Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 838
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Като стана въпрос за хомеопатия в чужбина - може ли да препоръчате добър истински класически хомеопат в Атина? За мой познат, който е с болест на гръбначния стълб - щяха да му правят операция, но се отказаха, понеже трябва да заменят всички прешлени с метални (шипове). Вероятно това не може да се излекува, но поне да намали ужасната болка... Дали хомеопатията може да помогне в този случай?

# 676
  • Пловдив
Здравейте
От известно време се лутам в алтернативните методи за лечение. Запознах се с ГНМ, Су-джок, хомеопатия...но все още не мога да намеря моя начин на справяне с .... проблемите на здравословното състояние.
След като изчетох информативната тема за хомеопатията, реших, че това ще е най-приложимо за мен, но никъде не мога да намеря информация за хомеопати в гр. Пловдив. Ако някой има желание да сподели опит с такъв, моля да ми пише.
Пиша в темата, за да ви попитам нещо. Разбрах, че има два вида хомеопатия-класическа и боаронова. Общо взето боароновата не се смята за нещо положително, но пък попаднах на информация, че класическата е доста "силна" или "агресивна" за малки деца. Моля ви, дайте ми разяснение към кой вид да се насоча. На "своя глава" съм изпробвала препаратите на боарон като инфлуцид, коризалия и т.н. и смятам, че действат, но пък в темата, едва ли не, се отричат или поне аз така разбрах. Тоест биха имали дълготраен отрицателен ефект, а не положителен.
Благодаря предварително и извинявайте за обърканите ми мисли, но имам чувството, че има толкова много информация, която не мога да побера и възприема за кратко време, а не искам да губя месеци и години в лутане.

# 677
  • София - Варна - Бургас
ГНМ е нескопосан опит на официалната медицина да се "клонира", но по-далеч от Галеновата "Трупно - дисекционна " медицина не може да стигне... лично мнение.

А препоръката ми е - Хомеопатия

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 22:28 от Aleksander

# 678
Здравейте
От известно време се лутам в алтернативните методи за лечение. Запознах се с ГНМ, Су-джок, хомеопатия...но все още не мога да намеря моя начин на справяне с .... проблемите на здравословното състояние.
След като изчетох информативната тема за хомеопатията, реших, че това ще е най-приложимо за мен, но никъде не мога да намеря информация за хомеопати в гр. Пловдив. Ако някой има желание да сподели опит с такъв, моля да ми пише.
Пиша в темата, за да ви попитам нещо. Разбрах, че има два вида хомеопатия-класическа и боаронова. Общо взето боароновата не се смята за нещо положително, но пък попаднах на информация, че класическата е доста "силна" или "агресивна" за малки деца. Моля ви, дайте ми разяснение към кой вид да се насоча. На "своя глава" съм изпробвала препаратите на боарон като инфлуцид, коризалия и т.н. и смятам, че действат, но пък в темата, едва ли не, се отричат или поне аз така разбрах. Тоест биха имали дълготраен отрицателен ефект, а не положителен.
Благодаря предварително и извинявайте за обърканите ми мисли, но имам чувството, че има толкова много информация, която не мога да побера и възприема за кратко време, а не искам да губя месеци и години в лутане.
Здравейте. Ако сте избрали хомеопатията за ваш лечебен метод, ще е добре да изчетете пак информативната тема. Ще опитам да улесня избора ви, като ви кажа, че няма няколко вида хомеопатия. Хомеопатията е само една. Боарон е фармацефтична фирма, която произвежда хомеопатични лекарства. Но боаронските предписания не са подчинени на хомопатичните принципи, те са чисто симптоматични, което не е хомеопатия. Комбинираните хомеопатични препарати, които сте ползвли, е по-добре да ги изхвърлите.
Извинения за всички, които знаят тези неща, но ако можем да бъдем полезни, да бъдем.

# 679
ГНМ има интересни идеи, някои от които съвпадат със чисто психическия аспект на симптомите, в смисъл произхода им, но не съм задълбавала. Не съм я разучила из основи, за да й давам оценки като метод, така че е разумно да се въздържа. Но ако една от идеите й е, че за да имаме симптом, значи имаме нерешен конфликт, има резон. И с куп неща не съм съгласна, но няма да разводнявам.

Класическата хомеопатия е най-мекият метод за лечение на деца. И най-правилният, защото не потиска симптомите, нито натрупва в организма вредни вещества.

# 680
Какво означава ГНМ ?

# 681
  • Пловдив

Германска Нова Медицина Peace

п.п. Искам да питам...как се тълкува яденето на нова храна,т.е. нещо,което не си обичал да хапваш до сега и изведнъж/по време на прием на конст.ХЛ-ако има значение/ вземаш чинията и изяздаш цяяяла порция Laughing  newsm78

# 682
Не мога да кажа със сигурност.
При мен например се случи следното. Ненавиждам риба по принцип. Но съдържа незаменими вещества. При последното ми взимане на лекарство (конституц), много ми се прияде риба и си похапнах доволно. Не съм имала други добавъчни симптоми, нито някакво неразположение, имах подобрение значително, така че аз лично го отдадох на това, че самото лекарство е провокирало тялото ми да поиска нужното му, в смисъл посъбудило ме е. И понеже се стремя всячески да слушам тялото си и да изпълнявам желанията му (когато е възможно това), си хапнах риба.
Не твърдя, че това е причината. (за справка, виж първото ми изречение Grinning)
Интересни ще ми бъдат други мнения.

# 683
Здравейте, четох доста от темите преди да заведа детето ми на класически хомеопат, основното и лекарство е Пулсатила, пи го известно време, според мен е правилно подбрано (поне така си мисля).
Тогава нямаше някакво специално остро заболяване, заведох я след дълги и чести боледувания, беше много неспокойна на яслата, плаче, не иска да се разделя от мен. и т. н.След известно време детето е в чудесна форма, ходи на ясла, весело без проблеми, с отличен апетит, спокойно.
Преди около седмица, сополи, имаше температура и аз веднага звъннах на хомеопатичката, отидохме при нея и и назначи Пулсатила 200 разредена на приеми през 6 часа,приемахме я няколко пъти.Нямаше Т, сополи-средна работа, но леко кашля и така от няколко дни, пак се чувахме, преслушва я даже - нищо няма на гърдичките.каза ни да спрем приема на лекарството.Минаха два дни почти.Днес пак кашля, чудя се какво да правя?
Нормално ли е това?

# 684
Обади се на хомеопата си. Важно е.

# 685
  • Пловдив
При мен например се случи следното. Ненавиждам риба по принцип. Но съдържа незаменими вещества. При последното ми взимане на лекарство (конституц), много ми се прияде риба и си похапнах доволно. Не съм имала други добавъчни симптоми, нито някакво неразположение, имах подобрение значително, така че аз лично го отдадох на това, че самото лекарство е провокирало тялото ми да поиска нужното му, в смисъл посъбудило ме е. И понеже се стремя всячески да слушам тялото си и да изпълнявам желанията му (когато е възможно това), си хапнах риба.

Мече  Peace Hug

И аз така си мисля...че просто му се е дояло на "тялото" и детето изяде цяла купичка крем-карамел Laughing Чак аз не повярвах като видях...Преди е опитвал по 1лъж. и се е мусил,че хич не му харесва,а снощи омете всичко.

# 686
Тандонова, не ви знам лекарството, но има характеристики като - не обича да опитва нова храна, придържа се към познатата. Респективно според мен има и връзка с това човек да не обича и новости в живота си - не казвам точно страх от инициативност някаква. По-скоро нужда от рутинност, обичайност, предсказуемост, но то пък от друга страна е необходимо на децата, за да се чувстват спокойни и защитени. Но това са си мои спекулации. Crazy И все пак ако има резон в казаното от мен, значи може би сте едни гърди напред. Ти гледай по-важното, не се вторачвай в манджите Laughing

# 687
  • София - Варна - Бургас

Мече, възможно ли е това хо л-во което си взела, да се храни с риба.  Laughing

ГНМ се опитва да обясни всичко с мозъка и нервната система, изобщо със сомата, а това не е така. Ако беше така, официалната медицина би лекувала с лекота хроничните болести.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 11:16 от Aleksander

# 688
  • Пловдив
Тандонова, не ви знам лекарството, но има характеристики като - не обича да опитва нова храна, придържа се към познатата. Респективно според мен има и връзка с това човек да не обича и новости в живота си - не казвам точно страх от инициативност някаква. По-скоро нужда от рутинност, обичайност, предсказуемост, но то пък от друга страна е необходимо на децата, за да се чувстват спокойни и защитени. Но това са си мои спекулации. Crazy И все пак ако има резон в казаното от мен, значи може би сте едни гърди напред. Ти гледай по-важното, не се вторачвай в манджите Laughing

В момента Калк.Фосф.

А като смомена за Важното...кажи в-у кое да се фокусираме Rolling Eyes Винаги съм се чудела дали казвам всичко при проследяване и кое е важното,кое да отсявам?Затова като почна си изпявам песента,а хом. си записва това,което я интересува Laughing

п.п.В момента по БНТ 1 говорят за психологическа хомеопатия

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 10:45 от tandonova

# 689
  • София - Варна - Бургас
...за метода на Шанкаран.

Общи условия

Активация на акаунт