АПРИЛче банския обува, за морето ще пътува

• 39 458
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Кика  wavey

Сега и аз да задам един два въпроса - как суче малката, чуваш ли я да преглъща (тя по принцип си беше доста капризна, сега как е)? Как са твоите гърди и до къде сте със силикона? Доста често на тази възраст бебенцата започват много да се разсейват, много да се въртят и да не сучат хубаво. Съответно ако не се усетим навреме неусетно млякото намалява и бебенцето започва да не си дояжда. В случая ти си предприела необходимите мерки - често цедене дори и на празен ход, често слагане на гърда, достатъчно течности. Не знам как се цедиш, но ако искаш можеш да пробваш този метод - техниката на мармет, доста майки споделят, че чрез него успяват да се цедят доста по-ефективно. Друго, което помага при цеденето е да гледаш бебето, да го слушаш, ако щеш и да го миришеш докато се цедиш. Вариант и то много успешен е да се цедиш докато бебето суче - слагаш я на едната гърда, докато я изсуче, местиш я на втората и докато суче от там цедиш първата. Естествено можеш да слагаш топли компреси преди цедене, масажи и тн.

За дохранването принципът е такъв - първо кърменето, после изцедената кърма и чак тогава АМ, ако бебето все още иска. Не е нужно да даваш АМ на всяко хранене, би могла да го даваш само толкова пъти колкото е указано на кутията (мисля, за тази възраст трябва да са 5), като приготвяш малко количество, което додаваш ако има нужда. Ако и след него бебето е гладно, можеш да дадеш още. Също така е желателно да даваш шишето бавно, така, че Ива да може да контролира колко да изяде, иначе рискуваш да изгълта твърде много и да ѝ стане тежко, което ще я накара да спи мн по-дълго и съответно да изпусне кърмене. Ето и една статия за хранене от шише и запазване уменията за кърмене

Във вашия случай, ако честото кърмене и цедене не помогнат е вариант и започването на плавно захранване. Понякога това помага да се запази кърменето когато бебето не наддава достатъчно. Би могла да обсъдиш и този вариант с педиатъра на малката. Все пак съвсем скоро тя ще е на 5м, което си е една добра и често предпочитана възраст за захранване.

Ще чакаме да споделиш как вървят нещата при теб и какви мерки сте взели!  Hug

# 256
 А, чакайте да ви кажа какво направих аз -  като четох как варненки ще плетат и аз се запалих, тъй де - барабар Петко с мъжете, та изтичках до едно магазинче и се сдобих с необходимите кука и кълбо и днес седнах и оплетох първата си шапка! Идеална е за малкия пръст на Георги!  Crazy  hahaha По-смешно нещо не съм виждала, ама съм мераклия поне малко да се науча. При мен е малко по-сложно защото съм левак и всичко правя наопаки, ама ще видим до къде ще го докарам.
 Та г-це Димитрова, да питам какъв размер кука и каква прежда е най-подходяща за напълно начинаещи? Понеже на мен продавачката ми даде една супер мъничка кука и едно тънко въженце, които май не са много подходящи за такива, които хал-хабер си нямат от плетене.  Thinking

Иначе аз започнах 90дневната преди няколко дни и се надявам поне малко да помогне за смъкването на някое и др килце, че моите са много.
 Биха ни и 2те ваксини, Мая е дълга 65,5см и тежи 7050гр. Ми май това е от нас за сега.
 То от плетене време не ми остава да чета и пиша!  Outta Joint Joy

# 257
   Здравейте и от мен. Редовно ви чета, но все не ми остава време да пиша и аз. Духи, и ние минахме през един доста дълъг период на неядене. Случи се точно след ІІ-ри прием на Хепатитната ваксина. Стигнахме до гастроентеролог - препоръча да направим пълни изследвания. Най-вече държи да знае нивото на Еозинофилите, защото те са индикатор за алергии. Още не съм пуснала изследванията, но получихме и талон за отлагане на ваксините (засега до ноември, при нужда още ще изчакаме). После евентуално ще ги правим под прикритие на Шуслерови соли.

Да ви се оплача и аз от компетентни джи пи-та и педиатри... Преди 10 дни малката стана много нервна, не искаше пак да яде и се дереше от рев. Заведох я при личната, а тя ми вика - "Нищо й няма, да не е урочасана"  Shocked . Прибрахме се и ми вдигна 37,9. Цяла нощ съм я сваляла, а тя пак вдигаше до 39... На другия ден я заведох на педиатър - тя ми вика - ангина. Пихме 6 дни Оспамокс. Интересното е, че и двете докторки бяха категорични, че зъбите са мнооооого далече още. А, познайте снощи като ми спретна пак един рев - пипам й венеца - и двете долни резчета пробили!!! Май ще се ориентирам към хомеопатия вече, защото от тия "специалисти" и антибиотици ми омръзна...

Иначе аз упорито продължавам да изцеждам - вече някакви смешни количества (20 - 30 мл на ядене), ама все файда...

Кика, видях в Интернет много интересна система за дохранване от гърда http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/ - незнам дали се използва в България, но мисля, че може да е от полза на майки, които тепърва ще дохранват и не искат да отбиват бебетата. Има и клипче на края на статията.

Варненките, много сте хубави - и мами, и бебета...

# 258
  • Варна
Не съм ще бъда кратка,на село съм,обхвата е на покрива и ми е зор да пиша от тел.Купи си кука 4,5 мм или 5,прежда-ако искаш започни с  бебешка
серия на Yarn art,едно гранче струва1,80лв,много е мека-памук и карил е.Подробности-като си върна.Хайде,,плетене,после ще показвате Simple Smile

# 259
Кика, аз имах същия проблем. Доки каза да дохранвам след кърмене 60-90мл. /бяхме качили само 40гр за 1 седмица/.Това направо го видях като отбиване. Започнах да кърмя буквално на 1 час,като сучеше около 30 мин.Ако видех много зор-дохранвах с АМ. И така 10 дни.Сега яде на 2-3 часа, ама в тая жега.....През деня сме само на кърма, а вечер кърмя и дохранвам с АМ

# 260
     Здравейте априлски мами,
    От известно време чета темата но сега реших да пиша. Терминът ми беше определен за 6-ти май и затова повече пиша в майската тема, но детенце имаше собствено мнение за деня в който иска да се роди и избра 19-ти април.И така от майска мама по прогноза станах априлска мама на практика.Пиша защото имам нужда от съвет и помощ.
    Моето малко злато Лъчезар си яде ръцете.Но не просто да се приспива с палец или да си чеше венците  буквално си посинява ръцете.Вчера имаше само малко петно на лявата ръчичка, а днес е посинена от лакътя до китката.Освен това има синина и на дясната ръка. Много съм притеснена за първи път ми се случва да видя подобно нещо.Лъчи ми е второ дете,но не ми се беше случвало детенце да си прави такива синини и то на тази възраст.Та той е само на четиримесеца.
  Моля ако някой знае как да реша този проблем да сподели.Много ми е жал за детенце.А не знам как да предотвратя всичко това.Бих му облякла боди с дълъг ръкав но как в тази жега.
  моля помогнете.   
  Предварително благодаря!
  Желая ви лек и прохладен ден!

# 261
 mountain  Hug моя приятелка имаше подобен проблем,беше  отрязала едно ръкавче на дълго боди даде да му сложат ластик-лента и го слага на ръчичката.Дано скоро да преодолеете проблема Hug.

# 262
  • София
Момичета, благодаря ви за подкрепата, съветите и идеите!
Малко се изтормозих с цедене, нон стоп кърмене, че май и на Ивката й писна, хем гладна, хем изтормозена. Ще трябва по-спокойно и разумно да продължа. ПО обяд нещата бяха ок, ама преди малко такова отчаяние ме налегна, ама ще мине. Въобще не ще да суче диването от мен, дори не пробва! Със, без зърно, с изцедена кърма в/у зърното, само доближа ли я до гърдата рееев.
Не съм, Ива суче по-скоро вяло, първо се пъне, гъне и сърди, по някое време засуква на празен ход и после уж гълта, но не много дълго. Най-добре суче като полу-заспи на гърдата и тогава винаги виждам мляко в силиконовото зърно и чувам да гълта хубаво, но тогава пък не продължава дълго (едва ли повече от 5 мин). Също добре се получава, когато току-що се е събудила, тогава понякога склонява и без силикона - не повече от 1-2-3 пъти в денонощие, тогава си суче като по учебник, особено м/у 6 и 9 часа. Да, определено е много любопитна и това ни изигра лоша шега, много се разсейва и аз приемах, че се е наяла и определено млякото е намаляло. Почти от един месец ми минават мисли, че нещо не наддава баш-баш, ама нали е весела и игрива и "голяма", та не се усетих навреме. Що ли не я заведох да я измерят, на няколко пъти се канех. А гърдите си ги усещам доста меки и празни, преди поне сутрин бяха по-тежки.. Надявам се скоро да се промени. Цедя с ръчна помпа, на ръка не ми се получава, и когато суче спокойно Ива на едната, цедя другата. Още веднъж, благодаря!
пс: Има развитие малко, сминдух ли, цедене ли, Ива ли, чай ли, след топъл душ гърдите ми имат капки (не текат, ама пак е нещо и то привечер!)

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 18:30 от kika555

# 263
Selvina_25 много благодаря за идеята.Страхотна е, ще се възползвам и ще пиша дали е свършила работа.
Хубаво е човек да знае че като сподели проблема си във форума и ще намери помощ и подкрепа.
Благодаря Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 264
Здравейте и от нас Априлки! Енергията ми отива в покупко-продажби на имоти и ми става все по кофти и сантиментално, че след 2 седмици трябва да се изнеса от първия ми собствен дом Sad  Гледам да не го мисля, че от напрежението и кърмата ми намалява.
Да се оплача ли да се похваля ли незная, но от вчера Лъчко стана на 5месеца, а от днес пролази(за да гони дистанционното из кревата). Вече очите на 4 ще държа

# 265
  • София
Kika555 - Здравей! Аз чак сега погледнах темата и видях за твоя проблем.Ние имахме ужасно труден старт и моя Ивчо никак не искаше да суче от гърда, само като го сложа и ревеше неистово иначе лакомо цокаше от биберона, цедих се първия месец и едвам насмогвах защото ядеше през час, два някои път примерно 40 мин. направо не правех нищо друго.Накрая открих силиконовите накрайници за гърди на Авент (пробвала съм всички те са най удобни) направо се родих, мислех че постепенно ще почнем без тях но не не иска.Но на мен ми е все едно само и само да цока.Вече три месеца сме така, храним се и в движение в слинг/кенгуру така най- обича дори да е кисел понося го малко и му давам.Ако нищо не помага защо не пробваш? Мен това ми спаси цялото кърмене, иначе имахме много проблеми моите зърна са малки и като се напълня с мляко и на мен ми се вижда трудно за сучене, на малкия му клипвахме и юздичката....

# 266
  • София
laguna, браво на Лъчко! Вярно, че още повече трябва да внимаваш, но е много хубаво, че е пролазил! Другите неща не ги мисли, важното е здрави да са децата и да не се тормозиш, наистина се отразява и на кърмата, а и на децата.
oktavia_be, радвам се, че писа, чудех се как сте, беше споделила за трудния старт. Аз също кърмя със силиконовите зърна на Авент от самото начало (и аз пробвах други, тези ни пасват). Малки са зърната ми и й  беше трудно да засуква на Ива, в болницата ми помогнаха да засуче с тях. Мислех, че като попорасне ще ги  махнем, но не ме притесняват те. Количеството кърма силно намаля и вече и с тях не иска да  суче, защото много труд трябва да хвърли за недостатъчно количество и гладна си е стояла от около почти месец. Тогава започна сърдене като засуква, трябваше да пея, да танцувам, за да засуче, а после започна и да се разсейва много, защото всичко й е интересно и без да се усетя намаля млякото. (Дори големите паузи с акането, не ме подсетиха, че не яде достатъчно, нали уж на поискване, бая често яде, ама не е стигало.) Сега се цедя, пия това онова, правя се на палячо, за да посуче и се надявам да се увеличи кърмата. Моля те, сподели с какъв слинг и в каква поза кърмиш! Понеже не успях досега да кърмя в слинг, а много ми се иска! Имам нееластичен слинг шал и си поръчах кръстосан слинг, с който се надявам да успея! Целувки на адаша и на всички априлчета!

# 267
Ууууу като ви слушам и вие сте в цирка  Crazy
Аз съм вече царица на забавленията с цица  Joy Защото явно яденето е твърде скучно занимание Crossing Arms
Ама пък все пак имам повече овчи стаж от туй малкото  Twisted Evil и хич не смятам да й се давам  Naughty

Не съм
, и на мен ми се искаше 90 дневната - ама половината неща не мога да ги ям, че съм на диета .. и ми става тъпо  Confused Как ми се яде сиренееееее... като стане към годинка ще се пробвам.. и ако мине номера 1 седмица само сирене ще ям  Joy Между другото свързахме се, дадох млякото .. надявам се да им свърши работа  Hug По-нататък пак Simple Smile Че аз си доя чат-пат...

Вчера бяхме да си вземем баткото от Бургас... а след обед на събор на Забърдо  Crazy Бебето беше мноооооооого полсушно Simple Smile
Играхме хоро с нея в кенгуруто и си умря от кеф Simple Smile После си заспа тихо и кротко, след като се насука за световно.. и спааааа...
Ама мога ли всеки ден оркестър с певици на мегдана да й осигурявам  Crossing Arms

Големи приключения  Sunglasses

А баткото изръси.. Мамо, защо не си родиш още едно бебе... Аз:  Shocked .. не не, повече не мисля, че ще мога да понеса  Crazy Той: Ами тати изневиделица ще ти го направи и щеш не щеш ще трябва да го родиш  Joy

Naughty Naughty Naughty Без такива, моля  Crossing Arms

# 268
 Ха-ха, Духи, твоят юнак е голям образ!  hahaha
 А за диетата да се оплача и тук - за една седмица единственият ефект от нея е, че ми дойде.  Crazy Нито грам надолу, даже малко нагоре. Просто нямам думи, а съм стриктна.

Кика, вероятно ако успееш да увеличиш количеството на млякото Ива ще е по-склонна да суче. Пиши как вървят нещата при вас, ако трябва да даваме още идеи!  Hug

# 269
Ау, значи никакви диети .. хич не искам да ми идва  Tired

А за свалянето и сега ще е като предния път - само дето преди бях 89, сега съм 82  Mr. Green ... и ще ги свалям поне след 2 години  Crazy
Единстеното хубаво е, че не качвам нагоре, а си ям бая  Blush .. щото пробвах и да не ям - цвък не свалям.. По-хубаво да си ям пък!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт