Замъглено виждане при дете

• 3 085
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Синът ми е почти на 5 години и от една седмица се оплаква, че понякога вижда замъглено надалече ту с едното, ту с другото око. А понякога изобщо нямало мъгла.
Днес бяхме на обстоен преглед при офталмолог - оказа се, че зрението му е перфектно.
Това още повече ме притесни.
Няма склонност да си измисля. Понякога вместо "мъгла" казва, че вижда пушек, а такъв няма. Днес при прегледа лекарката каза, че ще му пусне въздух в оченцата и повече няма да има мъгла, той й повярва и от няколко часа твърди, че вижда всичко ясно.
Не мога да му повярвам, защото няма причина положението да е различно. Или се е уплашил да няма повече прегледи, или пък ако замъгляването е имало психологическа основа /не знам дали е възможно/, този трик е помогнал...
Четох, че диабет и мозъчен тумор са възможни причини. Но пък освен замъгляването други признаци и проблеми няма. В момента сме на почивка и не мога да го заведа при личния педиатър за мнение.
Ще съм благодарна за всички мнения по темата.

# 1
На мен ми се случи преди месец нещо подобно-след няколко дни получих алергичен конюктивит. Два три дни виждах точно пушек и се чудех какво става... Нямах никакви други алергични реакции.

# 2
  • Най-накрая на безкрая
Здравей, Ванилия!
Моят син (сега е на 13 г.) се оплаква периодично от подобни неща, но той споменава, че вижда размазано.
Ходили сме на очен, пускала съм кръвни изследвания, а заради силно главоболие правихме и скенер - слава богу, всичко беше добре.
Казаха ми, че е възможно тези симптоми да са от главоболие или ниско кръвно, но незнам дали при такова малко дете кръвното има влияние.

# 3
Да смятаме ли, че е проверено очното налягане и то е добре? Пускането на въздух ми прилича на такава проверка. А ако не е измерено, би трябвало да се измери.

Отговарям и на последния пост. Главоболието може да бъде пак по тази причина-високо очно налягане. Разбира се, за главоболието има още 1000причини. Но най-лесно е да се проверят кръвното и очното. От тях трябва да се започне. Те са рядко срещани проблеми при малки деца, но никога не се знае. Не трябва да се отхвърлят с лека ръка.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 13:47 от vl

# 4
Да смятаме ли, че е проверено очното налягане и то е добре? Пускането на въздух ми прилича на такава проверка. А ако не е измерено, би трябвало да се измери.

vl , и аз това се зачудих  newsm78
И като чета не се разбира, но като че ли зениците не са били разширявани (това относно замъгляването), а знаем че децата често виждат добре, а всъщност имат "скрито" далекогледство.

Ванилия Канелска , ако оплакванията му продължат, потърсете второ мнение  Peace

# 5
Да, проверено е очното налягане, но апаратно, не с капки и резултатът е отличен. Лекарката реши, че няма смисъл от капково разширяване на зениците. Главоболие няма, нито присвиване на очите.
Всъщност след впръскването на въздух в оченцата, мъглата изчезна и още не се е появявала. Това ни навя мисълта, че може да е на психична основа. Синът ми беше много развълнуван от предстоящо пътуване - оплака от замъгляване два дни преди това. После, след пристигането, сестра му получаваше твърде много комплименти и може да се е отключила позабравената ревност /преди месеци имахме проблеми с това/.
Ще продължавам да го следя.
Благодаря ви за мненията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт