АПРИЛче банския обува, за морето ще пътува

• 39 450
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
То и аз съм свикнала, ама като изкараме една серия няколко нощи почти без сън и... Моята бебка няма проблем с 1 кафе, ама то аз не съм се наспивала отдавна и...

# 661
Здравейте,
имам въпрос към мамите, които вече са заместили хранене:
Колко трябва да е обедната порция на бебка?
Аз давам 150 мл. АМ на хранене. До сега Ева е опитвала картоф и тиквичка.
Днес обядва 70 гр. пюре+90мл. АМ.
Гледам обаче по магазините пюретата са 125 или 190 гр. Колко трябва да давам на бебка?! ooooh! newsm78

Ако ще е само пюре, без да дохранваш с мляко около 150 гр, ние вече ядем към 170, после след 4 часа чак.

# 662
С безсънието просто свиквам, извадила съм си "черната кутия" и съм по инерция.
Да не говорим, че в нашата кооперация един идиот прави ремонт и въпреки, че сме се разбрали от 14-16 без чукане  и тропане, от неделя до днес му дадох аванта, ама днес не издържах, в 14ч. му казах да спрат, не спряха, сега в 15ч. пак се качих, та сега спряха. Но от неделя до сега шум, и сега вече и събудена бебка. Е, не знам утре ако тропа какво да правя...! 112 newsm78

На бебка давам на обяд по 70-80 грама зеленчуково и после цокане.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 15:32 от Hadji

# 663
  • Варна
Като много ми се спи ходя по няколко пъти в банята и се плискам със студена вода  Laughing
Това вместо дежурното "Привет"

Днес водих Стаменчето на док, снощи така и не успях да я сваля тая Т, е свалих де ,до 38.9 в дупето ...През нощта му правих комреси на челцето с мокри марли, но не пада и не пада ...
Откарах на крак , затова днес се плицикам на мивката

След прегледа, лечението на док е вит С и калции  Rolling Eyes ....Гледа гърло, уши, слуша гръб, корем, пипа, ляво-дясно ...нищо му няма, а Стамен е като дроб отпуснат

Утре ще ходя да дам урина, евентуално да не би нещо там да не е наред..
Ама днес като се прибрах от док, метнах калция и витС и му просветна на детето , сега спи...ама аз вчера ви писах,че около 15ч му се пада единия сън,който успях да го хвана, че се повтаря всеки ден ...

Че така...спрях захранването засега,днес-утре трябваше да въведа тиквичката, но няма да избяга, добре съм си вързала торбите в камерата , ще чакам да се оправи

Пък дано да е от зъби, че като не е вирус, ме хвана шубето да не е някоя пневмония,дето и на слушалка не може да я хване докторицата ...

Хайде,лек ви ден от нас  Simple Smile

# 664
Ние се захранихме рано и сега яде около 170/180грама и след това кърма. И при нас правят ремонт и дори в момента тропат, но за щастие на Калоян не му пречи - спи си.

# 665
Около нас пък режат дърва цяла седмица. Много се дразня как никой не се съобразява и масово между 14-16 се вдига шомотевица  Close
Преди да имам дете не ми правеше впечатление, но сегаааа ooooh!.

# 666
При нас пък зад блока непрекъснато джиткат някакви лапетии на мотори или скутери ли не знам на какво , но имам чувтвото че бръмчат на терасата ми направо smile3511 тъкмо съм я приспала беба и хайде наново.Вече откачам!

# 667
Ние се захранихме рано и сега яде около 170/180грама и след това кърма. И при нас правят ремонт и дори в момента тропат, но за щастие на Калоян не му пречи - спи си.

Ехааа!  Rolling Eyes Това не е ли много! 170-180 +кърма? Аз давам към 15ч. около 50-60 мл. ябълка/праскова пюре и после кърма. Да не би пък да го държа гладно това дете? А някой знае ли колко е вместимостта на стомахчето на 5м?
И пак да ви питам водата на тази възраст при кърмено бебе абсолютно необходима ли е? Моето бебе почти не иска вода...

# 668

Ехааа!  Rolling Eyes Това не е ли много! 170-180 +кърма? Аз давам към 15ч. около 50-60 мл. ябълка/праскова пюре и после кърма. Да не би пък да го държа гладно това дете? А някой знае ли колко е вместимостта на стомахчето на 5м?
И пак да ви питам водата на тази възраст при кърмено бебе абсолютно необходима ли е? Моето бебе почти не иска вода...
И аз мисля, че е много...ама то всяко бебе е различно. Плодовото пюре не храни, само в комбинация с мляко може да замести ядене, инъче е за м/у храненията, така че мисля, че в твоя случай едва ли го държиш гладно детето. Аз също имам едно хранене с АМ смесено с плодово пюре.
За кърменето не съм компетентна, но мисля, че когато започнеш да предлагаш твърда храна трябва да предлагаш и водичката...

# 669
Вече може ли да се дават тези пюрета от праскови и кайсии.Аз още не смея ама пак да питам newsm78

# 670
  • Варна
Аз се водя от тази табличка за захранване
http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

# 671
Вече може ли да се дават тези пюрета от праскови и кайсии.Аз още не смея ама пак да питам newsm78

Аз в ябълката слагам от време на време и праскова (домашни пюрета) .Цяло не давам още

# 672
12чЗдравейте мамчета! Един малък отчет и от нас. Днес бяхме на консултация, качили сме 400гр. и вече сме 8300 и сме пораснали с 1см., т.е. 69см. Биха ни и последните двойни ваксини и за сега сме добре. Педи каза, че венците му са много подути и напрегнати и скоро да очакваме появата на зъби, като прогнозира, че ще са няколко наведнъж.
Иначе за захранването, ние вече от около 3 седмици сме заместили обедното хранене. Яде 150-190гр. според това какво е пюрето и колко му се спи. А след 5 дни започваме и с месните пюрета.

Едва успях да го публикувам. Методи реши и той да се включи и ми дърпаше лаптопа Simple Smile. Няма да променям нищо, нека и той да участва.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 21:16 от kristina86

# 673
  • София
mima добре дошла  Hug
Гледам оплаквате се от шума. Аз живея срещу военна болница и около нас има доста болници. По цял ден хвърчат линейки с включени сирени. Дори нощем карат със сирени. На отворен прозорец е абсурд да се спи. На булеварда до нас правят кръстовище на две нива и трети месец е блъскане и къртене от 7.30 до 21.00 всеки ден. Бебка няма избор горката и си свикна да спи на шум.

Аз лично не бих дала на този етап. Мъхестите плодове, цитрусите и разните ягоди, малини и т.н. са с по-висок риск за алергична реакция. Ето една полезна статия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4790 

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 22:20 от Rouzi

# 674
  • София
Кратък отчет и от нас - тежим 8160г (+840г) и сме дълги 68 см.
За храненето - днес на обяд за първи път стигнахме до дъното на малкото бурканче (125г) и отказа дохранване. За сметка на това не успя да издържи спокойно до следващото хранене - около 1/2 час преди това беше освирепяла от глад.
Педи каза да въвеждаме и каша като да я давам на следобедното хранене. Аз обаче мисля да я давам сутрин - така или иначе става рано, пък и сутрин времето ми е малко повече Thinking А и не искам да си жертвам 2-часовата почивка (сън-поцокване-сън) заради някаква каша...
За готовите пюрета нашето педи казва, че мога да давам всичко, което е за 4 мес - дори и мъхестите. Емма обаче изобщо не им е фен - предпочита истинските плодове.

Общи условия

Активация на акаунт