Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 68 860
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • София
О, значи е бил с нас....но ние ходихме само до края на юни, дали сме се засекли?
Той къде учи?
Някои от децата ги преместиха в сградата на училището, Бубка си остана в Пумпелина, защото все още има нужда не само от учители, а и от терапевти.

# 436
  • София
Не сме се засекли значи Sad
Той е в масова детска градина  - първа група и тепърва тръгваме по мъките. И двамата с брат  му - Бате вече 3 пълни години, Гого 2 - ходят на логопед в Пумпелина.

# 437
  • София
Да, значи не сме се засекли, ние сме били ваканция.
Успех в градината ви желая!

# 438
konstanza stranizata na Mark e strahotna-Blagodaria!!!

# 439
Валенце гушкам ви и двете с Бубка  Hug. Доста се позамислих колко ли ти е трудно. Милата Бубка  Heart Eyes - душичката ми сладка

# 440
  • Велико Търново
констанца страницата на Mark е наистина страхотна,много е полезна,благодаря Hug

# 441
Здравейте
Пускам тази информация и ако има желаещи дечица да се включат ще бъде страхотно.

http://www.skatesofia.com/

Ice Skating Club Sofia провеждат безплатни занимания по Кънки на лед всеки понеделник от 18:50 часа в Зимен Дворец с деца със специални нужди.
При желание за участие в заниманията, необходимо е предварително записване от родителите. Обаждане  на 0885 802 846 до петък на предходната седмица.
Капацитетът на този етап е за работа с максимум 4 деца на занимание, като треньорите работят с тях индивидуално. Желателно е децата да са на място в 18:30.
Задължително е да са топло облечени и да имат ръкавици.

Лек ден на всички!

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 12:24 от Шефчето

# 442
    Шефчето, супер информация! Благодаря ти!

Колко топло да са облечени децата?Като за зимата ли?  С грейка  ? или  newsm78

# 443
  • София
Моя е малък май newsm78 За бате щеше да е идеална възможност, но няма как.

# 444
Селма,ако се обадиш на посочените телефони мисля ,че може да получиш информация как точно да са облечени децата.
С грейка смятам,че ще им бъде неудобно,но най-добре е да се пита по телефона ,а и колко големи дечица могат да участват също.
Аз ще пиша тук ,когато имам допълнително информация.

# 445
мяйчета другата седмица сме на ЯМР и много се притеснявам от упойката-той много се страхува от инжекции-незнам такава ли е или райски газ?При вас как е било и понасят ли добре децата упойките?Разбрах и че не трябва да е болен или със зачервено гърло а пък той накашля-дано до тогава да му мине!

# 446
Къде е на ЯМР?
Упойката е за времето на ЯМР. Понасянето и излизането от упойката зависи от детето и вида на упойката.

# 447
все още не знаем къде ще е-първо ще говорим с доцент Божинова в Свети Наум-първо ще му правят ЕЕГ а за ЯМР не знам там дали имат или ще ни пратят някъде другаде!По телефона ни каза че само в четвъртък и понеделник има лекар  който да направи   упойката  защото в другите дни трудно се намирало!

# 448
Лекция №6 - Аутизъм - 09 октомври, 19 ч.
Цитат
На 09 октомври, от 19 часа, ще имате възможност да гледате шестата видео лекция в инциативата "Онлайн училище за родители".

Темата: „Аутизъм"
Лектор: Севджихан Еюбова – клиничен психолог
Място: Ефира на БГ Мамма

Имате възможност да задавате въпроси към специалиста тук в темата, най-късно до 18:45 ч. на 09 октомври.

# 449
Здравейте , чета Ви повече от половин година но не събирам сили да формулирам поста си Sad
Имам син на 2 год. и 8 мес. със съмнения че проявява аутистични черти.Началото на лятото спрях работа и започнах да се "заглеждам" в него/той ми е първо дете и нямах много ясна идея за "нормите" с които трябва да се развива/ и тогава започнаха първите ми притеснения.
Посетихме логопед в София казаха ми че имаме изоставане в развитието по отношение на моторика, говор и т.н. Започнахме работа всеки ден с логопед и вкъщи детето започна да се променя /по спокоен и съсредоточен, но отново без думички/. Но мойте страхове не свършиха продължих да чета и да го гледам под лупа Sad
Миналата седмица направих консултация с невролог в Токуда. Първо каза че има някои аутистини черти, после че не е аутизъм - Просто сам толкова много объркана и нова в това , че имам чувството че ще се побъркам.... Изписа ни Нотропил но мен ме е страх да го давам. Изчетох всичко което сте написали за диетата без глутен и казеин и ми звучи добре/Какво ще ме посъветвате?/.
Извинявам се че пиша толкова объркано...Но и мислите в главата са ми пълен хаос...
Приемам всякакви съвети и мнения...
Благодаря ВИ

Общи условия

Активация на акаунт