съдържат главно прогестерон, но има такива, които съдържат повече от 1 хормон. Аз за сега съм пила такива, възможно е комбинираните да действат по друг начин. Иначе първите ми 6 цикъла след раждането  бяха ужасни- много болезнени, много обилни и с голяма продължителност. Тъкмо се нормализира и забременях пак.

Хоупфул, честно казано аз също бих реагирала остро ако някой ми направи забележка. Често ми се случва да ми се дават акъли, до сега не съм изпадала в положение, в което Никола толкова да ме вбеси навън, че да му се развикам навън, но със сигурност бих го направила ако заслужава, пък ако ще в народното събрание да съм. Никой няма право да съди другите. В този ред на мисли, докато бях при нашите една така си наби детето в магазина- детенце на около 2 години. Удари му шамар през лицето, крещя, вика, а на мен не ми се стори детето да е направило нещо лошо- моето се държа в пъти по-зле от нейното.... само че коя съм аз да й давам акъли, и знам ли малко преди да е влязла в магазина какво е правило това дете?

От днес Никола ме и бие  Shocked  Това провокира баба му да каже, че има нужда от консултация с бебешки психотерапевт. Аз ли не съм в час или тя, според вас трябва ли да водя детето си на психолог на 1 година и 4 месеца? Тръшка се, бие ме, своенравен е... ама за психотерапевт да сме?
От друга страна въобще не знам как да реагирам, когато ме бие. И аз ли да го бия, да му се скарам ли? - на мен ми се доплаква направо, толкова му се обиждам. Казвам да не го прави с възможно най-сериозния тон и въпреки това той няма никакъв респект.

Шунче, този Макс много ме кефи какъв е термозератор. С Никола могат да оглавят класация...
Страшен ден си имала.. аз затова гледам да не ползвам карти. Забравям пин кодове, отделно ползвам на Слав и не навсякъде става да я ползвам, защото е на негово име. Това, че ми точат парите е друга бира...  Wink

Да ви питам, тези, които получават детски надбавки, получавали ли сте скоро? Аз не ги тегля, но получавам смс и ми прави впечатление, че отдавна не съм...  Rolling Eyes Лошото е, че не си пазя смс и не знам от кога точно не съм получавала.

Утре съм на втората фетална.  Силно се надявам всичко да е наред.  Praynig Нещо ме стяга корема от време на време, но нищо не пия за сега. Иначе кръвните ми изследвания са ок, с изключение на хемоглобина, който ми е 104.  Confused
Да ви кажа само пасти, торти и сладки неща са ми в главата. С Нико ядях повече солено и някоя друга торта от сладкарница Неделя, но не така. Сега само бъркам кексове, фъчове, сънувам браунита и софлета и изпивам огромно количество сок банан със сладолед.  Shocked

# 543
chin и да отидете на психотерапефт ще работи с теб, не с Никола. Може да ти даде съвети как да реагираш в дадена ситуация.

# 544
Здравейте Hug
Не съм писала от доста време, но беше по технически причини Mr. Green. Добре че основната "техничска причина" заспа безвреме, та да пия едно кафе на спокойствие.

Рутера ни беше извън строя и нет имах само на лаптопа с флашката, която бива отскубната от него за части от секундата Crazy. След това ми го взима направо и него ooooh!

Росиии, честито мила  bouquet Много леки и безпроблемни 9 месеца и страхотно бебче на финала Hug Hug Hug

Стефи, честито сърчице  bouquet Пази се Hug

Ех че готино, толкова бременни мами Hug

Кити, аз почти не съм кърмила, така че по тази точка няма да давам съвети. Аз съм пила почти само Новинет, първата ми гинеколожка ми ги предписа за регулиране (но не само де Blush). Аз бях тийн още и тя каза, че били с ниско съдържание на хормони и това предписвала на младите момичета. Много добре ми паснаха, включително че цикълът ми стана от 7-8 дни на 4-5 и безболезнен. Тук в тази статия ги споменават като подходящи при кърмене, аз лично не мога да коментирам това. Последно настоящата ми гинеколожка каза само "гестагени" за регулиране, питах може ли Новинет, тя каза "става" и тЕ това ми беше изписването Crazy.
Дано баба ти се възстанови бързо Praynig Hug

