Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 68 813
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Иначе да уточня , че моят ник е 'надежда, вяра и любов" и е изписан граматически правилно  Hug

Е, добре, че сме светна! ooooh!
А аз все си мислих, че са първите букви от презиме и фамилия. hahaha

# 91
  • София
Благодаря за мненията още веднъж  bouquet
Мляко яде изключително рядко, но пък ще спра и да купувам съвсем...То интерес прояви съвсем на скоро повторен...
Снежа, аз пиша в отчетната тема на Гого...В последно време много внимавам какво пиша обаче. Там определен кръг от майки ме обявиха за луда. Въпреки че бяхме уж по-близки ме изтриха от скайпове ФБ и тн (което не мога да преживея Joy) Детето ми не било аутист. Аз съм искала да бъде аутист ?!? Ненормална работа било това да водиш 2 годишно (тогава) дете на логопед...А понеже пък и чувството ми за хумор е черно им отговорих, че се чудя къде да си давам парите Confused Хората не искат да четат за проблемите на другите и гледат да се изкарат с перфектни семейства, МОЛове, екскурзии и други изхвърляници. И общи взето пиша главно простотии, не свързани с децата...
nadejda.v.l, след толкова време прилагане на диетата какви са плюсовете и минусите. Много се чудя, чета, обмислям. Говорихме и с психоложката и незнам...Мисля, че няма да успея да я спазваме в цялата и строгост Sad

леле, не мога да публикувам от отговори Embarassed

# 92
  • София
Ама, чакай малко не съм забранила на констанца да пише. Нямам намерение и аз да спирам да пиша. Попитах я в скобички нарочно ли е с малка буква изписано името и, предполагайки, че е нарочно и така си го иска изписано, защото не вярвам да не знае правилата на правописа. Обърквам се когато и го изписвам и вметнах въпроса в скобички. Лекцията за интелигентност и какво е интелигентност не я разбрах, защото ми е недостатъчен мозъчния багаж да я разбера, затова не я коментирах. Коментирах това, което разбрах, а именно какво точно ме обърква в ника и? И обясних какво ме обърква.

И тъй като и аз като Надежда проверявам диктовки за правопис и ме поправят за грешки при чат съм с обременено в момента съзнание да поправям с червен химикал грешките, които виждам.

Ама защо трябва да се обяснявам. За доброто на всички - извинявам се, че я попитах публично. Няма да спра да пиша тук, и ще пиша когато си пожелая  Wink

# 93
Хамелеон, знаех, че това уточнение за ника не е от значение. Просто исках да подчертая , колко са ненужни тези уточнения . Наистина имаме нужда да се радваме на малките-големи  успехи на децата, а не да издребняваме и да ставаме прекалено научни и ерудирани... Това носи надежда, вяра и успокоение, че нещата се случват макар и бавно. Това кой и как се е справил с "малките"-големи ежедневни проблеми да децата е мнооооого по-важно.  Hug

# 94
Доника, моят син започна много стриктна диета , когато беше на 2г. 10м.- веднага след диагнозата. Промяната при него беше много драстична..... Дори каза на втората седмица първата си дума. На първия месец имаше и 'баба', 'дядо"... повтаряше ехолалично. После за нещастие, два месеца след началото на диетата направи гнойна ангина с висока температура и пи антибиотик. Никога не съм вярвала , че може такава реакция да даде от тази гадост. Толкова много върна след антибиотика ... Спря с думичките, върнаха се нервните изблици докато го приемаше, търкаляше се безпричинно по земята и си удряше главата.... всичко това от диетата много бързо беше спряло . После бавно се възстанови, но ефектът от диетата вече не беше така изразен Sad. Може би година - две след това започна пак да проговаря. Иначе като поведение, социализация, комуникация нещата вървяха макар и бавно, но речта мноооооого по-късно. Естествено през цялото време -  работа. Снимах всичко, предлагах информацията в различни варианти, най-вече визуално, работата с него в детската градина, хомеопатия... Но не мога да ти обещая , че и при твоят син ще се случи така след евентуална диета. При нас всички казват, че диетата е приложена рано за това ефектът е бил толкова бърз. Но и твоето момченце е много малко. Знаеш ли? Аз дори се радвам, когато ме обявяват за 'луда" , особено когато идва от хора, които не гледат по-далеч от носа си... Тогава знам , че креативността ми , непрекъснатото ровене и опити (дори и повечето да не дадат очаквания резултат) не са безмислени . Повтарям си "ще проработи, търпение.. още само седмица , месец... стискай зъби сега..." .  Моят мъж трудно преживя случайно дочути реплики на съседи :"Как бе, не я ли знаеш тази лудата от втория етаж?"  Laughing Представям си за детето какво си мислят.
Предполагам , че състоянието на синът ми е комплекс от всичко , което сме направили или не сме направили, но в момента е на 10г. , трети клас, в масово училище и смея да кажа че е доста самостоятелен и се справя много прилично с учебния материал. Силно се надявам след години да стигне нивото на връстниците си най-вече комуникативно, социално и емоционално . Бреййййй, как ерудирано се изразих накрая!  Wink

# 95
ЛЮБОВТА НИ ПРАВИ СИЛНИ
"Детето никога не постига повече от това, което възрастният вярва, че то може да постигне"
----------------------------------------------------------------------------------------------
nadejda.v.l, много вярно! Peace

# 96
Цитат
...Попитах я в скобички нарочно ли е с малка буква изписано името и, предполагайки, че е нарочно и така си го иска изписано, защото не вярвам да не знае правилата на правописа. ....
  Обаче в контекста,в който си изписа въпроса,той прозвуча много или малко заядливо ( и за мен страничния наблюдател).
  Може и да не е било нарочно..... Thinking

Цитат
За доброто на всички - извинявам се, че я попитах публично. Няма да спра да пиша тук, и ще пиша когато си пожелая
   Слава на Бога!  Praynig Hug  Laughing

# 97
  • София
ЛЮБОВТА НИ ПРАВИ СИЛНИ
"Детето никога не постига повече от това, което възрастният вярва, че то може да постигне"
----------------------------------------------------------------------------------------------
nadejda.v.l, много вярно! Peace
Убедих се в правотата на тази мисъл Hug
Принципно не ми е проблем да му приготвям специална храна. Не мога да разичитам обаче до колко в градината ще го пазят от "забранени"храни Sad То всъщност да прояде веднъж пък...По въпроса с храненето съм замислила и воденето на баба" при психоложката, защото някои неща тя просто не може да ги проумее (Големия все още го храни, за малкия се подразбира #Cussing out) Връщам се късно от работа и докато се прибера те вече са вечеряли...
За много неща в забавянето на развитието се улавям как и аз като родител съм виновна - все да го предпазя - малък е за това, малък е за онова...Поне в моториката не са ограничавани и двамата - катерят се нависоко, по всякакви катерушки, като Гого премисля всяка една своя стъпка, не прави необмислени движения и не се отказва, докато не успее Simple Smile

# 98
Момичета,
за последно преди да тръгна искам да ви споделя, че вчера и днес направихме на нашето момченце почти всички изследвания, които по една или друга причина не бяхме правили досега (вкл. ЕЕГ - благодаря на Катина за това, че ме окуражи да го направим  Hug и скенер). Всичко е нормално, но в понеделник ще му правят генетично изследване. Ако някой се интересува къде и как, може да ми пише на "лични".

# 99
За какво генетично изследване?
На Алек му правиха в Майчин дом МА когато беше на 5 години.

# 100
Доника, аз не прилагам диета, защото Хриси няма подобни проблеми.
Дори в интервю с Мина тя спомена, че не всички деца прилагат диетата.
Все повече се убеждавам, че нашият проблем е от раждането.Навремето имах съседка с дете като нашите и тя твърдеше, че по време на раждането, бебето е имало недостиг на кислород.
Асфиксия мкб T71

Цитат
Патогенеза:
Асфиксията при новородено довежда до повишаване на артериалното налягане и преразпределение на кръвта на новороденото към мозъка и сърцето. Това е защитен механизъм на организма на новороденото, който цели осигуряване на достатъчно количество кръв към жизненоважни органи като сърце, мозък, бели дробове и бъбреци, в условия на хипоксия, т.е. кислороден недоимък. Ако асфиксията продължи дълго и се изчерпят защитните механизми на новороденото, тогава настъпват сериозни нарушения в органи и системи като на първо място най-засегнат е мозъка. Може дори да се стигне до фатален край.
Sad

констанца, приятно изкарване! Hug

# 101
Алек се роди хипотрофично бебе със секцио и предварителна загуба на тонове, но...
Има едно голямо Но.
Той говореше и се развиваше съвсем нормално да 1,5 и след това нещата се стовариха изведнъж за мен. Връщането беше буквално на "ембрионално" развитие.

# 102
Снежа63, и при нас регрес имаше в тази възраст. Thinking
Ще изчакам констанца да пише за генетичните изследвания.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 14:32 от n_alex76

# 103
Здравейте.
Намесвам се във вашата тема, защото прочетох че пишете за асфиксията. Макар аз да нямах проблем при раждането 2 години по късно се откри, че е страдала от липса  на кислород, установи се от ЯМР и оттам епилепсия. Регрес имаше точно в тази възраст, която и вие споменавате  Thinking. Причините, които се предизвикали хипоксично-исхемичната енцефелопатия са пери или постнатално...т е по време или след раждане. Но аз не виждам какво може да е станало  Thinking.
Попитах нашата невроложка д-р Христова дали трябва да я изследавм в Св. Никола. Но тя каза, че нямало смисъл. Даже не знам как да си задам въпроса  Rolling Eyes. Чета ви отдавна и се чудя какво би променила диагнозата и как аз мога да провеля дали има аутъзъм...

# 104
  Ох тая Христова..... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт