Юни 2011

• 39 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Привет, ако ме помните  Mr. Green
Не ми остава грам време. Нали от миналата година съм се запалила по домашно производство и сега все нещо затварям в буркани.

Чин, как са днес нещата при вас. Давай пълен игнор на бабката или вземи визитката за психолога на Ваче и я пращай нея там, че видимо е тя нуждаещата се  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Теди, програмата в момента е до края на октомври и се очаква удължаване с още една година. Ако я удължат, когато решиш (стига още да се водиш в отпуск по чл164) отиваш в БТ и подаваш документи по техен образец. Ако имаш позната жена, която не е пенсонерка, а е безрботна, можеш да наемеш нея, като ще трябва да изкара един курс. Ако нямаш такава, те ще ти предложат. Според мен процедурата не е сложна, дано не я променят обаче.

Кити, много неприятно с това кървене. Докато кърмех  и моя гинеколог  ми отказа противозачатъчни. Дано намериш решение.

За пошляпването говорите. Аз вече съм се убедила, че няма ефект. Пробвала съм, аз удрям-тя удря. Ако не спра - ще се избием. Вече постъпвам така - като ме скубе й хващам здраво ръцете и повтарям НЕ НЕ НЕ, не скуби, не може и тем подобни. Като се тръшка от инат оглушавам и ослепявам. Забелязала съм, че се опитва да ме удари/оскубе ако говоря с някого и иска да й обърна внимание, т.е. от ревност.

Спирам за сега.

# 556
Здравейте! Успях да ви прочета по диагонал  Hug
Роси, чудесна новина! Лека и спокойна бременност ти желая!  Hug
Стефи, честито и на теб! Повече спокойствие ти пожелавам!
Явор вече ходи на ясли по цял ден и за моя изненада всичко минава по-леко, отколкото очаквах. Там яде, спи (вкъщи заспива изкл. трудно все още), дори не реве твърде много. Е, и там показва характер (в яслите на брат си е и явно всички са очаквали да е като Румен, та сега се изненадват).
Румен обаче пак почна да кашля зверски - както той може, затова в петък беше с мен на работа и по време на час рисуваше "шадьоври", а в почивките играеше във фермата във фейсбук Simple Smile
Ани, и аз мисля, че трябва да си отидеш на лекар, за да видиш какво се случва. Кърменето не би трябвало да е пречка.
М-г, радвам се, че и Дани като Явор открива другата храна Simple Smile
Кити, вси още нямам отговор и затова не съм ти звъняла. Целувки на Дара! И дано баба ти е по-добре!
Чинче, и Явор си удря главата, когато ми се сърди. Не в стената, а ляга на земята, вдига си задникът и почва да си удря главата в дюшемето. Иначе Явор и бие, и щипе, не знам как да се справям с това, но много сериозно му се карам, като удари брат си. Малкият е обидчив и като му се скараш, се сърди и дори се разревава. Съжалявам за свекър ти Sad
Мейдънли, как е Виктор в яслите? Свиква ли?
Ичка, децата ни са вече големи - много мои познати дечица не искат храната от кухнята на тази възраст. Хубаво е, че си хапва от вашата храна, едва ли и тя е толкова еднообразна, ти си такава добра домакиня!
Мнооого хубава вечер на всички! надявам се скоро пак да мога да се включа.

# 557
Деси, я кажи заглавията на тези дето ги затваряш в буркани. И аз правя една туршия, още не сме готови. Сега ще приспим Никола и продължаваме. Пфу, голям гърч. Сега изпих една чаша вино да освободя малко напрежение.  Party

П.П . ОО тоя пост го писах преди около 2 часа, но съм забравила да публикувам!

# 558
Днес аз ли ще съм най-активна  Joy

Ани, туршии не сме правили. Имаме от миналата година. Иначе затваряхме компоти. Снощи последно направих от круши и грозде и няколко буркана домати, че нещо ми се беше натрупало и да не го хвърлям. Преди това от сини сливи, праскови, кайсии. Чудя се дюли дали да правя. Предната седмица направихме домати, което доста ни озори, че бяха 50 буркана. Иначе във фризера съм замразила зелен боб, тиквички, пипер, подправки, лозови листа. Ще сложа по-натам карфиол, цвекло и броколи, че Йоана яде супи от тях. Бях замразила коприва, но я изядохме вече и за зимата няма да има. Ами май това е.

Ани, радвам се, че Явор свикна на яслата толкова бързо. Дано Румен оздравява скоро, че и ти да имаш възможност  за почивка.

# 559
Деси, браво бе! И ние позатворихме това онова, та реших да черпя идеи от теб. Къв тоя компот от грозде!? Такова нещо не съм яла. А имаме доста грозде, но Никола бързо му вижда сметката.

На мен като ми поостане домати го стържа и го замразявам в пюрените бурканчета. После готвя с него. Иначе майка ми ми направи 20 буркана доматено и няма да си го хабя за готвене, а ще си го хапваме направо, че много вкусно го прави.

# 560
  • София
Чудя се дюли дали да правя.
Че как! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Нали помниш как търсех компот от дюли като бях бременна  Twisted Evil За децата е супер. Аз компоти не правя, но мисля май да сложа поне във фризера дюля за кашлици.
На Малка Ралка от вчера давам Имунния сироп For Kids на AD Medicine. Ще видим докъде ще задържи положението с болестите в яслата. Иначе това дете спи при мен, тръшка се ако е в нейното легло, явно ще се озъбва още, обаче аз не спя от сукане по цели нощи  Confused

Теди, Ралка има такова нещо без да е пигментирано различно. Мисля, че се появи и се дължи на плажуването. Около пъпчето грапава кожа. На пипане само се усеща. Мисля, че от плажа са тоя тип лишейчета. Още като го пипнах се опитвам да си спомня някъде чух с какво се маже. Лошото е, че изобщо не мога да си спомня  Embarassed Лятото купих крем от прополис и дали не ми го казаха за това  newsm78 Ще чакам да видя и ти какво решение ще намериш Rolling Eyes

Ана, липсваш!!! Hug Hug Hug

# 561
  • София

Иначе това дете спи при мен, тръшка се ако е в нейното легло, явно ще се озъбва още, обаче аз не спя от сукане по цели нощи  Confused

Охх и аз съм така, днес съм особено зле, боли ме главата от сутринта, яко недоспала...мързи ме да си облека дрехи и си стоя по нощница...кога ще мине този период с това сукане цяла нощ не знам #Crazy Tired Face

Кити, а на теб кога за пръв път ти дойде след раждането, че наистина и на мен първите пъти ми бяха доста обилни и зле, сега последния път за пръв път беше вече добре, без никакви болки, по-кратко време и малко като количество....

Малее как си дойде есента изведнъж, в двора има много паднали жълти листа Sad

За дюлите, аз знам че вътрешната част, която е със семките , тя е против кашлица и ние сме си изсушили и си ги ползваме.

Ние вчера заразяхме дребното на бабите ( двете в комплект) и аз ходих първо в мола с една приятелка, после и с мъжа ми и с приятели на китайски Mr. Green Прибрахме се направо да го къпем и приспиваме Mr. Green Добре си изкарахме, ама той после ми го върна с това будене цяла нощ...А вчера видях че избиващите зъби са даже 6 Shocked

Приятен ден от мен, въпреки че е много мрачен... Hug

# 562
  • София
Зверче, при Криско поне ще е накуп. Ралка вече има 12 зъба. Сега не знам какво избива, то ще се види...  Grinning
От другата седмица съм готова за кафе и чакам да свирнеш  Wink

# 563
  • София
Да, от една страна по-добре че е накуп, ама ще видим, той има само 6 до сега, и тези 6, после още ще има Confused Confused

Аз съм на работа чак от 15ти Октомври, така че тогава ще се чуем Hug

# 564
Здравейтее...

Да се включа със зимнината- аз освен от дюли, мисля да направя и от дренки. От малини и капини вече имам. От праскови също направих, защото ми покачват много добре кръвното.

На Нико му изби 3-ти зъб отдолу. Разгеле!!! Вече има 7. Явно това е причината за нервите, сополите и леката температура. Последните 3-4 вечери въобще не сме спали. Явно сънува нещо или го боли, защото започна да се тръшка и на сън, понякога си удря главата в матрака, понякога се извива назад... ужас просто.

