Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 829
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
и аз така май за всичко докладвам ... и той все вика - твърде добре Simple Smile)))

Мече, това за рибата много интересно. Аз без да имам отвращение имам някаква непоносимост към нея (коментирали сме го с хомеопата), обаче още не съм изпитала желание да я ям Simple Smile))

# 691
Ми не. Минерално ми беше лекарството. И интересно че няма отношение към рибата, поне не в реперториума, което не значи, че някой ден няма да се впише и този симптом Thinking

Тандонова, добре правиш, по-добре изпей всичко, отколкото да изтървеш нещо Peace Впрочем са ви логични симптомите, споко Grinning
Дарина, може би не ти е нужна. Явно си набавяш от друга храна.

# 692
А калкареа фосфорика с крем-карамел ли се храни? Simple Smile))))

# 693
А калкареа фосфорика с крем-карамел ли се храни? Simple Smile))))

Joy Ако калкареа фосфорика го откаже другия път крем-карамела, моля прати ми го на мен  Joy

(извинете за лиричното отклонение, но крем-карамелът си е крем-карамел и не може да се отнасяме пренебрежително към него!)

# 694
  • Пловдив
Аз съм забелязала, че при заболяване някакво при децата ми, дори и да не пият хомеопатия /аз чакам до последно да се справят сами и ако видя, че не става, тогава чак търся помощ..  Simple Smile т.е. в голяма част от случаите не пият нищо.../, има промяна в хранителните навици..появяват се странни желания за дадена храна, която през другото време не долюбват...като че ли организмът има нужда точно от това в този момент и си го търси...

# 695
Здравейте
От известно време се лутам в алтернативните методи за лечение. Запознах се с ГНМ, Су-джок, хомеопатия...но все още не мога да намеря моя начин на справяне с .... проблемите на здравословното състояние.
След като изчетох информативната тема за хомеопатията, реших, че това ще е най-приложимо за мен, но никъде не мога да намеря информация за ...
Аз мисля,  че трябва да се свържете с класически хомеопат, който едновременно с това е и лекар/педиатър. Или пък да потърсите помощ от класически хомеопат,който работи в тясно сътрудничество с лекар, за да може двамата заедно да взимат решения. Виждал съм невероятни резултати от класическата хомеопатия и то не при един човек. Но пък също съм виждал и  дете лекувано изключително успешно от бронхиална астма, като лечението беше проведено от лекар-хомеопат,  който се е подготвял от Боаронски курсове. Всичко опира до будността, хомеопатичните познания и опита на лекаря.  Срещал съм даже мнения,че когато е приложен антибиотик,професионалните хомеопати познават начини за премахване на неговите вредни въздействия, предполагам чрез приготвяне на хомеопатичен препарат от съответният антибиотик. Защото антибиотикът, като всяко лекарство предизвиква т.нар. лекарствена болест. Но пък в определени случаи няма как да се избегне антибиотика.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 21:37 от Assamas

# 696
Тотален игнор на последния пост. Защото не е обективен. Детето, което не получава пристъпи на астма вече - не е изследвано по-нататъшното му поведение и състояние. Ако астмата е излекувана, но се е появил сърдечен проблем, постоянен страх от нещо, натрапливи мисли, делюзии...В този случай това няма да бъде излекуване, а потискане и вкарване на проблем на по-дълбоко ниво.
В т.нар. лекарствен миазъм изобщо не се влиза толкова лесно! Моля, предвид това, че явно не изучавате класическа хомеопатия, не плашете хората с "лекарствената" ви болест!!!

Говорите за тавтопатия. tauto значи същото. Тук говорим за хомеопатия. Тавтопатията е разновидност на изопатията. Приготвя се потенциран медикамент или токсин, които човек е приемал в определен момент. Може да се окаже полезен метод като допълнение, но не и замяна на хомеопатичното лечение. Има си конкретни ситуации, в които може би ще се наложи този тип лечение, но са рядкост. И обикновено не се стига до там, ако хомеопатът си познава добре работата. Най-лесно е на някого да реши, че като не може да се  справи и дай сега да приготвяме потенцирани антибиотици и прочие.
Дори пациентът да присъства в рубриката "Никога не е добре след",  това не е причина да се прибягва до тавтопатията. Тук не говорим все пак и за хора, натровени от работа с алуминий, живаци и прочие, или пили преднизолон една камара време.... Ваксинозите също са в тази ракия.

Лечителите, ползващи метода, предупреждават да се използва като крайна мярка, ако нищо друго не е подействало, както и предупреждават за влошавания. Най-силно върху организма влияят изкуствените хормони, после ваксините, накрая антибиотиците. Впрочем знаете ли, че изкуствените хормони не се разграждат в природата току-така, през отпадните води влизат в системата. От там отново в нас, чрез полетите зеленчуци и прочие.. Нека помислим какво правим не само на себе си, но и на децата си, гълтайки противозачатъчни таблетки. И за така известната напоследък хормонозащитна терапия за жени над 50 години. Да гълтат - бабите седнали да мислят колко млади и красиви трябва да бъдат, вместо да приемат възрастта си. И после що има остеопороза, ми ще има...(простете отклонението)

# 697
Assamas , доста време отделяме, за да обясняваме как хомеопатията е само една. Че боаронските предписания не са лечебни, не са хомеопатия, а са вредни, дори и опасни. Да имате мнение, разабира се, е ваше право. Но не давайте съвети, по въпроси, по които не сте компетентен/а.
Вашата мечта или каквото е, алопатията и хомеопатията да работят единно би могла да бъде реалност в редки и специални случаи. Но по принцоп да работят заедно няма как, защото разбиранията за болест и здраве са противоположни.
Не смятам, че трябва да повтаряме сега всичко онова, което четящите и пишещите тук вече знаят. Ако желаете да имате повече информация, четете. Но спокойно със съветите.

# 698
Всеки от нас със сигурност има и други опити, размисли и проучвания (може дори и в момента), но нека тук да остане като разговор за класическата хомеопатия. Дори и зададените от пациентите понякога малко загубени въпроси носят важна и полезна информация от отговорите на класическите хомеопати или учещите за такива или от тия пациенти дето имат повече опит.

# 699
За мен лично загубени въпроси няма.  Peace Изнервям се само когато нещо е повторено няколко пъти, а продължава да се пита за него. В смисъл от един и същи човек. А пък аз имам претенциите, че умея да обяснявам достъпно. Crazy Joy Разбираемо е иначе донякъде, че повечето новички не се връщат да четат назад.

# 700
Наистина хормоните могат да имат вредни въздействия,  като се има предвид приемът им чрез храните от животински произход. По гореописаният начин хормоните да проникват чрез поливните води в растенията - са нужни аналитични репрезентативни изследвания на водите за напояване. Вероятно е възможно, но без изследвания, няма как да се приеме като неуспорим факт.
 Нямам сведения детето с излекуваната астма да има някакви проблеми като  преместване и задълбочаване на соматичният проблем в някаква друга форма. Нямам сведения лекарят -хомеопат да е направил компромис, както със задълбоченото вникване в случая,така и с диспансерното му наблюдение, ако има нужда. Споменаха ми за задоволството си от това, че не се е наложило да приемат стандартните медикаменти. Обективно така познавам случая.
  Динамизирането на медикаменти е хомеопатичен приом, така че обективно погледнато може да се прилага от лекарите хомеопати.
 Идеята за конституциално лечение при страх от лечение при лекар и зъболекар е много важна. Това е от значение за лечението на пациентите и би било много полезно. Много е важно и обществото да бъде информирано за хомеопатията в по-голяма степен. Хубаво е да помислим как може да стане това.

# 701
Носени са проби от води от три различни места при лаборанти. Ние сме малък град и се познаваме Wink
За страховете съм съгласна. Добре би било.
Преди малко се върнах от родителска среща. Всеки път учителят казва по няколко добри и "лоши" думи за децата. Повярвайте ми...останах гръмната. Вече са трети клас... Системата изисква от децата да взимат повече участие, но никой не се интересува ЗАЩО не го правят. И т.н., и т.н. да не ви занимавам излишно. А колко невротизирани родители чух и видях...не е истина.... Жално ми е, мъчно ми е. Но за ПОРЕДЕН ПЪТ се убеждавам, че е ЛУДОСТ да лекуваш детето без да лекуваш родителя...

# 702
Нещата са малко по-дълбоки. Трябва да се лекуваме още преди да станем родители .....

# 703
Циклично е разбира се. Ние сме такива заради нашите родители и впоследствие заради многообразните житейски истории. Споделих просто за семействата. Разбира се, че си права.

# 704
Но за ПОРЕДЕН ПЪТ се убеждавам, че е ЛУДОСТ да лекуваш детето без да лекуваш родителя...

Да... сигурно трябва да продължа да се лекувам... В момента не знам как да постъпя - хомеопатът помогна на мен, помогна на майка ми... обаче на детето досега не е успял да помогне. Преди няколко страници си описвах неволите - ами не помогна лечението му, детето се влоши, не може да диша от сополи, има хрипове... сега е на Вентолин, надявам се да избегнем поне антибиотика. Имам чувството, че той не взима насериозно хремите, високата температура... а на малкия просто му се събра много... два вируса за две седмици, никнене на зъби... Не мога да чакам повече, за да проверя ще го излекува ли в крайна сметка, или не. Не мисля, че съм от страхливите майки, опитвам се да лекувам детето с разум, не от страх... не свалям температура под 39.5, не ваксинирам, кърмя го... По-трудно ли е да се намери правилното лекарство при децата, аз ли бъркам някъде...?!

Общи условия

Активация на акаунт