Юни 2011

• 39 802
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Ваче, аз съм против и даването на АБ. В семейството ми не се толерират АБ от много години. Брат ми се сдоби с  асматични кризи и леки (слава Богу) проблеми със сърцето, следствие на АБ. До сега не съм давала, аз също повече от 7-8 години не съм пила АБ и не защото не са ми изписвали.  Никола не е изолиран, не го гледаме в аквариум Simple Smile  среща се ежедневно с деца, които ходят на градина и ясла, в смяна на сезоните, а както знаем вирусите обичат променливото време. Не мисля, че зимата е по-опасна от това време сега. Зимата са по-податливи на настинки, които в повечето случаи не налагат АБ, а съдейки по себе си - пролетта и лятото съм боледувала повече, отколкото зимата.
Лично аз просто не виждам ефект от тези неща, а и не знам до каква степен се усвояват от организма. Ако съдим по витамините, които поглъщаме на таблетки и факта, че се усвояват до 20% от организма, а другото изпишкваме в почвата, то наистина е безсмислено.
Ако става въпрос вие мажете и венците с разни кремчета и т.н, аз и това не правя.. и не защото му никнат зъбите без проблем-напротив и сега е с лек обрив и сополи, просто смятам, че сега е времето, когато той сам трябва да гради имунитет.

Цвети, много ми е скучно в това време. Водя Нико в това клубче, за което споменах вчера. Сутрин го извеждам на градинка за час- час и нещо и това му е.

Августа, ще се радвам да се видим. Simple Smile
По принцип Никола не е кръстен на никого, но бащата на Слав се казва Георги Жеков Николов.  В последствие през годините като актьор са го представяли Георги Жеков, затова и Слав е Слав Жеков, а не Николов. Чак след като родих Нико разбрах, че прадядото на Слав е бил Никола.
Най-вероятно няма да е нито едно от тези две имена, както стана и първия път.

# 661
Аз също не съм давала имуностимуланти на Косьо. Не мисля, че това е начина. Бих казала, че не боледува. Антибиотици за 5 години е пил веднъж - за лаймска болест. Йосиф до сега е приемал Панадол 2 пъти покрай ваксини. Предпочитам сам да се справя организма. Правят ми забележки, че мъча децата, но според мен така е по-добре.
Днес ходих да подавам документи за нова шофьорска книжка и майка ми остана с Йосиф за 2 часа. Каза, че е бил спокоен и дори е успяла да го приспи. Много се зарадвах, защото другата седмица съм на театър и ще ми е по-спокойно
И да не пропусна...
Кити, Роси  Hug съжалявам
Накри - честит празник   bouquet

# 662
  • София
Добър ден и от мен Hug

Кити, много съжалявам Hug
Роси, много съжалявам Hug

Накри, Честит Рожден ден на патерици, да си жива и здрава, обичана и щастлива Hug

Днес времето много добре, ама вечер си става хладно, есен си е вече...крисчо даже шапка има, тука в планината си е яко клинч...даже аз си сложих чорапи Mr. Green

Ние днес много гости, до следобед едни, сега за вечеря чакаме други, поръчали сме си суши, ама и ребърца на скара ще си правим де Mr. Green

Снощи пробвахме да не спи до Крисчо, разменихме си местата с баща му. Събуди се той по някое време рев разбира се, търси ме, крещи мама мама...някакси успя да го приспи, обаче след точно 10-15 мин пак, и така няколко пъти в рамките на 1 час (поне аз като му дам да суче и спи 1-2 часа, а не се буди на 15 минути..)...накрая взе че се надигна и ме видя, и така се дра докато не го взех и не му дадох да суче, че днес е малко прегракнал даже...та накрая пак си разменихме местата и за сега си продължаваме по старому..демек 39049484739 пъти сукане...явно по натам ще правим пак нещо по въпроса...то с тези 6 избиващи зъба бях сигурна, че нищо няма да стане сега...

Имуностимуланти мисля да не давам, но защото Крис няма да ходя на ясла, ако щеше да ходи, щях да му дам. Според мен е по-добре това, отколкото лекарства като се разболее, което е 100% сигурно...В крайна сметка са си измислени тези неща, за да помагат. На нас от много малки са ни давали саностол (то май и сега го има тоя сироп) и да ви кажа доста малко се разболявахме, сега почти не се, нито аз, нито брат ми Peace

Айде, отивам да оправям за гостите, до скоро Hug

# 663
Здравейте мами,
ние пак се поизгубихме извесно време,но сега с настъпването ан студа смятам че много от мамите ще се завърнат.Ние хванахме почти последният влак с морето успяхме да отидем в началото на септември и си изкратахме чудесно.Времето беше горе долу добре с изключение на 2 дни.Плами и той слуша и си хапва без проблем.
Гледам за имунустимулатори говорите чудех се и аз сега дали да не започна да давам.Ичка гледам си писала за ехинацеята.Аз имам и аз купена ехинацея на доктор тайс и мисля да почна да се почерпвам с нея ама и на Плами може да дам какво ще кажете.В нея има малко алкохол ама в листовката пише че става за деца от 1год.А за сиропа саностол наистина е мн добър аз съм гом изпробвала лично.
Иначе и ние сега вдим едни кучешки зъби та е чудо.Тръшкане мятане по цяла нощ.През ноща го усетих нали все спи при нас че нещо хремата го почва и в просъниьца му дадох един витамин ц. Сутринта като стана не беше с обилна хрема ами само понякога когато кихне и му потече и то само от едната дупка което ми стана странно.
Дано с инхалациите  да се оправим и да не е нещо сериозно.За всеки случай почнах да му капя виброцил.
Я споделете къде спят вашите деца в креватчетат ли или при вас.Нашият от известно време е някакъв ужас с това спане в креватчето.Заспива на спалнята премествам го по някое време в креватчето издържа там някои друг час.А понякога даже и толкова не може и става и почва да реве и да протяга ръце.В момента в които го сложа на спалнята и заспива  на секундата.Онази  вечер  пробвах да го залъжа в креватчето обаче не ще и не ще.На обяд е същата работа заспива ми на рамото после максимум по един час в креватчето и се започва адското реване преместя ли го на спалнята  може да спи и 5 часа,ама там аз трябва да го пазя че той как стане и почва със щуротийте а и спалята е висока и ще се метнеа не се е научил да слиза безопасно.
Роси, Кити съжалвам момичета за нещата които ви се случват.
Ох от сега съм се замислила как ли ще изкраме зимата тук в нашата кутийка, едно че са 3 стаи на кръст друго че пипаме навсякъде какво трябва и какво Вчера започна камината да отваря а като почнем да я палим ще стане страшно подозирам.

# 664
  • София
Чинче, аз не говоря за витамини. Самата аз принципно не давам на децата синтетични витамини. И двете ядат доволни количества сурови плодове и зеленчуци.
За АБ всеки има право да решава разбира се, но ми се иска да видя как ще откажеш да дадеш на детенце изписан АБ. Предполагам, че всеки води детето си при лекар, накойто има доверие и който му пасва като възгледи. Е, все някога се налага АБ и не ми изглежда реалистично да не му го дадеш. Не говорим за мен и теб, говорим за децата, с които трудно човек си прави експерименти. Гелчетата за зъби са съвсем друга работа, с тях или без тях все тая. А за яслите и градините... Ще дойде време да видиш, че контактите на Нико с деца сега ще са доста по-различни от контактите в детско заведение. С две думи когато започне на месец да ходи 2 седмици на градина и 2 седмици да седи у дома болен и то докато брат му е в яслена възраст примерно тогава опредлено не вярвам да го ставиш да си гради имунитет по трудния начин. Да не говорим, че обикновено деца с относително малка разлика лепват едно от друго. Мои познати казват едното се тръшна, след него и другото... Та в такива моменти ще ти се иска да ги задържиш здрави повече от 2 седмици. Казвам го, защото като видех Александра кисела изпадах буквално в истерия "Пак ли?!"... "Да, пак?" И това докато не дадох въпросния сироп. Е, не вярвам за 4 месеца да се е срещнала с всички вируси и да е изградила имунитет  Wink Това се случи когато тя беше на 1 година и 8-9 месеца. Сиропа го е пила 2-3 сезона. И боледува абсолютно нормално и досега.
Но всъщност каквото и да напиша сега ти няма да се съгласиш  Wink и затова се чудя дали беше нужно да влизам в полемика. Надявам се да е била полезна поне   Hug Hug Hug

# 665
Eee, Vache, не е задължително да се разболяват толкова. Имам наблюдения от Косьо и от децата от детския център. До дете си е. Някои се разболяват през 3 дни, други не.
И аз съм отказвала да дам антибиотик, Вентролин при пристъп, не знам си какво мляко за дохранване и още подобни... Ужасно се чувствах, отговорността е много голяма. Въпрос на усещане и може би на късмет. Не бих препоръчала на някой друг дали да дава или не. Аз решавам за мен и децата, защото ги познавам и следя състоянието им.
Днес пак ходихме до плажа, но е по-хладно и само се разхождахме. Йосиф подивя, отидохме до буните и ходеше до ръбчето направо да скача във водата  Mr. Green Няма никакъв страх, а батко му беше другата крайност и ми е странно сега...

# 666
Добро утро!За първи път ми се случва да пиша първа за деня. Mr. Green(ще погледна за някоя картинчица за кафенце след малко и ако успея ще ви зарадвам newsm53)

http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=coffee+&cti … start=0&pos=9

http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=tee&ctid=CT … tart=0&pos=15

Ееее,това е всичко,което успях да направя... Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 09:28 от avgusta21

# 667
Здрасти банда  Heart Eyes

Красче, и ние имахме този проблем с креватчето. Просто в един момент си казах, че няма да го слагам повече на нашеъо легло и точка. Престанах! Той го сочеше, ревеше, но аз бях непреклонна. Седях до неговото легълце и го приспивах, галех го и т.н.  Отначало се проточваше, но после нещата се нормализираха, той разбра, че на спалнята работа няма и така. Когато искаше да излиза от леглото си, се озоваваше направо на земята. Чаках го да се умори и после пак в мекичкото му легло и стана. Сега дори сам тича към леглото си като му покажа млякото  Mr. Green А вече си е в стаята сам дори. Трябва да се заинатиш и да не позволяваш да ти се мешат докато не постигнеш победа   Mr. Green Това е моят начин, дано ти е бил полезен   bouquet

Августа, благодаря ти за кефенцето, и тКа става Simple Smile)

Мая, блазе ви за моренцето искам и аз да го видя, когато няма хора и слънце, някак по-романтично ми е..... и Емил е така смел, винаги е с единият крак в пропастта, ако не го държа, не знам...   

Аз за имуностимулантите и подобни предпочитам да посягам, когато е видимо, че организмът има нужда от тях, иначе разчитам на здравословна храна, разходки в планината и плодове. Иначе Саностола е чудесен за мен, Теа съм я отгледала с него. Пак ще купя за зимата. Давала съм и АБ и какво ли не на Теа като бебе, тя боледуваше доста в градината за раЛика от сега, да чукна на дърво. Което ме навява на мисълта, че все пак организма си е добил сам имунитет независимо лекарствата. Не е пила АБ, откакто е на училище. но и там държат на това, болните да са си вкъщи, здравите в клас. Което не се забелязва много в градините и яслите, за съжаление...

