Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 433
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Момичета и аз имам въпрос. И двете ми мишлета са с колики, но при Тедито са много лекички и почти не плаче, докато при Санди е нещо страшно, направо наддава писъци и не само нощем ами и през деня, имам чувството, че като ака и се засилват болките, с големи мъки успявам да го успокоя. Чудя се вече това дали са колики или е нещо друго. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?

# 106
  • София
 val_sm, моят син беше така, но му беше по-слабо гласчето от това на сестра му.. Иначе коликите му бяха в пъти по-гадни, чак пъпна херния беше направил от напъването при реването... За съжаление момченцата по-тежко ги карат...Давах им Инфакол /съдържа симетикон/ но като че ли нямаше ефкет почти... Просто трябва да ги израстнат.. При нас беше почти до средата на четвъртия месец  ooooh!   Кураж мила... стискай зъби и му пази пъпчето.. ще мине...с времето.. Hug

# 107
Здравейте и от мен
Не съм писала и чела отдавна защото на 12 юли се родиха Константин 2050кг,45см и Стефан 1950кг,45см.
Сега се гледаме вкъщи и така купона е на шест:)))))

# 108
Здравейте и от мен
Не съм писала и чела отдавна защото на 12 юли се родиха Константин 2050кг,45см и Стефан 1950кг,45см.
Сега се гледаме вкъщи и така купона е на шест:)))))

Да са ти живи и здрави и много послушни Grinning  А в коя седмица се родиха и седяха ли дълго в болницата?

# 109
  • София
 ssunshine, честито, да са живи и здрави и да ти носят само радост Hug Hug Hug когато имаш време, разкажи за раждането  Hug

# 110
ssunshine , честити бебенца!   bouquet Heart Eyes Много радост вкъщи с Константин и Стефан!  Hug

Здравейте, имам въпрос към вече родилите мами. Как успявате да успокоите и двете бебета едновременно. Моите все още не могат да се самоуспокояват и имат нужда да ги гушна. Проблемът е, че се успокояват бързо само при мен и татко си, а той през деня е на работа. ще се радвам да споделите как беше/ е при вас. Сега сме в период на колики и сме много нервни на моменти.

Лягам и ги гушкам и двете върху мен и всички сме щастливи  Simple Smile Моите също така спяха заедно и това определено им действаше добре. Съвсем леко повиване (без стягане!) в памучна пеленка имаше добър ефект.  Peace Пеене, галене по главичките или просто полюшване и на двете в креватчето. Ще намериш и твоя начин, майките на близнаци сме с 4 ръце Hug

Момичета и аз имам въпрос. И двете ми мишлета са с колики, но при Тедито са много лекички и почти не плаче, докато при Санди е нещо страшно, направо наддава писъци и не само нощем ами и през деня, имам чувството, че като ака и се засилват болките, с големи мъки успявам да го успокоя. Чудя се вече това дали са колики или е нещо друго. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?

val_sm, наистина при момченцата коликите понякога са по-силно изразени. Обикновено детенцето свива краченца към коремчето, има повече газове или просто плаче много. Не помня дечицата ни на кърма ли са или храниш с АМ, но ако сте на АМ попитай педиатъра ви евентуално за друга марка, да не би в това да е проблема. Хубаво оригване след хранене, следи бебенцето на не поема много въздух при храненето. Понякога помага гукшане и затопляне на коремчето, също така носене в позата "тигър на дърво"  Simple Smile

# 111
Благодаря ви:))
Родиха се в 33 седмица на следващия ден влизах в 34. Константин изплака веднага стоя само ден в ковиьоз и на тртия ден ми го дадоха. Стефан падна доста на тегло и стоя 15 дни в ковиьоз, но ни изписаха почти едновременно. С Константин стояхме 18 дни, а Стефан 22 дни
Аз раждах секцио защото имам две преди това. В 12.30 гледах новините за тризначките (мисля от монтана ли бяха )и си помислих и мен това ме чака след което усетих как нещо ме подмокря, станах и потече още малко от околоплодните води. Мъжът ми беше на работа и ЕСТЕСТВЕНо си беше оставил телефона в къщи. Свекърва ми се обади на бърза помощ и ме закараха с линейката бях много спокойна водите ми изтичаха бавно не така изведнъж като по филмите:)))
Първо настана суетня ,къде да ме настаняват в патологична за задържане или в родилно отделение. След прегледа се останови, че има два пръста пропуск на серклажа и опънат серклажен конец и започна подготовката за операцията. Избрах епидурална упойка и ги видях как се раждат Grinning в 16.50 вече бях мама на близнаци. Не съм имала уговорки с лекари оперира ме дежурния екип бяха страхотни спокойни, всичко ми обясняваха. Бях много спокойна и уверена че всичко ще мине добре. Така и стана.

# 112
Браво ssunshine. Никой ли няма мнение за портбебетата вместо кошове? Sad

# 113
  • София
ssunshine Честито и от мен Simple Smile Да са ти живи и здрави малките юначета Simple Smile

ivette моята количка е с портбебета. Но не съм я ползвала още и не знам как ще е. Иначе изглежда екстра от страни. Пълно легнало положение от всякъде завет , какво повече да искам.

# 114
ssunshine Честито и от мен Simple Smile Да са ти живи и здрави малките юначета Simple Smile

ivette моята количка е с портбебета. Но не съм я ползвала още и не знам как ще е. Иначе изглежда екстра от страни. Пълно легнало положение от всякъде завет , какво повече да искам.

А ти коя количка си избра? Hug

# 115
  • София

А ти коя количка си избра? Hug

Easy Walker duo. Но моята е от продавалника - втора употреба. Нови са бая пари които не бих дала за количка.

# 116
Здравейте момичета, имам следния вьпрос- ползвали ли сте количка с портбебета вместо зимни кошове, че ми се виждат безумно тежки. Харесала сьм една количка и мисля ла я ползвам с портбебета, не е на 100 процента легнало положението, но се надявам да свьрши работа

Ivette, аз ползвах портбебе със синът ми. Той беше зимно бебе. Беше ми много удобно и леко, лесно го слагах в колата и не заемаше толкова място, а за ходене до GP и частната му педиатърка в Токуда, беше незаменимо. Количката ми беше от 6 месец и портбебето вършеше много добра работа. Не му е било студено, ние постоянно бяхме навън. Сега съм бременна с близнаци и бях решила също да ползвам портбебета, но количката която избрах (Mountain Buggy Duet) става за новородени и няма да се наложи.

# 117
Bydik, beberson, благодаря ви. Значи ще стане така както си го мисля, аз засега клоня кьм baby jogger, ама тя няма 100% легнало положение та ще видим.

# 118
ssunshine, честито и от мен..  bouquet. купона е на лице... Grinning, ще видиш.

Относно АМ излиза ми по около 250 лв на месец. Една кутия ми стига за два дни все още. Ние сме на FRISO HA. Първо бяхме на FRISO PEP, но е доста скъпичко.
Относно преяждането -  Марти много ми повръща по време на хранене и след това търси да яде още и незнам да му давам ли... Все пак ми се струва, че  си е изпразнил стомаха с повръщането и му приготвям още и в един момент си давам сметка , че съм му направила над 150 - 160 мл. при условие, че ми ядат по около 100-120 мл.
А иначе се пробвах да махна нощното хранене. Голям смях... Давах бода, давах вода... Накрая към 5 часа и двамата ми ревнаха озверели от глад. Сега съм решила една седмица да им разваля режима и да ги храня на поискване. Успяват да устискат понякога и 4 часа, а Марти дори и 5-6 през нощта, Казаха ми за някакъв чай на Хипп Лека Нощ. Някой ползвал ли го е?

# 119
dobi_di , защо искаш непременно да махнеш нощното хранене? 5-6 часа пауза са съвсем нормални за тази възраст. Близначетата в повечето случаи се раждат с по-ниско тегло и имат нужда да "наваксат", а стомахчетата на малките бебета са също малки и имат нужда да се пълнят по-често.  Simple Smile
Не искам в никакъв случай да те притеснявам, но мисля, че е добре да се посъветваш с педиатъра ви колко хранения трабва да имате в денонощието и какво количество мляко е нужно на бебетата. Понякога се получава порочен кръг, бебетата просто свикват да ядат по-малко отколкото им се иска.  Peace

ssunshine , голямо преживяване твоето раждане. Особено съвпадението с тризначките по новините  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт