Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Включвам се с въпрос, койтовероятно е бил коментиран на дълго и на широко, но за съжаление нямам никакво време да се ровя и да чета.
Става въпрос за мойто детенце, което успешно лекувам при класически хомеопат, тази вечер го заболя зъбче. Непрекъснато плачеше и явно болката беше нетърпима. Заведохме го в спешен стоматологичен кабинет, където ни обясниха, че детето имА пулпит. Сложиха арсен на зъбчето и ни казаха да отидем след два дни за лекарство и пломба.
Та въпросът ми е какво смята хомеопатията по въпроса за зъболечението? Инстинктът ми подсказва, че не е много хубаво да се умъртвява нерв с арсен, но какъв друг избор можех да направя? Да оставя детето да плаче цяла нощ докато утре се свържа с хомеомата на детето. Въобще хомеопатията занимава ли се със зъболечение? Простете ми за невежеството... Дано някой се включи със съвет какво да правим занапред в подобни случаи?

# 271
Щом имате успешно лечение при вашия класик, попитайте го. Явно е наясно.
Разбира се, че няма да оставите детето с тази болка цяла нощ. Peace

# 272
  • София
Привет!

Забелязвам нещо странно в последните дни при Габи. От време на време вдига лека Т, без никакви симптоми. Т варира между 37.3-37.6/7. Времето е различно - сутрин, следобед, просто я усещам, че ми се струва по-топла и хоп, има Т.

Иначе, последното, което имаше като проблем беше след Т, че я удряше в крачето и не можеше да ходи. Това се случи 3 пъти, като всеки път с мноооого по-малка сила и слезна в стъпълцата (което хомеопатът ми каза, че е добър показател). Давала съм предписаното лекарство, след консултация.

Правихме кръвни изследвания при повторния проблем с крачето, преди около 2 седмици (пак имаше лека Т, от този сорт като гореспоменатата). Картината показа, че е имало някаква инфекция, но ме увериха, че нищо тревожно не се вижда. Т.е. проблемът е отминал.

Само не мога да намеря отговор на въпроса с Т....

# 273
  • София - Варна - Бургас
Привет отново!
Включвам се, за да попитам ако някой може да ми помогне... Praynig
Родих преди два месеца в чужбина здраво бебенце. После се наложи да влезем в болница, когато бебе беше още на 20 дена. Лежахме в едно ужасно, сбъднало се от кошмарите ми Инфекциозно и сега за подарък си имаме златист стафилок в нослето. Писна ми от антибиотици -  Cry За Бога детето ми е на 2 месеца и мисля, че е ужасно това безразборно примемане на хапове.
Та моля за помощ, ако някой е имал подомен проблем, как се е справил с него...

Staphylococcus aureus e "продукт" на т.н. вътреболнична инфекция, което преведено на разбираем език означава Стафилокок мутант, оцелял от всички видове антибиотици в някоя болница и е изключително устойчив, така че е безпредметно е да се подлагате на повече опити с АБ. За щастие, класическата хомеопатия се справя и с него.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 08:59 от Aleksander

# 274
Малини, отговор на необяснимата температура ти няма да намериш. Хомеопатът ти обаче би могъл. Впрочем има доста хора с "необяснимо" повишаване на Т, рецидивиращо отново и отново за дълъг период при видимо здраве.

# 275
  • София
Значи утре пак ще си говорим с него Simple Smile
Мерси много!

# 276
Аз съм от тези с температурата. Мислех, че е от гърлото, но след ХЛ вече не ме боли - бях обещала преди време да се похваля ако има резултат.  Peace

# 277
Благодаря за разяснението Александър  bouquet
Аз не съм в България, за съжаление Sad Но ще потърся и тук  класически хомеопат..

# 278
Отново имам питане - необходима ми е някаква книга, която да дам на мой близък (той не ползва интернет) и от която той да се ограмоти що е то хомеопатия, как действа, как се прилага, ползите и употребата на хомеопатични препарати. И не - не искам вътре да има рецепти, искам той сам да се убеди, че това е полезно и да пристъпи към среща и лечение с хомеопат.

# 279
Миии....."Науката Хомеопатия" на Витулкас. Може малко да му се усложни до края на книгата, но пък ще му даде добра представа ЗАЩО.

# 280
Отново имам питане - необходима ми е някаква книга, която да дам на мой близък (той не ползва интернет) и от която той да се ограмоти що е то хомеопатия, как действа, как се прилага, ползите и употребата на хомеопатични препарати. И не - не искам вътре да има рецепти, искам той сам да се убеди, че това е полезно и да пристъпи към среща и лечение с хомеопат.
Четивото, което ви е препоръчала Мечка Малинарка наистина е най-доброто за начало, но помислете и за конкретен пример, защото според мен повечето хора имат нужда от доказателства.

# 281
  • София - Варна - Бургас
Да, да помислим за конкретни примери и доказателства, но как, като тук всеки се вайка и оплаква, а като е доволен от хомеопатията, мълчи!
  Не мълчете бе хора, давайте доказателства. Или няма такива?...

# 282
Не съм от хората които обичат да пишат във форуми , но ще откликна на призива на Алексанър и ще напиша накратко моя опит с ХЛ. Лекувам се с хомеопатия вече 6 месеца , сменила съм 5 лекарства докато излезе моето лекарство . Не съм сменяла хомеопата въпреки неуспехите с първите четири . Какво научих - когато не е подходящото лекарство имах непрекъснато съмнения дали е правилното ХЛ, ровех постоянно в интернет да чета картината която описват за даденото лекарство , пишех тук на лични и задавах въпроси , мърморех срещу хомеопата си , негодувах когата не ми вдига телефона си , ядосвах се когато няма свободни часове , имах огромна съпротива като вземах предписаните дози , постоянно исках да ми сменят лекарството и нямах търпение да мине месеца да отида и да се оплача  и да ми даде ново лекарство. Когато ми изписаха сегашното лекарство - просто го почувствах, че е моето . Наистина е невероятно това което се случи , наистина започна да тече като че ли една сила в мен и да ме кара да се чувствам всеки изминал ден все по - добре . Сега просто знам ,че съм на правилния път .. Съвета  ми към всички, които искат лечение с хомеопатия е да бъдат търпеливи , да не се притесняват и отчайват, когато не се улучи от първия ,втория, третия път лекарството . Не е никак лесно хомеопата да стигне с въпроси толкова дълбоко във вас , че да открие първопричината за заболяването , защото има неща които така сме заровили в себе си , че самите ние не знаем за съществуването им. Не се отказвайте и знайте ,че дори грешно изписано ХЛ е добро за Вас защото прави път на следващото и има някакъв ефект върху вас и ви помага. Бъдете смели когато не се чувствате добре, да споделите с хомеопата си . Не забравяйте , че хомеопата също е човек и има право на почивка , има право на грешки и дори има право да не е в кондиция винаги , т.е той първо е човек като нас преди да е хомеопат .

# 283
Не съм от хората които обичат да пишат във форуми , но ще откликна на призива на Алексанър и ще напиша накратко моя опит с ХЛ. Лекувам се с хомеопатия вече 6 месеца , сменила съм 5 лекарства докато излезе моето лекарство . Не съм сменяла хомеопата въпреки неуспехите с първите четири . Какво научих - когато не е подходящото лекарство имах непрекъснато съмнения дали е правилното ХЛ, ровех постоянно в интернет да чета картината която описват за даденото лекарство , пишех тук на лични и задавах въпроси , мърморех срещу хомеопата си , негодувах когата не ми вдига телефона си , ядосвах се когато няма свободни часове , имах огромна съпротива като вземах предписаните дози , постоянно исках да ми сменят лекарството и нямах търпение да мине месеца да отида и да се оплача  и да ми даде ново лекарство. Когато ми изписаха сегашното лекарство - просто го почувствах, че е моето . Наистина е невероятно това което се случи , наистина започна да тече като че ли една сила в мен и да ме кара да се чувствам всеки изминал ден все по - добре . Сега просто знам ,че съм на правилния път .. Съвета  ми към всички, които искат лечение с хомеопатия е да бъдат търпеливи , да не се притесняват и отчайват, когато не се улучи от първия ,втория, третия път лекарството . Не е никак лесно хомеопата да стигне с въпроси толкова дълбоко във вас , че да открие първопричината за заболяването , защото има неща които така сме заровили в себе си , че самите ние не знаем за съществуването им. Не се отказвайте и знайте ,че дори грешно изписано ХЛ е добро за Вас защото прави път на следващото и има някакъв ефект върху вас и ви помага. Бъдете смели когато не се чувствате добре, да споделите с хомеопата си . Не забравяйте , че хомеопата също е човек и има право на почивка , има право на грешки и дори има право да не е в кондиция винаги , т.е той първо е човек като нас преди да е хомеопат .
[/quote
  202uu
Подкрепям написаното !

# 284
  • София - Варна - Бургас

Калика, благодаря за откровения пост! Самият Витулкас е писал в препоръчаната от Мечка книга, че дори мн. добрия хомеопат има около 6% познаване на симилимума от раз.

Общи условия

Активация на акаунт