Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 846
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Не знам дали съм го препоръчала. Grinning Но семейството ми се лекува при него. (и факт, че все по-рядко се налага). Други, които уважавам, са Ани Павлова и Камелия Попова.
Докато от разочарования мога да напълня цял лист, но пък няма да го направя, защото не е колегиално.

# 631
Приятно е, че въпреки неудобството за хомеопатите, от гледна точка на уредбата, все пак си позволяваме да споменаваме имена. Надявам се, че всички тук са добронамерени. Мечка Малинарка, благодаря Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 03:27 от aman

# 632
  • София - Варна - Бургас
Може разбира се. Питах Тандонова защо според нея е остро, предвид че хлапето й не е пеленаче?

Впрочем какво за теб, Александър, е остро състояние? Grinning

Например интезивна висока Т. Simple Smile

И само толкова?

(Ми не.  Остро (по повод температурата, защото изобщо не е единственият белег, нито най-важният, тъй като Острото е СЪВКУПНОСТ от белези, но ще коментирам нея сега) е когато има внезапност, щото температурата  може да ти я вдигне на третия ден, а дотогава да се влачи, да се качва постепенно и това няма да бъде остро.)

Мечка, не знам дали сте стигнали до изучаване как се работи с Реперториума и какви са ти познанията по Английски език, но там Рубриката която ти цитирах в превод е: Intense heat = Интензивна температура
  Peace

# 633
Здравейте, предварително се извинявам ако поставям вече коментиран въпрос, но при началното разглеждане не намерих достатъчно информация.
При прием на ментол (късно видяхме написаното на опаковката) след еднократен прием на хомеопатично лекарство напълно ли се прекратява действието на лекарството? Какво може да се направи за да се възстанови действието?

# 634
Магеснице, от такава хомеопатка преди време детето ми се озова по спешност в болница на системи и антибиотици. Държаха ни 10 дни. Тя тъпо и упорито настояваше, че лекарството е еди какво си, да го повтарям! А аз тъпо и упорито бях решила да не давам антибиотици...докато детето не изпадна в безсъзнание. Хомеопата освен класически, би трябвало и да е добър.
Защо ли ми звучи много познато - ние стигнахме три пъти до болница в крайно лошо състояние.
Г-ца Маймунска  ,точно това ме притеснява и мен-да не стгнем до там.
Със сигурност освен класически трябва да е и добър хомеопата ,но е трудно човек  да го намери(особено във Варна ,както се оказа).
Оказва се че в такъв голям град - да наистина няма добри хомеопати . За Добрич ми пращат кординати на поне трима мноого добри хомеопата ...

# 635
Споменаването на имена на хомеопати не е лошо-обмяна на опит е донякъде.Едни са доволни ,други-не.Съжалявам ако съм нарушила някаво правило и се е получили неетично!
 От д-р Хаджиева нямам други оплаквания ,идвала е да ни преглежда дори в почивни дни ,а един път в снежна виелица.Просто при нас няма желания ефект в повечето случаи.Като гледам колко хора чакат всеки път в кабинета и явно има и много доволни пациенти ,на които лечението помага.Мисля си ,че този негативен ефект  донякъде се получава от натрупването на много пациенти.Хомеопатите са хора и като свички нас имат капацитет и се преуморяват.Нямам за цел да оплювам или лансирам който и да е,просто казвам как стоят нещата при нас
Решила съм да търся нашия лекар и няма да се откажа от хомеопатията ,заради досегашния си не особено позитивен опит!
Поздрави  Simple Smile!
ПП-Вече имам имената на двама лекари ,но моля всеки ,който е доволен да сподели името на лекаря си.Явно е по-удачно това да става на лични..

# 636
Може разбира се. Питах Тандонова защо според нея е остро, предвид че хлапето й не е пеленаче?

Впрочем какво за теб, Александър, е остро състояние? Grinning

Например интезивна висока Т. Simple Smile

И само толкова?

(Ми не.  Остро (по повод температурата, защото изобщо не е единственият белег, нито най-важният, тъй като Острото е СЪВКУПНОСТ от белези, но ще коментирам нея сега) е когато има внезапност, щото температурата  може да ти я вдигне на третия ден, а дотогава да се влачи, да се качва постепенно и това няма да бъде остро.)

Мечка, не знам дали сте стигнали до изучаване как се работи с Реперториума и какви са ти познанията по Английски език, но там Рубриката която ти цитирах в превод е: Intense heat = Интензивна температура
  Peace
С реперториум работя, спокойно Laughing Английски и френски говоря от дете. Но пък и български добре поназнайвам, та интензивно висока температура като израз няма, защото значат едно и също двете думички. Нещо като Афтършейв за след бръснене...

И понеже се хвана за рубриката - там е и бриония, която може да вдигне тази температура над 39 градуса и чак към трети ден от заболяването, независимо, че достига много високи стойности (PAROXYSMAL fever). И за какво остро ми говориш... Наясно станаха всички за "острото", което ти мислиш за остро, а ние говорим за качествени скокове и миазми.... По миазмични причини не можеш например да причислиш  силика или хамомила към острите лекарства. Изобщо ако ние, като изучаващи хомеопатия не правим разлика между остро протичаща болест и остро състояние... горките  пациенти.

# 637
Здравейте, предварително се извинявам ако поставям вече коментиран въпрос, но при началното разглеждане не намерих достатъчно информация.
При прием на ментол (късно видяхме написаното на опаковката) след еднократен прием на хомеопатично лекарство напълно ли се прекратява действието на лекарството? Какво може да се направи за да се възстанови действието?

Не при всеки антидотира. Но е добре да го кажете на човека, който ви лекува, той би трябвало да знае какво да следи.

# 638

Не при всеки антидотира. Но е добре да го кажете на човека, който ви лекува, той би трябвало да знае какво да следи.

Благодаря за отговора. Струва ми се че при нас се получи така, но ще изчакаме още 2-3 дни и ще попитам където трябва.

# 639
  • Пловдив
Да се твърди, че никненето на зъби е остро състояние, означава, че този, който го твърди, не прави разлика между остро и други състояния. Следва, че няма разбиране за миазмичната теория, да не задълбавам.
Никненето на зъби не е остро състояние, независимо колко тежко протича. Всяко дете изкарва зъби по начин, който е характерен за него. Това НЕ е остро състояние.

Това за острото с-ние аз си го измислих Blush Така реших щото покрай зъбите се върнаха огромните сливици,гърлото беше червено и така.Според мен ни върнаха/зъбите/ назад в това,което бяхме постигнали...Хом. не е казала,че е остро и съответно не сме пили ХЛ за това.

Ако има значение не е вдигал Т.
Благодаря за разясненеията! Peace

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 08:54 от tandonova

# 640
Не е нужно да е непременно остро от гл.т. на хомеопатията, за да пие лекарство. Ако има например ментална картина, силна болка и прочие, ако е нещо, което видимо му пречи и е в силен дискомфорт, що да не пие, ще пие, ако има нужда. (някой да не вземе сега да приеме тези симптоми буквално като необходимост да са налични...) За съвсем друго говорихме, но пък мисля, че се внесе повече яснота.

# 641
Впрочем благодаря на всички за мислите, мненията, въпросите. Те ми помагат да видя какво ми куца, какво вече знам, какво трябва да преговоря, какво трябва да науча. И на Само за малко.

# 642
Мечка Малинарка дано всички сме си взаимно полезни, нали заради това пишем тук.
Ти учиш за едно, ние - да бъдем грамотни пациенти Simple Smile Поне на мен ми е много, много полезно.

Аз искам да питам нещо малко по-странично. Има ли държави, в които хомеопатията да не е така полулегална както в България? И човек да може с медицинската си застраховка да избере сам дали да посети хомеопат или алопат?

И друго - аз не съм много запозната по въпроса с ваксините. Била съм дете, когато сигурно изобщо не се е говорило в България за вредата от тях и са поставяни масово на всички и никой не е имал даже идея да не ги поставя. От както сама трябва да решавам дали да се реимунизирам или не, дали да поставя противогрипна ваксина или не - не ги поставям. Не за друго ми все си мислех, че просто не ми е необходимо. Обаче възниква един такъв въпрос - ОК, не са полезни. Обаче законодателството е така направено, че като не поставиш на детето си и нито го приемат на ясла, нито на детска градина (за училище - не знам). Нали се сещате, че това води до отглеждане на детето в къщи. Не коментирам социализирането им, обаче много хора нямат финансовата възможност да направят това. (друг е въпросът има или не детски градини, това го оставяме настрани). Та - какво предлага хомеопатията по тоя въпрос? Как може да се реши тази патова според мен ситуация.

# 643
  • Пловдив
Има тема за ваксините пак в тоя подфорум Peace Иначе варианти има,но всеки се спасява поотделно,щото най-добрия вариант е леееко незаконен Wink.Но да не разводняваме тая тема...в другата има доста писано Peace

# 644
Точно така. (За училище няма проблем, образованието е задължително за момента и няма закон все още (недай си Боже), който да забранява)
Не знам дали в другите държави Здравните каси поемат хомеопатично лечение. И на мен би ми било интересно. Ще попитам.

Общи условия

Активация на акаунт