Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 48

• 69 256
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
И аз се чудя, не ми звучи реално от 20 фоликула, ни една  newsm78 колко аспирираха? 20?

Момичета кървене вече нямам, спазми нямам на матката, но нагъвам но шпа. Иначе съм ссе поподула, но търпимо, обаче имам друг проблем, имам почти постоянно газове  ooooh!  кофти, другото за което ще звъня на лекарката е, че на 27 ок ще направя пиклив тест зя бременност, ама до тогава съм на всеки три дни на овитрел 2500 единици, от сега мога да поНая резултата на теста....четох някъде , а и е логично, че прегнила се разпада на всеки 24 делно на две, общо взето същата формула, по която нараства чхг- то, така , че тея единици ще се изчистват за около пет дни, ама аз на всеки три ще вкарвам нови 2500 демек постоянно теста ще е положителен  Shocked  само дето няма да се знае даи ще е бременност или остатъци от лекарството  . Единственото което ми хрумва е да пусна два дни,на 24 часа едно след друго кръвен и да видя дали нараства или намалява , за да знам  newsm78

За какво изобщо ми изписват този пвитрел и то да го бия постоянно   Shocked на всеки три дни, до ехографа, който ще е на 2 ри. Всъщност ми казаха да го слагам на всеки три дни, до 27 ми, ако е положителен теста, ама от сега мога да кажа, ме ще е положителен , щото 2 дни преди тва ще съм вкарала 2500 овитрел, той не може да се изчисти толкова бързо  ooooh!

# 676
Прахче, не го мисли толкова  Hug Аз си мисля, че ако има бременност и си пуснеш кръвен,когато му е времето, резултата ще е висок. Пък от него док. сигурно си знае колко единици да извади заради Овитрела. Ти си се пази и вярвам, че всичко ще е наред  Hug

При мен общата картинка беше следната: Започнах стимулация с Мерионал от 2 ри ден на цикъла по 75 единици сутрин и вечер за 5 дена. Резултата беше десетина фоликула средно около 10 мм. и тръгнали още малки. Два дена Мерионал само вечер по 75 ед. и от 7-ми ден Пурегон по 50 ед. вечер и цитротид. На десети ден фоликулите бяха около 15 м/у 12 и 15 мм. и още малки около тях. Последно на 12- ти ден 3 фоликула над 20мм. и около 12-13 над 17мм. Около тях имаше поне още 10-12 на около 7-10мм. Дадоха ми и протеини, за да не стане хиперстимулация. Вечерта в 9:30 си сложих Овитрела (четвъртък) и събота 14-ти ден в 9:30 сутринта на пункция. След пункцията док каза, че са аспирирали около 20 фоликула и резултата го знаете.
Каква лекарска грешка може да се допусне, не мога да си го обясня. Честно казано сега имам доста въпроси, но като ми казаха тогава, какво е станало за нищо не можах да попитам, бях като гръмната.

# 677
ами прахче, доки какво каза? за какво се изписва овитрел след трасфера и то през няколко дни?
аз бих направила както го мислиш - 2-3 кръвни за да видя дали поне нараства.

звяра, всичко както си го описала звучи като по учебник. много е странно положението. дано успеете да разберете какво се случва  Thinking

# 678
Значи според вас е най - добре да мисля, че става въпрос за лекарска грешка. Как ли ще успея да ги изчакам тея резултати, един месец в неведение и на тръни. Цялата нощ се въртях и не можах да спя, все тази новина ми е пред очите.

# 679
звяра, може изследването на естрадиола да е било грешно. щото доки като гледа стойностите му и броя фукита не може да предположи, че вътре няма яйцеклетки. поне аз така си мисля.

# 680
Нищо не ми казаха, а и вчера ми беше чного объркано и не зададох въпроси, та ще звъня утре  newsm78. Иначе, няма как преди 2-ри да разбера, защото всички са в отпуск, цялата клиника . Казаха ми да правя пикливият тест и ако е положителен, да продължавам с овитрела, дане говорим, че някои от лекарствата са ми назначени до положителен тест пиклив, ама той 100 процента ще е положителен  Laughing  newsm78

# 681
прахче, тогава се зареди с търпение и мно-о-о-ого спокойствие. запълвай времето с други дейности и те чакаме утре да отчет.  Hug

# 682
Ухуууу,много овитрел ,много нещо,че и след трансфера.... newsm78 Ами ще почакаш значи до 2ри, а то може до тогава и сама да си усетиш дали си бременна. Аз още преди да направя пикливия тест на 13ти ден след пункцията си знаех,че съм бременна. Кафето ми беше гадно изведнъж и имаше и други неща, които ми изпротивяха изведнъж. Успех!   bouquet

# 683
  • Варна
Звезден^Прах, а защо чак на 27 декември ще си правиш теста за бременност (ако съм разбрала добре)?

# 684
Ми така ми казаха, ама утре ще говорим пак  Wink

# 685
Zviara, много съжалявам за това, което ти се случва  Hug. Събери силите и любовта си и търси причините! Чети, чети, чети и после се срещни се с лекарката си да обсъдите какви са възможните причини за това развитие, какви изследвания следва да направите и как да продължите.

За мен обяснението "лекарска грешка" е неуместно и недостатъчно. Моят случай доста се доближаваше до твоят, но все пак завърши щастливо и е отразен в подписа ми.
Мен също ме стимулираха с Мерионал, ама само с Мерионал. Имах около 15-ина годни за пункция фоликули и Е2 над 2000. Когато след пункцията ембриоложката дойде и каза, че имаме 3...  Shocked яйцеклетки от всичките тези фоликули, от които едната незряла, си глътнах граматиката... #Crazy На първия ден след пункцията ми казаха, че и тази яйцеклетка е узряла и всичките са били оплодени с ИКСИ. На втория ден се оказа, че само една от трите се дели, останалите две така и не са почнали да се делят и ме извикаха на трансфер на 3-ти ден на едно-едничко ембрионче...

# 686
Прочето доста неща и много постове на момичета със същия или сходен проблем. Мога да си направя следните изводи за момента. 1-во много неподходяща стимулация (най - често срещан проблем); 2-ро генетични проблеми, за тях не мога да изчета всичко, но доколкото разбрах с някои от проблемите можем да се справим с лечение или прием на дадени лекарства по време на процедурата; 3-то пункцията да не е направена през правилното време, да се е получил предварително ЛХ пик или някой от фоликулите да се е пукнал и да са се прецакали и другите (за това прочетох, че един като се пукне, другите или се пукат след него или стават негодни след определено време.) Утре ще ходя до клиниката и ще се срещна с док. Вече имам достатъчно въпроси, пък да видим дали ще ми се изясни положението. 

# 687
  • СОФИЯ
Zviara задай си мила всички въпроси не премълчавай ..... заслужаваш да знаеш  Hug Hug Hug
Идват празници направи всичко възможно за да забравиш лошото и да изкараш една възможно хубава Коледа  Hug И след нова година с нови сили напред  Hug Hug

# 688
  • Sofia
Zviara , на мен лекар ми е казвал, че понякога яйцеклетки са закрепват за стената на фоликула и когато изсмукват течността яйцеклетката не се отлепва и не могат да я извадят. Това разбира се не е обяснение как може да не са извадили нито една яйцеклетка от 20 фоликула. Важното е да не се отчайваш, един опит не е показателен. Лично моето мнение е, че стимулацията ти не е била подходяща за теб, но аз не съм лекар, нито се смятам за достатъчно компетентна. Просто това си е мое предположение на базата на опита, който имам. Стискам ти палци и съм сигурна, че ще разрешите проблемът.

# 689
Звяра, и аз се присъединявам към мнението, че нито една извадена Я. при 20 фоликула се дължи на:
- неподходяща стимулация;
-лошо таймиране на овитрела;
-некадърна аспирация (евентуално).
Не знам и колко овитрел са ти били, ама при този брой фоликули, 1 инжекция едва ли е била достатъчна за всички тях. От друга страна при този брой фоликули повече от 1 инжекция директно щеше да предизвика хиперстимулация. От което пак се връщаме на т. 1 - неподходяща стимулация.
А моят собствен опит сочи да не очакваш докторите да си признаят, че са ти сгрешили стимулацията. Най-вероятно ще се опитат да прехвърлят вината върху теб - качество на яйцеклетките, едно друго, каквото се сетят на момента  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Затова моят съвет е да не разчиташ много на обективно мнение и, доколкото успееш, да не се разстройваш, ако ти кажат, че проблемът е при теб.
За Звяра и  Маргаритка - май една от 3-те големи инвитро клиники в София така си го е заплюла този мерионал, че го дава под път и над път, вкл. на жени, които не са подходящи за него поради възраст - аз съм такъв пример, с малки дози Мерионал не направих нито един фоликул, въпреки, че по принцип естествено си правех по 1 доминантен и 1 антрален. newsm78 Money Money

Общи условия

Активация на акаунт