Ани2, същото прави и Никола. Бие си главата в пода. Напоследък започнах да го оставям в преносимата кошара, той се надига, търси пластмасовата част и започва там да си я удря. Никакви караници не помагат, толкова е обидчив, всеки отказ започна да води до това тръшкане по земята. Надявам се да е период, който да мине бързо...
По съвет на Деси, в такива кризи, когато не ме е удрял и не се опитвам да му покажа, че съм му сърдита, започнах да го гушкам силно. Той ме бута, рита, не иска да го гушкам, но не го пускам и за сега има ефект, ще видим по-нататък.
Радвам се, че Явор се адаптира добре на яслата, как ти се отразява на теб?

Новият бисер при нас е, че има хомеопатични успокояващи за нервни деца и трябва да даваме на Нико.   Rolling Eyes

Пак ще пиша. Толкова ми е тегаво тези почивни дни- лошо време + мъж на работа.... а дори Памела Андерсън няма да влезе днес, а утре в къщата.   Crazy

# 565
Ваче, не бях се сетила, че може да е от плажа. Цяло лято я водихме активно, а като се замисля, първото нещо започна още юни-юли да се появява. Не е изменено на цвят, само веднъж режих да го мацна с Ойлатум и на сутринта се беше зачервило от него.
Момичета, силно притеснена съм. Сигурно сте чули по новините за салмонелата в майка-кухня във Варна. Цяла седмица наблюдавам как лелките всеки ден бяха по-екипирани - с дълги престилки, ръкавици, а в петък и с маски. Помислих, че просто увеличават мерките за сигурност, забравих факта, че в страната на неограничените възможности мерки се вземат само след инцидент. Инфекциозното е пълно с деца между 1-2 г., болни от салмонела. Отделението било пълно и приемали само най-тежките случаи. Чета всички статии и теми, които намеря, и съмненията са за едно пиле със зеле на 4.септ., и пиле-фрикасе тази седмица. Диляна за щастие и двете не ги беше яла, фрикасето го изядох аз, а зелето го хвърлих. Много се надявам да ни е подминала заразата, но май ще преустановявам ДК. Трудно ще поддържам такова разнообразие на такава цена вкъщи, но честно казано ме е шубе.  ooooh! Сега текат проверки, но то и да е имала развалено месо и е заминало по веригата няма вариант да го установят.

# 566
  • Sofia
Теди, дано, дано не ви е хванала никаква салмонела! Sad
Някакъв контрол на хран. продукти няма ли?! Ужас!
И аз бих спряла ДК в този случай, пък ако ще вкъщи само картофи и таратор да яде примерно...

Чин, ти не избухваш ли вече в най-искрен смях? Simple Smile Или да подметнеш, че има хомеопатични хапченца и за нервни баби?  Twisted Evil Даже може да й занесеш Хамомила другия път и да й кажеш да ги пие, пък на масата да й запалиш ароматна свещ от лавандула.  Crazy

Онзи ден при педиатъра и ние си говорихме доста за истеричните ревове и моето желание да се метна през терасата  Laughing, доста успокояващо подейства, въпреки че всичко, което ми каза, го знаех вече. Но си е друго някой да те успокои, че това ще мине, вместо да ти натяква допълнително колко зле е положението.

А онзи ден направих бухтички за пръв път, сигурно не съм яла от поне 10-12 год., накрая се обадих на баба да я питам как стават и мога да кажа, че станаха прекрасни! Малкият пират обаче, след като нахапа половината, докато не го гледам, натъпка половината от остатъка в една чаша с вода.  ooooh! После направих още една порция, но пък стават адски бързо!

# 567
Привет и от мен!
Ето,че и ние се завърнахме,макар и по-рано,отколкото го бяхме планирали!Не успяхме да си починем,както мислехме,че както често се случва в нашата държава изникват непредвидени "обстоятелства",но пък се разходихме добре по почти цялото Черноморие и не скучахме никак. WinkЗа съжаление вчера след прибирането ни Георги ни "зарадва"с вирус-повръщане цяла нощ и разстройство,от сутринта. ConfusedСега и лека Т има,но дано бързо му мине. PraynigА и дано никой от нас не се разболее,че... #Crazy

Виждам имаме си нови бременни мамчета-много се радвам за всички! Hug Heart EyesМного леко да минава при всички и скоро да празнуваме новите попълнения! Simple SmileЕто,гледам Чин и други преполовиха времето. Crazy
Чин,и Г.мина за кратко през това да си удря главата като се ядоса.На приятелката ми детенцето-също,но за по-дълго(в решетката на креватчето,когато го сложеше да спи).Не го мисли-ще мине! Hug

Ани,как сама(в София)?!Ние за какво сме тук? Wink

Дидолинка,и Г.се изхожда по 2-3-4 пъти на ден,понякога-редичко.А за дълго продължаващото разстройство-май бях писала,че и Г.преди много дълго беше така.Но беше от антибиотиците,които изпи. Rolling Eyes

Ана2,дано все така да продължава!Може пък да му харесва да ходи! Hug

За шамарчетата-не съм привърженичка,което не значи,че никога не ми се е случвало.Няколко(малко) пъти съм шляпвала София.Георги-веднъж и много бързо съжалих. EmbarassedНадявам се скоро да не ми се случва отново.
За забележките-и аз не бих направила на друг.Но няма да забравя НИКОГА една случка на морето от преди 2год.Седим на плажа с ММ,детето и приятели,до нас-голяма група от приятелски семейства(двойки)с деца и без.По едно време една от майките започна да бие детенцето си,видимо на ок.2год.,защото не му позволяваше да ходи при др.детенце от тяхната група.Първоначално започна леко през задника,после-шамари през лицето...Аз си наведох главата на хавлията,че не исках да гледам  Embarassed,а ММ каза,че така му е пляскала шамари,че му е "обръщала" главичката на малкия.До ден днешен не мога да си простя,че не станах и не направих нищо.Можех да звънна на полицията най-малко или поне да я заплаша!Не знам защо и ММ не реагира...Както и никой от тяхната група(а после я коментираха като мръдна) или наоколо(целия плаж я слушаше и гледаше).... Sad Embarassed Честно ви казвам до ден днешен не мога да си простя...Лошо ми става само като се сетя(да не говорим за лошия пример,който дадох на собственото си дете...)!Затова съм се зарекла-ако пак видя нещо подобно никога няма да си мълча!Как завърши историята-другото и дете,момиче на ок.12год.стана и се разпищя истерично да спре да бие братчето(от думите му-явно не за първи път) и и се разрева... CryМайката-сякаш се шокира и спря.

# 568
Оф, много грозно това с биенете на децата. Някак не мога да го възприема. И на мен ми е още пред очите онази мадама, която си би детето в магазина през лицето, но пак не бих направила забележка. Въпреки това няма оправдание.

Шунче, абе сетих се аз, ама този път на Слав ги е говорила, не на мен.  Мога да й занеса една хамомила иначе. Мисля, че наистина тя има огромна нужда... Simple Smile А дали няма някаква хомеопатия, която да я накара да си задържа мнението за себе си..  Thinking
Бухти как обичааам... а еклериии малии.. обмислям скоро да направя.

ТедиPraynig дано ви подмине. Поръчвай от частна ДК, но и там колко е контрола.. знае ли човек..

Августа, бързо да му минава на Г. Летен вирус си е лепнал, доста го караха.. и големи и малки.
За жалост има родители, които смятат, че боят възпитава. Такива родители има и сред мои познати.

# 569
Хахах, Чинче, като намериш такива хапчета за задържане на мнението, и на мен да кажеш да купя и аз.....
Ана2, браво Яворчо, геройче е той! Дано Румен се оправи бързо и без силни лекарства  Praynig

Аз също съм ставала свидетел как майка крещи на дете зверски, а в другата ръка бутилка бира  Shocked за мен това са много прости, ограничени и много често алкохолизирани хора.... #Cussing out

Благодаря ви момичета за пожеланията, но май няма да е нормална бременност, ако изобщо се развие.. Cry На рождения ден на Теа прокървих силно, помислих, че съм го загубила. Без болки, без нищо, все едно ми идва цикъла. На другият ден отидохме с Никола до Шейново, защото ни е близо и нали е държавна болница, та да мина през спешното. Шийка нормална, матката си е увеличена, лигавица като на бременна, но не може още да се види дали има сърдечна дейност, видя се само нещо като плодно сакче, но нищо не е сигурно още. Направих там тест (който също си платих, както и прегледа) и той беше положителен  Rolling Eyes
 Странно нещо се случва, сега съм си с цикъл и съм бременна...уж... не ми се гади...пия Утрогестан, Ношпа и фолиева, а утре ще ходя за кръвен тест да видим какво ще покаже. Готова съм на всичко, само не искам да правя аборт  Cry

Общи условия

Активация на акаунт