Сега и аз да задам един два въпроса - как суче малката, чуваш ли я да преглъща (тя по принцип си беше доста капризна, сега как е)? Как са твоите гърди и до къде сте със силикона? Доста често на тази възраст бебенцата започват много да се разсейват, много да се въртят и да не сучат хубаво. Съответно ако не се усетим навреме неусетно млякото намалява и бебенцето започва да не си дояжда. В случая ти си предприела необходимите мерки - често цедене дори и на празен ход, често слагане на гърда, достатъчно течности. Не знам как се цедиш, но ако искаш можеш да пробваш този метод - техниката на мармет, доста майки споделят, че чрез него успяват да се цедят доста по-ефективно. Друго, което помага при цеденето е да гледаш бебето, да го слушаш, ако щеш и да го миришеш докато се цедиш. Вариант и то много успешен е да се цедиш докато бебето суче - слагаш я на едната гърда, докато я изсуче, местиш я на втората и докато суче от там цедиш първата. Естествено можеш да слагаш топли компреси преди цедене, масажи и тн.
За дохранването принципът е такъв - първо кърменето, после изцедената кърма и чак тогава АМ, ако бебето все още иска. Не е нужно да даваш АМ на всяко хранене, би могла да го даваш само толкова пъти колкото е указано на кутията (мисля, за тази възраст трябва да са 5), като приготвяш малко количество, което додаваш ако има нужда. Ако и след него бебето е гладно, можеш да дадеш още. Също така е желателно да даваш шишето бавно, така, че Ива да може да контролира колко да изяде, иначе рискуваш да изгълта твърде много и да ѝ стане тежко, което ще я накара да спи мн по-дълго и съответно да изпусне кърмене. Ето и една статия за хранене от шише и запазване уменията за кърмене
Във вашия случай, ако честото кърмене и цедене не помогнат е вариант и започването на плавно захранване. Понякога това помага да се запази кърменето когато бебето не наддава достатъчно. Би могла да обсъдиш и този вариант с педиатъра на малката. Все пак съвсем скоро тя ще е на 5м, което си е една добра и често предпочитана възраст за захранване.
Ще чакаме да споделиш как вървят нещата при теб и какви мерки сте взели!

По-смешно нещо не съм виждала, ама съм мераклия поне малко да се науча. При мен е малко по-сложно защото съм левак и всичко правя наопаки, ама ще видим до къде ще го докарам.
Гледам да не го мисля, че от напрежението и кърмата ми намалява. 

.. щото пробвах и да не ям - цвък не свалям.. По-хубаво да си ям пък!