Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 459
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро на близнашките мами!Копирам поста от друга тема, за да дам щъркелова новинка  Flutter
stork-girl stork-girl stork-girl stork-girl stork-girlщЪРКЕЛОВА НОВИНА stork-girl stork-girl stork-girl stork-girl stork-girl
Мама Иветте е родила своите прекрасни близна4ки в понеделник със спешно секцио.Бебетата са мъни4ки,но дишат сами4ки,само един ден са били в кувиоз.Сега ги захранват.Казват се Кремена и Божана!
Честито на мама Ивет!Да са и живи и здрави малките принцеси и само да я радват!Да растат здрави и щастливи! newsm51

ЧЕСТИТО ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ newsm51  bouquet

# 136
Да са и живи и здрави и много да ги радват Hug

# 137
Здравейте днес в 4 сутринта ми изтекоха водите доки каза ще се опитаме колкото може да ги задържим стискайте палци да са добре бебоците сега си лижим

# 138
tomazini79 в коя болница си? Всичко ще е наред, ти си в много добри седмици. Кураж и късмет на бебетата.

И честити бебета на родилите мами.

# 139
Здравейте на всички!

И ние вече сме в редиците на близнаците, раждането мина като по учебник. Двата дни след секциото ми бяха двата най-лоши дни от доста години насам. Минаха доста дни докато се почувствам човешки, първата седмица доста нормални и ежедневни неща ми се струваха  далечни от моето ниво.

Отдавна сме се прибрали вкъщи, но още не сме се адаптирали към новия режим с 3 деца. Най-трудно ми е със съчетаването на  "нощния живот"  на малките и грижите за тримата през деня, де факто не съм спала повече от 4 часа на денонощие от 3 седмици, не бях пила кафе 4 години и сега си наваксах за поне 1 година кафетата. Все си мисля, че до 1 месец трябва да спрат да ядат по 2 пъти през нощта, да видим дали ще имат милост към мен.

Иначе са си добре близнаците, на смесено хранене са, похапват добре и вече минаха 3 кг и двамата. Като се върнахме от болницата бяха по около 2500гр, родиха се по 2700гр всеки. Утре сме на консултация и ще видим колко точно са пораснали.

Лека нощ от нас, не че ще спим де Simple Smile

# 140
  • София
tomazini79, стискам палци всичко да е наред.  Praynig

Five magnificent, честито, да са живи и здрави, леко да напаснете режима и съвместния живот с каката.   bouquet

Честито и на Ивет!   bouquet

# 141
tomazini79, стиснати палчета и от мен. Всичко ще бъде наред, наистина си в моного добри седмици. Ще чакаме новини от теб, когато имаш възможност.

Five magnificent, не помня дали ти честитих в отчетната, но да го направя и тук Simple Smile да са ти живи и здрави близнаците и много да се слушате. Направо не знам как се оправяш с 3 дечица, на мен с двамата ми е трудно, пък си представям ми още едно детенце ако имах. За нощното хранене на нас ни казаха да го махнем като минем 3-те килограма и да го махам и на двамата едновременно, вече 2 седмици се мъчим да го махнем, не им давам мляко, но се будят и трябва да ги занимаваме, за да не реват. Та общо взето не ядем, но и не спим, да видим до кога така. Пак че коликите им понамаляха горе-долу, че беше страшно, особено Санди пищеше така, че чак беше страшно. Нас ни изписаха от болницата съответно Теди 2300, а Санди 2700,  месец след това бяха качили по точно килограм, ще чакаме да споделиш вие как вървите с грамчетата.

На новоизлюпилите се близнашки мами, честито! Много радост да ви носят мъниците.   bouquet

# 142
  • София
tomazini79, желая ти успех и дано всичко е наред!  newsm17

Честито на мами Ивет, Five magnificent, bydik!  newsm44 newsm44 newsm44 Да са ви здрави и сити бебчетата и дано растат кротки, макар и само в началото. newsm10

Търпеливо чакам да пишете подробности около раждането, когато ви остане време. На мен ми е още рано, но много се вълнувам.

# 143
Честито на всички новородили мами! да са ви здрави, спокойни и много щатливи малките принцове и принцеси.

Здравейте на всички!

И ние вече сме в редиците на близнаците, раждането мина като по учебник. Двата дни след секциото ми бяха двата най-лоши дни от доста години насам. Минаха доста дни докато се почувствам човешки, първата седмица доста нормални и ежедневни неща ми се струваха  далечни от моето ниво.

Отдавна сме се прибрали вкъщи, но още не сме се адаптирали към новия режим с 3 деца. Най-трудно ми е със съчетаването на  "нощния живот"  на малките и грижите за тримата през деня, де факто не съм спала повече от 4 часа на денонощие от 3 седмици, не бях пила кафе 4 години и сега си наваксах за поне 1 година кафетата. Все си мисля, че до 1 месец трябва да спрат да ядат по 2 пъти през нощта, да видим дали ще имат милост към мен.

Иначе са си добре близнаците, на смесено хранене са, похапват добре и вече минаха 3 кг и двамата. Като се върнахме от болницата бяха по около 2500гр, родиха се по 2700гр всеки. Утре сме на консултация и ще видим колко точно са пораснали.

Лека нощ от нас, не че ще спим де Simple Smile

Five, напълно те разбирам. при нас най-трудно се оказа реването от колики, което беше постоянно през деня. за щастие нощно време спят по-добре от през деня, ядат по 2 пъти и заспиват. Аз до колкото знам, а и си спомням с каката ни, че тя си махна нощното хранене като беше около 5кг( без да я карам). Иначе при нас нещата се нормализират, вече все по-малко плачат през деня. Оказа се, че повиването на горната част на тялото ( по-специално ръчичките) ги успокоява и почти не плачат. Аз много се запалих и изпробвах техниките на един американски педиатър и наистина намаляват плача. Ако искаш, мога да ти дам инфо. пиши на лични. бягам

# 144
И аз да се включа в поздравите за останалите родили наскоро. Те вече знаят, че с близнаци няма мир, спокойствие, скука и мързел. Има и доста положителни емоции, разбира се и понякога ми се иска поне на единия близнак да му отнема гласа за няколко минути, за да си свърша ангажимента с другия близнак.

Моето раждане беше секцио, бях от предния ден в болницата за кръвни изследвания и следене на тоновете през няколко часа. С още едно момиче в стаята бяхме за 17-ти, сутринта мен ме извикаха първа, свалиха ме на долния етаж заедно с багажа, наложи се да чакам около половин час там, доктора не бил дошъл още. Оставиха ме в предродилна да си припомня как съм раждала предния път, тогава все още се чудих по кой начин е по-добре. Дойде време и ме заведоха до операционната, и просто учудващо спокойна си влязох чисто гола, в коридора трябваше да си махна нощницата. Сестрата не ми уцели място за абоката 2-3 пъти, после пък ми уцели място близо до кокал, катетъра не ми го сложиха особено внимателно и ме заболя. Последното, което помня е как доктора ми маже корема с йод (който 4-5 дена след това още цапаше) и ми сложиха кислородна маска. После разбрах, че съм говорила нещо докато са ме събуждали от упойката, но не помня какво. Реално ме събуди болката след това, 2 часа почти непоносима, после с всеки следващ час все по-добре ставаше. Следобяда ми донесоха децата да ги погледна за 2-3 минути, гледаха като извънземни горките.На следващия ден по обяд бяха първите опити за ставане, разрешиха да ядем солети и бисквити (не че имах де) и да пием колкото си искаме вода. Първия опит стигна до полусядане и виене на свят, чак на втория се примъкнах до края на леглото и успях да стъпя. До вечерта вече ставах до тоалетната, помогна и махането на катетъра като стимул.
Общо взето това е, после бяхме в самостоятелна стая и си ги гледах и двамата.

# 145
tomazini, стискам палци да устискаш максимално!  fingerscrossed

Честито на новородилите мамчета   bouquet Кураж, момичета! С всеки изминал ден положението ще се подобрява  Mr. Green

# 146
Честито на новите мами! Ивет, bydik, Five magnificent, много щастливи мигове в семействата ви с прекрасните ви бебенца!  newsm51

tomazini79 , много стиснати палци и от мен!  Hug

# 147
Оказа се, че повиването на горната част на тялото ( по-специално ръчичките) ги успокоява и почти не плачат. Аз много се запалих и изпробвах техниките на един американски педиатър и наистина намаляват плача. Ако искаш, мога да ти дам инфо. пиши на лични. бягам

Без да съм изпробвала конкретно същите техники, мога и аз да споделя, че повиването и при нас имаше добър резултат. Повивах съвсем лекичко в бархетна пеленка, без да стягам изобщо, но явно даваше на дечицата усещане, че са още натясно в коремчето на мама. За положителния ефект от повиването съм чувала и от други близнашки мами.
Съвместното спане, една до друга в едно креватче, според мен, също имаше много положително въздействие върху тях.  Все пак те са били винаги заедно и една до друга до раждането Heart Eyes
Ето тук има една много трогателна история, а накрая съм писала и за съвместното спане и моя опит.  Simple Smile

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/05/10/spasitelna-pregradka/

# 148
Фата,точно прочетеното в твоя блог и опита с твоите красавици ме убеди да сложим нашите момченца в едно креватче на първо време, дано и при нас да има добър ефект Peace Hug. Те са си седалищно от много отдавна и винаги като сме ги гледали на ехографа, са били с опрени главички една до друга високо горе, под бюста ми  Crazy.
 Ние вече сме  почти готови за срещата с малките човечета, мебелите са подредени, всички дрешки са изпрани и изгладени, дрешките за изписването също са купени, чакат мама да ги изпере и изглади. В четвъртък съм на преглед в клиниката, където ще раждам и ще определим датата на секциото, бяхме говорили за първата седмица на октомври, аз съм си избрала 01.10, дано и малчуганите да изчакат до тогава. Но каквото и да стане, вече съм спокойна, на 19 влизам в 9 месец, за близнаци смятам, че изкарах до много добри седмици. Миналата сряда на ехографа бяха 2,250 кг. и 2 050 кг., така, че се надявам да родя що годе доносени близнаци. Praynig

# 149
*Белоснежка* , моите бяха с допрени главички, но завъртяни надолу  Grinning Стискам палци за избраната от теб дата, аз от началото си бях "избрала" 15 август, така стана, че ми предизвикаха раждането на 14-и сутринта, но девойките си изчакаха до 15-и вечерта  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт