АПРИЛче банския обува, за морето ще пътува

• 39 450
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Selvina_25, и Методи беше така до преди месец. Тогава давах Фризо ХА, смених с Хип и всичко се оправи. Най-добре се посъветвай с педито.
kristina86 а каква е причината,вашия лекар какво каза?Във вторник сме на консултация но дотогава ooooh!.За зъбите не сме обсъждали,но сега и за тях ще питам!  Бончил1 Hug Hug радвам се че резултати са добри!

# 76
Някой започнал ли е да дава нещо за зъбите? Сега се чух с педиатърката и след като и обясних, че малкия се буди с рев постоянно и ден и нощ ми каза да взема Хамомила и да започвам да давам.
А в кое разреждане на Хамомила каза да вземеш и по колко зрънца да даваш?
9ch - 4 пъти по 5 гранулки

е
Selvina_25, и Методи беше така до преди месец. Тогава давах Фризо ХА, смених с Хип и всичко се оправи. Най-добре се посъветвай с педито.
kristina86 а каква е причината,вашия лекар какво каза?Във вторник сме на консултация но дотогава ooooh!.За зъбите не сме обсъждали,но сега и за тях ще питам!  Бончил1 Hug Hug радвам се че резултати са добри!

Ами първоначално каза, че може би е някоя бактерия и ми каза да взема Ентерол и да дам 5 дни по 1 прахче, но нямаше ефект. След това ми каза, че вероятно е от млякото и да го сменя. Така, че нямам идея каква точно е била причината. А... между другото акаше понякога сиво-зелено.

# 77
Здравейте и от нас със Сияна! Ние сме добре! Нямаме проблеми за сега (пу-пу да не ме чуе дявола). Живот и здраве в четвъртък заминаваме на море, та вече броя дните до тогава   grinning039  sport027. А като съм се сетила да ви питам-вас измъчват ли ви разни "депресийки" и как сте психически? Чао и слънчева неделя от нас Simple Smile Hug

# 78
Е то като си погледна висналите баджаци и целулитеца в огледалото няма как да не ме измъчи някоя депресийка ама какво да се прави  Mr. Green
Повече ме депресира факта, че след една седмица оставам сама (мъжа ми пътува) с бебето и две кучета които трябва да разхождам по 2 пъти на ден  Whistling

# 79
Честита ни темичка!!!

# 80
  • Варна
Привет ...да почина малко, че аман от домакинска работа ...
Приключих със замразяването, направих "зеленчукови торбички" и за бебето, и за нас, само да сме живи до зимата ...Пък ако беб не хареса домашната храна, ще купувам пюрета

Мен ме тресе голямата депресия, и аз от утре оставам сама с двамата ...първа помощ ще получа чак септември, дотогава ще бутам живота сама с децата ...

На всичкото отгоре Момчил в момента е с нещо като температура, вчера се събуди с 38.6, гори та чак пламти, подкарах панадол и есберитокс, днес-няма Т ...но пък му текна бистър сопол...

Сега съм в голяма дилема, да отлагам ли ваксините на Стамито, в четвъртък са, дали Момчил ще му лепне нещо ...или вече му е лепнал, но още не се е проявило при бебо...

Вит Д не давам-давах около 20дни, и като минахме на трансфонтанелното изследване невроложката каза,че му е многа малка фонтанелата и да не давам, педиатъра каза същото ..
Но когато давах, беше назначено по 1к.

bocinka , приятна почивка Sunglasses

Морето не ми се поглежда даже ...или поне не до октомври, когато плажа ще е пуст, без чадъри, без шезлонги, без "Царевицаааа,топли-парят ..."

# 81
Г-це Димитрова, как точно направи зеленчуковите торбичките?
Четох от линка на Духи, който беше пуснала, но аз все още се чудя - дали да ги правя на пара или направо меланж от зеленчуци в пликчета и в камерата!? newsm78
А и това с формичките за лед нещо не го разбирам - пасирам и пълня и после размразявам или!?!?

# 82
А и това с формичките за лед нещо не го разбирам - пасирам и пълня и после размразявам или!?!?
Да, точно така: пасираш, пълниш във формите, замразяваш. Като замръзне прехвърляш в плик, за да освободиш формите и после вземаш кубчета и смесваш с каквото искаш.

Бени, благодарско за новата тема   bouquet

# 83
Да, точно така: пасираш, пълниш във формите, замразяваш. Като замръзне прехвърляш в плик, за да освободиш формите и после вземаш кубчета и смесваш с каквото искаш
Mia66 в суро състояние ли се пълнят или се бланшират преди това Embarassed Embarassed  kristina86 как преминахте към новото мляко смесвасше го със предходното или направо преминахте на Хип?

# 84
kristina86 как преминахте към новото мляко смесвасше го със предходното или направо преминахте на Хип?
Направо преминахме на Хип. Нямахме никакви проблеми.

Днес на Методи му почнаха едни сополки, не са много и са от време на време, та се чудя дали е настинал или е нещо свързано със зъбите.

# 85
Да, точно така: пасираш, пълниш във формите, замразяваш. Като замръзне прехвърляш в плик, за да освободиш формите и после вземаш кубчета и смесваш с каквото искаш
Mia66 в суро състояние ли се пълнят или се бланшират преди това Embarassed Embarassed 

Ааа, пропуснала съм да пиша, че първо сварявам.

# 86
  • Варна
Г-це Димитрова, как точно направи зеленчуковите торбичките?
Четох от линка на Духи, който беше пуснала, но аз все още се чудя - дали да ги правя на пара или направо меланж от зеленчуци в пликчета и в камерата!? newsm78
Аз сурови замразих ...От както имаме фризер замразявам зеленчуци от градината на свекърва ми-сега направих торбички от моркови, тиквички и комбинирани торбички-морков+тиквичка
Те са толкова малки ...за едно хранене за бебе, т.е. по няколко кръгчета морковче и тиквичка
За нас-по -големи разбира се ...

Аз във формички за лед правя само месото, сварявам, накълцвам на ситно и пълня кубчетата, зеленчуците си ги правя всеки път, а каквото остане от сварените и пасирани затварям в топли бурканчета с винтова капачка и обръщам надолу, като изстинат -в хладилника и така имам готова храна за 3-4 дни ..т.е. правя в началото на седмицата и така -до петък(това беше с баткото , сега пак така мисля,освен ако нещо не ме възприпятства)

Brainbug , хайде в сряда на среща ...ако не е много жега де, не сме разбрали още дали в морската, но най-вероятно там ще е срещата. Ще се разсееш поне малко  Wink

# 87
Привет ...да почина малко, че аман от домакинска работа ...
Приключих със замразяването, направих "зеленчукови торбички" и за бебето, и за нас, само да сме живи до зимата ...Пък ако беб не хареса домашната храна, ще купувам пюрета

Мен ме тресе голямата депресия, и аз от утре оставам сама с двамата ...първа помощ ще получа чак септември, дотогава ще бутам живота сама с децата ...

На всичкото отгоре Момчил в момента е с нещо като температура, вчера се събуди с 38.6, гори та чак пламти, подкарах панадол и есберитокс, днес-няма Т ...но пък му текна бистър сопол...

Сега съм в голяма дилема, да отлагам ли ваксините на Стамито, в четвъртък са, дали Момчил ще му лепне нещо ...или вече му е лепнал, но още не се е проявило при бебо...

Вит Д не давам-давах около 20дни, и като минахме на трансфонтанелното изследване невроложката каза,че му е многа малка фонтанелата и да не давам, педиатъра каза същото ..
Но когато давах, беше назначено по 1к.

bocinka , приятна почивка Sunglasses

Морето не ми се поглежда даже ...или поне не до октомври, когато плажа ще е пуст, без чадъри, без шезлонги, без "Царевицаааа,топли-парят ..."

Тони, и при нас вкъщи е пълно с бацили...Има страшен вирус с инфекции, ако пак ти вдихне Т, направо в болницата отивайте, че тоя е с много висока Т.
За бебо-На Преси и взех ампулки вит Ц ( 2мл.)и ще и ги давам 10 дена. Говорила съм с педито, а ако искаш да вземеш сироп-10 дена по 5 мл от него. Профилактично, че ме е страх да не прихване от някой...те уж не я доближават, ама все пак....

# 88
Добро утро момичета. Днес да се криете на климатици или в планините, че голяма жега го дават.  alert

За зеленчуците, аз замразих на този етап тиквички. Морковите ги чакам да порастнат още малко в градината. Дайте идея за още някакви зеленчуци, които трябват, че незнам. Примерно чушките как?

Г-це Димитрова и Brainbug сигурно е много тежко като останете самички с децата Sad  thumbsup Ако мога да помогна с нещо - обаждайте се. Понякога човек има нужда някой да отиде и да напазарува вместо него  Hug За срещата в сряда, може би ще е морската Simple Smile  Whistling

Снощи затворихме прозореца на малката и спа непробудно от 22:00 до 05:00 и после в 07:00 се събуди наспана, както и майка й  #Shocked. Дадох си сметка, че колите отвън я будят. Ние сме до главният път Албена-Добрич и сега лятото автобуси постоянно минават  doh Дано се запази този ритъм. Стискайте ми палци, че иначе ставам да кърмя по 2, понякога и по 3-4 пъти.  newsm17

# 89
Добро утро!  

Големи жеги, голямо чудо... уикенда се спасихме в планината, но какво ще правим тези дни, не знам ooooh! ...
Поради 40-градусовите жеги и липсващия кворум за срещата, май е по-добре да я отложим за септември, когато ще е хладно и всички ще се завърнат в София?

Аз и батко си имам тази седмица, и ме подлудяват двете рогати (Овен и Телец Wink.  Crazy
Едва понеделник е и вече се треса от нерви, а до края на седмицата има мнооого време...

И последно да ви "похваля" от нашия татко как подреди Ема вчера - оставил количката на наклон с малките колелца нагоре, Ема се събудила и се е свлякла в долния край на коша, и обърнала количката, и паднала.  #Crazy Не плака много детето, дано нещо не се е повредила. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт