Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 502
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Писах. Но си останах с питането  33uu

# 301
http://anhira.com/homeopathy/deca.php
Някой може ли да ми отговори как се лекува витилиго или да ми препоръчате хомеопат във Варна на ЛС? newsm78
Много искам да помогна на сестра си. Praynig

# 302

Даринка, знаеш ли че има един Езотеричен закон: "Никое непоискано добро не остава ненаказано!"

Александър, знам .... но пък от друга страна не мисля трябва да предам тук целият разговор с този човек Simple Smile по-кратичко и ясно е - трябва ми книга за информация Simple Smile)) В интерес на истината този човек прие примера ми - отиде на интервю, дадоха му лекарство и той сега мисли дали да го взима, тъй като и това, което му били дали е "химия като всичко останало и той изобщо не обичал никакви лекари" (цитирам неговите думи). В случай, че при него нещата са успешни (за което ще трябва според мен доста време), то неговият пример ще бъде изключително полезен, за сестра ми .... която, за мое най-голямо съжаление е Тома неверни за всичко и "нищо не й помага".

Вчера обиколих доста места за книгата, но я няма никъде. На мен като "потребител" на хомеопатично лечение мисля също би ми била полезна - нека бъдем ограмотени пациенти и не вършим глупости. Поръчала съм я, ако могат да ми я доставят в една книжарница - да видим дали ще има успех.

Кокошчица - аз мога да ударя едно рамо за книгата от "Чаталджа". Ако не се справиш с поръчката - пиши на лични.

# 303
"Бе всеки път като питам нещо и предизвиквам страшна полемика! Що така се получава?

Аз съм пример за човека, когото искам да убедя да посети хомеопат. Обаче явно на него това не му е достатъчно"

Няма никаква полемика , обяснението е, че човека , който искате ВИЕ да се лекува с хомеопатия просто не е УЗРЯЛ за това. Няма нищо лощо в това , защото едни се лекуват с хомеопатия , други със здравословно хранене , трети с билки и т.н и за всички тяхното лечение е най - добро .

# 304
Кокошчица - аз мога да ударя едно рамо за книгата от "Чаталджа". Ако не се справиш с поръчката - пиши на лични.

Благодаря ти, засега ще ти откажа, защото вече получих предложение за помощ на ЛС. Ако нищо не стане ще ти пиша.
Благодаря ти пак  Hug

Иначе и аз съм съгласна, че човек трябва да узрее, за да се лекува с хомеопатия.
Това не значи, че не може да го полеем и наторим де  Wink , за да узрее по-бързичко.
Мъжа ми например е съгласен, че хомеопатията лекува безотказно заболявания, но за емоционални проблеми, поведенчески проблеми - ами свръхскептичен е   33uu Въпреки, че има пример пред себе си за обратното  33uu  ooooh! И това е донякъде, защото няма желание да прочете поне една хомеопатична книжка, за да види принципа на действие.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 13:16 от кокошчица

# 305
Семената ще покълнат само ако почвата е готова...
Говорене с близки и познати, да, така е, но с мярка, без настоятелство и излишна жар. Няма смисъл Grinning Не забравяйте, че ако "насилим" някого да посети хомеопат и се разочарова, е възможно да обвини вас, които сте го накарали...

# 306
Правилно, на сила не можеш да помогнеш, било то и само със съвет. Една приятелка вече 2 тъпи и давам тел на нашата Хом (не съм я агитирала, само разказах как последно си излекувах бронхита) и все при лекари ходят при нужда. Най-накрая се решили и отишли при друг хомеопат, та тя дала 4 ХЛ на децата и Шуслерови соли  ooooh!за разкош  Mr. Green Обажда ми се и ме пита защо се влошават като вече доста време пият ХЛ и то често (че и за Т панадол давала) чуди се какво ОЩЕ да им даде  Sad

Мъчно ми стана за децата, те често боледуват и не стига купищата лекарства изпити, ами сега и купища ХЛ.

Та, мисълта ми е, че хората не искат да се информират, разчитат на и аз не знам на какво разчитат. Разчитат на авторитети, на чужд опит, някой друг да поеме отговорност. Трудно ми е да го разбера.

И понеже сайтът на въпросната хом е доста привличащ нови клиенти, а лечението е опасно дори според моите скромни познания ще и напиша името д-р Василка Юрукова от Пловдив. Не ходете там!

# 307
  • И аз не знам къде...
Да, ама ако знаете колко колеги ме агитират да зарежа класическата хомеопатия и да посетя въпросната хомеопатка ..............
Ако добре си спомням от там е обясненито за разликата м/у калсическата и боаронската хомеопатия - класичексата хомеопатия лекува с високи потенции и уврежда организма, а боаронската лекува с ниски потенции и не вреди по никакъв начин   Wink!
Но може и да греша и друг хомеопат да е дал това обяснение!
А по въпроса за узряването - ами много хора посещават хомеопат, без значение за тях какъв, само защото сега било модерно  ooooh!!

# 308
ох, и аз да споделя за една мила съфорумка която посъветва  друга да пие някакво ХЛ в потенция 30 за увеличение на лактацията,а трета се намеси,че в потенция 30 е за спиране на лактацията,но в потенция 9 е точно за увеличение - информацията е почерпена от листовката на въпросното ХЛ в която НАИСТИНА има такава врътка  ooooh!

# 309
Снощи моята приятелка е посетила класически хомеопат и днес децата не кашлят така страшно като вчера. През нощта кашлицата се е засилила, повръщали са, но днес звучаха доста по-добре. Надявам се но ден два да са здрави и най-вече се надявам майка им да е по-активна в лечението им занапред.

# 310
така .... препоръчаната книга не можаха да ми я намерят. Явно е доста отдавна изданието и ... Но ме снабдиха с "Хомеопатия - медицина на новото хилядолетие" отново на Георгос Витулкас и снощи я изчетох почти на един дъх. И ..... имам още повече въпроси отпреди четенето Simple Smile

Как да продължа? Със следваща книга или има някакви ограмотителни за пациенти курсове? Моля не приемайте любопитството ми като желание за самолекуване. Определено смятам, че за обикновения човек това е доста непозната материя, а сме от всякъде бомбардирани с информация за другата медицина.

Преди да се запозная по-отблизо с хомеопатията ми се наложи операция. По съвет на две мои наскоро раждали близки, посещавали различни хомеопати приех арника (не помня, но може би 200). След като предписанията на хомеопатията са субективни, защо двама различни лекари са предписали за една и съща случка (раждане) на различни пациенти едно и също лекарство? А и след като виждам в хомеопатичната аптека, че се продават комплекти за бърза помощ, може би все пак има някаква известна обективност? Добре ли е човек да има в къщи такава аптечка?

И още нещо - мисля, че трябва са сменя хомеопата, който посещавам. Има ли списък на класическите хомеопати за гр. София, от където мога да избера? И - да спра ли, тези препарати, които в момента ми е предписал или все пак да довърша започнатото?

# 311
ДаринаК, дори да изучиш пълния курс - 4-5 години, идеята за самолечение отново не е добра, защото е изключително трудно, да не кажем невъзможно, човек да се погледне непредубедено. Колко от нас съзнават, че са жестоки например, или завистливи, или дребнави...

Но удоволствието от изучаването и богатия НОВ свят, който се открива пред човек, който задълбочи в знанието, са огромни.

По другото - индивидуално предписание не значи само лекарство, значи и потенция също. Но пък нали е ясно, че нямаме милиарди лекарства, колкото са хората по света? Grinning Има специфични ситуации, в които болшинството хора реагират идентично. Казвам идентично, не еднакво. А хомеопатията е ПОДОБИЕ, не еднаквост. Ако и ти, и аз сме за арника, това не значи, че  и двете ни боли  еднакво или и на двете кръвта ни се съсирва еднакво. Имаме подобие в травмата обаче. Това най-простичко казано.
Аптечката вкъщи е добра идея, за спешна помощ, но лекарствата се приемат само след хомеопатична консултация, дори спешно. Например ако пчела ужили някого по езика, първото, за което лаикът ще се сети, е апис. Да, ама прекаленото подобие понякога изиграва лоши шеги, защото ако - както често става - имаме първоначално влошаване - представете си този подут език да се подуе още повече, може да задуши пациента.

Тук няма кой да ти каже дали да продължиш лечението си или да смениш хомеопата си. Трябва да поговориш с него, или да обърнеш внимание на себе си - каква  е промяната след приема на лекарствата, начина, по който се чувстваш и куп други фактори. Не разчитай на списъци. Гарантирам ти, че хомеопатите, които си струват, няма да ги видиш по списъците Peace

# 312
Мечка Малинарка Simple Smile както казах - не желая да се самолекувам. Само ми е изключително интересно и се чудих дали няма някакви курсове по-скоро с цел популяризиране на хомеопатията. Но, явно ще си чета книжки. Май има достатъчно, които не са с предписания. Ще поровя, ще ида до хомеопатичната аптека и т.н.

За аптечката - отново не говоря за самолечение, а за наличието й в къщи!

За хомеопата - няма какво да говоря, нещата са различни от това, което чета и съм убедена, че трябва да направя нещо. От там дойде и въпросът "да спра ли, тези препарати, които в момента ми е предписал или все пак да довърша започнатото?"

Добре да поставя въпросът си така - може ли да ми препоръчате класически хомеопат в гр. София?

# 313
  • Страната на приказките
Не разчитай на списъци. Гарантирам ти, че хомеопатите, които си струват, няма да ги видиш по списъците Peace
Да, точно това и на мен ми е чудно. Това някаква секта ли е, та се пазят в толкова дълбока тайна имената на хомеопатите, от които са толкова доволни пишещите тук? Защо са ни тогава онези списъци, омръзна ми да обикалям хомеопати, които ме убеждават колко съм се подобрила от предния път. Все пак аз трябва да го усетя....

# 314
А депресия лекува ли се с хомеопатия? Пуснете ми и на мен лично съобщение с имена на хомеопати, плийс? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт