Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 69 335
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз не приемам детето ми са психично болно. Който приема неговото за такова - ОК. Ама редно ли е сега аз да тръгна по телевизии да давам опровержения.
Преди време писах на фондация Тацитус с въпрос за обучаване на учители от ДГ. Обучението било по програма и еднократно. Да де, но в София няма само 18 ДГ, за обучението се разбра след приключването му. Та и сега ми е чудно как ще подберат градините от проекта на министерството. Надявам са поне да са градини, в които действително има деца със СОП, а не само на документи.

# 631
Аз не приемам детето ми са психично болно. Който приема неговото за такова - ОК. Ама редно ли е сега аз да тръгна по телевизии да давам опровержения..........
     Нищо нередно не виждам в това.
     Стига да имаш достатъчно амбиция да го направиш .  Peace Hug

# 632
Казвала съм и друг път, че според мен М. Ламбовски наистина вярва, че БКБГ диета  е основна за започване на положителна промяна. Науката и практиката не я подкрепят, но всеки родител има право на избор.
констанца, в едно предаване М. Ламбовски сподели, че не всички деца имат нужда от диета.
Другото, кото ми направи впечатление е, че е видяла влошаване в състоянието на сина си седмица след поставяне на ваксината за МПР.Това, което и аз видях в моето дете.Отделно съм алергична към млечни продукти.
Донякъде разбирам защо твъди, че аутизмът е заболяване.Ако е така може някои майки да имат своето основание да откажат следващо ваксиниране.
Не съм против ваксините, но историята на Филип Славков ме потресе. Cry
Ваксина вкара бебе в кома
констанца, не ми се сърди, че споделям.Спирам с тази тема. smile3505

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 12:41 от n_alex76

# 633
# 634
Аман от невежи със собствено мнение ooooh!
ЦДС е по-добре Wink

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 15:05 от Ianina

# 635
Ianina, за кои невежи е "аманът"? Да разбираме ли, че ни препоръчвате да даваме ЦДС на децата си? Ако е така, бихте ли разказали за собствения си опит?

# 636
Ianina, за кои невежи е "аманът"?
За авторката на блога. Явно е имала "двойка по химия".
ММС и ЦДС е едно и също с малка разлика.В нета има много инфо по въпроса. Четете при братята руснаци. Аз лекувам друга "неизличима" болест.Вярвам, че ще помогне и на вашите деца. Не очаквайте обаче чудеса за 1 месец. Има разбира се и много платени публикации с/у ММС, но защо ли? Ще си отгорите след като калкулирате разходите при лечението на каквото и да е сериозно заболяване и бутилка ММС.

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 16:12 от Ianina

# 637
Ianina,
пожелавам Ви успех в лечението на "неизлечимата" болест.
Мами,
аз пък казвам "аман" от чудодейни излекувания на рак, СПИН, а сега и аутизъм. Всичко, което нашуми е страхотна примамка за лудите, шарлатаните и комбинацията от двете. Хващат се хипохондриците, наивните, невежите и разбира се - отчаяните.
Примери - хиляди. Ще дам само един. Великата Хулда Кларк, лекувала "всички" болести и най-вече рак, твърдеше, че всички болести, вкл. ракът се дължат на паразити, които диагностицираше и гонеше с електричество, солна киселина, екстракти от черен орех, диети, клизми и не знам какво още. Тя все още има много последователи, а беглият ми поглед върху написано на бълг.език за ЦДС май хвана нещо пак за паразити. И тя описва стотици излекувани от рак и СПИН с нейните методи, но за СПИН поне съм сигурна, че засега няма нито един доказано излекуван.

Тя самата умря от рак, който не успя нито да диагностицира, нито да излекува.

Аз лично няма да напиша повече и дума на тези тема тук. Просто нямам време и нерви за губене.

# 638
Ianina,
пожелавам Ви успех в лечението на "неизлечимата" болест.
"
Благодаря за пожеланието! Само че "ЦДС на български и бегло", говори за несериозност. ooooh! В българското пространство няма почти нищо. И да, има излекувани от рак и не само с ММС и други лекарства от естествени продукти.
Ами, дотук със спама! Написах всичко с най-добри чувства и желание да помогна. Извинявам се, ако коментара ми е предизвикал излишни отрицателни емоции!

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 16:29 от Ianina

# 639
Ianina,
пожеланието ми е съвсем искрено.  Simple Smile А отношението ми към всичко свързано с аутизма е много сериозно, изстрадано, премислено и задълбочено. Следя всичко истински сериозно на големите изследователи. Така че "несериозността" ми е към нещо, което е за мен несериозно.

Още, веднъж, успех!  Simple Smile

# 640
Съвсем инцидентно влизам в темата,за да пусна един полезен линк.
Това "изобретение " е само на 2 години и е дело на училищен психолог, в търсене на наин да помогне на дете,което има проблем с концентрацията в клас.В последствие изобретението се ползва от много деца,които трудно се концентрират по време на тестове в клас.
http://www.study-buddy.eu/pages/watis.htm

Преди месец австра;ийски уени са приключили 20-годишно изследване, с цел да бъдат открити гените,които предизвикват симптоми на аутизъм /целия спектър/.Резултатите са,че следните гени са причина за поведение от аутистичния спектър :KCNMB4,GNAO1,GRM5.

На мен не ми говорят нищо,но може би на някой от вас би му било интересно.

# 641
Благодаря на kartinka, която щом е влязла инцидентно в темата, може да не влезе скоро.
Мами, отидох на линка, пуснат от нея. Текстът е на холандски, но Гугълчо услужливо ми го преведе . Дадох линка на сина ми. Той може да го осмисли и евентуално да сподели с вас впечатленията си и оформи текста разбираемо.

# 642
  Kartinka,благодаря !  Hug
  Констанца, чакам мнението на Марк .  Hug

Аз лично съм силно склонна да мисля,че Аутизмът се корени някъде в гените на човек .

Хаха.... Връщам се към по-рано обсъжданата тема .
   Търсейки повече инфо за въпросните гени ,попаднах на тази статия на руски език ,където черно на бяло е написано ,че Аутизм е неврологично нарушение (а не психическа болест) :

Цитат
....Аутизм - неврологическое расстройство, характеризующееся проблемами с социальным взаимодействием, вербальной и невербальной коммуникацией, нарушениями поведения. В этот спектр входят собственно аутизм (синдром Каннера), синдром Аспергера, детское дезинтегративное расстройство, синдром Ретта и неспецифическое первазивное нарушение развития (или атипичный аутизм).....

Ето почти същото и на български:

Цитат
.....Аутизъмът е неврологично разстройство, за което са характерни проблеми със социалната, вербална и невербална комуникация, поведенчески нарушения....

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 07:44 от Селма

# 643
  Katrinka,благодаря !  Hug
  Констанца, чакам мнението на Марк .  Hug

Аз лично съм силно склонна да мисля,че Аутизмът се корени някъде гените не човек .

Хаха.... Връщам се към по-рано обсъжданата тема .
   Търсейки повече инфо за въпросните гени ,попаднах на тази статия на руски език ,където черно на бяло е написано ,че Аутизм е неврологично нарушение (а не психическа болест) :

Цитат
....Аутизм - неврологическое расстройство, характеризующееся проблемами с социальным взаимодействием, вербальной и невербальной коммуникацией, нарушениями поведения. В этот спектр входят собственно аутизм (синдром Каннера), синдром Аспергера, детское дезинтегративное расстройство, синдром Ретта и неспецифическое первазивное нарушение развития (или атипичный аутизм).....

Ето почти същото и на български:

Цитат
.....Аутизъмът е неврологично разстройство, за което са характерни проблеми със социалната, вербална и невербална комуникация, поведенчески нарушения....

Аутизмът е разстройство на развитието на мозъчните функции, което пречи на човешкия индивид да организира и разбира информацията, която получава чрез своите сетива. Това може да го доведе до затвореност в самия себе си и драматично да наруши взаимодействието му с обкръжаващия свят.

# 644
   Да пусна една обява тук,ако не сте я видяли на други места :

ПОКАНА ЗА СЕМИНАР
"Сексуалното развитие при децата и възрастните от аутистичния спектър"
14 и 15 декември 2012 г., х-л "Света София",ул. "Пиротска" 18, София 1301

Инициативата ще бъде проведена със съдействето на един от най-големите доставчици на социални услуги за
хора с увреждания в кралство Белгия - МРС.
Лектори ще бъдат дългогодишни специалисти в областта на сексуалното възпитание на хора с увреждания и в
частност с аутизъм Greet Conix и Cathy De Feyter.

Обучението е безплатно за членове на "Асоциация Аутизъм" и БАЛИЗ. За останалите желаещи таксата за участие
е 30лв за двата дни.
Желание за участие може да бъде заявено до 3.11.2012, както по  Фейсбук, така и на  Е-мейл:
autismbulgaria@gmail.com . Отговор на въпроси, свързани с обучението може да отправите на тел :02 920 24 93 .

Общи условия

Активация на акаунт