Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 69 291
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Бе аз боледувах, но нада ли има връзка  newsm78

# 571
Благодаря Ви за отговорите, мамчета! Hug
Между другото прочетох книжката Как да работим с ДЕЦА С АУТИЗЪМ и съм много доволна.Сега съм я дала на детската учителка да чете. Peace

# 572
Здравеите.следя ви редовно,но нали съм нова на тази тема и нямам опит и затова не пиша.Но ще ви питам-как да привлека вниманието на детето и какви игри да играем,когато сме с колата.Много е странен-върти си главата и си я зачесва с облегалката все едно го сърби или мънка че нещо не му е на кеф,направо идеи не ми идват с какво да го занимавам.не че вкъщи го няма това лутане и незнае какво да прави.

# 573
Проф. Вагиф Рахманов: Децата с аутизъм често страдат от нарушения на слуха
Цитат
Не водете болно с аутизъм дете в супермаркет, театър или цирк, където има много хора и шум - това е прекалено натоварване за него. От страх то може да стане неконтролируемо и след това да се откаже да излиза от дома. Важно е родителите да запазят търпение.

# 574
# 575
  Ох,тея психолози.... Не може ли да си наемат филолози да им редактират статиите. Като ти избоде очи някоя супер груба правописна грешка ,вече не можеш да възприемеш сериозно целия предложен текст.

Само на мен ли ми правят впечатление такива неща ? Thinking

# 576
   Някой води ли си детето на кънки в Зимния ?

# 577
Днес навършвам второ пълнолетие! Mr. Green
Почерпете се за мое здраве и благодаря, че Ви има! Heart Eyes

# 578
Здравеите момичета! Simple Smile Незнам дали ме помните- на пролет бях писала, когато още нямахме диагноза.
n_alex76, Честит празник- второ пьлнолетие! Simple Smile Wink Хареса ми! Да си здрава ,много сили, тьрпние и любов ! Как е Хриси? Тя  малко по-голияма от нашия Дани. На нас скоро ни предстои 4 свещички да духнем и скоро си мислех парти как ще организирам.
Ние вече сме с диагноза- АСД. За жалост подкрепа не виждам особедна Sad Сменихме логопедката наскоро, новата е по-добра, но за жалост не ни предлага  седмични посещения. Лятото в Пловдив ходихме 2 седмично на психолог и 1 пьт при логопед. Те ме научиха как да работя с него. Сега сьм се записала тук в 2 организации за обучение при АСД. Да видим! Има дни в които сьм на дьното -после пак се изправям. Старая се всеки ден  по 2 часа да се занимаваме. Слагам го на стола, вьрзан за бебшката седалка и редим пьзели на масата, играем игри, рисуваме и наи-вече с картите на Пекс. Не протестира, слуша милия ми. Сили и тьпрние!!!:) 
Чета ви и благодаря че ви има Hug

# 579
n_alex76 ,Много  е ВКУСНА  party023
СЕЛМА, от вкусни,по-вкусни рецепти имаш Heart Eyes Хоби ли ти е?
Избрах си 1 сладкиш с ябьлки, вече 2 пьти го правя- СТРАХОТЕН Е! Благодаря ти! Hug

# 580
DNP,
спомних си за малката дискусия по повод на твоите опасения за АСД - за ранната диагноза, гледането "през лупа" и т.н. и се върнах назад. Видях, че е било месец юли. Май съм казала всичко, което бих ти казала и сега. Само ще ти пожелая да бъдеш все така последователна в работата с детето и да не се отчайваш. Така е с нашите деца - крачка напред, крачка назад, после пак напред и на място и пак напред. Всяко дете има свой темп на развитие и ние сме тези, които трябва да го установим и да упражняваме деликатен натиск, за да постигаме оптималното във всеки етап от развитието му.  Hug

# 581
n_alex76, ЧРД на патерички !   bouquet  bouquet  bouquet
Много сили и вяра в себе си и в детето !  Hug

DNP, благодаря !  Hug
Хоби ми е ,да .  Simple Smile

Тук да помоля потребителката SPYRIDULA да си почисти кутията със съобщенията ,за да може да получава нови такива .
    Не бих могла да се свързвам по друг начин  с хората ,които не познавам ,освен през ЛС.  Peace
    Съжалявам ! Но и моля за разбиране !  Hug

# 582
Новата кралица на тийнейджърите на Великобритания е 18 годишно момиче с Аспергер на име Ребека   bouquet
Прочетете разказа й, който напомня на приказката за "Пепеляшка". http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman/real_life/3796596/.html

Ребека казва: “Участвах в конкурса, за да покажа, че хората като мен, могат да правят такива неща. Иска ми се подигравчиите да ме видят сега! Насладих се на всяка минута! ... Това показва, че няма значение кой си и какво си, че можеш това, което искаш." Grinning

# 583
констанца, направо се размечтах! smile3521

# 584
констанца, благодаря за линка.  Peace Истинска Пепеляшка Peace

Общи условия

Активация на акаунт