Чинче, *аси консултацията ooooh! Добре поне, че ФМ е утре, та да не го мислиш повече, вярвам че ще има само хубави новини Hug Пък знае ли човек, може и да обърнат прогнозите Peace
Детските ги превеждат на 17-18, но зависи много от общината. Миналият месец на всякъде ги преведоха на 19, а Радомирска община ни бави до 28. Ако от одавна не са ти превеждали провери дали не е дошло време да пускаш нови документи, защото за минали периоди не изплащат.
Съжалявам за свекър ти Sad Будна кома звучи страшно, дават ли надежди за възстановяване или така ще я кара човечецът?
Цитат
От друга страна въобще не знам как да реагирам, когато ме бие. И аз ли да го бия, да му се скарам ли?
Мен не ме бие младежа, но пък когато се тръшка и ми прави на пук, му се сърдя, много демонстративно. Обръщам му гръб и не го гушкам, той ме дърпа за крачолите, а аз се отскубвам и веднага дотичва гузен мазен, готов да заплаче, и се гушва в мен кротко. Изглежда като манипулация (и май е  Embarassed), но просто искам да разбира, че и аз, а и другите хора въобще, имаме чувства, че той влияе на тях и трябва да се съобразява Naughty.
Никога няма да забравя една случка, била съм много мъничка, не помня предистория, но майка ми нещо ми се караше или нещо не ми разрешаваше, аз й се отядох и я настъпих силно Blush, тя много се разсърди, каза ми, че вече не иска да ми е майка и тръгна да си ходи. Много се уплаших, помислих си колко я обичам, че не искам друга майка и че съм направила нещо много лошо. Настигнах я плачейки, извинявайки се и не мога да опиша емоцията, когато ме гушна и каза че ми прощава. Сякаш тогава разбрах, че не правиш такива неща на хората, които обичаш...

А за пошляпването - признавам че и аз шляпам по ръцете и по дупето. Ама втръсна ми от ядене на боклуци, аман! Като видя че засилва нещо към устата и директно с шамар му го изстрелвам от ръката. Като е камъче, парче дърво, трева и т.н. някак взех да го преживявам, но като го видя че ще лапа фас или друг човешки боклук и ми завира отвътре, пък то всъщност не е виновно детето Confused. Другото с което много ме ядосва е като ми заизключва пералнята Crazy. Той и телевизора изключва, правя забележка, но това не ме вълнува толкова. Не мога да им смогна на тия двама мъже с прането, а малкия все дебне да ми спира пералнята ooooh!

Много се отнесох, а пък човечето още спи. Ще взема да полегна и да си пусна сериала Sunglasses

Прекрасен слънчев ден на всички Hug

# 545
Здравейте!

Ние използваме хубавото време и доста обикаляме навън. Дори днес си спа обедния сън на вън, а аз на кафенце. Wink

Аз никога не съм пошляпвала Никола. Сега си спомням че Иван като беше на тази възраст и го шляпах през ръчичките когато ми пипаше ДВДто, защото някой ми беше казал че така ще го отуча. Още ми е съвестно че съм го пошляпвала, вместо да си обезопася нещата по някакъв начин.
Сега ММ го плясва през дупето когато заслужава, но Никола е още малък за шамарчета. А уши не давам да се дърпат независимо от възрастта.

Кити, как е баба ти?

П.П.  Сега се сетих да попитам нещо и да не пускам нов пост , ще пиша тук. Утре мисля да правя мусака за Никола. Но понеже ще има и заливка с яйца и мляко, как мислите ще мога ли после да замразя? Понеже готвя за около 3-4 хранения и останалото замразявам, но с тази заливка ми се струва че няма да стане за замразяване.  newsm78

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 15:12 от А н и

# 546
  • София
Това провокира баба му да каже, че има нужда от консултация с бебешки психотерапевт.

Тамън оня ден срещнах психолога на градината на Саша. Тя, разбира се не е само детски психолог. Та, мога да ти дам визитка... за бабата... Joy Joy Joy

Относно удрянето на шамари през лицето, виж за това съм категорично против! Шамар през лицето е изключително унизително нещо. На Рали категорично не мога да ударя шамар през лицето  Naughty

А за Никола ако имаш време се върни назад в тази или в предната тема сме обсъждали с Деска точно това.. как да реагираме като удрят. Аз хващам ръката и казвам "Не! Не може да биеш!" и за по-респектиращо поглеждам лошо и казвам "Мама се кара..."  hahaha hahaha hahaha
Не мисля, че има ефект ако ти го удариш, освен обратен. Той го приема на игра, защото ти ще го удариш лекичко и за него няма да пропорционално. Аз ако ударя Рали пропорционално на нейните млатения ще я размажа  Crazy Тя цели даже с твърди предмети. Установих, че като кажа, "Няма да се биеш" това е сигнал да започне веднага ухилена до уши. За нея си е игра. Ще отмине тоя период и без детски психолог, спокойно!  Hug

# 547
  • софия
Здравейте
Чин, психолога не е толкова лошо нещо, понякога имаме нужда някой отстрани да погледне и да ни каже какво бихме моли да направим, макар че в случая с Нико, не знам какво ще помогне. Аз на няколко пъти съм взимала визитката на психолог за да потърся помощ, но не съм звъняла. Последния път беше когато преди години Дани се опитваше да ме манипулира като ми казваше че ще скочи през балкона, можеш да си представиш ужаса ми, така че и Нико го прави защото вижда че като се наранява привлича внимание. Не звъннах на психолог и това отмина, така че със или без помощ нещата са периоди и минават.
Съншаин разбирам че в онзи случай ти е било неприятно Hug, но подкрепям Шунка и аз не бих направила забележка и не бих упреквала, най малкото освен повече да я ядосам нищо друго не бих постигнала, по скоро бих се опитала да успокоя жената да и кажа, че всички деца реагират понякога така и такива неща.
Ичка защо не смениш кухнята за известно време, може да и е омръзнала тази на Даричка, дано прояде Praynig
Ире добре се завърнала Simple Smile
Чинче сладко като ти се ядяло било на момиче, не те навивам ама стискам палци Simple Smile
Уф развали се времето, свърши лятото и това си е. Rolling Eyes

# 548
Здравейте..
прочетох, но ще пиша направо по същество...

Ани, аз  съм замразявала мусака за няколко дни и нищо и нямаше.

Ваче, спомням си аз, ама при мен сериозния тон явно не е сериозен, защото не ми обръща никакво внимание.

Момичета, връщам се от ФМ. Всичко му е наред, отговаря си на седмиците, по главица изостава с 2 дни, но компенсира с крак..  Laughing (при батко му беше точно обратното) Мъж е и видях атрибута- няма и съмнение, че ще съм мъжка майка. Така ми било писано, почти свикнах с мисълта. За жалост и на него видяха два хиперехогенни фокуса, които и Нико имаше. Предвид добрия скрининг, ми каза да не се притеснявам. Дано.  Praynig
Противно на очакванията ми обаче на снимката и клипчето това бебе прилича поразително на Слав, а не на Нико.. Очаквах, че ще прилича много на Нико, но освен във формата на главата- нослето е по-различно, устата се вижда от сега, че е на Слав- прилича на голям човек, а Нико си приличаше на маймун.  Wink Сравнявахме снимки до сега и дори Слав забелязва, че не прилича на Нико, а той по принцип си е Тома неверни... Wink

# 549
  • София
Момичета, стига бе! Какъв психолог?! Дръжте се сериозно... Grinning Говорим за психолог, за дете на година и половина, което удря  Rolling Eyes и това след като надълго и нашироко обсъдихме тази тема. За удрянето на главата също има писано и изписано в нета.
Казвам ви го като човек, който е водил малкоте си дете на психолог и като цяло Саша винаги е имала контакти с психолог. Разбира се, няма нищо лошо в това да се иде на специалист и както Мая казва той работи с родителя, а не с детето на тази възраст. Но в случая на Чин, това са си чисти приумици на бабата и опит да я подразни  Mr. Green

Цитат
Очаквах, че ще прилича много на Нико, но освен във формата на главата- нослето е по-различно, устата се вижда от сега, че е на Слав- прилича на голям човек, а Нико си приличаше на маймун.  
Хахахах, е на това му се вика да си майка на еволюцията... Joy Joy Joy Hug
Не се притеснявай за фокусите, помня с Нико, че си беше притеснение, но... А за това, че ще си мъжка майка и  като заговорихме за психолози, оня ден психоложката ми разправяше, че връзката майка-син наистина е много специална и няма друга толкова силна връзка. Така че ти ще си щастливка с две такива връзки.

П.С. И при мен сериозния тон предизвиква смях, ама аз не се отказвам  Wink

# 550
  • София
Здравейте,

Кити, от моя гинеколог знам, че няма противозачатъчни, които да са съвместими с кърменето, но виж Ирето ти е писала друго. Може да потърсиш трето мнение. Иначе аз съм вече на Жанги, нови са, били по-подходящи за по-млади, но нали ми се появи болка в гърдата и трябваше някакви по-нискодозирани. Добре ми влияят, не съм получавала извънцикълно кървене, а  самия цикъл вече два месеца е слабичък, чак ми е малко странно така. Като родих и аз бях с памперсите и беше ужас. Комбинираните били за по-големи жени.
Иначе аз гледам, че и Ясминът, и Жанги съдържат естрадиол, той не беше ли естроген  Rolling Eyes  Че се чудя на него ли да отдам наедрелите ми гърди или на възстановената мастна тъкан след спиране на кърменето...

Чин, поздравления за хубавите новини от ФМ, хайде честити окончателни сини гащи. Да са живи и здрави двамата юнака, ще си бъдат страхотна компания.
Иначе аз съм на мнение (за момченцата и то по-специално за разбойници като моето), че от време на време си трябва твърда намеса, имам предвид пляскане - по дупето и ръцете. Ако се налага, разбира се, децата са различни. Но моето е диване, буйно и щураво и от дума не разбира, а вече окончателно се убедих, че когато му изнася всичко разбира  Twisted Evil
Против съм шамари през лицето на дете, много е унизително.

Цвети, и аз като теб вече тъгувам за лятото, много ще ми липсват дългите разходки, парковете, стадиона... Днес като заваля останахме три часа вкъщи след като се събуди следобяд и издивяхме и двамата  Twisted Evil Какви ще ги вършим цяла зима вкъщи, по-специално вечерите, като се стъмва в пет...

Аз започнах да си търся работа вече. Малко се стреснах, най-редовно ден-два след пускане на една обява вече има 200 кандидата  Shocked Никой не ми се е обаждал още за интервю, но търся от седмица - две. Подадох си документи за участие и в един конкурс на БНТ, стиснете едни палчета поне на събеседване да ме извикат, много ми е интересно  Simple Smile
Говорих и с шефа ми да прекратяваме вече договора, аз си мислех, че мога не по взаимно съгласие да отида на борсата като безработна, т.е. чрез съкращаване на щат, а то май не можело така при майки на деца до две години и отивам на по-кофтия вариант с 4 месеца минимално обезщетение. Но пак е нещо де, така реших за да имам готовност по-бързо да започна евентуална нова работа, а и да вземам все пак някакви пари, нали ми спират майчинството заради яслата.
Шефът ми щеше да ме разплаче, вика ми, че винаги ако реша мога да се върна. Много се оплакваха някои колеги, но реално аз от него нищо лошо не съм видяла, напротив.

Приятна вечер на всички.

# 551
  • София
Мейдънли, стискам палци за новата работа!!! Hug Hug

# 552
Здравейте!

Днес се хванахме с ММ да правим една туршийка за зимата, а се оказахме без баби. Да видим как ще се справим двамата. Иван обеща да помага (да не пречи), ако и Никола поспи повече, ще бъде супер.

Майденли, стискам палци в намирането на нова работа! И да ни се похвалиш!  Wink Peace

Чин, мерси за отговора, спретнах вече мусаката, може да позамразя малко, като поотделя леко заливката!  Hug

# 553
Вклю4вам се набързо за противоза4атъ4ните.
Аз кърмя още и пия противоза4ата4ни. Те са малко по разли4ни. 28 таблетки са, пият се без прекъсване. Цикъл по4ти няма, но може да се появи зацапване например или намалено либидо и др.
Аз пия Танголита (Tangolita), за сега съм доволна. Таблетките за 3-месе4ен прием струваха 28 евро.
Има и друг вариянт (Cerazette), но са по-скъпи.  Не знам дали ги изписват/ дали ги има в БГ.
На мен ми действат ОК, минус е това зацапване от време на време, промяна на апетита или напълняване не съм забелязала.
Но с рецепта (написана на английски/латиница) мога да купя и пратя веднага!

Сайт на английски:http://www.cerazette.co.uk/

# 554
Добър ден на всички! Не съм писала от месеци, но причините за това за ясни  Simple Smile Изкарахме бурно лято, сега се надяваме на циганско, та малко да удължим летния режим  Simple Smile
Искам първо да честитя на всички повторно мътещи! Много смела стъпка ми се струва в момента, надявам се всички да изпитват само положителните емоции и никакви тревоги около бременностите! Simple Smile
Диляна е добре, щурее, бяга, проходи на годинката, вече има 10 зъба, все така имаме безсънни нощи когато вади зъби, но поне през деня е добро дете. Играе си, много е любвеобилна, прегръща и целува наред. Все още не се тръшка и не я избива на агресия и инати. Само с количката имаме сериозен конфликт - изобщо не се задържа в нея, но това е масово като гледам  Laughing Все още няма да ходи на ясла, аз ще остана вкъщи и втората година. Малко трудно се оказа с рязкото намаляване на доходите, но ще стиснем зъби.
Сега имам няколко конкретни питания - Деска, бях чела някъде назад, че сте кандидатствали по някаква програма на Бюрото по труда и гледачката ви е одобрена и получава сума по програмата. Можеш ли да ми дадеш допълнителна информация - на какви изисквания трябва да отговаряме, как се кандидатства. Обмислям различни варианти за догодина, понеже и тук приемът в ясли и градини е доста труден.
Другото ми терзание е, че Диляна направи нещо като лишей между гърдичката и мишницата. Преди месец я заведох на лекар, изписаха и някакъв стероиден крем, от който моментално изчезна. И само две седмици по-късно се появи двойно по-голям участък. Кожата е груба на допир, изглежда като кожа на лакът - такава "настръхнала". А сега забелязвам, че и втори лишей излиза над пъпчето. другата седмица е на консултация и ще попитам пак, но на някой случвало ли му се е подобно нещо?
Чин, за психолога, навремето свекърва ми завела мъжа ми на невролог, понеже бил като избит електрон постоянно. Такъв дивак бил, че веднъж се прибрал от съседите през перваза на терасата, а живеят на 13-я етаж. Лекарят го удрял с чукчето по коляното, а нашият се заливал от смях насреща. Свекърва ми казала" "Ето, виждате ли, докторе, не е добре това дете", и докторът казал: "Съвсем добре си е, но вие трябва да се поуспокоите малко"  Laughing
Приятен ден ви пожелавам, скоро пак ще гледам да се включа  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт