Юни 2011

• 39 804
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Роси,първо съжалявам мила ,но Господ си знае ,просто не е било писано сега!А за развитието на нещата днес чудесно е ,ако нещата са така ,както ги описваш! Hug
Хелънчее,със зетчето сме значи с едни мерки! Laughing
Ваче,ще го запомня аз този сироп! Дано Рали се справи бързо с вируса!
Ние днес въпреки вятъра се разходихме ,огъната с дъждобрана ,но то към 12ч. си беше ок тук !Има новости днес при нас ,които дано запази! Praynig Вече 2 пъти ми казва продължително Мамооо ,но подобно на викане и я слагам на гърнето и се изаква ,аз ей този сигнал искам да започне да дава ,да показва! Praynig  А и за първа нощ се наспах-спа от 21.30 ч до 5ч. плътно в кошарата ,което при нас си е просто бонусче!Дано не ми го върне тази нощ !Искаше в 11ч. да заспи ,но успях да я задържа ,та сигурно към 14ч. ще заспи !
Тина,дано нещата с твоите познати се развият по най-благоприятния начин!
Чинче,как си ,видях ,че си схваната нещо Hug
Накриии,и тук Ч.Р.Д мила ,жива и здрава и все така прекрасна и младаааа! Hug  bouquet
Хубав ден засега !

# 646
  • София
Кити, моите съболезнования!!  Cry Cry Cry Hug

Ваче това е една от най тежките ваксини именно заради това че не се изгражда имунитет за три дни като другите ваксини, а за 21 дни.

Ама имунитета какво общо има?  Sunglasses Ако е така както казваш, значи детето може да пипне рубеола преди да е изградило имунитет от ваксината, нищо повече. Постваксиналните реакции поне доколкото аз знам се дължат на чуждия белтък или на химиите, с които се консервират ваксините. На Саша са слагали Тримовакс. Никога не съм чувала някое дете да е реагирало на тази ваксина, за разлика от пневмококовата например.
На мен Саша ми е боледувала от варицела когато беше на 2 месеца, та честно казано една безобидна рубеола няма начин да ме стряска  Wink

На Мона всички зъби ли избиха? Може от зъбки да прави така. Помня, че Саша така проплакваше или пищеше нощем, ама сякаш беше на по-голяма възраст.  newsm78

Роси, това наистина е най-добрият вариант!! Ще се изчистиш, няма да има проблем.

Ичка, сиропа наистина е много хубав, но трябва да се приема по-дълго, за да има ефект. Не става мигновено.  Wink

Накри, Честит Рожден Ден!!! Бъди много щастлива! Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 15:03 от Vache

# 647
Привет

Роси  Hug Важното е, че си се изчистила сама и всичко е ок.

Тина, много неприятни случки имате напоследък. Дано вашите познати са добре.

Ваче, Йоана от тази ваксина за шарките се беше обринала, което според нашата педи било нормално. Тя тогава вадеше и зъби и имаше и Т, та не знам от кое точно беше. А като казваш за Т от зъби и аз не вярвах, но с единия кътник Йоана 3 дни поддържа висока - 39 градуса. В момента в който кътника проби венеца Т спадна и тя живна и почна пак да се хране, а аз не успях с нищо да я смъкна.

Цвети, от 3 нощи Йоана пищи така по едно и също време. Съседчето ни, което е на годинка и то е така от 2-3 нощи. Явно им е някакъв период или зъби  newsm78

Кити, моите съболезнования.

Хелън, гледах клипче на Алекс във ФБ, голям сладур е.

Накри, честит рожден ден. Много здраве, щастие и любов ти пожелавам!!!

# 648
  • София
Деска, обрива е заради това, че в организма влиза причинителя на рубеолата, морбилито и там третото, не помня кое е  Wink Принципно рубеолата е доста лека шарка, морбилито се кара много тежко, затова има ваксина. За рубеолата първите ваксини се появиха когато аз бях 10 клас. Тогава имунизираха всички момичета, защото шарката е проблемна при бременни жени. Майка ми настоя да откажа имунизацията, защото бях карала в 5 клас рубеола. Още помня, нищо особено не беше, за разлика от варицелата после  #Crazy
Та! Обрива при тази ваксина не е кой знае какво, ако го има изобщо. Всички лекари твърдят, че тройната ваксина е лека ваксина и аз нямам основание да не вярвам в това  Wink

А за зъбите, знам ли.. аз мисля, че зъбите просто понижават имунитета, а не че са пряк причинител за повишената температура. Но моята лекарка твърди, че е имала деца вдигащи Т при ваден на зъби. Ралито изкара 4  кътника едновременно. Една нощ вдига 38 и на следващия ден й нямаше нищо. Може пък това да е било, не знам...

# 649
Кити,моите съболезнования ,мила! Cry Cry CryДа почива мир ,наистина вярвам,че са на по-добро и спокойно място душите им на нашите близки! Cry
 Ваче , а какво мислиш ако започна да й го давам сега преди зимния сезон newsm78 мисълта ми е ,че нали казват ,че не е добре на здрави деца да им се дават лекарства за имунната система ,за да могат те сами да преборват болестите ,та съм в чуденка newsm78

# 650
  • София
Е как! Точно сега е момента. Аз може би трябваше да го започна на 1 септември, за да има 15 дни преди яслата, ама нищо де... той си помага и по-лесно да се карат болестите.
Няма такова нещо, че на здрави деца не бива да се засилва имунитета  Naughty Той имунитета е отговорен за много неща, вкл. за онкологичните заболявания, така че е необходими да се стимулира. Тя имунната система си работи, ти само й помагаш. Сиропа е този
Ad Liquid for Kids

Скъп е, но за целия сезон отиват 2 шишета. Дозата е 5 мл на ден 20 дни, после 20 дни се почива и пак 20 дни се дава. Ако детето започне да се разболява дозата се вдига или на 7,5 дневно, или на 10 дневно (2х5 мл) Аз сега давам 2х 5 мл. ама трябва да взема подходящ сок да го пробутвам, че Рали не иска да пие никакви лекарства,. за разлика от Саша, която е маниачка на хапове  Rolling Eyes

Даваш до към март-април и после вече не. Тогава организма сам да си изгражда имунитета. Аз давах на Саша и Рибомунил, ама го няма. Той пък беше нещо като ваксина и съдържаше РНК на 4 бактерии. Но сега ще караме на сиропа. За Саша пък Ехинацея+вит. С и толкова.

# 651
Ваче,мерси за отговора ,ще го взема аз да видим ,но и аз със сокове ще пробвам! Hug

# 652
Здравейте Hug

Кити, съболезнования Cry Да почива в мир...

Роси, съжалявам за бебчето Sad Добре поне, че се чистиш сама.
Гуш, поплачи си и гледай напред Hug

Цвети, за проплакването - аз залагам на зъб. Иво изплаква така всяка вечер (поне седмица) преди да пробие някой. Силно и еднократно, аз мажа гелче и си продължава спането, е понякога намазва и шише мляко Mr. Green. Преди мислех, че нещо сънува, но си позасекох нещата, покаже ли се зъбчето и пак започва да си спи по цяла нощ.
Вашите хлапета имат ли вече кучешки зъби newsm78? Аз мислех, че те са от последните. Моето онзи ден изкара кътник, а вчера кучешки. А малко преди тях се показа втората част от първият му кътник ooooh!. Мъкне един редичък пълнеж на памперса от сигурно две-три седмици. Температура от зъби не е вдигал, само @кото променя, в най-тежките ситуации подсичане и малко воднисти сополки. Страх ме е да се хваля Rolling Eyes, но като цяло лесно ги вади зъбите.

Рубеолата хич не е за подценяване, аз я карах в 11 клас и никога няма да я забравя Sick. Освен че бях със всички екстри за нея, тези пъпки навсякъде бяха ужасни. Тези в гърлото, по езика и между краката Blush бяха изключително болезнени, въобще не можех да се храня, да не говорим, че не можехме да се "видим" с гаджето Mr. Green. Морбилито пък го карах малка и нищо не разбрах от него, по цял ден си играехме с още една болно съседче. Заушката пък я изкарах в 12 клас Crazy. За мен е вярно, че колкото по-малък си - толкова по-леко минават.

Накри, честит Рожден ден  party023  bigdance2 Къде се изгуби, заминахте ли си вече?

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:07 от Ирето

# 653
Здравейте.

Накри, честит рожден ден.   bouquet

Кити, моите съболезнования.

Роси, по-добре, че си се изчистила сама. Не ти трябваше допълнителен шок. Съжалявам- тайничко се надявах, че ще разхождаме и 2-рите/третите заедно из парка.  Hug

Гледам за ваксини и сиропчета говорите-аз не мога да се включа. Гледам да се психясвам възможно най-малко и да давам възможно най-малко лекарства, им. стимулатори и тем подобни. Въобще не съм почитател. Виж сребърна вода си сръбвам и аз и Нико.  Peace

Ичка,  Hug схваната съм, да. Врата и лявата ми ръка нещо отказаха. Мърдам всичко, но много ме боли. Не знам защо така, може би съм спала само на една страна, защото и Нико спа при нас...

# 654
Накри, честит рожден ден! Все такава лъчезарна и свежарка да си останеш! Весел празник.
  bouquet

Роси  Hug Човешкото тяло има неподозирани възможности, за да се съхрани!  Hug

Кити, моите съболезнования за баба ти!

Болните да оздравяват бързичко. Аз също не съм фен на лекарства. То ако се разболеят моите почти не давам, а като са здрави изобщо не ми е до имуностимуланти. Купила съм спирулина и от нея давам като се сетя, но тя е по скоро подправка (добавка) към храната.

Аз днес в тоя студ големи разходки си правя. Дори и Никола разходих доста. По обед го оставих на баба му и си почивам. Ще си го прибера вечерта.  Wink

# 655
Благодаря на всички за милите пожелания тук и във фейса. Страхотни сте целувки... Heart Eyes Hug

п.с. чета ви, но нямам време да пиша, защото напоследък все по нощите влизам и докато изчета всичко ми се доспи и не оставя време да пиша. Embarassed

# 656
  • софия
Роси, не намирам думи но Hug
Кити, лека и пръст на баба ти, вярвам че е отишла на по добро място и там не усещат болка и тъга Praynig
Ваче, не мога със сложни термини да го обясня но логиката е такава че с ваксините с заразяват децата и знаеш че по време на ваксина след това трябва да е здраво детето за да не се натоварва организъма и да се натрупат нещата.
Какво правите в това лошо време аз нещо изкуквам от сега Shocked

# 657
  • София
Чинче, като тръгне Нико на детско заведение ще ти се наложи да даваш имуностимулатори ако не искаш да е болен всяка седмица. Иначе, да, добре е да се избягва даването на каквото и да е на изолирани деца. Предполагам, че зимата няма да събираш Нико и бебето всеки ден в големи детски компания с къде здрави и къде не деца  Wink Ралка, обаче ще е непрекъснато в такава среда и трябва да й помогна максимално безболезнено да изгради имунитет. Казвам го от горчив опит със Саша това, защото тя за 5 месеца пи над 10 пъти АБ  Wink След това й помогнах да доизгради имунитет.

Цвети, не е точно, че с ваксините се заразяват децата, Има живи и неживи ваксини. Аз не знам да има в задължителния календар в момента живи. Преди полиото беше живо и на Саша е слагано такова. То е по-добро за региони където има полиомоелит. България е такава страна. Не знам защо наложиха инактивирана ваксина. Другата, но незадължителна е Ротарикс. Аз я сложих на Рали. Останалите създават имунитет като се вкарва умъртвен причинител, който активира имунната система. Е, разбира се, може да се получат симптоми на заболяването, но всъщност вредата на ваксините е в страничките вещества, които се вкарват в организма, консверванти и пр.  Wink

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 19:49 от Vache

# 658
Ваче,купих го аз на нея ,а на нас капки Ехинацея ,от утре започвам аз ,просто някак си интуицията ми казва ,че трябва да засиля имунната й система , а и нашите!
Цвети,ние днес като всеки ден си направихме 2те разходки ,но просто вечерната е по-кратичка ,аз мисля ,че и за час-два да са на въздух друго си е!

# 659
Здравейте!

Бюти,Накри,да сте живи и здрави!Много положителни емоции ви желая!  bouquet

Иси,честита ви годишнина!  bouquet

Кити,много съжалявам за баба ти! Sad Hug

Роси,дай боже да си се изчистила сама и да не се налагат никакви мед.интервенции! Praynig

Чинче,и двете имена са хубави,но каквото решите!(моето момче носи 3те имена на дядо си,нещо,за което не се бях сетила като го решихме)Аз към средата на другата седмица предполагам ще сме здрави за срещи,ако решите нещо ще се вкл.
Ичка,ще мине времето бързичко-само си направи програма! Wink

Ваче,Вова,успех на първолачките! LaughingРали бързичко да оздравява!
Вова,тя опасността вече е минала,според мен. Hug
Майче,е хайде де!Мина повече от година... WinkЩе ми бъде много приятно! Hug

Ана,"хубава"сутрин сте имали!Да минава кашлицата на Румен,за да си спокойна! HugДобре го гушиш до вкъщи,но каквато си слабичка ще си скапеш кръста.А той като свикне трудно ще го отучиш... Rolling Eyes

Тина,да минава черния период при вас!

Точно гледахме с  ММ  кацането на совалката на ЛА летище.За нас-Георги се подобри видимо днес.От 3дни и кака му е с вируса,а аз от днес. Rolling Eyes Но го карам доста тв сравнение с тях.Добре,че идват почивните дни,че да удари едно рамо ММ.

Общи условия

Активация на акаунт