# 668
  • София
Мая, да не е засължително да се разболяват през две седмици, но нека мине време ще продължим да пишем в темата  Wink Аз също съм отказвала да дам на Саша АБ и то когато беше на 2 г. Съжалих 100 пъти, защото нещата се влошиха драстично и тогава разбрах, че наистина лекарката ни е чудесен диагностик (лека й пръст! Cry) Сегашната педиатърка също е много свястна и се доверявам изцяло. Не е изписала нито един път АБ на Саша и настоява непременно да види Рали в понеделник преди да й изпише контактна бележка. Така че ако тя прецени да даде АБ аз няма да откажа, защото ще знам, че е необходим. Така че всичко е строго индивидуално. Не вярвам някой да обича да дава АБ  Wink Т.е. тези, на които се налага да ги дават не е задължително да обичат да го правят. Да не говорим, че сегашните АБ са далече от тия в моето детство в много отношения. И да не говорим празни приказки, много добре си спомням как ми дупчеха крачетата с гентамицин. Последици от АБ нямам, за разлика от сливиците, които за 5 годишния ми тогава живот оставиха доста поражения, които сега се проявяват. И добре, че ги извадиха, макар някои да са против ваденето на сливици. Wink

Във вашия детски център само здрави деца ли приемате? Т.е. здрави е относително, защото сега може нищо да му няма, а след 2 часа да е с температура. Предполагам, че контролирате това. Да, обаче в градини и ясли можеш да срещнеш откровено сополиви деца.  Wink Възрастта също има значение. Ако в центъра приемате деца под 3 г. заболеваемостта е доста по-висока. Също така децата отглеждани до 3 г. в семейството извън детски заведения също боледуват в градината, но по-малко сравнено с бебетата в ясленските групи.

Така че за имуностимулантите нека всеки прави каквото прецени. Аз споделих, за да съм полезна за другите, защото въпреки страшния скептицизъм по въпроса аз видях резултата преди 8 г.

Лек ден на всички!  Hug

Ние отиваме да се разходим, а мен ме боли гърлото, което не е на добре  Confused Утре съм на работа, а Ралка ще поседи със свекърва ми, защото лекарката ни е следобяд на смяна.

П.С. Роси, как си, мила? Кървенето поспря ли?

# 669
Чинче, аз не говоря за витамини. Самата аз принципно не давам на децата синтетични витамини. И двете ядат доволни количества сурови плодове и зеленчуци.
За АБ всеки има право да решава разбира се, но ми се иска да видя как ще откажеш да дадеш на детенце изписан АБ. Предполагам, че всеки води детето си при лекар, накойто има доверие и който му пасва като възгледи. Е, все някога се налага АБ и не ми изглежда реалистично да не му го дадеш. Не говорим за мен и теб, говорим за децата, с които трудно човек си прави експерименти. Гелчетата за зъби са съвсем друга работа, с тях или без тях все тая. А за яслите и градините... Ще дойде време да видиш, че контактите на Нико с деца сега ще са доста по-различни от контактите в детско заведение. С две думи когато започне на месец да ходи 2 седмици на градина и 2 седмици да седи у дома болен и то докато брат му е в яслена възраст примерно тогава опредлено не вярвам да го ставиш да си гради имунитет по трудния начин. Да не говорим, че обикновено деца с относително малка разлика лепват едно от друго. Мои познати казват едното се тръшна, след него и другото... Та в такива моменти ще ти се иска да ги задържиш здрави повече от 2 седмици. Казвам го, защото като видех Александра кисела изпадах буквално в истерия "Пак ли?!"... "Да, пак?" И това докато не дадох въпросния сироп. Е, не вярвам за 4 месеца да се е срещнала с всички вируси и да е изградила имунитет  Wink Това се случи когато тя беше на 1 година и 8-9 месеца. Сиропа го е пила 2-3 сезона. И боледува абсолютно нормално и досега.
Но всъщност каквото и да напиша сега ти няма да се съгласиш  Wink и затова се чудя дали беше нужно да влизам в полемика. Надявам се да е била полезна поне   Hug Hug Hug
когато му дойде времето  ще видя. Ще го има този период на разболяване и ще си мине... както е минал при всички. Единствените АБ, които съм пила през живота си са Оспамокс и Ципрофлоксацин- еднократно и двата. Няма и да повторя. До 13 годишна всяка година бях с гнойна ангина и пак АБ не съм пила.
Ако се наложи АБ ще дам, но не се е налагало и в повечето случаи се изписва безразборно АБ, така че си е доста реалистично и да не му го дам. Само за сравнение на рождения ден на Никола, когато той беше болен Загорка му изписа АБ без антибиограма, просто защото било "слязло надолу", а другия педиатър Проспан. В крайна сметка не пи АБ и за 3 дни му беше минало.  
Това са си лични възгледи, при това аз никога не съм била крайна в това отношение.. и наистина не е нужно да изпадаш в полемики, защото аз просто споменах, че не давам такива неща.  Peace Нито съм питала защо давате, укорявайки ви, нито някой ще промени решението ми за това да не давам.  Heart Eyes

Роси, а моето като си блъска главата в решетките как да го оставя в леглото му? Въобще не мога да го сложа да легне отново. Направо ми иде да се гръмна понякога.
Отделно, че Слав накрая казва, че мъча детето...  Rolling Eyes

# 670
O Ели напълно те разбирам с това изказване че мъчиш детето.Ако не беше нашият татко сигурно сега детето все в леглото щеше да си е,защото той започна да кава да го взема като почнеше да реве нощем само и смао да можем да спим а не през половин час да ставам и той сутринта да му е криво като ходи на работа.Затова сега понякога му се ядосвам и му казвам че ще отида в другата стая той да видим как ще го свикне да спи в леглото си.

# 671
Ваче, благодаря, че ме мислиш мила  Hug Не е спряло, само намалява, може би! Към края на седмицата ще си направя контролен преглед при мойта гинеколожка  да видим, тъкмо ще си пусна цитонамазка и прочие задължително. Нищо не ме боли и не се увеличава, та смятам, че не е проблем, за сега. Hug

Чинче, миличките вие  Hug Как да те посъветвам, като не съм го преживяла?! Според теб защо го прави? Ти как му реагираш? Винаги ли го прави, или само в конкретни ситуации? трябва да се видим да ми обясниш, не съм срещала такова нещо. Иска ми се да ти помогна....Има ли вариант да те манипулира, ВЕЧЕ???  newsm78 ooooh!

# 672
Не твърдя, че антибиотиците са абсолютното зло. Не исках да прозвучи като заяждане.
Само споделям, че не всички деца се разболяват толкова често, да не плашим тези, които са с първо.
Написах един ферман за доверието в лекарите, но го изтрих. Всеки има глава, сам предценява. Аз лично при по-сериозни проблеми съм за 2ро и 3то мнение.
А имуностимолаторите са нещо изкуствено и лично аз имам съмнения за страничните им ефекти.

# 673
Здравейте!

Красче, за спането - като заспи го слагам в креватчето и се събужда по някое време през нощта - 2-3 ч и си го вземам при мен. Така спим до сутринта. На обед си спи в креватчето.

Аз също съм отказвала да давам АБ на Иван. И друг път съм писала че всъщност никога не е пил. А имуностимулиращи сиропи давах в началото и мога да кажа че тогава все се разболяваше. Когато спрях да стимулирам и започнах да лекувам почти без лекарства, успя да си изгради сам имунитет и вече боледува само по около веднъж през зимния период. Това е моя опит. Както казва Мая, може би си е до дете. Сега и с Никола така действам, надявам се, че това е най-доброто за него.

Цитат
А имуностимолаторите са нещо изкуствено и лично аз имам съмнения за страничните им ефекти.
Аз прочетох статия за имуностимулантите, в която бе написано, че хората ги пият когато са здрави, затова слагали нещо в тях, което по късно ги разболява. Вярно или не, не мога да знам, но след като съм го прочела вече, предпочитам без тях. А и опита ми с моето дете показа, че без тях му е по добре.

Ех, лятото се завръща и пак ми се ходи на море. Дано да успеем да отидем още за един уикенд, но следващия уикенд е работен и май ще ми се размине.  Wink

# 674
А н и ако идвате до Варна прати едно ЛС  Peace Ние сме тук още 10тина дни.

Общи условия

Активация на акаунт